PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Ηλεκτρικό μηχανάκι για μπουλόνια
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 206 1.4 (16V) XS (2004)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2003
Τόπος: Αθήνα,Νότεια προάστεια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Μάϊ 2006, 13:59:19    Θέμα δημοσίευσης: Ηλεκτρικό μηχανάκι για μπουλόνια Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όταν πάμε σε ένα συνεργείο και μας σφίγγουν τα μπουλόνια χρησιμοποιούν εκτός από τον κλασσικό σταυρό και ηλεκτρικό μηχανάκι για το σφίξιμο των μπουλονιών στις ρόδες.Το θέμα είναι πως αν κάποιος μείνει από λάστιχο και προσπαθήσει να το αλλάξει θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα..αφού το μηχανάκι τα σφίγγει τόσο δυνατά που μετά μας βγαίνει το λάδι για να τα ξεσφίξουμε.Τουλάχιστον αυτό έπαθα σήμερα εγώ.. Crying or Very sad Βέβαια δεν είχα σταυρό μαζί μου..είχα ένα κανονικό κλειδί με το οποίο δεν μπορούσα να ξεσφίξω με τίποτα τα μπουλόνια.Ευτυχώς όλα αυτά συνέβησαν στο parking του σπιτιού μου οπότε σύντομα κάποια λύση θα βρω.. Wink
Έχει ποτέ κανείς βρεθεί στην δική μου θέση?? Ή μήπως είχα ξεχάσει να φάω πρωινό και μου έλειπε όλη η δύναμη μου?? Wink Evil

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
dimdil (δημητρης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 206 1.4 (16v) colourline

Ένταξη: 02 Φεβ 2006
Τόπος: ν ηρακλειο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Μάϊ 2006, 15:41:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

φυσιολογικα ενας σταυρος λασκαρει σχετικα ευκολα τα μπουλονια που εχουν σφιχθει με το μασινι Razz ετωρα παντα υπαρχουν και εξαιρεσεις αν καποιος το παρακανει Shocked Twisted evil Twisted evil με το απλο κλειδι που εχει μαμα αστο καλυτερα Evil παντα να εχεις ενα καλο σταυρο Razz

αχ θεε ποσο μπλε ξοδεψες για να μη σε βλεπω!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 206 1.4 (16V) XS (2004)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2003
Τόπος: Αθήνα,Νότεια προάστεια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Μάϊ 2006, 16:01:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

dimdil έγραψε:
παντα να εχεις ενα καλο σταυρο Razz

Έχεις δίκιο.. θα το κάνω με σταυρό..αλλιώς δεν παίζει με την καμία.. Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Μάϊ 2006, 16:30:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συνηθος το αεροκλειδο (το μηχανακι αυτο λειτουργει με πεπιεσμενο αερα - δεν ειναι ηλεκτρικο) δεν σφηγκει υπερβολικα τα μπουλονια γιατι λειτουργρει με μια συγκεκριμενη ροπη. Δηλαδη μετα το αεροκλειδο συνηθος τα σφιγκουν με το σταυρο για σιγουρια. Ειναι πιο ευκολο να τα σφηξεις υπερβολικα με το σταυρο παρα με το αεροκλειδο...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Μάϊ 2006, 16:54:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sta σοβαρα συνεργεια υπαρχει ενα διαστημικης τεχνολογιας εργαλειο που λεγεται δυναμοκλειδο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
xrisa-xs (ΧΡΥΣΑ)
Moderator
Επίσημο Μέλος

206xs 1.4 (2002) & 207 GT 1.6 (2009)

Ένταξη: 25 Οκτ 2005
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Μάϊ 2006, 17:19:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

έχω βρεθεί στη θέση του να αλλάξω λάστιχο 2 φορές! ήταν τοσο σφιγμένα τα μπουλόνια που ανεβήκαμε 2 άτομα πάνω στο κλειδι για να ξεσφίξουν λίγο... Shocked

οπότε από εμειρεία μπορώ να σου πω εκεινη την ώρα είτε να φωνάξεις βοήθεια είτε να έχεις παρέα Afroman

Watch out!!! Red demoness on the loose!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Μάϊ 2006, 18:04:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εχετε και υποψη οτι πολλες φορες δεν ειναι πολυ σφιγμενα, απλα κολλανε οι βολτες των μπουλονιων λογο της αχρηστιας (επειδη δηλαδη δεν τις βγαζεις καθε μερα αλλα μια στις τοσες).

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
bob (γιαννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 106 1.3 rallye (8V) (2000)

Ένταξη: 26 Ιαν 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Μάϊ 2006, 18:39:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

STELIOS έγραψε:
λογο της αχρηστιας (επειδη δηλαδη δεν τις βγαζεις καθε μερα αλλα μια στις τοσες).

μαλλον αχρησιας ηθελες να γραψεις..δεν ειναι και αχρηστα τελειως Razz

υπαρχουν μερικα βουλκανιζατερ που εχουν αεροκλειδο για να σφιγγει και στα φορτηγα οποτε το σφιγγει πολυ για μας!!! Shocked

το πιο σωστο απ ολα ειναι με δυναμοκλειδο, αλλα συνηθως σε αλλη χωρα...

.."detail separates winners from just runners"...
Επιστροφή στην κορυφή
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος)
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

Ένταξη: 27 Νοέ 2005
Τόπος: Pyongyang

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Μάϊ 2006, 22:33:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

H στην πεζό...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
bob (γιαννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 106 1.3 rallye (8V) (2000)

Ένταξη: 26 Ιαν 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Μάϊ 2006, 22:57:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

bob έγραψε:

το πιο σωστο απ ολα ειναι με δυναμοκλειδο, αλλα ΣΥΝΗΘΩΣ σε αλλη χωρα...

Whistling Razz

.."detail separates winners from just runners"...
Επιστροφή στην κορυφή
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Μάϊ 2006, 01:50:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με εναν καλο σταυρο ολα λυνονται.Ειδικα αν εχει μακρυα ακρα για να υπαρχει μεγαλυτερη ροπη.Αλλο να πιεζεις μια πορτα για να ανοιξει απο αποσταση 10 εκατοστων απο τους μεντεσεδες και αλλο απο το πομολο.Εγω παντως οταν ηταν να βαψω τις δαγκανες δεν δυσκολευτικα καθολου.

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
kas (iakobos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 307 1.6 (16v)xr (2001)

Ένταξη: 23 Απρ 2006
Τόπος: ΗΠΕΙΡΟΣ(ΠΡΕΒΕΖΑ)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Μάϊ 2006, 14:52:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγω παλι οταν ηθελα να βαψω τισ δαγακες στα φρενα δεν μπορεσα να τις βγαλω με τιποτα ηταν τοσο πολυ σφιγμενες που το κλειδι ποθ εχει απο την μανα του το αμαξι τα επαιξε..του εβελα ενα πιο μεγαλο σωληνα για να κανει<μοχλο>κ το εσπασα..σε ενα βουλκανιζατερ μου ειπαν να βαλω λιγο γρασω στην πατουρα της ζαντας κ δεν θα ξανακολουσαν κ το δοκιμασα κ ετσι εγινε Laughing Laughing

pug 307 modified by carcept
Επιστροφή στην κορυφή
bakclima (ΓΕΩΡΓΙΟΣ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 2.0 (16V) RC (2004) Α7

Ένταξη: 30 Δεκ 2003
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Μάϊ 2006, 23:47:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα συμφωνισω με τον brz20 και τον kas χρειαζεται απλα ενα μοχλο! Αφηστε που το κλειδι τις πεζο ειναι μονο για να ξεβιδωνουμε την ρεζερβα Mad . Εγω βρηκα στο πρακτικερ ενα κλειδι για αυτη ακριβως τη δουλεια με 12 ευρω ειναι ενα καριδακι και ο μοχλος μεγαλωνει οσο θελουμε εμεις Wink Wink Wink

DBH ENERGY SOLUTIONS
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Αύγ 2011, 09:55:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για να μην ανοίγω νέο, ξέθαψα αυτό (θα χε ίσα με 2 τόνους χώμα από πάνω του) Laughing

Χρειάζομαι ένα μπουλονόκλειδο. Έπειτα από πολλή σκέψη αλλά κ αρκετό ψάξιμο, ενώ ήμουν ανάμεσα σε κομπρεσέρ αέρα-αερόκλειδο και ηλεκτρικό μπουλονόκλειδο, καταλήγω στο 2ο για 2 ουσιαστικά λόγους:
1) το κόστος μονοφασικού κομπρεσέρ αέρα με επαρκή παροχή/αποθήκευση + ενός ποιοτικού αερόκλειδου, ξεπερνά το 600ρι
2) το ηλεκτρικό (και ειδικά το επαναφορτιζόμενο) θα μπορώ να το μεταφέρω μαζί μου οπουδήποτε.

Καιρό "φλερτάρω" με αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=4S1XIvqIfWI

Facom, με μπαταρία Li-ion 19,2V με 500Nm Exclamation ροπή στο ξεβίδωμα, πανάλαφρο (2,7kg) και τιμή στο 400ρι (με μία μπαταρία, ενώ αν πάω στο σετ με 2 μπαταρίες πάω 100ευρώ +).

Εναλλακτική, πιό φθηνή επιλογή, είναι αυτό της DeWalt που είναι μπρίζας (230V) αλλά απ'ότι είδα κι από κοντά, είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος (άρα δε χωράει εύκολα σε στριμωγμένα σημεία), αρκετά βαρύ (3,2 λέει στα specs) κ με τιμή γύρω στο 220ρι.

Αυτό που με προβληματίζει με το Facom (πέραν του κόστους) είναι το γεγονός ότι η Facom δεν ασχολείται η ίδια με κατασκευή ηλεκτρικών εργαλείων οπότε δεν ξέρω τι αντοχή στο χρόνο θα έχει. Από την άλλη, ένα Makita αντίστοιχων προδιαγραφών (με ροπή γύρω στα 380Nm) ξεπερνά το 600ρι.

Άλλη πάλι εναλλακτική είναι η παραγγελία ενός μτχ από ebay (πχ SnapOn) με ~100ευρώ, που εκεί όμως τα περισσότερα είναι χωρίς μπαταρία και η οποία κοστίζει γύρω στο 100ρικο χωρίς να είναι καν Li-ion (ΝiMh).

Γνώμες? Rolling eyes

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Sinanai (Κωστής)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) GTi (2006)

Ένταξη: 10 Ιαν 2008
Τόπος: Στις "Κάπα" των παλαιών Ε.Ο.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Αύγ 2011, 10:03:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάρε όποιο νομίζεις, αρκεί όταν ερχόμαστε για σέρβις να μη μας λες "δεν έχω μπουλονόκλειδο". Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Αύγ 2011, 10:06:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sinanai έγραψε:
Πάρε όποιο νομίζεις, αρκεί όταν ερχόμαστε για σέρβις να μη μας λες "δεν έχω μπουλονόκλειδο". Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Όχι, αλλά θα μπορώ να λέω "παιδιά ήρθατε απροειδοποίητα κ το έχω αφόρτιστο" Laughing

Επιστροφή στην κορυφή
Sinanai (Κωστής)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) GTi (2006)

Ένταξη: 10 Ιαν 2008
Τόπος: Στις "Κάπα" των παλαιών Ε.Ο.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Αύγ 2011, 10:14:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τότε να πάρεις και τη δεύτερη μπαταρία! Laughing

Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα
Επιστροφή στην κορυφή
COOL ALEXIS (Aleki)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

C3 Cowmooflage

Ένταξη: 10 Μάϊ 2004
Τόπος: Fathercare

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Αύγ 2011, 10:41:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sinanai έγραψε:
Τότε να πάρεις και τη δεύτερη μπαταρία! Laughing

+111,111

Θέλω ένα και ένα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Αύγ 2011, 11:45:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

επι του θεματος
δεν ξερω τι ποσοτητα χρησης εχεις στο μυαλό σου πάντως και το ντεβατ δεν ειναι κακη περιπτωση

η μπαταρια ειναι σημαντικο ατου και ευκολία (να μην μπεκεται, να μην φτανει το καλωδιο)

περισσότερο αυτο θα πληρωσεις βασικα (την ευκολια εννοω)

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Αύγ 2011, 12:39:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μάνθο, το καλώδιο που θα πρέπει να τραβάω μπαλαντέζες κλπ, είναι το λιγότερο. Το Dewalt ήταν στο χέρι αρκετά πιό βαρύ (ok, μόνο 1kg περισσότερο αλλά ήταν αισθητή η διαφορά) όπως κ ότι με αυτό ξεχνάς χρήση στην πίστα ή οπουδήποτε αλλού που δεν θα εχεις κοντά παροχή ρεύματος. Επιπλέον, κάτι που δεν φαίνεται κ πολύ στις φωτό, είναι αρκετά πιό ογκώδες. Οπότε εάν πχ θέλεις να το "χώσεις" σε κάποιο στενό σημείο (πχ να λύσεις τις βίδες του σασμάν απ'το μπλοκ) θα σου βγάλει την παναγία και αν.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης