PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Ζουάν-Πυρακια

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
amebix (Γιάννης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206xs 1600 16v!!!

Ένταξη: 19 Οκτ 2004
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Οκτ 2004, 16:54:43    Θέμα δημοσίευσης: Ζουάν-Πυρακια Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρε παιδες τελικο συμπερασμα περι θορυβων -1ον οταν ειναι κρυα η μηχανη στις 1500-1800 σ.α.λ (πολλοι αλαζουν το ζουαν αλλα αποτελεσμα μηδεν,,, αν δεν το αλαξεις τι γινεται???) και -2ον τα ΠΥΡΑΚΙΑ, οταν ζεσταθει το αμαξι στην 1η-2η-3η ταχυτητα οταν ξεκινας τις ταχυτητες δηλαδη οταν ψιλοζοριζεται (αν τελικα ειναι πυρακια) τι λυση υπαρχει? Καινουριο αμαξι ειναι ρε γ...,,,,****@@@@@%%%%%!!!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)

Ένταξη: 24 Ιαν 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Οκτ 2004, 21:13:39    Θέμα δημοσίευσης: Re: Ζουάν-Πυρακια Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

amebix έγραψε:
Ρε παιδες τελικο συμπερασμα περι θορυβων -1ον οταν ειναι κρυα η μηχανη στις 1500-1800 σ.α.λ (πολλοι αλαζουν το ζουαν αλλα αποτελεσμα μηδεν,,, αν δεν το αλαξεις τι γινεται???) και -2ον τα ΠΥΡΑΚΙΑ, οταν ζεσταθει το αμαξι στην 1η-2η-3η ταχυτητα οταν ξεκινας τις ταχυτητες δηλαδη οταν ψιλοζοριζεται (αν τελικα ειναι πυρακια) τι λυση υπαρχει? Καινουριο αμαξι ειναι ρε γ...,,,,****@@@@@%%%%%!!!!!!

Και εγώ τα ίδια ακριβώς σκεφτόμουνα όταν το αμάξι ήταν ολοκαίνουργιο. Και τώρα θέλω να είναι τζιτζί, απλά έχω χαλαρώσει λίγο... Wink

Το ζουάν μου δεν έκανε ποτέ θόρυβο, οπότε δεν ξέρω να σου πω τι να κάνεις...

Στα πυράκια όμως έκανα μεταδιδακτορικό!!! Rolling eyes Για να μην πολυλογούμε, διάβασε τις τελευταίες σελίδες του topic "Πυράκια"...

Συνοπτικά μπορώ να πω ότι πρόκειται για πυράκια χαμηλής έντασης και διάρκειας, εξού και το απαλό "τσικ - τσικ" αντί του παραδοσιακού "ΤΑΚ - ΤΑΚ". Ο κινητήρας δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα με αυτά. Μην τα φοβάσαι, είναι κάτι που μου έχουν πει όλοι οι μηχανικοί που ρώτησα μέχρι τώρα (15~20 στο σύνολο)... Με ultimate ή ΕΚΟ 100 εξαφανίζονται σχεδόν εντελώς.

Είμαι πεπεισμένος ότι, για λόγους αντιρύπανσης, οι σχεδαστές επίτηδες αφήσανε τον κινητήρα να καίει (ψιλο)φτωχά μείγματα στα μερικά φορτία (μέσω κατάλληλης χαρτογράφησης). Για τον λόγο αυτόν ο κινητήρας είναι επιρρεπής σε αυτά τα ψιλο-πυράκια. Μάλλον θα αντιληφθήκανε την ύπαρξη του φαινομένου αυτού, αλλά είδαν οτι είναι αβλαβές, οπότε και "κάνανε το κορόιδο"...
Στο φουλ γκάζι (όπου ο εγκέφαλος δεν διαβάζει τους αισθητήρες λ - open loop) το μείγμα υφίσταται έναν εμπλουτισμό (για απόδοση της απαιτούμενης ισχύος), οπότε απομακρύνεται και ο κίνδυνος των πυρακίων.

Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Ghost Dog (John Φυστίκης)
Ταμίας
Επίσημο Μέλος

206 wRC + 2008 allure 1.2 puretech 130

Ένταξη: 18 Ιούν 2002
Τόπος: Μερικεεές στροφές μπροστά...(\στη χωρα που γεννηθηκε ο πολιτισμος)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Οκτ 2004, 20:02:17    Θέμα δημοσίευσης: Re: Ζουάν-Πυρακια Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δημήτριος έγραψε:
Και εγώ τα ίδια ακριβώς σκεφτόμουνα όταν το αμάξι ήταν ολοκαίνουργιο. Και τώρα θέλω να είναι τζιτζί, απλά έχω χαλαρώσει λίγο... Wink

Το ζουάν μου δεν έκανε ποτέ θόρυβο, οπότε δεν ξέρω να σου πω τι να κάνεις...

Στα πυράκια όμως έκανα μεταδιδακτορικό!!! Rolling eyes Για να μην πολυλογούμε, διάβασε τις τελευταίες σελίδες του topic "Πυράκια"...

Συνοπτικά μπορώ να πω ότι πρόκειται για πυράκια χαμηλής έντασης και διάρκειας, εξού και το απαλό "τσικ - τσικ" αντί του παραδοσιακού "ΤΑΚ - ΤΑΚ". Ο κινητήρας δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα με αυτά. Μην τα φοβάσαι, είναι κάτι που μου έχουν πει όλοι οι μηχανικοί που ρώτησα μέχρι τώρα (15~20 στο σύνολο)... Με ultimate ή ΕΚΟ 100 εξαφανίζονται σχεδόν εντελώς.

Είμαι πεπεισμένος ότι, για λόγους αντιρύπανσης, οι σχεδαστές επίτηδες αφήσανε τον κινητήρα να καίει (ψιλο)φτωχά μείγματα στα μερικά φορτία (μέσω κατάλληλης χαρτογράφησης). Για τον λόγο αυτόν ο κινητήρας είναι επιρρεπής σε αυτά τα ψιλο-πυράκια. Μάλλον θα αντιληφθήκανε την ύπαρξη του φαινομένου αυτού, αλλά είδαν οτι είναι αβλαβές, οπότε και "κάνανε το κορόιδο"...
Στο φουλ γκάζι (όπου ο εγκέφαλος δεν διαβάζει τους αισθητήρες λ - open loop) το μείγμα υφίσταται έναν εμπλουτισμό (για απόδοση της απαιτούμενης ισχύος), οπότε απομακρύνεται και ο κίνδυνος των πυρακίων.
Παντα κατατοπιστικοτατος και ευστοχος ο Δημητρης! Very happy Ωραιος... Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης