PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Σασμαν ξανα :<

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
reselie (Τασος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)

Ένταξη: 07 Σεπ 2009
Τόπος: Aθηνα / Λαμία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Μάϊ 2010, 17:35:15    Θέμα δημοσίευσης: Σασμαν ξανα :< Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παρακαλω οποιον ξερει να μου λυσει μια απορια...πριν 7 μηνες αλλαξα σασμαν (το μεταχειρισμενο που εβαλα δεν εκανα ανακατασκευη δυστηχως) γιατι το προηγουμενο ειχε ενα αρπαγμενο ρουλεμαν που εβγαλε γρεζι και μου εκανε ζημια.

Πλεον ο ηχος του ρουλεμαν ειναι ξανα εντονος(γρρρρρρρρρρ) οταν αφηνω το γκαζι με ταχυτητα μεσα και δεν θελω να ξαναπαθω το ιδιο..

Πειτε μου σας παρακαλω πολυ,ποσο κανει ενα σετ επισκευης σασμαν (να το κανω καινουργιο που λεει ο λογος) γιατι με εχει κουρασει και μονο η ιδεα των 700ευρω που ειχα δωσει(σασμαν εργασια,δισκο πλατω κτλπ) και ποσο περιπου ειναι τα εργατικα....θα το εκτιμησω ιδιαιτερως ...

ευχαριστω προκαταβολικα
Τασος

θα μου κλασεις την μιση θεσσαλια σε στρουγκες τιμονιερη της φακης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Μάϊ 2010, 18:40:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν θυμαμαι καλα,και τα 6 ρουλεμαν σε καλη ποιοτητα κανουν καπου στα 200Ε.Τωρα βεβαια εξαρταται και τι αλλο θα θελει + εργασια φυσικα...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
tesseras (giannis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 19 Απρ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Μάϊ 2010, 12:51:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πριν κανα 2μηνο που έκανα ανακατασκευή σασμάν σε 106 το σετ με τα ρουλεμάν είχε 270 ευρώ.. Sad
Επιστροφή στην κορυφή
reselie (Τασος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Μάϊ 2010, 16:05:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ωραια πραματα ..ελπιζω να μην μου φαει οπως την αλλη φορα κορωνοπηνιο........... Evil ευχαριστω παιδες...

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Μάϊ 2010, 17:38:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κ/Π λιγο απιθανο να σου φαει μιας και η γωνια της κορωνας δεν αλλαζει.
Απλα με την αλλαγη των ρουλεμαν,επειδη τα παλια δημιουργουν μικρο οβαλ στην χελωνα,οταν τα αλλαξεις με καινουργια θα εχεις λιγο δυσκολο κουμπωμα το οποιο σταδιακα θα χαθει,μεχρι να κατσουν τα ρουλεμαν κανονικα στην θεση τους.

Για να καταλαβεις,το σασμαν αποτελειται απο δυο παραλληλους αξονες με γραναζια και το ολο συνολο στηριζεται σε ρουλεμαν.
Οσο τα χιλιομετρα περνανε,η παραλληλοτητα του συνολο αλλαζει σιγα-σιγα.Με τα καινουργια ρουλεμαν την επαναφερεις στο σωστο(οσο αυτο ειναι εφικτο) σημειο απλα επειδη τα γραναζια εχουν ηδη κανει "πατουρα",αυτο θελει χρονο μεχρι να "δεσουν" ξανα ολα μαζι,κοινως αρκετα γλυκια χρηση τον πρωτο καιρο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
reselie (Τασος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Μάϊ 2010, 19:29:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτο δεν το ηξερα απλα την προηγουμενη φορα ειχε φαγωθει ενα ρουλεμαν και απο τα γρεζια εσπασαν μερικα δοντια απο το κ/π Δεν ξερω αν εφταιγε κατι αλλο αλλα οταν το ανοιξε ημουν εκει και τα μισα δοντια ηταν σπασμενα

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Μάϊ 2010, 22:59:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για να σπασουν δοντια απο το Κ/Π πρεπει να φυγουν οι μπιλιες του ρουλεμαν μεσα στο σασμαν(στην βαλβολινη δηλαδη) και να φρακαρουν το διαφορικο.
Για να γινει κατι τετοιο βεβαια,το καημενο το σασμανακι θα ουρλιαζει σαν πτανα που την σκιζουν 10 αραπηδες... Confused
Επιστροφή στην κορυφή
Gr13 (Chris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 3008 Allure

Ένταξη: 07 Μάϊ 2008
Τόπος: Ναύπακτος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάϊ 2010, 01:02:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τώρα που διάβασα τα παραπάνω,το CC μου κάνει έναν θόρυβο όταν αφήσω το αμάξι να τσουλήσει με δευτερα μέσα είτε σε κατηφόρα η ευθεία σαν (zzzzz,grrrr) όπως κάνει ένα ποδήλατο όταν τσουλάει χωρίς πετάλι κάπως έτσι.Παίζει να είναι κάτι από τα παραπάνω που διάβασα,αν αλλάξω βαλβολίνες (δεν έχω αλλάξει ποτε) λέτε να φτιάξει?

Family Racing Team :D
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάϊ 2010, 07:10:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στα 207 αυτο που ειναι εντελως μαπα ποιοτητα ειναι τα ρουλεμαν του διαφορικου...
Τωρα αν δεν ειναι αυτο,δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να γουργουριζει,παντως σαν κατασκευη το ΒΕ δεν εχει καμια σχεση με τα ΜΑ που ειναι σαν να συγκρινεις σπιρτοκουτο με μεταλλικη θηκη...
Επιστροφή στην κορυφή
reselie (Τασος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάϊ 2010, 11:51:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τελικα το πηγα σημερα.ειναι ρουλεμαν οπως το προβλεψαμε και θα βαλω SKF ρουλεμαν .Και προς το αλλο περιστατικο στο αναλυτικο που μου εβγαλε εγραφε ΤΣΙΜΟΥΧΕΣ τις οποιες ειχα αλλαξει πριν 6 μηνες....(20ευρω και μου τονισε οτι ΠΡΕΠΕΙ να αλαχθουν...) Very happy

Επιστροφή στην κορυφή
mufcpavlos (Pavlos)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 307 XSi

Ένταξη: 08 Σεπ 2009
Τόπος: Thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάϊ 2010, 15:36:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Gr13 έγραψε:
Τώρα που διάβασα τα παραπάνω,το CC μου κάνει έναν θόρυβο όταν αφήσω το αμάξι να τσουλήσει με δευτερα μέσα είτε σε κατηφόρα η ευθεία σαν (zzzzz,grrrr) όπως κάνει ένα ποδήλατο όταν τσουλάει χωρίς πετάλι κάπως έτσι.Παίζει να είναι κάτι από τα παραπάνω που διάβασα,αν αλλάξω βαλβολίνες (δεν έχω αλλάξει ποτε) λέτε να φτιάξει?

ακουγεται απο μπροστα και δεξια??

katoxos 307....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάϊ 2010, 15:46:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τάσο, πριν τι ρουλεμάν διαφορικού είχες βάλει θυμάσαι? (είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η peugeot δίνει Timken). Στο κιτ επισκευής που έχω, τα ρουλεμάν διαφορικού είναι της Timken. Αν όντως είναι τόσο μούφα σε θέμα μακροζωίας, θα πάρω κι εγώ SKF πριν κάνω rebuilt, δεν το συζητάμε...

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
reselie (Τασος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάϊ 2010, 16:57:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βασικα φιλε γιαννη και τα 2 σασμαν που μου παρουσιασαν το προβλημα υποτιθεται οτι ηταν "μαμα" (το ενα σιγουρα ηταν της μανας του απειραχτο...) ..οποτε φανταζομαι οτι ειχαν οτι δινει η peugeot(εφοσον και τα service καλλιανταση γινοντουσαν απο τον προηγουμενο)με λιγα λογια δεν ξερω για timken αλλα φανταζομαι αυτα θα ειχε...

Evil

θα ρωτησω αυριο..

Επιστροφή στην κορυφή
Gr13 (Chris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 3008 Allure

Ένταξη: 07 Μάϊ 2008
Τόπος: Ναύπακτος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάϊ 2010, 17:46:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mufcpavlos έγραψε:
Gr13 έγραψε:

Δεν μπορώ να καταλάβω ,από μπροστά είναι σίγουρο αλλα μεριά δεν ξέρω πιο πολύ μου δίνει την εντύπωση ότι ακούγεται κάπου χαμηλά μπροστά.έχεις καμια ιδέα?

Family Racing Team :D
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
tesseras (giannis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 19 Απρ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Μάϊ 2010, 11:21:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

reselie έγραψε:
Τελικα το πηγα σημερα.ειναι ρουλεμαν οπως το προβλεψαμε και θα βαλω SKF ρουλεμαν .Και προς το αλλο περιστατικο στο αναλυτικο που μου εβγαλε εγραφε ΤΣΙΜΟΥΧΕΣ τις οποιες ειχα αλλαξει πριν 6 μηνες....(20ευρω και μου τονισε οτι ΠΡΕΠΕΙ να αλαχθουν...) Very happy

Αν μποροόυσες να μας ενημερώσεις και για το κόστος αγοράς των ρουλεμάν να ξέρουμε.. Wink
Επιστροφή στην κορυφή
reselie (Τασος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Μάϊ 2010, 11:37:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το μεσημερι θα παραλαβω το αυτοκινητο και θα ξερω αναλυτικα...

Επιστροφή στην κορυφή
mufcpavlos (Pavlos)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 307 XSi

Ένταξη: 08 Σεπ 2009
Τόπος: Thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Μάϊ 2010, 11:41:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Gr13 έγραψε:
mufcpavlos έγραψε:
Gr13 έγραψε:

Δεν μπορώ να καταλάβω ,από μπροστά είναι σίγουρο αλλα μεριά δεν ξέρω πιο πολύ μου δίνει την εντύπωση ότι ακούγεται κάπου χαμηλά μπροστά.έχεις καμια ιδέα?

Στο 307 ειναι πολυ συνηθισμενο το προβλημα στο joint (ή αλλιως ζουαν).

Τσεκαρε αυτο το thread μηπως σου λυσει τα χερια. http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=19975&highlight=%E6%EF%F5%E1%ED

katoxos 307....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
reselie (Τασος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Μάϊ 2010, 16:13:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπον εχουμε και λεμε.
τα πλανητικα ηταν διαλυμενα οποτε τα αλλαξαμε και αυτα...
Ρουλεμαν SKF 138ευρω , τσιμουχες 20ε ,Πλανητικα 105ε ,εργασια 64ευρω, βαλβολινες και κατι αλλα μπιχλιμπιδια συνολο 369 ευρω

Επιστροφή στην κορυφή
peugeot3874 (ΚΩΣΤΑΣ)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 22 Νοέ 2012

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 21 Φεβ 2013, 16:31:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Από τότε που ο καιρός έχει κρυώσει έχω παρατηρήσει έναν θόρυβο γκρρρρρ στις 2000 στροφές, κυρίως με 2η και3η. Έχω ένα peugeot 307 1.4 16 valve μοντέλο 2007 με 107000 χλμ. Μου είπαν ότι μάλλον είναι από το σασμάν τα ρουλεμάν. Κατέγραψα και τον ήχο. Περιμένω γνώμες!!! Να αφήσω τα μαστόρια να ανήξουν το σασμάν; Θέλω και 200€!!!

https://docs.google.com/file/d/0Byzd0dq7P78Lb3ZPZWQ1bHdjUk0/edit?usp=sharing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης