Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
zzzleepy (Μαύρος Χέλωνος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)
Ένταξη: 06 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 1289 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 11 Ιούλ 2003, 01:57:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Petros έγραψε: | ... ποιος δίνει σημασία σε τριξίματα!  |
Μήπως ένα παλικάρι που το λένε Πέτρο και ανοίγει και τόπικ στο 206club.gr; 
Για όλο τον κόσμο είσαι κάποιος... για κάποιον είσαι όλος ο κόσμος... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Petros (Πέτρος) Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) ΧS2 (2002)
Ένταξη: 16 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 113 Τόπος: Αθήνα - Βριλήσσια
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 11 Ιούλ 2003, 13:45:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ορθή παρατήρηση...
Όμως εγώ απλώς αναρρωτήθηκα αν λύνεται το πρόβλημα με τους τριγμούς. Όχι ότι θα κάτσω να σκάσω... ήδη την απολαμβάνω το δέον (και προσέχω λίγο περισσότερο τις γουβες όταν την έχω ανοικτή )
In Rallye I trust (παρόλο που το αποχωρίστηκα) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Bloom (Άντα) Δραστήριο μέλος

206 Quiksilver 1.4
Ένταξη: 19 Μάρ 2003 Δημοσιεύσεις: 269 Τόπος: Αθήνα - Φιλοθέη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 11 Ιούλ 2003, 17:48:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν αρνούμαι πως όταν έχω κι εγώ "νευράκια-τσαταλάκια" μπορεί και να μουρμουρίσω λίγο για τα τικ-τικ της ηλιοροφής μου...
Μα το γενικότερο συμπέρασμα για το οποίο μιλούσα και στο post μου, ήταν ακριβώς αυτό που λες κι εσύ :
Petros έγραψε: | Ηλιοροφή σαν την πανοραμική του 206, θα βρουν μόνο στο πλησιέστερο... κάμπριο.
Άνοιξη-καλοκαίρι απόγευμα με αυτόν τον υπέροχο ελληνικό ουρανό να μπαίνει κυριολεκτικά στην καμπίνα του 206... ποιος δίνει σημασία σε τριξίματα!  |
My feelings exactly! 
smile... and life will pay u back!
............... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vec (Θοδωρής) Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.4 (16V) Dyn (2006)
Ένταξη: 04 Μάρ 2008 Δημοσιεύσεις: 20 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 04 Νοέ 2011, 10:20:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πολύ παλιό τόπικ, αλλά θα σας πω την περίπτωσή μου και πώς τελικά το έλυσα μπα και έχει τύχει και σε κάποιον άλλο.
Από όταν έπιασαν τα κρύα λοιπόν και μετά από αρκετή ταλαιπώρια το καλοκαίρι σε κακούς χωματόδρομους, η ηλιοροφή (206) έκανε ένα αρκετά έντονο τακ-τακ σχεδόν συνέχεια όταν οδηγούσα στους σκατόδρομους της Αθήνας. Μόνο στις λεωφόρους που είναι ίσια η άσφαλτος δεν κοπάναγε. Το εντόπισα πάνω από το κεφάλι του συνοδηγού και στο πίσω μέρος. Αν άνοιγα την οροφή έστω και λίγο σταμάταγε, όπως και μειωνόταν όταν έβλεπε το αμάξι ο ήλιος για αρκετή ώρα.
Λάδωσα - λίπανα - γρασάρισα - έβαλα γλώσσα και δάχτυλο - έσφιξα όλες τις ορατές βίδες όπως διάβασα και σίγουρα βοηθάει σε κάποιες περιπτώσεις αλλά δουλειά δεν έγινε.
Διαπίστωσα λοιπόν ότι με κλειστή την οροφή ενώ η αριστερή μεριά πάταγε γερά, η δεξιά είχε τζόγο προς τα πάνω. Όταν μάλιστα την τράβαγες πάνω λίγο απότομα άκουγες το τακ-τακ.
Η λύση τελικά πάρα πολύ απλή. Η οροφή στο πίσω μέρος έχει 2 σιδεράκια σαν ανάποδο 'Γ' (L) που τσουλάν στους οδηγούς, ένα σε κάθε πλευρά. Στην περίπτωσή μου έπρεπε απλά να μικρύνω την γωνία του L από την πλευρά που κοπάναγε. Πάρα πολύ εύκολα. Απλά με ανοιχτή την οροφή μέχρι τη μέση και λίγο λιγότερο, πιέζουμε το κρύσταλλο προς τα κάτω και το κρατάμε για λίγο ακουμπημένο στο πλαστικό. Για καλό και για κακό το πιέζουμε ακριβώς πάνω από το L, δηλαδή μια πιθαμή πριν το πίσω μέρος της. Αυτό ήταν. Η ηλιοροφή έσφιξε και από τη μεριά του συνοδηγού και θόρυβος τέλος.
Χρόνος για troubleshooting, διάβασμα+δουλειά: 3 ώρες
Χρόνος που χρειάστηκε για τη λύση: 15 δευτερόλεπτα.
Ελπίζω να βοηθήσω κάποιους. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
206RG (Σταυρος) Μόλις έγραψα

peugeot 206 Roland Garros
Ένταξη: 12 Οκτ 2011 Δημοσιεύσεις: 10 Τόπος: Μυτιληνη-Αθηνα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 17:53:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παντως και εγω με το R.Garros οταν εχω το σκιαδιο ανοιχτο, σε οδοστρωμα με ανωμαλιες, (οπως ολης της Ελλαδας σχεδον) μου κανει ενα θορυβο σαν να "παιζει" το τζαμι απο πανω.Αν πιεσω το σημειο πισω απο το φως στην οροφη (οχι τιποτα τρελη πιεση ισα να το κραταω) σταματαει, σε οποιαδηποτε ταχυτητα.Με το σκιαδιο κλειστο δεν κανει τιποτα.Σαν να θελει κατι σφιξιμο... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|