PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Για να μαθαίνουν οι νέοι & να θυμούνται οι παλιοί!

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)

Ένταξη: 13 Οκτ 2004
Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιαν 2005, 16:50:54    Θέμα δημοσίευσης: Για να μαθαίνουν οι νέοι & να θυμούνται οι παλιοί! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απόσπασμα από το Site μου. Δείτε όλο το άρθρο με τα χειρότερα αυτοκίνητα επίσης, όπως και με τις καλύτερες και αξιοθαύμαστες εταιρείες στο http://www.geocities.com/harrykaitis/theorcar.html
Τα καλύτερα αυτοκίνητα και αυτοκίνητα σταθμοί του παρελθόντος...
The BEST (Non-Exotic) Cαrs of all time!

Citroen DS (Deesse=Goddess)

The Most Beautiful Car EVER made, with technology 30 years ahead of it's time when the first ID came out in 1955. It was (then!) Front Wheel Drive,& had Self Leveling Hydropneumatic Suspension, Magic Carpet Ride, Power Steering, Superb Brakes, Outstanding Grip, Air Drag Coefficient Cd0.35(!!!), HUGE Passenger Space, Turning Headlamps, and capability to drive on 3 Wheels!

Citroen 2CV:

Comfortable, Roomy, Economical, with Superb Ride and grip, and a very Cute Shape. Slow, Noisy but smooth 2 cylinder Boxer Engine, and Very Unsafe in an Accident though!!!!!

Citroen GS and GSA:

Car of the Year in 1971. Another Citroen with Great Shape, Cd0.34 (Later GSX3 Model had Cd0.31), Hydropneumatic suspension giving superb ride and grip, Unmatched Active Safety, capability to drive on 3 wheels, smooth (but underpowered) air-cooled Boxer Engines. It was Way ahead of it's time. Had extremely Heavy Steering though (But Extremely Precise....only bettered by the Mini perhaps)

Citroen CX:

Car of the Year in 1975. The Last REAL Citroen. Great Shape, Outstanding Aerodynamic Efficiency, Big Space (Especially the Stretched Prestige Version Pictured Here), Limo Ride, Exemplary Active Safety, could drive on 3 wheels, Super Quick Steering with 1.5 turns lock-to-lock (From the Citroen SM), DS's worthy successor!

Alfa Romeo Alfasud:

The Alfasud was the first (and maybe best) Front Wheel Drive Alfa, with Smooth Boxer Engines, Amazing Handling with almost ZERO understeer, Excellent Steering and Brakes for it's time. In TI Form (Pictured on the Right) puts many GTi's to shame even by today's Standards on a twisty road. If Only these cars didn't Rust!!!

NSU Ro80:

Car of the Year in 1968. Front Wheel Drive with Twin Rotor Wankel Engine, clutchless semi automatic Gearbox, Amazing Shape, Cd0.34, and Great Active Safety for it's time. Engine Life was About 25000km before major overhaul. This Car Actually Killed NSU from warranty Claims.. Shame.

Morris MINI:

Front Wheel Drive Go-Kart, with Marvelous Steering (Maybe the best EVER) and Handling, Superb Use of Space for it's Size. Horrible brakes (especially models with Front Drums), nasty Gearchange, and bad driving position.

Mazda 323 (1981 Model):

The Japanese got Serious! Maybe the First Japanese Saloon Car that HANDLED, and probably the first Car in the World with Passive Rear Wheel Steering (TTL Rear Suspension). 1.5GT with twin double choke carburetors version was an Alfasud 1.5TI Competitor. I used to own a 323 1.5GT with KYB Suspension, Michelin 185/60HR14 MXV2 Tyres, Modified rear suspension settings (Slight toe in instead of the factory set parallel setting), Raised compression ratio to 12:1, straight through exhaust system, and it was fast and handled like a dream.
Negative Points include heavy (But very Precise) Steering, and Underpowered Front Biased Brakes that Faded Easily.

VW Golf MK 1:

Quantum Leap for VW!!! Lightweight, Fast (In GTI Form), with Great Handling. The Car that Started the GTi Revolution, and 3 Wheeled Cornering! Shame about the Poor Brakes though.

LOTUS ELAN (Original):

The One on the Right! Classic Recipe for endless smile on the driver's face!. Lightweight Fibreglass Body, X-Shaped Chassis, 4 wheel Independent Double Wishbone Suspension, Front Engine-Rear Wheel Drive, 16Valve DOHC Engine. A Dream!

MAZDA MX-5 1.6i Original

The One on the Left in the Elan pic!. Great Idea and Mazda's Most Bold Move into Real Sportscars. Based on the Idea of the Original Lotus Elan, with similar Front Engine, Rear wheel Drive, Four Wheel double Wishbone Suspension Layout, AMAZING Looks, 50:50 weight distribution, Super Quick Steering 2.5 turns lock-to-lock, Very Rigid Body (for a convertible), Knife in Butter Gearchange, a Rasping Exhaust and Engine note, and ALL the Necessary Ingredients to Satisfy the Most Demanding Driver. Chosen by Autocar & Motor in 1990 as the BEST HANDLING CAR IN THE WORLD.
Underpowered though. If Only Mazda Fitted a High Performance version of the V6 2.0 24v engine of the XEDOS 6 or at least the 1.8 24v V6 of the MX-3 (140Bhp), it would have been in a league of its own!
New model might be improved in most aspects, but I think it's really UGLY and hasn't got the Elegancy and Cute shape of the original.

Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο Twisted evil

Έχει επεξεργασθεί από τον/την ultra-one στις Τρι 11 Ιαν 2005, 17:35:50, 6 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
silverpug206 (Κωνσταντίινος)
Μέλος
Μέλος

206 3 θύρες

Ένταξη: 12 Απρ 2004
Τόπος: Λευκωσία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιαν 2005, 16:59:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χαρη δυστυχως ουτε φωτο βλεπω αλλα ουτε και σπουδαια πραματα... Για κανε ενα edit στο ποστ σου και ως νεος με ενδιαφερει να μαθω... Wink Very happy

Ιδρυτής
---------------------------------------
http://www.pug-club.com
PEUGEOT OWNERS CLUB CYPRUS
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
crusader (Σπύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 26 Μάρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιαν 2005, 17:00:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν παίζει Χάρη...

Εγώ είχα ζητήσει να προσθέσουν και άλλες επιλογές στις "Επιτρεπόμενες HTML εντολές" αλλά μάλλον έπεσε άκυρο... Για την ακρίβεια δεν απάντησε κανείς Rolling eyes

®
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιαν 2005, 17:02:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

crusader έγραψε:
Δεν παίζει Χάρη...

Εγώ είχα ζητήσει να προσθέσουν και άλλες επιλογές στις "Επιτρεπόμενες HTML εντολές" αλλά μάλλον έπεσε άκυρο... Για την ακρίβεια δεν απάντησε κανείς Rolling eyes

Θα παίξει. Κάνω αλλαγές τώρα ενώ μιλάμε Cool

Επιστροφή στην κορυφή
crusader (Σπύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 26 Μάρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιαν 2005, 17:24:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ultra-one έγραψε:
crusader έγραψε:
Δεν παίζει Χάρη...

Θα παίξει. Κάνω αλλαγές τώρα ενώ μιλάμε Cool

Τα <font> , <br> , <p> κτλ.. δεν παίζουν!!
Αν τα βγάλεις και απλά αντιγράψεις το κείμενο οκ!

®
Επιστροφή στην κορυφή
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 12 Ιαν 2005, 18:01:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι μου θυμισες τωρα... Το πρωτο αυτοκινητο που οδηγησα σε ηλικια 10χρονων, μια ασπρη Citroen GSA X3 (1300 μοτερ, με δεξι καθρεφτη και μανιβελε ηλιοροφη), απο τις λιγες που κυκλοφορησαν στην Ελλαδα!!! Το ειχε φερει ο πατηρ το '85 απο Ιταλια, γιατι στην Ελλαδα δεν ηταν καν διαθεσιμο ως ειδικη παραγγελια!!! Απιστευτο αυτοκινητο, πολυ ανετο, καλο grip, αλλα επαιρνε μεγαλες κλισεις και ειχε και υδραυλικο τιμονι!!! Επισης, πολυ περιεργο εσωτερικο, με τους "δορυφορους" δεξια και αριστερα απο το τιμονι να συγκεντρωνουν ολους σχεδον τους διακοπτες, ταμπλω ενδειξεων με στροφομετρο και ταχυμετρο σε κυλινδρικο στυλ, το ραδιοφωνο στο μεσο των εμπρος καθισματων και χειροφρενο που ηταν στο μεσο του ταμπλω, κατω απο τους κεντρικους αεραγωγους (το τραβουσες προς τα εξω)!!! Το αυτοκινητο τα τελευταια 10 χρονια το οδηγουσε ο παππους μεχρι που το αποσυραμε το Δεκεμβρη που περασε!!!

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
peugeot206cc (akis)
Μέλος
Μέλος

308

Ένταξη: 25 Σεπ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιαν 2005, 11:26:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

netblaster έγραψε:
Τι μου θυμισες τωρα... Το πρωτο αυτοκινητο που οδηγησα σε ηλικια 10χρονων, μια ασπρη Citroen GSA X3 (1300 μοτερ, με δεξι καθρεφτη και μανιβελε ηλιοροφη), απο τις λιγες που κυκλοφορησαν στην Ελλαδα!!! Το ειχε φερει ο πατηρ το '85 απο Ιταλια, γιατι στην Ελλαδα δεν ηταν καν διαθεσιμο ως ειδικη παραγγελια!!! Απιστευτο αυτοκινητο, πολυ ανετο, καλο grip, αλλα επαιρνε μεγαλες κλισεις και ειχε και υδραυλικο τιμονι!!! Επισης, πολυ περιεργο εσωτερικο, με τους "δορυφορους" δεξια και αριστερα απο το τιμονι να συγκεντρωνουν ολους σχεδον τους διακοπτες, ταμπλω ενδειξεων με στροφομετρο και ταχυμετρο σε κυλινδρικο στυλ, το ραδιοφωνο στο μεσο των εμπρος καθισματων και χειροφρενο που ηταν στο μεσο του ταμπλω, κατω απο τους κεντρικους αεραγωγους (το τραβουσες προς τα εξω)!!! Το αυτοκινητο τα τελευταια 10 χρονια το οδηγουσε ο παππους μεχρι που το αποσυραμε το Δεκεμβρη που περασε!!!

Ξέχασες να αναφέρεις τα κορυφαία φρένα (εάν και παραέιχαν υποβοήθηση). Είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που με κράτησε η ζώνη για να μην πέσω στο παμπρίζ από φρενάρισμα (σε ελληνικό καρόδρομο) !!!

Peugeot for ever
Επιστροφή στην κορυφή
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιαν 2005, 12:25:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

peugeot206cc έγραψε:
netblaster έγραψε:

Ξέχασες να αναφέρεις τα κορυφαία φρένα (εάν και παραέιχαν υποβοήθηση). Είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που με κράτησε η ζώνη για να μην πέσω στο παμπρίζ από φρενάρισμα (σε ελληνικό καρόδρομο) !!!

Δείτε περισσότερα στο http://www.mattysk.dds.nl/index.html

Και δεν ήταν μόνο τα φρένα κορυφαία! (Οι οποίοι μπροστινοι δίσκοι ήταν "inboard" μέσα στο κιβώτιο ταχυτήτων και ενεργοποιούσαν και το χειρόφρενο ΜΠΡΟΣΤΑ!). Ξεχάσατε την απίστευτη σταθερότητα στην ευθεία, την εξαιρετική αεροδυναμική, την απίστευτα άνετη υδροπνευματική ανάρτηση που σιδέρωνε και το χειρότερο δρόμο και είχε ρύθμιση ύψους, το απίστευτο κράτημα (Grip) από τα πολύ στενά λάστιχα, τους χώρους, την απίστευτη εκλκτική πρόσφυση (δεν σπίναρε με τίποτα!), το κορυφαίο σε αίσθηση και ακρίβεια τιμόνι, τους πολύστροφους και γλυκούς αερόψυκτους Boxer κινητήρες και πάρα πολλά άλλα!
Πραγματικά όποιος δεν είχε την τύχη να οδηγήσει ποτέ ένα GS ή GSA έχει χάσει πολλά!
Δεν φτιάχνει κανείς (Oύτε η Citroen...) τέτοια αυτοκίνητα στις μέρες μας... Κρίμα.... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Επιστροφή στην κορυφή
nickzotos (Νίκος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1400 (8V) ΧΤ 2001

Ένταξη: 07 Ιούν 2004
Τόπος: ΝΙΚΑΙΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 28 Ιαν 2005, 15:44:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οπως υποσχεθεικα στον Χαρη (ultra-one) δειτε τις φωτο:

http://www.quad-atv.gr

Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 28 Ιαν 2005, 15:56:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nickzotos έγραψε:
Οπως υποσχεθεικα στον Χαρη (ultra-one) δειτε τις φωτο:

Oτι είναι παλιό και Peugeot δε σημαινει ότι είναι και καλό.
Τεχνολογικά και σαν αυτοκίνητο μπορεί να μην είχε τίποτα να επιδείξει.
Άρα σταθμός μάλλον δεν ήταν.

Πολύ καλά συντηρημένο πάντως το Peugeot 301! Μου αρέσει και το κόκκινο βελούδο εσωτερικό Evil

Επιστροφή στην κορυφή
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 28 Ιαν 2005, 16:02:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτό όμως είχε κάτι να επιδείξει!
Το Citroen Traction Avant του 1934 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με μπροστινή κίνηση! Shocked Shocked Shocked

Επιστροφή στην κορυφή
nickzotos (Νίκος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1400 (8V) ΧΤ 2001

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 28 Ιαν 2005, 16:07:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ : PEUGEOT ΚΑΙ ΠΑΛΙ PEUGEOT Exclamation Exclamation Exclamation Very happy Very happy Smile

Επιστροφή στην κορυφή
zippy (Βασιλης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 1.6 GTI (2004)

Ένταξη: 08 Μάρ 2004
Τόπος: newcastle & Αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 31 Ιαν 2005, 17:55:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nickzotos έγραψε:
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ : PEUGEOT ΚΑΙ ΠΑΛΙ PEUGEOT Exclamation Exclamation Exclamation Very happy Very happy Smile

Εδω ψιλο διαφωνω.Εγω το μινι θα το επερνα πολυ χαλαρα. Smile Λες να με εχει επιρεασει η Αγγλια? Shocked Razz

zippy the lion
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
kanelj (Γιαννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?

Ένταξη: 27 Μάρ 2003
Τόπος: Γαλατσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Φεβ 2005, 23:59:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν ειχα που αλλου να το βαλω γι'αυτο το βαζω εδω!
Peugeot 205

Μηπως ειναι ολα τα λεφτα Question Exclamation
Α ΡΕ ΓΑΛΛΙΑ.... Exclamation Cool

www.secret-rooms.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
zippy (Βασιλης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 1.6 GTI (2004)

Ένταξη: 08 Μάρ 2004
Τόπος: newcastle & Αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Φεβ 2005, 02:19:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kanelj έγραψε:
Δεν ειχα που αλλου να το βαλω γι'αυτο το βαζω εδω!
Peugeot 205

Α ΡΕ ΓΑΛΛΙΑ.... Exclamation Cool

Φοβερη η επιλογη ειναι ολα τα λεφτα. Cool Laughing Very happy

zippy the lion
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Φεβ 2005, 09:49:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kanelj έγραψε:
Δεν ειχα που αλλου να το βαλω γι'αυτο το βαζω εδω Peugeot 205
Α ΡΕ ΓΑΛΛΙΑ....

To 205 T16 ειναι απο τα πιο Κολασμενα αυτοκινητα πουεχουν κυκλοφορησει ποτ
Αντιστοιχες κατασκευες ηταν Lancia Delta S4, το Renault 5 Turbo Alpine, h Lancia Stratos, το Audi Quatro A2, κλπ κλπ

Στο παραπανω site που εστειλε ο Kanelj εχει πληροφοριες για ολα αυτα και πολλα ακομα.
Το ξαναπαραθετω:
Classic Car Collection

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
nickzotos (Νίκος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1400 (8V) ΧΤ 2001

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Φεβ 2005, 11:48:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τελεια διευθηνση!!!!!ολα τ λ7!!!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης