PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Ήχος απο πεντάλ φρένου

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
NikolasG (NICK)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line 10/03

Ένταξη: 20 Σεπ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 24 Νοέ 2004, 22:06:15    Θέμα δημοσίευσης: Ήχος απο πεντάλ φρένου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιεα σας.
Θα ηθελα να σας ρωτησω αν ειναι φυσιολογηκος ο ηχος(σαν ξεφουσκωμα, λες και χανει αερα) που ακουγεται απο το πενταλ του φρενου μετα απο πατημα του. Τις περισσοτερες φορες ακουγεται για 10 δευτερα περιπου. Οταν το ακινητοποιησω το αμαξι και σταματαει μετα απο 2 πατηματα του πενταλ . Εχω 206 1.4 , 75ιππους , A/C , ABS TOY 11/03 . Σημερα γυρισα απο την αντιπροσωπεια(αλλαγή αντλιας υδραυλικου και παλιοτερα αλλαγη ταμπλο,αστοχια υλικου ειπαν) και τους το ρωτησα και μου ειπαν οτι ειναι φυσιολογικο και ακουγεται διοτι σε εκεινο το σημειο υπαρχει ενα σαν ''μπαλονακι'' για να μην μπαινει αερας απο την μηχανη προς τα μεσα και επειδη εχει αερα με το πατημα του πενταλ αυτος φευγει και γι αυτο ακουγεται μου ειπαν. Με τον καιρο μπορει να φυγει. Ο klain σε αλλο topic( εγραψα εκει πρωτα απο βιασυνη) μου ειπε οτι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχε κι αυτος πρίν μερικές μέρες. Μου προτεινε να παω( ειχα παει πριν παρω απαντηση) στην αντιπροσωπεία και σου αλλάξουν σεβρό. σωληνάκι σεβρό και να ελέγξουν και την βαλβίδα του στόπ. Το AUTOΤρίτη μου ειπε οτι μπορει να χρειαζεται εξαέρωση. Τι να φταει? Λετε να ειναι σοβαρο προβλημα για τα φρενα? Μην τα πληρωσω ακριβα αργοτερα? Τωρα που τρεχει η εγγυηση. Ακουει κανεις αυτον τον ηχο που ακουω εγω? Που να το παω να το δω? Ειμαι απο Κομοτηνη και πηγαινω Αλεξανδρουπολη για σερβις διοτι εδω δεν υπαρχει εξουσιοδοτημενο συνεργειο.
Ευχαριστω
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ntinos 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Saxo Vts-206 QUIKSILVER

Ένταξη: 14 Φεβ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Νοέ 2004, 03:29:24    Θέμα δημοσίευσης: Re: Ήχος απο πεντάλ φρένου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

NikolasG έγραψε:
Γιεα σας.
Θα ηθελα να σας ρωτησω αν ειναι φυσιολογηκος ο ηχος(σαν ξεφουσκωμα, λες και χανει αερα) που ακουγεται απο το πενταλ του φρενου μετα απο πατημα του. Τις περισσοτερες φορες ακουγεται για 10 δευτερα περιπου. Οταν το ακινητοποιησω το αμαξι και σταματαει μετα απο 2 πατηματα του πενταλ . Εχω 206 1.4 , 75ιππους , A/C , ABS TOY 11/03 . Σημερα γυρισα απο την αντιπροσωπεια(αλλαγή αντλιας υδραυλικου και παλιοτερα αλλαγη ταμπλο,αστοχια υλικου ειπαν) και τους το ρωτησα και μου ειπαν οτι ειναι φυσιολογικο και ακουγεται διοτι σε εκεινο το σημειο υπαρχει ενα σαν ''μπαλονακι'' για να μην μπαινει αερας απο την μηχανη προς τα μεσα και επειδη εχει αερα με το πατημα του πενταλ αυτος φευγει και γι αυτο ακουγεται μου ειπαν. Με τον καιρο μπορει να φυγει. Ο klain σε αλλο topic( εγραψα εκει πρωτα απο βιασυνη) μου ειπε οτι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχε κι αυτος πρίν μερικές μέρες. Μου προτεινε να παω( ειχα παει πριν παρω απαντηση) στην αντιπροσωπεία και σου αλλάξουν σεβρό. σωληνάκι σεβρό και να ελέγξουν και την βαλβίδα του στόπ. Το AUTOΤρίτη μου ειπε οτι μπορει να χρειαζεται εξαέρωση. Τι να φταει? Λετε να ειναι σοβαρο προβλημα για τα φρενα? Μην τα πληρωσω ακριβα αργοτερα? Τωρα που τρεχει η εγγυηση. Ακουει κανεις αυτον τον ηχο που ακουω εγω? Που να το παω να το δω? Ειμαι απο Κομοτηνη και πηγαινω Αλεξανδρουπολη για σερβις διοτι εδω δεν υπαρχει εξουσιοδοτημενο συνεργειο.
Ευχαριστω

Για εξαερωση μου μοιαζουν και εμενα τα συμπτωματα.Το 106 μου ειδικα την ηθελε μια στο 6μηνο,το 206 δεν εχει χρειαστει ακομα.
Επισης παιζει να ειναι προβληματικα τα σωληνακια των φρενων σου (καποιο απολα) για να χρειαστηκε τοσο νωρις.
Επισης και ο σεβρομηχανισμος ειναι πολυ πιθανος,καλητερα να πας να στο τσεκαρουν,πες οτι εχεις απωλεια πεδησης (δεν πιανουν καλα τα φρενα Ελληνιστι)να φιλοτιμηθουν να στο κοιταξουν αλλιως θα σου λενε οτι ολα νορμαλ ειναι μεχρι να σου χαλασει κατι.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
NikolasG (NICK)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 26 Νοέ 2004, 19:51:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε ευχαριστω Ntinos για την απαντηση. Πηρα χθες τηλ. την LION Hellas στη Θεσσαλονικη και μου ειπαν κι αυτοι οτι μου ειπε και ο τεχνικος απο την Αλεξανδρουπολη , για μπαλονακι και φυσιολογικο χασιμο αερα και να μην ανησυχω. Παντως τι να πω , ολοι συννενοημενοι? Ο ηχος που ακουγεται δεν μου αρεσει και δεν τον εχω ακουσει σε κανενα αλλο Πεζο γενικα.
Επιστροφή στην κορυφή
klain (giorgos)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.4 (16V) SpPk (2006)

Ένταξη: 08 Ιούν 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 27 Νοέ 2004, 03:00:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα γίνω σπαστικός αλλά θα επιμείνω πως ακριβώς το ίδιο σε μένα επέφερε αλλαγή...
Όσο για την lion θεσ/νικης πώς ακριβώς έκριναν οτί δεν υπάρχει πρόβλημα; Απο τηλέφωνο; Έβαλες το ακουστικό να ακούσουν το σφύριγμα; Τι να πω...
Ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με φρένα... περισσότερη προσοχή... :\

Για δες καιρό που διάλεξε.. ο χάρος να το πάρει...
Farewell 206 Xs (8V) 1,4 (2003)
Silly
Επιστροφή στην κορυφή
NikolasG (NICK)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 27 Νοέ 2004, 17:50:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εχεις δικιο για τα φρενα klain. Δεν ξερω τι να κανω. Μαλλον με βλεπω να πηγαινω να ρωτω και στην Ξανθη. Παντως ο ηχος σταματαει οταν ειμαι ακινητοποιημενος( π.χ. φαναρια ..) μονο οταν κινουμαι ακουγεται. Η LION Θεσ/κης μου ειπε οτι ειναι Ο.Κ ακομη και οταν τους ειπα οτι ειναι και παρατεταμενος ο ηχος αυτος( αυτος ο ηχος ειναι που με προβληματιζει εμενα). Παντως τα φρενα παραμενουν τελεια. klain εσυ τι διαφορα ειδες? Ο ηχος δεν σου ξαναακουστηκε? Να υποθεσω οτι οσοι ειδαν το θεμα μου δεν ακουνε κατι. Σεβρο ειναι ολος ο μηχανισμος απο το πενταλ εως τα υγρα φρενου? Λες η φουρνια μας να βγηκε ετσι τοσο προβληματικη?
Επιστροφή στην κορυφή
klain (giorgos)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.4 (16V) SpPk (2006)

Ένταξη: 08 Ιούν 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Νοέ 2004, 04:47:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγω είχα καταλαβει και κάποια διαφορά στο φρενάρισμα (ελάχιστη) την οποία μπορεί και να μην την προσέξεις...
Μετά την αλλαγή το μωρό μου σταματούσε με ένα απαλό άγγιγμα στο φρένο και όχι με σχετική πίεση όπως όταν είχα το πρόβλημα (πάντα μιλάμε για μικρές σχετικά διαφορές)
Ουσιαστικά επανήλθε η υποβοήθηση 100%...
Σεβρό νομίζω (δεν παίρνω και όρκο) πως είναι "η τρόμπα" αέρα που βοηθάει στο πιο εύκολο πάτημα φρένου... Καμία σχέση με πεντάλ και υγρά δεν έχει!
Ίσως το γεγονός πως πήραμε την ίδια περίοδο το αμάξι να λέει κάτι... Ίσως...
Πάνε κυριλέ... άφησε το αμάξι.. πές έχω χαλασμένο το σεβρό... φυσάει και μάλλον έχει χαλάσει η τρόμπα... είμαι εντός εγγύησης... απαιτώ αλλαγή... Smile Θέλει δεν θέλει επειδή το πρόβλημα είναι στο φρένο θα σε βάλει "έκτακτο" στο πρόγραμμα... αν πιέσεις και λίγο παραπάνω θα ξεμπερδέψεις άνετα... :}

Υγ: Να ξαναπώ πως δέν είναι και ΤΟ πρόβλημα.. αλλά εφόσον είσαι εντός εγγύησης καλό είναι να το αλλάξεις... κορόΐδο είσαι;...

Για δες καιρό που διάλεξε.. ο χάρος να το πάρει...
Farewell 206 Xs (8V) 1,4 (2003)
Silly
Επιστροφή στην κορυφή
kanelj (Γιαννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?

Ένταξη: 27 Μάρ 2003
Τόπος: Γαλατσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Νοέ 2004, 23:24:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και μενα μου το κανει εδω και πολλουους μηνες αλλα δεν το εψαξα γιατι υπεθεσα οτι ειναι η τρομπα των φρενων...
δεν ειναι κατι ανησυχητικο!που να δειτε στο laguna του πατερα μου πως κανει Exclamation Exclamation σαν να ξεφυσαει φαλενα Exclamation Exclamation Exclamation Laughing Laughing Laughing

www.secret-rooms.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
NikolasG (NICK)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Δεκ 2004, 14:15:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπον βρηκα και εφτιαξα το προβλημα του ''φυσιματος' απο το πενταλ του φρενου. Αφου δεν με βοηθησε η αντιπροσωπεια , ενα συνεργειο πολυ καλος γνωστης των Peugeot μου ειπαν και η LION Θεσ/κης , λεγοντας ολοι οτι ειναι φυσιολογικος ο θορυβος , ειπα να το κοιταξω μονος μου. Κοιταξα λοιπον κατω στα πενταλ και συγκεκριμενα σε αυτο του φρενου. Ειδα οτι εχει ενα πλαστικο απο μεσα του οποιου περνα ο μηχανισμος του πενταλ και καταληγει στην ηχομονωση και απο εκει μαλλον στο σερβο -αντλια υγρου φρενων κ.λ.π. Απο το σημειο που το πλαστικο εφαπτεται με την επενδυση(ηχομονωση) ερχοταν αυτο το φυσιμα(αερας) προς την καμπινα επιβατων. Το πλαστικο αυτο εχει και καποιο λιπαντικο για να κινειται ο μηχανισμος πενταλ φρενου. Βαζω ''χερι'' στην επαφη και οταν κανω να το βγαλω ο αερας ακουγοταν με περισσοτερη διαρκεια. Στη συνεχεια το εφαρμοζω καλυτερα(δεν εδειχνε να εχει φυγει απο τη θεση του) και τσεκαρω το πενταλ. ΟΛΑ ΚΑΛΑ . ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΧΟΣ ΠΛΕΟΝ Very happy . Αρα δεν ηταν η ιδεα μου οτι ακουγα ηχο και ουτε φυσιολογικο να ακουγεται κατι απο εκει.
Οταν βεβαια η μηχανη ειναι κλειστη απο εκεινο το σημειο οταν κουνω το πλαστικο δεν ακουγεται τιποτα, μολις το ανοιγω χανει σαν τρελλλλο. Να ρωτησω ο ανθρωπος τωρα , ο αερας αυτος προερχεται απο το σερβο, με αυτο επεικοινωνει το πενταλ στο σημειο αυτο ή ειναι αερας απο εξω, περιβαλλον?
Βγαλτε συμπερασματα μονοι σας απο την αντιμετωπιση του ''προβληματος'' μου απο τα συνεργεια εξουσιοδοτημενα και μη( δεν μιλαω βεβαια για ολα , σιγουρα υπαρχουν και πολλοι καλοι μηχανικοι)

Παντως μονος μου εχω λυσει και ηχους που προερχονται απο πλαστικα μερη του αυτοκινητου και μαλιστα τα περισσοτερα μεσα απο το ταμπλο.

Σας ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον που μουτ δειξατε και συνεχιστε αυτο το φανταστικο club που εχεται ετσι οπως ειναι.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης