PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Ηλιοροφή και θόρυβος
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
zzzleepy (Μαύρος Χέλωνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)

Ένταξη: 06 Ιούλ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Ιούλ 2003, 01:57:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Petros έγραψε:
... ποιος δίνει σημασία σε τριξίματα! Smile

Μήπως ένα παλικάρι που το λένε Πέτρο και ανοίγει και τόπικ στο 206club.gr; Razz

Για όλο τον κόσμο είσαι κάποιος... για κάποιον είσαι όλος ο κόσμος...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Petros (Πέτρος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) ΧS2 (2002)

Ένταξη: 16 Δεκ 2002
Τόπος: Αθήνα - Βριλήσσια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Ιούλ 2003, 13:45:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ορθή παρατήρηση... Embarassed
Όμως εγώ απλώς αναρρωτήθηκα αν λύνεται το πρόβλημα με τους τριγμούς. Όχι ότι θα κάτσω να σκάσω... ήδη την απολαμβάνω το δέον (και προσέχω λίγο περισσότερο τις γουβες όταν την έχω ανοικτή Rolling eyes )

In Rallye I trust (παρόλο που το αποχωρίστηκα)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Bloom (Άντα)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 Quiksilver 1.4

Ένταξη: 19 Μάρ 2003
Τόπος: Αθήνα - Φιλοθέη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Ιούλ 2003, 17:48:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν αρνούμαι πως όταν έχω κι εγώ "νευράκια-τσαταλάκια" μπορεί και να μουρμουρίσω λίγο για τα τικ-τικ της ηλιοροφής μου... Rolling eyes

Μα το γενικότερο συμπέρασμα για το οποίο μιλούσα και στο post μου, ήταν ακριβώς αυτό που λες κι εσύ :

Petros έγραψε:
Ηλιοροφή σαν την πανοραμική του 206, θα βρουν μόνο στο πλησιέστερο... κάμπριο.
Άνοιξη-καλοκαίρι απόγευμα με αυτόν τον υπέροχο ελληνικό ουρανό να μπαίνει κυριολεκτικά στην καμπίνα του 206... ποιος δίνει σημασία σε τριξίματα! Smile

My feelings exactly! Wink Wink Wink

smile... and life will pay u back!
...............
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
vec (Θοδωρής)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.4 (16V) Dyn (2006)

Ένταξη: 04 Μάρ 2008
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 04 Νοέ 2011, 10:20:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πολύ παλιό τόπικ, αλλά θα σας πω την περίπτωσή μου και πώς τελικά το έλυσα μπα και έχει τύχει και σε κάποιον άλλο.

Από όταν έπιασαν τα κρύα λοιπόν και μετά από αρκετή ταλαιπώρια το καλοκαίρι σε κακούς χωματόδρομους, η ηλιοροφή (206) έκανε ένα αρκετά έντονο τακ-τακ σχεδόν συνέχεια όταν οδηγούσα στους σκατόδρομους της Αθήνας. Μόνο στις λεωφόρους που είναι ίσια η άσφαλτος δεν κοπάναγε. Το εντόπισα πάνω από το κεφάλι του συνοδηγού και στο πίσω μέρος. Αν άνοιγα την οροφή έστω και λίγο σταμάταγε, όπως και μειωνόταν όταν έβλεπε το αμάξι ο ήλιος για αρκετή ώρα.

Λάδωσα - λίπανα - γρασάρισα - έβαλα γλώσσα και δάχτυλο - έσφιξα όλες τις ορατές βίδες όπως διάβασα και σίγουρα βοηθάει σε κάποιες περιπτώσεις αλλά δουλειά δεν έγινε.

Διαπίστωσα λοιπόν ότι με κλειστή την οροφή ενώ η αριστερή μεριά πάταγε γερά, η δεξιά είχε τζόγο προς τα πάνω. Όταν μάλιστα την τράβαγες πάνω λίγο απότομα άκουγες το τακ-τακ.
Η λύση τελικά πάρα πολύ απλή. Η οροφή στο πίσω μέρος έχει 2 σιδεράκια σαν ανάποδο 'Γ' (L) που τσουλάν στους οδηγούς, ένα σε κάθε πλευρά. Στην περίπτωσή μου έπρεπε απλά να μικρύνω την γωνία του L από την πλευρά που κοπάναγε. Πάρα πολύ εύκολα. Απλά με ανοιχτή την οροφή μέχρι τη μέση και λίγο λιγότερο, πιέζουμε το κρύσταλλο προς τα κάτω και το κρατάμε για λίγο ακουμπημένο στο πλαστικό. Για καλό και για κακό το πιέζουμε ακριβώς πάνω από το L, δηλαδή μια πιθαμή πριν το πίσω μέρος της. Αυτό ήταν. Η ηλιοροφή έσφιξε και από τη μεριά του συνοδηγού και θόρυβος τέλος.
Χρόνος για troubleshooting, διάβασμα+δουλειά: 3 ώρες
Χρόνος που χρειάστηκε για τη λύση: 15 δευτερόλεπτα.

Ελπίζω να βοηθήσω κάποιους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
206RG (Σταυρος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 206 Roland Garros

Ένταξη: 12 Οκτ 2011
Τόπος: Μυτιληνη-Αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 17:53:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παντως και εγω με το R.Garros οταν εχω το σκιαδιο ανοιχτο, σε οδοστρωμα με ανωμαλιες, (οπως ολης της Ελλαδας σχεδον) μου κανει ενα θορυβο σαν να "παιζει" το τζαμι απο πανω.Αν πιεσω το σημειο πισω απο το φως στην οροφη (οχι τιποτα τρελη πιεση ισα να το κραταω) σταματαει, σε οποιαδηποτε ταχυτητα.Με το σκιαδιο κλειστο δεν κανει τιποτα.Σαν να θελει κατι σφιξιμο...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Σελίδα 2 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης