PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Χοντρό σκάλωμα ταχυτήτων
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
gianic (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8

Ένταξη: 02 Ιούλ 2004
Τόπος: Αγ.Παρασκευη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 02 Ιαν 2005, 11:01:39    Θέμα δημοσίευσης: Χοντρό σκάλωμα ταχυτήτων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

γεια χαρα και καλη χρονια !

κατι παιζει με το κιβωτιο . 1η 2α 3η σκαλωνουν ασχημα και χρειαζεται πολλες φορες παιξιμο με το συμπλεκτη και το γκαζι για να μπουν.ωρες ωρες νομιζω πως θα μου μεινει απο σασμαν .

παλια οι ταχυτητες εμπαιναν μονο και μονο που το ακουμπαγα!
πηγα σε γνωστο μου για βαλβολινες το ανεβασε πανω αλλα μου πε πως δεν χρειαζονται . ο δισκος παντως ειναι μια χαρα . οποτε μενει το σασμαν ετσι ? επειδη ειμαι ψιλοασχετος τι να περιμενω να ακουσω για να μην μου πουν οτι μαλ***α θελουν στην peugeot ?

bye bye cc , welcome miata
Fuck army...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
klain (giorgos)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.4 (16V) SpPk (2006)

Ένταξη: 08 Ιούν 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 02 Ιαν 2005, 12:54:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλη χρονιά!
Για άλλη μια φορά...
Βαλβολίνες...
Δέν "φαίνεται" οτί χρειάζονται αλλαγή...εγώ τις έβγαλα σχεδόν καινούριες... το πρόβλημα είναι πως η μαμά κάνουν 10 χρόνια για να ζεσταθούν... Δες στο θέμα "βαλβολίνες" η και σε σχετικά θέματα και θα δείς γιατί...

Για δες καιρό που διάλεξε.. ο χάρος να το πάρει...
Farewell 206 Xs (8V) 1,4 (2003)
Silly
Επιστροφή στην κορυφή
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)

Ένταξη: 24 Ιαν 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 02 Ιαν 2005, 18:49:27    Θέμα δημοσίευσης: Re: χοντρο σκαλωμα ταχυτητων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι βαλβολίνες μπορεί να βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά εντάξει, ως ένα σημείο. Και εγώ που τις άλλαξα (με τις Elf TRP) είδα σαφή βελτίωση στην λειτουργία του σαζμάν.

Αλλά!
Άμα σκαλώνουν άσχημα, άμα ακούγονται έντονοι μεταλλικοί θόρυβοι, τότε μάλλον έχεις σοβαρότερο πρόβλημα και προσωπικά θα ευχόμουνα να ήμουν μέσα στην εγγύηση, για να αποφύγω τυχόν μεγάλα έξοδα.

Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ απ' όλα βέβαια, είναι το ότι παλιά δεν σου το έκανε αυτό.
Απ' την στιγμή που ο συμπλέκτης (όπως λες) είναι εντάξει, δηλαδή δεν θέλει ρύθμισμα - μάζεμα, τότε τι να πώ... Πάντως ξαναέλεγξε τον συμπλέκτη σου, μήπως και θέλει ρύθμιση (δεν το έχω εξακριβώσει, αλλά μάλλον αυτορυθμιζόμενος πρέπει να 'ναι).

Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
gianic (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Ιαν 2005, 09:39:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δεν ειμαι δυστυχως στην εγγυηση και αρχιζω να ανησυχω .

ο συμπλεκτης ειναι οκ απο την αποψη οτι δεν πατιναρει . επισης 4η και 5η ειναι μια χαρα.
ακομα κι οταν το αμαξι ζεσταθει οι ταχυτητες κολλανε και ακουγονται και κατι 'γκρουπ' που με τρομαζουν . ειναι θεμα κακης μεταχειρισης ?

Fuck army...
Επιστροφή στην κορυφή
peugeot206cc (akis)
Μέλος
Μέλος

308

Ένταξη: 25 Σεπ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Ιαν 2005, 11:17:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

giannis_cc έγραψε:
δεν ειμαι δυστυχως στην εγγυηση και αρχιζω να ανησυχω .

ο συμπλεκτης ειναι οκ απο την αποψη οτι δεν πατιναρει . επισης 4η και 5η ειναι μια χαρα.
ακομα κι οταν το αμαξι ζεσταθει οι ταχυτητες κολλανε και ακουγονται και κατι 'γκρουπ' που με τρομαζουν . ειναι θεμα κακης μεταχειρισης ?

Μπορεί να μην πατινάρει αλλά μάλλον είναι δίσκος - πλατώ

Peugeot for ever
Επιστροφή στην κορυφή
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Ιαν 2005, 12:50:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

peugeot206cc έγραψε:
Μπορεί να μην πατινάρει αλλά μάλλον είναι δίσκος - πλατώ

Μπορεί δηλαδή να έχει χάσει την ρύθμισή της η ντίζα του συμπλέκτη και να μην αποσυμπλέκει επαρκώς τον κινητήρα απ΄το σαζμάν, προκειμένου να γίνει η αλλαγή ταχύτητας (εξού και τα γρούπ). Αυτό τα μαστόρια το λένε "μάζεμα" του συμπλέκτη. Βέβαια το πιο πιθανό είναι η ντίζα αυτή να είναι αυτορυθμιζόμενη, οπότε μπορεί να έχει βλάβη ο μηχανισμός αυτορύθμισης.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να είναι πρόβλημα του σαζμάν, αλλά η πιθανότητα είναι μικρή κατ' εμέ,αν υποθέσουμε ότι δεν το παράκανες με τα καρφώματα, σκασίματα κ.τ.λ.
Επίσης αν ήταν προβημα του σαζμάν, θα έπρεπε πιο πολύ σε μια σχέση να εστιάζονταν το πρόβλημα, στην 2α. Η 2α είναι αυτή με την οποία συνήθως γίνονται τα πιο πολλά σκασίματα (1η-2α), καρφώματα (3η-2α). Επίσης νομίζω ότι είναι πολύ πιο επώδυνο για το σαζμάν ένα σκάσιμο από 1η σε 2α, παρά ένα σκάσιμο από 2α σε 3η. Τα κατεβάσματα είναι περίπου το ίδιο...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
peugeot206cc (akis)
Μέλος
Μέλος

308

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Ιαν 2005, 12:16:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να σου πω την αλήθεια λεπτομέρειες δεν ξέρω. Εμένα μου είχε τύχει σε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα. Έαν Lancia Ypsilon και ένα Saxo VTS 1.4

Και τα δύο είχαν πρόβλημα με πρώτη και δευτέρα. Και που δεν είχα πάει να τα κοιτάξουν και κανένας δεν είχε βρει τι έφταιγε. Είχα δοκιμάσει και διαφορετικές βαλβολίνες αλλά το πρόβλημα δεν λυνόταν. Στο Lancia με τις βαλβολίνες βελτιώθηκε το πρόβλημα όταν ήταν κρύο και επιδεινώθηκε όταν ήταν ζεστό. Με το που άλλαξα δίσκο - πλατώ το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε.

Στο Saxo μετά από την εμπειρία με το Lancia δεν θέλησα να ασχοληθώ. Το παρουσίασε πολύ νωρίς (από τα 20000 km) και δεν πίστευα ότι ήταν δίσκος - πλατώ. Μου είχαν ανεβάσει δυό-τρεις φορές το συμπλέκτη και δεν είδα διαφορά. Κάποια στιγμή (και ενώ πολλές φορές δεν έμπαινε όυτε πρώτη ούτε δευτέρα και έκανα κανα μέτρο με τρίτη και μετά κατέβαζα πρώτη) έσπασε ο δίσκος και τον άλλαξα αναγκαστικά. Και ενώ μέχρι τότε νόμιζα ότι έφταιγε το κιβώτιο είδα ότι το αυτοκίνητο κούμπωνε καλύτερα και από καινούργιο.

Peugeot for ever
Επιστροφή στην κορυφή
gianic (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2005, 09:18:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το αμαξι ειναι συνεργειο και περιμενω απαντηση τους. αυτος που το οδηγησε . μου πε κατα 99% εχει σπασει δισκος . γα** τα γαλλικα μου , ειναι ευαισθητο μωρε τα πουλακι μου ...! και να σας θυμισω οτι εχει 17000 χλμ . γι αυτο προσοχη !

Fuck army...
Επιστροφή στην κορυφή
gianic (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2005, 12:51:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το πηρα το αμαξι .
η αποδειξη λεει τα εξης
συμπλετης tujp4 155,93
τσιμουχα διαφορικου 4,98
τσιμουχα διαφορικου 7,76
βαλβολινη sf 5288 75w/80w 18,16
βιδα 1,76
παξιμαδι 1,44
εργασια 127,75

συνολο 375 ευρω.

εντυπωσεις
ειναι σαν να οδηγαω αλλο αμαξι . το πενταλ του συμπλεκτη ειναι απελπιστικα ελαφρυ και αποσυμπλεκει σε αλλο σημειο. οι ταχυτητες τωρα .
δεν μαγκωνουν αλλα δεν ειναι και πουπουλο οπως παλια .
κατι μου λεει πως τα λεφτα εφυγαν στον αερα

Fuck army...
Επιστροφή στην κορυφή
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιαν 2005, 23:26:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

giannis_cc έγραψε:
κατι μου λεει πως τα λεφτα εφυγαν στον αερα

Αφού είδες μεγάλη βελτίωση, γιατί το λές αυτό;

Επιστροφή στην κορυφή
gianic (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Ιαν 2005, 09:39:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

γιατι δημητρη απλα δεν ειναι το αμαξι οπως ηταν πριν 6 μηνες γι αυτο. και αυτοι δεν μπορουν να κανουν τιποτα γι αυτο . αυτο με στεναχωρει

Fuck army...
Επιστροφή στην κορυφή
peugeot206cc (akis)
Μέλος
Μέλος

308

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2005, 09:59:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

H βαλβολίνη που σου βάλανε είναι η πρωτεινόμενη ;
Για κοιτά μήπως η διαφορά αυτή που λες είναι μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο. Όταν ζεσταθεί δεν είναι όπως πριν ;

Peugeot for ever
Επιστροφή στην κορυφή
gianic (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2005, 10:56:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δεν ξερω ρε συ ακη. παντως οταν το αμαξι ζεσταθει βελτιωνεται η κατασταση αλλα οχι δραματικα . ρε παιδια ειναι κανεις με cc εδω κοντα γιατι θα τρελαθω να δω το κιβωτιο του ? (αγ παρασκευη, χολαργος, χαλανδρι κλπ)

Fuck army...
Επιστροφή στην κορυφή
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 (ΑΝΤΩΝΗΣ)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

PEUGEOT 307 1600cc

Ένταξη: 05 Νοέ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2005, 11:04:44    Θέμα δημοσίευσης: βαλβολινες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλημερα

Επειδη και το δικο μου παρουσιασε χοντρο σκαλωμα με τις ταχυτητες για παραδειγμα το πρωι δεν μπορουσε με τιποτα να μπει η 1 ταχυτητα πηγα στην πεζο και μου αλλαξανε τισ βαλβολινες και επανηλθε στα φυσιολογικα του οχι οτι δεν σκαλωνει αλλα αυτο μου ειπανε οτι ειναι λογικο για πεζο το τυπο που μου εβαλε η συγκεκριμενη πεζο ειναι τησ SHELL.

ΑΝΤΩΝΗΣ PEUGEOT 307
Επιστροφή στην κορυφή
gianic (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2005, 11:16:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μακαρι να ναι βαλβολινες ρε συ αλλα προχτες μου τις αλλαξανε ! να παω να βαλω τις ακριβοτερες ? τι να πω !

Fuck army...
Επιστροφή στην κορυφή
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2005, 12:34:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

giannis_cc έγραψε:
μακαρι να ναι βαλβολινες ρε συ αλλα προχτες μου τις αλλαξανε ! να παω να βαλω τις ακριβοτερες ? τι να πω !

Σκαλωματάκια με την 1η είχα και εγώ παλιά. Έβαλα την βαλβολίνη Elf TRP 75w-80 (3η βαλβολίνη που μπαίνει στο σαζμάν, προηγήθηκε η αντίστοιχη της Total και η εργοστασιακή) και το σαζμάν έχει παρουσιάσει σαφέστατη βελτίωση. Σκαλώνει σπάνια η 1η μου, ενώ η 2α γρατζουνά λίγακι, μόνο όταν δεν εξαντλώ την διαδρομή του συμπλέκτη. Και αυτά μόνο όταν είναι κρύο το κιβώτιο. Μιλάμε για πολύ χαμηλές στροφές και χαμηλά φορτία, αφού ακούς το κτύπημα του κάθε δοντιού απ' τα γρανάζια ξεχωριστά (για το γρατζουνισματάκι της 2ας μιλάω)!
Όταν ζεσταίνεται το σαζμάν, τα προβλήματα αυτά εξαλείφονται και ο λεβιές αποκτά ακρίβεια, κάνοντας αβίαστα και απροβλημάτιστα τις αλλαγές. Βέβαια μου έχει τύχει η πρώτη να σκαλώσει και να κομπιάζει, όντας το σαζμάν ζεστό, αλλά είναι πολύ σπάνιο.

Παλαιότερα είχα πρόβλημα και με τα κατεβάσματα (3η - 2α) και ας έκανα και συγχρονισμό. Μια φορά μάλιστα σε κατέβασμα μου είχαν χτυπήσει άσχημα τα γρανάζια της δευτέρας, σαν σαζμάν 30ετίας! Τώρα δεν έχω ποτέ τέτοιο πρόβλημα.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά όλα τα προβλήματα δείχνουν να αμβλύνθηκαν σημαντικά!

Άμα βάλεις μια καλή βαλβολίνη και 'σύ, μάλλον θα δεις σημαντική βελτίωση. Μην περιμένεις θαύματα όμως... Rolling eyes

Επιστροφή στην κορυφή
gianic (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2005, 14:08:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δημητρη εχουν τοση διαφορα απο μαρκα σε μαρκα ? και εμενα αν δεν κανω λαθος τον ιδιο τυπο μου βαλανε αλλα δεν...

Fuck army...
Επιστροφή στην κορυφή
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιαν 2005, 17:04:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

giannis_cc έγραψε:
δημητρη εχουν τοση διαφορα απο μαρκα σε μαρκα ? και εμενα αν δεν κανω λαθος τον ιδιο τυπο μου βαλανε αλλα δεν...

Πάντως οι Total ήταν σαφώς υποδεέστερες των Elf...
Και οι εργοστασιακές σαφώς υποδεέστρες των Total.

Επιστροφή στην κορυφή
gianic (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 08 Ιαν 2005, 14:19:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και που πρεπει να παω για να μου τις αλλαξουν ?

Fuck army...
Επιστροφή στην κορυφή
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 08 Ιαν 2005, 15:07:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

giannis_cc έγραψε:
και που πρεπει να παω για να μου τις αλλαξουν ?

Κοίτα. Εγώ αγόρασα με τα υπόλοιπα παιδιά από 'δώ τα μπουκαλάκια με την βαλβολίνη (2 kg συνολικά) και πήγαμε να μας τις βάλουν σε έναν δικό μας μηχανικό. (Σαν μαζική παραγγελία ένα πράγμα)

Το προϊόν βρέθηκε μέσω Internet (ιστοσελίδα της Elf), όπου εκεί έδινε και τα τηλέφωνα των εισαγωγέων στην Ελλάδα. Αφού είσαι Αθήνα, θα είναι εύκολο να τις βρεις.
Κοστίζει 12~14 ευρώ το μπουκάλι. Δηλαδή έχουμε 12+12+5 (τοποθέτηση) = 29 ευρώ.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης