Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
pugsang (Μάκης) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 Rallye
Ένταξη: 26 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 1292 Τόπος: Ραφήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 29 Μάϊ 2002, 09:42:14 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μην φοβάσαι! |
|
|
Ψυγεία λαδιού και τιμες στην Αγγλία εχει εδω
www.pugsport-gti.com/pugtuninghome.htm
Παντως ψυγείο λαδιού χωρις θερμοστάτη είναι οτι χειρότερο μπορεις να κανεις σε αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης γιατι το λαδι μεσα στην πολη δεν θα ζεσταίνεται ποτε. Παίξε λίγο μετα λαδια θα είναι σίγουρα καλύτερα.
Εγω βαζω ELF SYNTHESE 5W/40 και τα αλλαζω καθε 5.000 χλμ μαζι με φίλτρο λογω μονιμου και διαρκούς σκισίματος (Εθνικές,τελικές,στροφές,φαναρια κοκ) Αλλωστε στα 5000 χλμ δεν εχει μεινει και πολυ λαδι στο Rallye...
pedal to the metal |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ivang (Βαγγέλης) Δραστήριο μέλος

206 1.6 16V
Ένταξη: 15 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 230 Τόπος: Θεσ/νίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 09 Ιούλ 2003, 10:43:12 Θέμα δημοσίευσης: 206 - Ψυγείο λαδιού στο 206? |
|
|
Λόγω αυξημένων θερμοκρασιών που τείνουν στα 140, ίσως με καλύτερο
λάδι να είναι χαμηλότερα, μήπως είναι μια λύση ?
Ακούω απόψεις !!!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΙΚΟΣ (ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ) Έχω ξεφύγει !!!

CLIO RENAULTSPORT CUP 182hp!!!
Ένταξη: 09 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 2111 Τόπος: Were the Eagles fly higher
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 09 Ιούλ 2003, 11:05:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τα λαδια θα πρεπει να δουλευουν σε καποιες θερμοκρασιες.Εαν τα περιπου 140 ειναι σωστα στο αμαξι σου δεν υπαρχει προβλημα.Εαν βαλεις ψυγειο λαδιου η θερμοκρασια λαδιου θα ειναι αρκετα ποιο χαμηλα που σημαινει οτι δεν κανει καλο.Ψυγειο λαδιου εχουν τα αγωνιστικα που πανε τεζα συνεχεια.Εσυ το κυκλοφορεις και χειμωνα το αμαξι και με βροχες και ΔΕΝ πας ΤΕΖΑ συνεχεια.Αρα κακο θα κανεις παρα καλο.Πχ.Οταν βαζεις μπροστα το αμαξι και ειναι κρυο πας αργα μεχρι να ζεσταθει το μοτερ.Οταν φτασει η θερμοκρασια στο κανονικο αρχιζεις και ανοιγεις.Αυτο ομως δεν ειναι σωστο γιατι η θερμοκρασια λαδιου ειναι χαμηλα.Για να πεις οτι ενα μοτερ ειναι ζεστο θα πρεπει να βλεπεις την θερμοκρασια του λαδιου.Ετσι αν βαλεις ψυγειο θα ειναι μονιμος χαμηλα που αυτο δεν ειναι καλο για αυτοκινιτο δρομου 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 09 Ιούλ 2003, 11:10:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κάπου είχα δει ψυγείο λαδιού με θερμοστάτη. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει σε λειτουργία όταν η θερμοκρασία λαδιού ξεπεράσει κάποιο όριο.
Αυτά νομίζω (αν υπάρχουν) ότι αξίζουν τον κόπο....
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 09 Ιούλ 2003, 11:31:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτο που μπορει να γινει ειναι να τοποθετηθει μια ψυκτρα επανω στο φιλτρο του λαδιου.Κανει καλη δουλεια και δεν κοστιζει ακριβα 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alemao (Αριστείδης) Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 28 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 599 Τόπος: Γλυκα Νερα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 09 Ιούλ 2003, 11:40:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΝΙΚΟΣ έγραψε: | Αυτο που μπορει να γινει ειναι να τοποθετηθει μια ψυκτρα επανω στο φιλτρο του λαδιου.Κανει καλη δουλεια και δεν κοστιζει ακριβα  |
και μπορεις να την βαλεις μονος σου
ευτυχως στο rallye το εχουν προβλεψει και εχει μια υποτυπωδη αλλα αποτελεσματικη ψυκτρα πανω από το χταπόδι
Top Fuel Racing Club ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 09 Ιούλ 2003, 11:41:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ετσι ετσι 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kaisaras96 (Κωστας) Δραστήριο μέλος

Ένταξη: 05 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 282 Τόπος: ΜΠΡΑΧΑΜΙ
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 09 Ιούλ 2003, 12:28:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
To Ψυγειο λαδιου αποτελει απο τα βασικοτερα κομματια που προσφερουν αξιοπιστια.Το προβλημα με την χαμηλη θερμοκρασια του λαδιου οταν ειναι κρυο λυνεται με εναν ενναλακτη νερου-ελαιου οπου χρησιμοποιηται το νερο του κυκλωματος ψυξης.Ετσι και ζεστενεται νωριτερα και δεν αναπτυσει μεγαλες θερμοκρασιες το λαδι καθως ο ενναλακτης προσπαθει να ταυτισει την θερμοκρασια του με το νερο.Αυτη η λυση χρησιμοποιηται και σε εργοστασιακα μοτερ και απο την ps.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 09 Ιούλ 2003, 12:34:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
H ιδεα του θερμοστατη μου ακουγεται πολυ καλη αλλα πολυ περιπλοκη.Αν ειχαμε συγκεκριμενα στοιχεια για το ευρως θερμοκρασιων λειτουργειας του λιπαντικου θα μπορουσαμε να σχεδιασουμε ενα ιδανικο τετοιο συστημα αλλα το κοστος θα ηταν...........
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Kouzman (Yiannis) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 CC RG
Ένταξη: 26 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 710 Τόπος: Piraeus, Nea Smyrni, NYC
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 09 Ιούλ 2003, 17:11:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τα 206 cc εχουν ψυγειο λαδιου απο το εργοστασιο. Εγω παντως βλεπω την βελονα πολλες φορες κοντα στο κοκκινο και δεν μου αρεσει. Αυτο συνηθως αμα ειμαι σε κινηση ή υστερα απο τρελα σκισιματα πεσω σε κινηση παλι...
εχοντας συμπιεση κοντα στο 11.5 και στροφαροντας 7.5αρες αρκετα συχνα δεν θα ειταν καλο να μπει ψυγειο λαδιού?
καποθ ειχα ακουσει πως το χειμωνα το σκεπαζουν ωστε να μην περνει πολυ αερα και ψυχεται το λιπαντικο πολυ...
χθες εκανε κανεις βολτα απο βουτα, μαυρη κλπ... τραβιξα βιντεακια με ψηφιακη καμερα εκκινισεις και μπασιμο στα λιμς (130+ χλμ, οχι στο πεταλο) και σφηνες με swift GTI (150+ χλμ) ... που να τα στειλω και να τα σηκωσουμε να τα δουμε? 
2006 Wicked White Mitsubishi Evolution IX GSR |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 09 Ιούλ 2003, 18:35:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Kouzman έγραψε: | εκκινισεις και μπασιμο στα λιμς (130+ χλμ, οχι στο πεταλο) και σφηνες με swift GTI (150+ χλμ) ... που να τα στειλω και να τα σηκωσουμε να τα δουμε?  |
Ωχ ωχ ωχ...........σσσσσσσσσσσσσ αλλαξε καλυτερα το ποστ σου πριν το διαβασει ο μπαμπουλας motorsport και εχουμε προβλημα.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούλ 2003, 10:37:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Kouzman έγραψε: | τα 206 cc εχουν ψυγειο λαδιου απο το εργοστασιο. Εγω παντως βλεπω την βελονα πολλες φορες κοντα στο κοκκινο και δεν μου αρεσει. Αυτο συνηθως αμα ειμαι σε κινηση ή υστερα απο τρελα σκισιματα πεσω σε κινηση παλι...
χθες εκανε κανεις βολτα απο βουτα, μαυρη κλπ... τραβιξα βιντεακια με ψηφιακη καμερα εκκινισεις και μπασιμο στα λιμς (130+ χλμ, οχι στο πεταλο) και σφηνες με swift GTI (150+ χλμ) ... που να τα στειλω και να τα σηκωσουμε να τα δουμε?  |
Aυτα για το ψυγειο λαδιου που τα ακουσες????γιατι αν εχει το cc εχει και το xs!!!!αφου ημασταν ιδιοι μηχανικα.....
....και εμενα τα κοκκινα ειναι συχνο φαινομενο
αν ειχε ψυγειο δεν θα υπηρχε αυτο το προβλημα με τις θερμοκρασιες.....
Βιντεακια.......να τα δουμε κι εμεις........
Λιμανακια ποτε θα ξανακατεβεις 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alemao (Αριστείδης) Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 28 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 599 Τόπος: Γλυκα Νερα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούλ 2003, 10:47:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ωχ θα σηκωθουν οι αντι-καγκουρες του club να σας βαρέσουν για τα Λιμανάκια (ωχ το ειπα και εγω το απαγορευμενο λέξη )
Top Fuel Racing Club ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Kouzman (Yiannis) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 CC RG
Ένταξη: 26 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 710 Τόπος: Piraeus, Nea Smyrni, NYC
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούλ 2003, 10:47:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δεν το ακουσα πουθενα φιλε. ερωτηση κανω γιατι δεν ξερω. Ετσι μου ερχεται να γβαλω τον προφυλακτηρα να δω...
παντως νομιζω πως γενικα το μοτερ δεν αεριζεται καλα. Η γριλια του προφυλακτηρα ειναι πολυ στενη (το μαυτο κομματι λεω) και νομιζω πως καλυτερα ειναι να βγει και να μπει σιτα. Ισως να ξηλωσω και τα προβολακια.
Τα βιντεακια πολυ ευχαριστως να τα σηκωσω, που όμως? δεν εχω σελιδα ή κατι τετοιο? αν τα στειλω e-mail να τα βαλουμε στον server?? τα δυο ειναι κατω απο 1 mb και το αλλο θα το κανω χαμηλοτερη αναλυση να δουμε και αυτο ποσο μικρο θα γίνει. Έχω και μία φωτογραφια το ταμπλο του καρου βραδυ με ολα τα οργανακια να φαινονται (ταχυμετρο, στροφομετρο, αγωνιστικο στροφομετρο με shiftlight, και το pilar box με πιεση λαδιου και halmeter...)
Σημερα μαλλον θα κατεβω πάλι βολτα μετα τις 10μμ αλλα οχι για πολυ αργα γιατι δουλέυω αυριο...
2006 Wicked White Mitsubishi Evolution IX GSR |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούλ 2003, 12:27:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα το οργανακι της θερμοκρασιας,οπως και στα 1300 τα RALLYE.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
pezomania (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 1231 Τόπος: Mandra
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούλ 2003, 14:24:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ρε παιδιά, δεν νομίζω ότι χρειάζετε να τρέχουμε για ψυγείο λαδιού, αλλά να το ψαχτούμε λίγο περισσότερο με τα λάδια!!!
Εγώ με το που έβαλα καλό λαδάκι μέσα στο μοτέρ, αυτό ήταν!!! Ούτε θερμοκρασίες ούτε τίποτα. Και μιλάμε για σκίσιμο, όχι για γρήγορη βόλτα!!
καλό λαδάκι και όλα θα φτιάξουν Όλα τα άλλα είναι πολυτέλειες!!
Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημήτριος (Δημήτρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)
Ένταξη: 24 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 751 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούλ 2003, 17:30:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pezomania έγραψε: | Ρε παιδιά, δεν νομίζω ότι χρειάζετε να τρέχουμε για ψυγείο λαδιού, αλλά να το ψαχτούμε λίγο περισσότερο με τα λάδια!!!
Εγώ με το που έβαλα καλό λαδάκι μέσα στο μοτέρ, αυτό ήταν!!! Ούτε θερμοκρασίες ούτε τίποτα. Και μιλάμε για σκίσιμο, όχι για γρήγορη βόλτα!!
καλό λαδάκι και όλα θα φτιάξουν Όλα τα άλλα είναι πολυτέλειες!! |
Σίγουρα ένα καλό λάδι βοηθά (μάλλον πρέπει να παίζει ρόλο η θερμοχωρητικότητά του) , αλλά το ψυγείο λαδιού, απ' ότι μου είπαν, προκαλεί πιο γρήγορη ανοδο της θερμοκρασίας λαδιού (και έτσι μειώνεται ο χρόνος προθέρμανσης, χώρια που έχει ευεργετικές επιδράσεις για το ίδιο το λάδι) και βοηθά το λιπαντικό να μην ξεπερνά κάποια λογικά θερμοκρασιακά όρια...
Το γεγονός πως το λάδι θερμαίνεται πιο γρήγορα το αποδίδω στο ότι τα δύο ψυγεία (λαδιού - νερού) βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να ανταλλάσεται συνεχώς θερμότητα...
Πάντως μια φορά (προς το τέλος του 2001) που είχα ρωτήσει για τιμή τοποθέτησης σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο, μου είπαν από 100.000 έως 150.000 δρχ
Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|