Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
reselie (Τασος) Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)
Ένταξη: 07 Σεπ 2009 Δημοσιεύσεις: 635 Τόπος: Aθηνα / Λαμία
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Μάϊ 2010, 17:35:15 Θέμα δημοσίευσης: Σασμαν ξανα :< |
|
|
Παρακαλω οποιον ξερει να μου λυσει μια απορια...πριν 7 μηνες αλλαξα σασμαν (το μεταχειρισμενο που εβαλα δεν εκανα ανακατασκευη δυστηχως) γιατι το προηγουμενο ειχε ενα αρπαγμενο ρουλεμαν που εβγαλε γρεζι και μου εκανε ζημια.
Πλεον ο ηχος του ρουλεμαν ειναι ξανα εντονος(γρρρρρρρρρρ) οταν αφηνω το γκαζι με ταχυτητα μεσα και δεν θελω να ξαναπαθω το ιδιο..
Πειτε μου σας παρακαλω πολυ,ποσο κανει ενα σετ επισκευης σασμαν (να το κανω καινουργιο που λεει ο λογος) γιατι με εχει κουρασει και μονο η ιδεα των 700ευρω που ειχα δωσει(σασμαν εργασια,δισκο πλατω κτλπ) και ποσο περιπου ειναι τα εργατικα....θα το εκτιμησω ιδιαιτερως ...
ευχαριστω προκαταβολικα
Τασος
θα μου κλασεις την μιση θεσσαλια σε στρουγκες τιμονιερη της φακης |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Μάϊ 2010, 18:40:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν θυμαμαι καλα,και τα 6 ρουλεμαν σε καλη ποιοτητα κανουν καπου στα 200Ε.Τωρα βεβαια εξαρταται και τι αλλο θα θελει + εργασια φυσικα... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tesseras (giannis) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 19 Απρ 2010 Δημοσιεύσεις: 42
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Μάϊ 2010, 12:51:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πριν κανα 2μηνο που έκανα ανακατασκευή σασμάν σε 106 το σετ με τα ρουλεμάν είχε 270 ευρώ..  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 1.6 GTI (8/2003)
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Μάϊ 2010, 16:05:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ωραια πραματα ..ελπιζω να μην μου φαει οπως την αλλη φορα κορωνοπηνιο........... ευχαριστω παιδες...
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Μάϊ 2010, 17:38:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κ/Π λιγο απιθανο να σου φαει μιας και η γωνια της κορωνας δεν αλλαζει.
Απλα με την αλλαγη των ρουλεμαν,επειδη τα παλια δημιουργουν μικρο οβαλ στην χελωνα,οταν τα αλλαξεις με καινουργια θα εχεις λιγο δυσκολο κουμπωμα το οποιο σταδιακα θα χαθει,μεχρι να κατσουν τα ρουλεμαν κανονικα στην θεση τους.
Για να καταλαβεις,το σασμαν αποτελειται απο δυο παραλληλους αξονες με γραναζια και το ολο συνολο στηριζεται σε ρουλεμαν.
Οσο τα χιλιομετρα περνανε,η παραλληλοτητα του συνολο αλλαζει σιγα-σιγα.Με τα καινουργια ρουλεμαν την επαναφερεις στο σωστο(οσο αυτο ειναι εφικτο) σημειο απλα επειδη τα γραναζια εχουν ηδη κανει "πατουρα",αυτο θελει χρονο μεχρι να "δεσουν" ξανα ολα μαζι,κοινως αρκετα γλυκια χρηση τον πρωτο καιρο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 1.6 GTI (8/2003)
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Μάϊ 2010, 19:29:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτο δεν το ηξερα απλα την προηγουμενη φορα ειχε φαγωθει ενα ρουλεμαν και απο τα γρεζια εσπασαν μερικα δοντια απο το κ/π Δεν ξερω αν εφταιγε κατι αλλο αλλα οταν το ανοιξε ημουν εκει και τα μισα δοντια ηταν σπασμενα
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Μάϊ 2010, 22:59:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για να σπασουν δοντια απο το Κ/Π πρεπει να φυγουν οι μπιλιες του ρουλεμαν μεσα στο σασμαν(στην βαλβολινη δηλαδη) και να φρακαρουν το διαφορικο.
Για να γινει κατι τετοιο βεβαια,το καημενο το σασμανακι θα ουρλιαζει σαν πτανα που την σκιζουν 10 αραπηδες...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Gr13 (Chris) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 3008 Allure
Ένταξη: 07 Μάϊ 2008 Δημοσιεύσεις: 729 Τόπος: Ναύπακτος
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάϊ 2010, 01:02:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τώρα που διάβασα τα παραπάνω,το CC μου κάνει έναν θόρυβο όταν αφήσω το αμάξι να τσουλήσει με δευτερα μέσα είτε σε κατηφόρα η ευθεία σαν (zzzzz,grrrr) όπως κάνει ένα ποδήλατο όταν τσουλάει χωρίς πετάλι κάπως έτσι.Παίζει να είναι κάτι από τα παραπάνω που διάβασα,αν αλλάξω βαλβολίνες (δεν έχω αλλάξει ποτε) λέτε να φτιάξει?
Family Racing Team :D
   |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάϊ 2010, 07:10:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στα 207 αυτο που ειναι εντελως μαπα ποιοτητα ειναι τα ρουλεμαν του διαφορικου...
Τωρα αν δεν ειναι αυτο,δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να γουργουριζει,παντως σαν κατασκευη το ΒΕ δεν εχει καμια σχεση με τα ΜΑ που ειναι σαν να συγκρινεις σπιρτοκουτο με μεταλλικη θηκη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 1.6 GTI (8/2003)
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάϊ 2010, 11:51:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικα το πηγα σημερα.ειναι ρουλεμαν οπως το προβλεψαμε και θα βαλω SKF ρουλεμαν .Και προς το αλλο περιστατικο στο αναλυτικο που μου εβγαλε εγραφε ΤΣΙΜΟΥΧΕΣ τις οποιες ειχα αλλαξει πριν 6 μηνες....(20ευρω και μου τονισε οτι ΠΡΕΠΕΙ να αλαχθουν...) 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mufcpavlos (Pavlos) Μέλος

Peugeot 307 XSi
Ένταξη: 08 Σεπ 2009 Δημοσιεύσεις: 157 Τόπος: Thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάϊ 2010, 15:36:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Gr13 έγραψε: | Τώρα που διάβασα τα παραπάνω,το CC μου κάνει έναν θόρυβο όταν αφήσω το αμάξι να τσουλήσει με δευτερα μέσα είτε σε κατηφόρα η ευθεία σαν (zzzzz,grrrr) όπως κάνει ένα ποδήλατο όταν τσουλάει χωρίς πετάλι κάπως έτσι.Παίζει να είναι κάτι από τα παραπάνω που διάβασα,αν αλλάξω βαλβολίνες (δεν έχω αλλάξει ποτε) λέτε να φτιάξει? |
ακουγεται απο μπροστα και δεξια??
katoxos 307....
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
RoadRunner122 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II
Ένταξη: 30 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 2965 Τόπος: Δροσοπηγή
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάϊ 2010, 15:46:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τάσο, πριν τι ρουλεμάν διαφορικού είχες βάλει θυμάσαι? (είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η peugeot δίνει Timken). Στο κιτ επισκευής που έχω, τα ρουλεμάν διαφορικού είναι της Timken. Αν όντως είναι τόσο μούφα σε θέμα μακροζωίας, θα πάρω κι εγώ SKF πριν κάνω rebuilt, δεν το συζητάμε...
3rioStooges-Motorsport Team |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 1.6 GTI (8/2003)
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάϊ 2010, 16:57:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βασικα φιλε γιαννη και τα 2 σασμαν που μου παρουσιασαν το προβλημα υποτιθεται οτι ηταν "μαμα" (το ενα σιγουρα ηταν της μανας του απειραχτο...) ..οποτε φανταζομαι οτι ειχαν οτι δινει η peugeot(εφοσον και τα service καλλιανταση γινοντουσαν απο τον προηγουμενο)με λιγα λογια δεν ξερω για timken αλλα φανταζομαι αυτα θα ειχε...
θα ρωτησω αυριο..
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Gr13 (Chris) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 3008 Allure
Ένταξη: 07 Μάϊ 2008 Δημοσιεύσεις: 729 Τόπος: Ναύπακτος
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάϊ 2010, 17:46:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
mufcpavlos έγραψε: | Gr13 έγραψε: | Τώρα που διάβασα τα παραπάνω,το CC μου κάνει έναν θόρυβο όταν αφήσω το αμάξι να τσουλήσει με δευτερα μέσα είτε σε κατηφόρα η ευθεία σαν (zzzzz,grrrr) όπως κάνει ένα ποδήλατο όταν τσουλάει χωρίς πετάλι κάπως έτσι.Παίζει να είναι κάτι από τα παραπάνω που διάβασα,αν αλλάξω βαλβολίνες (δεν έχω αλλάξει ποτε) λέτε να φτιάξει? |
ακουγεται απο μπροστα και δεξια?? |
Δεν μπορώ να καταλάβω ,από μπροστά είναι σίγουρο αλλα μεριά δεν ξέρω πιο πολύ μου δίνει την εντύπωση ότι ακούγεται κάπου χαμηλά μπροστά.έχεις καμια ιδέα?
Family Racing Team :D
   |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tesseras (giannis) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 19 Απρ 2010 Δημοσιεύσεις: 42
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Μάϊ 2010, 11:21:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
reselie έγραψε: | Τελικα το πηγα σημερα.ειναι ρουλεμαν οπως το προβλεψαμε και θα βαλω SKF ρουλεμαν .Και προς το αλλο περιστατικο στο αναλυτικο που μου εβγαλε εγραφε ΤΣΙΜΟΥΧΕΣ τις οποιες ειχα αλλαξει πριν 6 μηνες....(20ευρω και μου τονισε οτι ΠΡΕΠΕΙ να αλαχθουν...)  |
Αν μποροόυσες να μας ενημερώσεις και για το κόστος αγοράς των ρουλεμάν να ξέρουμε..  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 1.6 GTI (8/2003)
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Μάϊ 2010, 11:37:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
το μεσημερι θα παραλαβω το αυτοκινητο και θα ξερω αναλυτικα...
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mufcpavlos (Pavlos) Μέλος

Peugeot 307 XSi
Ένταξη: 08 Σεπ 2009 Δημοσιεύσεις: 157 Τόπος: Thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Μάϊ 2010, 11:41:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Gr13 έγραψε: | mufcpavlos έγραψε: | Gr13 έγραψε: | Τώρα που διάβασα τα παραπάνω,το CC μου κάνει έναν θόρυβο όταν αφήσω το αμάξι να τσουλήσει με δευτερα μέσα είτε σε κατηφόρα η ευθεία σαν (zzzzz,grrrr) όπως κάνει ένα ποδήλατο όταν τσουλάει χωρίς πετάλι κάπως έτσι.Παίζει να είναι κάτι από τα παραπάνω που διάβασα,αν αλλάξω βαλβολίνες (δεν έχω αλλάξει ποτε) λέτε να φτιάξει? |
ακουγεται απο μπροστα και δεξια?? |
Δεν μπορώ να καταλάβω ,από μπροστά είναι σίγουρο αλλα μεριά δεν ξέρω πιο πολύ μου δίνει την εντύπωση ότι ακούγεται κάπου χαμηλά μπροστά.έχεις καμια ιδέα? |
Στο 307 ειναι πολυ συνηθισμενο το προβλημα στο joint (ή αλλιως ζουαν).
Τσεκαρε αυτο το thread μηπως σου λυσει τα χερια. http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=19975&highlight=%E6%EF%F5%E1%ED
katoxos 307....
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 1.6 GTI (8/2003)
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Μάϊ 2010, 16:13:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λοιπον εχουμε και λεμε.
τα πλανητικα ηταν διαλυμενα οποτε τα αλλαξαμε και αυτα...
Ρουλεμαν SKF 138ευρω , τσιμουχες 20ε ,Πλανητικα 105ε ,εργασια 64ευρω, βαλβολινες και κατι αλλα μπιχλιμπιδια συνολο 369 ευρω
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
peugeot3874 (ΚΩΣΤΑΣ) Νέος χρήστης

Ένταξη: 22 Νοέ 2012 Δημοσιεύσεις: 72
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 21 Φεβ 2013, 16:31:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Από τότε που ο καιρός έχει κρυώσει έχω παρατηρήσει έναν θόρυβο γκρρρρρ στις 2000 στροφές, κυρίως με 2η και3η. Έχω ένα peugeot 307 1.4 16 valve μοντέλο 2007 με 107000 χλμ. Μου είπαν ότι μάλλον είναι από το σασμάν τα ρουλεμάν. Κατέγραψα και τον ήχο. Περιμένω γνώμες!!! Να αφήσω τα μαστόρια να ανήξουν το σασμάν; Θέλω και 200€!!!
https://docs.google.com/file/d/0Byzd0dq7P78Lb3ZPZWQ1bHdjUk0/edit?usp=sharing |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|