PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Ερωτήσεις ενός ζαλισμένου μέλους... περί Οδικής Ασφάλειας!

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
christhehealer (Celebrity)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile

Ένταξη: 19 Ιούν 2002
Τόπος: Αθήνα - Γκύζη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Σεπ 2004, 21:28:24    Θέμα δημοσίευσης: Ερωτήσεις ενός ζαλισμένου μέλους... περί Οδικής Ασφάλειας! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

... ή μήπως ισχύει εκείνο που λέει:

Μαύρη είν' η νύχτα στα βουνά κλπ...

Σήμερα το πρωί έγινε ένα δυστύχημα μεταξύ Αγ. Κωνσταντίνου και Καμμένων Βούρλων...

7 νεκροί, όλοι τους πιτσιρικάδες. Μαθητές που ερχόνταν στην Αθήνα να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς.

Και ρωτάω εγώ, τώρα.

- Κανέναν εδώ μέσα δεν τον συγκίνησε το γεγονός, ώστε να ανοίξει ένα topic για το θέμα απ' το πρωί;

- Κανέναν δεν προβλημάτισε το γεγονός, ότι ως club περνάμε από το συγκεκριμένο σημείο τρεις με τέσσερις φορές κάθε χρόνο; Και συνήθως κάτω από δύσκολες συνθήκες, όπως βροχή, νύχτα κλπ.

- Ως club αυτοκινήτου, που θεωρούμε τους εαυτούς μας και μεγάλο club, είμαστε προβληματισμένοι για την ασφάλεια εκεί έξω στους δρόμους ή μήπως το μέγεθός μας, εξαντλείται σε καφεδάκια, ταβέρνες, λίστες γάμου και σκυλοτράγουδα?

Παραπονιόσαστε (οι περισσότεροι) ότι δεν υπάρχει ένα θέμα, αξιόλογο να συζητήσουμε και πέφτει η ποιότητα του forum.
Ορίστε το θέμα σας κύριοι:

Οδική Ασφάλεια.

Για να δω απόψεις. Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Alex 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Σεπ 2004, 22:52:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πιστευω οτι αμα καποιος κανει εναν υπολογισμο τα ετησια θυματα, θα δει οτι 7 νεκροι τη μερα ειναι πανω κατω το "ψωμοτυρι" μιας τυπικης ημερας στην Ελλαδα. Το οτι βρεθηκαν ολοι μαζι μαζεμενοι, εγινε θεμα - το οτι σκοτωνονται ενας ενας - αλλα παλι το ιδιο νουμερο- δεν ενοχλει κανεναν. Αυτο το ελεγα στον πατερα μου το μεσημερι σε μια συζητηση σχετικη που καναμε, και το ειπε ο Σταθακης στον Αλφα καμποσες ωρες αργοτερα. Μιλαμε για πανω απο 2000 νεκρους το χρονο.

Για τη συγκεκριμενη περιπτωση: Oταν εχεις οδηγους νταλικας που την σηκωνουν στις 2 ροδες πανω στη στροφη τι να πεις? Ειναι για 2gunfire
Επιστροφή στην κορυφή
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Citroen C4 1.6 (16V) VTR (2007)

Ένταξη: 06 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα - Γαλάτσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Σεπ 2004, 08:47:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είναι γνωστό πως 3 βασικοί άξονες της Ελλάδας (και πολλοί άλλοι σίγουρα) ειναι στα κακα τους χάλια και χαρακτηρίζονται απο όλους "δρόμοι καρμανιόλες"... Τέμπη, Κόρινθος-Πάτρα και Μαλιακός. Κακό οδόστρωμα, μειωμένη ορατότητα, ελλειψη προστατευτικων αναμεσα στις λωριδες και πολλά ακόμα. Οι ταμπέλες σχετικά με την ταχυτητα αγνοούνται ως συνήθως και μάλιστα ακόμα και απο φορτηγά και άλλα βαρέα οχήματα που ειναι πολύ επικίνδυνα για να προκαλέσουν ατυχήματα. Ό ταχογράφος του μοιραίου φορτηγού έγραφε 95 χιλ. την στιγμή που το οριο ήταν 50... Βάλτε στο μυαλο σας το φορτηγό κι οχι το 206...
Επίσης ευθύνες φέρει η Ελληνική Αστυνομία που κοιτάει μονο πως θα εισπράξει την ημερήσια ταρίφα κλησεων στηνοντας μπλοκα σε δρομους που μπορεί κάποιος να κινηθεί με μεγάλες ταχύτητες με ασφάλεια ενώ τα όρια ειναι κοροιδευτικά μικρά. Πάνε και στήνονται στις μεγάλες ευθέιες, στις μεγάλες κατηφόρες και στους ανοιχτούς δρόμους (τώρα και αυτοκινητόδρομους) περιμένοντας να πατήσεις το γκάζι λίγο παραπάνω και να τσεπώσουν τα ευρώ για να πάνε σπιτακι τους... Αντίθετα σε επικίνδυνους δρόμους όπως αυτοί η παρουσία τους ειναι μηδαμινή εκτός ίσως απο τις μεγάλες εξόδους και κάποια σαββατοκυριακα... Ελλιπής ειναι και ο έλεγχος που κανουν. Κοιτάνε να γράψουνε εμάς επειδη έχουμε αναμμενα φώτα ομίχλης ή φυμέ τζάμια αλλά αφήνουν να κυκλοφορούν καθε μέρα δεκάδες φορτηγα χωρίς να έχουν δεμένα σωστά τα εμπορεύματα στις καρότσες, φορτηγά υπέρβαρα για να γλιτώσουν το κόστος ενός δεύτερου δρομολογίου, πουλμαν χωρίς ζώνες ασφαλείας, με οδηγούς μέθυσους και άπειρους...και χίλια δυο άλλα...
Δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι δεν φτιάχνονται απο την μια στιγμή στην άλλη... Η εταιρία που εχει αναλάβει την παρακαμψη των καμμενων βουρλων εχει εγκατασταθεί εδω και πολύ καιρό αλλα οι εργασίες δεν ξεκινούν καθώς το δημόσιο δεν πληρώνει την κοινοπραξία. Ισχύει και αυτό που ειπε ο υπουργός για προσφυγές κάποιων εργολαβων στην ευρωπαική ένωση...Ειναι πάγια τακτική ορισμένων που σκέφτονται το χρήμα μονο και βλέπουν παντού σενάρια συνωμοσίας όταν τους αρνείται ένα έργο... Αποτελεσμα να καθυστερούν τα πάντα...και να χάνονται ζωές αθώων καθημερινά. Αλλά αυτά μετράνε μονο για τους ρομαντικούς αυτης της ζωής...Οι υπόλοιποι σημερα έχουν ξεχασει τα γεγονοτα και έχουν ξαναβάλει το κεφάλι τους στην άμμο σκεπτόμενοι εκ νέου πως θα φάνε το μεγαλύτερο κομμάτι της πιτας...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Ronin (Πάνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 Grand Tourisme 2.0 16v

Ένταξη: 08 Δεκ 2002
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Σεπ 2004, 09:11:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σήμερα ,σε γνωστή πρωινή εκπομπή,εμφανίστηκε ο πρόεδρος των νταλικοdrivers της Ελλάδος (ή κάπως έτσι).

Αυτος ο καθόλα συμπαθητικός κυριούλης λοιπών,ανέφερε οτι στο συγκεκριμένο περιστατικό οι νταλίκες ήταν 3.Όλες κάτω απο τον ίδιο εργοδότη.Όλες με το ίδιο δρομολόγιο-όλες με τον ίδιο προορισμό.ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ ΚΑΙ ΑΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ''ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΟΔΗΓΟΥ'' στον οδηγό που θα φτάσει πρώτος το εμπόρευμα στον προορισμό.
Canonball Run δηλαδή με νταλίκες...

Ο κύριος που το είπε αυτο,δεν ήταν καποιος κουστουμαρισμένος χαρτογιακάς,σαν και αυτους που γεμίζουν τα παράθυρα καθε λίγο και λιγάκι.Φαινόταν άνθρωπος που έχει φάει με το κουτάλι τους δρόμους και σίγουρα θα ξέρει τι παίζει με πολλα θέματα που αφορούν γενικά τις μεταφορές στη χώρα μας.Ναι μεν είπε οτι οι νταλίκες κοντραριζόντουσαν στην εθνική,αλλα πιστεύω οτι το είπε λίγο πιλοτικά αυτο.
Ίσως δηλαδή να μην έγινε αυτο στη συγκεκριμένη περίπτωση ,αλλα για να το ανέφερε σημαίνει ότι ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ κανονικά και με το νόμο στα ταξίδια που κάνουν ανα την Ελλάδα οι νταλίκες (στο εξωτερικό φαντάζομαι οτι δεν θα τους παίρνει να κουνηθούν και πολυ).

Αν στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή η κόντρα όντως υπήρχε,ποιός φταίει??
Τεράστια κουβέντα.Πρακτικά,ευκολότερο είναι να προσπαθήσεις να κουρέψεις ένα αυγο,απ το να βρείς άκρη σε αυτο το θέμα.Τα θύματα δεν γυρίζουν πίσω και οσοι μένουν πίσω,για την υπολοιπη ζωη τους θα κουβαλάνε στην ψυχή τους ένα ''γιατι''.Πάντα έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι.

Τί να κάνουμε λοιπών εμείς και τι να συζητήσουμε?Το οτι η νταλίκα έτρεχε?
Λες και εμείς όλοι μας,δεν είμαστε fun του γκαζιού και της ταχύτητας?Κι εμείς, κάτω απο δυσκολότερες συνθήκες ίσως να έχουμε περάσει με το διπλάσιο επιτρεπόμενο όριο απο το συγκεκριμένο σημείο.
Το οτι ο δρόμος είναι καρμανιόλα??
Κλασικό.Υπάρχουν πολλά σημεία καρμανιόλες.Εκει απλά πας σιγά.Πάς όμως ή λες οτι πάς??
Νταλίκα στις 2 ρόδες??Πώς έγινε αυτο ρε Alex?Δύσκολο δεν είναι??Νταλίκα είναι δεν είναι 106...

Τέλος πάντον,είναι κουβέντα που άμα αρχίσει δεν σταματάει.Οτι και να πει κάποιος,αν το δει απο όλες τις πλευρές θα είναι σωστό.
Το μονο που δεν αλλάζει είναι το οτι 7 παιδιά ταξίδεψαν προς τον ουρανό και άφησαν πίσω τους τις οικογένειες τους.
Πήγαν να δούν τους Ολυμπιακούς (μερικά δεν είχαν έρθει ποτε στην Αθήνα και περίμεναν πως και πώς αυτη την στιγμή) και δεν γύρισαν ποτε.Τη μία Πάσχα και την άλλη χάσκα δηλαδή.Τί να πείς.
Σκέφτεσε μονο κάποια λόγια που σου είχε πει κάποιος γεράκος παλαιότερα και χαλαρώνεις λιγο.''Αγόρι μου,τους καλούς ανθρώπους ο Θεός μερικές φορές τους παίρνει γρήγορα κοντά του,γιατι ξέρει οτι στο μέλλον θα χαλάσουν...''

Μακάρι να είναι έτσι...Είναι όμως ή δεν είναι?Και με τους ''κακούς'' που μένουν πίσω τι γίνετε??
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
p206Mike (Μιχάλης)
Αντιπρόεδρος
Επίσημο Μέλος

207 RC Lemans & 107 Trendy

Ένταξη: 29 Μάϊ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Σεπ 2004, 09:22:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δυστυχώς πάλι μια από τα ίδια και με τόσο ίδιο τρόπο....

Και για ακόμη μια φορά το ανθρώπινο συμφέρον και πιο ωμά την κονόμα, την πληρώνουμε με αίμα...

Γιατί πίσω απ όλα αυτά όπως και από άλλα δυστυχήματα, κρύβεται το κέρδος...

Το κέρδος που έχουν οι εταιρίες μεταφέροντας πιο πολύ εμπόρευμα με ένα φορτηγό-δρομολόγιο, το κέρδος που χουν οι εταιρίες ή οι αυτοκινητιστές με το να μην συντηρούν σωστά τα οχήματά τους, το κέρδος που έχουν 5-6 ηλίθιοι που χουν μαγαζιά σε ένα δρόμο και φέρνουν κολλήματα στο να μην αλλάξει ο δρόμος και χάσουν την πελατεία τους....και μέσα σε όλα αυτά και η νοοτροπία ορισμένων που επειδή βρίσκονται πιο ψηλά και σε θέση ισχύος νομίζουν ότι είναι άρχοντες του δρόμου και μπορούν να κάνουν εγκληματικές πράξεις και να μένουν και ατιμώρητοι στις περισσότερες αν όχι σε όλες των περιπτώσεων....

Χρήμα και πάλι χρήμα δλδ και το κόστος ας είναι και αίμα μικρών παιδιών....και τι έγινε...? Τα λέφτάκια τους να βγαίνουν.....

Έχω να πω ότι ανατρίχιασα στην θέα σχετικού ερασιτεχνικού βίντεο που παίχτηκε χθες με τις νταλίκες να κάνουν αναστροφή η μια μετά την άλλη πάνω στην εθνική οδό και πάνω σε στροφή..... Cussing out

Ανατρίχιασα σκεφτόμενος τους ρυθμούς που πολλές φορές και μεις από δω μέσα έχουμε διασχίσει αυτούς τους δρόμους....

Δεν έχω να πω κάτι άλλο προσοχή και πάλι προσοχή....γιατί όπως έχουν τα πράγματα στους δρόμους μας παίζεται ένας αγώνας μεταξύ της ζωής και του κέρδους και ξέρουμε όλοι καλά πόσο άνιση είναι αυτή η μάχη και πόσο για χάρη του κέρδους κάποιοι είναι ικανοί να περπατούν αδιαφορώντας δίπλα σε νεκρά παιδιά....και όχι μόνον...

Ας έχουμε τα μάτια μας 14 λοιπόν γιατί σε αυτήν την μάχη είμαστε μόνοι μας και όλοι τους....και στο τέλος τέλος το πόρισμα θα ναι πάλι κατά μας όπως συνηθίζεται....

Ακούω την λέξη πόρισμα πλέον και αηδιάζω....

Υ.Γ. Δεν θα ξεχάσω σε ταξίδι νυχτερινό με παιδιά από δω μέσα για Θεσσαλονίκη το προπορευόμενο από μένα 206, και ενώ κινούμασταν κανονικά στην αριστερή της Εθνικής με διάζωμα στην μέση, πάει να προσπεράσει νταλίκα η οποία τον κλείνει....Περνάω εγώ λοιπόν μετά και του κορνάρω επιπληκτικά για την μαλ***α που κανε....Αφού σταματήσαμε για καφέ στον λεβέντη και ξανασυνεχίσαμε τον πετύχαμε μπροστά μας και αυτήν την φορά το αρ!#$χιδι, με έκλεισε επιδεικτικά σαν να μου την φύλαγε και εμένα! Shocked

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)

Ένταξη: 10 Οκτ 2002
Τόπος: Αμπελογκάρντεν

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Σεπ 2004, 10:13:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χρήστο, είχε αρχίσει μια συζήτηση εδώ

http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?p=86250#86250

Σκέφτηκα οτι άνοιξε για αυτόν το λόγο.....

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
christhehealer (Celebrity)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile

Ένταξη: 19 Ιούν 2002
Τόπος: Αθήνα - Γκύζη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Σεπ 2004, 13:50:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Vaggelis έγραψε:
Χρήστο, είχε αρχίσει μια συζήτηση εδώ

http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?p=86250#86250

Σκέφτηκα οτι άνοιξε για αυτόν το λόγο.....

Δεν είναι άσχημη σκέψη, αλλά έχει πολύ μεγάλη διαφορά, μία ανακοίνωση γεμάτη ΘA ΘA, χωρίς καμία ουσία ενός πολιτικού, από το τι κάνουμε εμείς ως πολίτες για το θέμα...

Eσύ ως Bαγγέλης πιστεύεις ότι για αυτό το ατύχημα έφταιγε ο δρόμος, όπως προσπαθεί να "περαστεί" από τα κανάλια?

Έχει περάσει 1.5 χρόνος περίπου από ένα αντίστοιχο ατύχημα, με 21 νεκρούς τότε, στα Tέμπη και ο κ. Nίκος Tσάδαρης από την στήλη του στους 4TPOXOYΣ τότε έλεγε, ότι ωραίες οι ευχές και οι αφορισμοί, τα διάφορα "μέτρα"... αλλά όλα θα ξεχαστούν σύντομα, μέχρι να γίνει το επόμενο ατύχημα που θα συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Kαι το δικαιολογούσε, λέγοντας ότι μία χώρα μέσω των πολιτών της, αδιαφορεί γενικώς και ειδικώς επί του θέματος και ξυπνάει κάθε φορά που γίνεται ένα τέτοιο ατύχημα...

H πραγματικότητα τον δικαιώνει... δυστυχώς... Confused

Tο "ευ παρουσιάζεσται" του forum λύνεται πολύ απλά μ' ένα "merge topics".
Tο ότι κάποιοι βγάζουν χρήματα ή στηρίζουν την πολιτική τους καριέρα, με αντάλλαγμα τις δικιές μας ζωές, χρειάζεται πολύ περισσότερα από 84 ευχές και 569 κατάρες, για να διορθωθεί. Wink Razz

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης