PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Peugeot 1600 xs vs fiesta 1600 trend

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
pezakias_7 (nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 13 Σεπ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 13 Σεπ 2004, 23:53:51    Θέμα δημοσίευσης: Peugeot 1600 xs vs fiesta 1600 trend Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καταρχην συγχαρητηρια για το πολυ καλο site που εχετε.Εγω ειμαι κατοχος ενος φιεστα 1600 τρεντ και ο αδερφος μου εχει το peugeot 16v 1600 χς.Εχω κανει αρκετα χιλιομετρα και με τα 2.Τα σχολια μου ειναι τα εξης:Εχουν σχεδον τους ιδιους χωρους με το φιεστα να υπερτερει ελαχιστα.Και τα 2 εχουν σχετικα σκληρα πλαστικα με αυτα του φιεστα να δειχνουν πιο ποιοτικα και πιο καλα συναρμολογημενα.Η θεση οδηγησης του φιεστα ειναι ελαφρως καλυτερη.Ο εξοπλισμος του 206 ειναι καλυτερος απο του φιεστα μου.Το τρεντ 1600 3θυρο που εχω το πηρα 13.000 ευρο και εχει 15αρες ζαντες 195/50,υδραυλικο τιμονι,ηλεκτρικα παραθυρα,αιρ κοντισιον,αλλα δεν εχει ηλεκτρικους καθρεπτες Mad Mad και ραδιο-σιντι Mad Mad .
Ας περασουμε στο δρομο τωρα.Το φιεστα εχει τον ιδανικο συνδυασμο ανεσης και κρατηματος.Εχει ενα σαφεστατο και γρηγορο τιμονι και ενα καταπληκτικο κιβωτιο σε πολυ βολικη θεση που κανει τις αλλαγες ευχαριστη υποθεση.Ειναι εκπληκτικα σταθερο ακομα και σε ταχυτητες τελικης.Εγω προσωπικα οταν κινουμαι με 190 νοιωθω τεραστια ασφαλεια αφου απουσιαζουν οι πλευσεις .Σε κλειστα στροφιλικια ειναι εντελως ουδετερο και γενικα σου δημιουργει μια αισθηση ασφαλειας οτι και λαθος να κανεις θα σε συγχωρησει.Ο 1600αρης με τα 100 αλογα ειναι καλος αλλα σιγουρα αν ειχε 10-15 αλογακια παραπανω θα ηταν τελειως.Παντως οι ρεπριζ του ειναι πολυ καλες.
Το 206 ειναι πιο μαλακο σε σχεση με το φιεστα και το τιμονι του δεν ειναι τοσο σαφες.Στην εθνικη δεν νοιωθεις την ιδια ασφαλεια opws με το φιεστα στις υψηλες ταχυτητες.Το πλαισιο του ειναι καλο αλλα σιγουρα οχι τοσο στιβαρο οσο του φιεστα.Στο οριο εχει την ταση να διωχνει την ουρα,αλλα αυτο εμενα μου αρεσε Wink Wink Wink .Ο κινητηρας του ειναι το καλυτερο σημειο του αμαξιου.Ειναι δυνατοτερος απο του φιεστα ,αλλα στις ρεπριζ ειναι ελαχιστα πιο γρηγορο.Παντως πρεπει να πω οτι εχω φαει απειρα λιπτον στα 0-100 η 0-140 απο τον αδερφο μου Embarassed Embarassed Embarassed .Στα στροφιλικια συμπεριφερεται καλα,αλλα μου φαινεται οτι και λογω των διαστασεων των ελαστικων ερχεται πιο γρηγορα στα ορια, απο το φιεστα που εχει 195/50/15.Στο οριο ειναι πιο αποτομο απο το φιεστα.Εχω κανει κοντρουλες με τον αδερφο μου σε κλειστα στροφιλικια της πελοππονησου,αλλα και εχουμε παει και προς την μερια του σουνιου Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil .Αν και το 206 εχει δυνατοτερο κινητηρα δεν μπορει να ακολουθησει το φιεστακι λογω μαλακης ρυθμισης της αναρτησης,πλαισιου αλλα κυριως λογω ελαστικων.Αν ειχα τα λαστιχα της εκδοσης γκια (175/65/14) ισως και να ηταν διαφορετικα τα αποτελεσματα.Τα ζαντολαστιχα παιζουν μεγαλο ρολο.Οι 4 τροχοι π.χ εχουν κανει με το γκια στα μεγαρα 1.20.95 και με το τρεντ γυρω στο 1.19.3 αν θυμαμαι καλα.Με το 206 οι συντακτες κανουν γυρω στο 1.20.30 και οι οδηγοι αγωνων 1.18.5.Στην πιστα ισως το 206 να ειναι πιο γρηγορο, αλλα στον δρομο οπου δεν ρισκαρεις το ιδιο, με το φιεστα κινεισαι πολυ πιο γρηγορα. Εμφανισιακα και τα 2 ειναι ομορφα,αλλα για να πω την μαυρη αληθεια το 206 εχει μεγαλυτερη απηχηση ιδιως στο γυναικειο φυλο.Το μεγαλυτερο προβλημα του 206 ειναι το κιβωτιο του.Σκαλωνουν συχνα οι σχεσεις και γενικα δεν εχει πολυ καλη αισθηση.Παντως και τα 2 ειναι πολυ καλα ,αλλα νομιζω οτι το φιεστα ειναι σχεδον παντου καλυτερο σε ολους τους τομεις.Απο αξιοπιστια το φιεστα δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα αλλα εχει και 20.000 χμ.Το 206 εχει 65.000 χμ στην πλατη του ,αλλα και αυτο αποδειχτηκε αξιοπιστο.Ελαχιστα προβληματα εβγαλε και αυτα ηταν αμελητεα.
Παντως ο αδερφος μου ειναι κολλημενος με τον πεζουλα και σκεφτεται να πουλησει το 206 χς και να παει να παρει το 2λιτρο gti me ta 136 aloga.Poies diafores exei me to xs?Nomizw oti ektos apo ton kinhthra exei kai pisw diskofrena, megalyteres zantes.To kivwtio einai idio me tou xs?An einai mallon 8a perimenei to 207. Twisted evil Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
pezomania (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Mandra

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Σεπ 2004, 15:03:07    Θέμα δημοσίευσης: Re: Peugeot 1600 xs vs fiesta 1600 trend Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

pezakias_7 έγραψε:

Poies diafores exei me to xs?Nomizw oti ektos apo ton kinhthra exei kai pisw diskofrena, megalyteres zantes.To kivwtio einai idio me tou xs?An einai mallon 8a perimenei to 207. Twisted evil Twisted evil

Φίλε μου καλώς ήρθες.

Το 1.6 16V του αδερφού σου δεν έχει πίσω δισκόφρενα;;;

Το 2.0 εκτός από τον κινητήρα, έχει μεγαλύτερες αντιστρεπτικές και ράβδους στρέψεις.

Όσο για τις διαφορές και ομοιότητες που έχει το fiesta με το 206, έχω πολλές διαφωνείες...... πάντως παραδέχεσε ότι είναι γρηγορότερο, έστω και στην ευθεία.

Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
pezakias_7 (nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 13 Σεπ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Σεπ 2004, 23:16:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φιλε το 206 ειναι πολυ καλο,αλλα νομιζω οτι το φιεστα ειναι καλυτερο κυριως γιατι παρουσιαστηκε αργοτερα.Πηγαινε κανε ενα τεστ ντραιβ.Θα δεις αμεσως οτι το πλασιο ειναι πιο στιβαρο και θα σου αρεσει πολυ το κιβωτιο που ειναι και σε πολυ βολικη θεση.
ΑΣΧΕΤΟ ΑΥΤΟ.Δεν ειναι πολυ κωλοφαρδος ο παο?Οι αλλοι εκαναν 10 ευκαιριες και η μπαλα δεν εμπαινε με τιποτα.
Επιστροφή στην κορυφή
mick206 (Πράσινος Ninja)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.1lt tequila-line

Ένταξη: 06 Νοέ 2002
Τόπος: Άλφα Κένταυρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 15 Σεπ 2004, 00:24:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

pezakias_7 έγραψε:
Φιλε το 206 ειναι πολυ καλο,αλλα νομιζω οτι το φιεστα ειναι καλυτερο κυριως γιατι παρουσιαστηκε αργοτερα.Πηγαινε κανε ενα τεστ ντραιβ.Θα δεις αμεσως οτι το πλασιο ειναι πιο στιβαρο και θα σου αρεσει πολυ το κιβωτιο που ειναι και σε πολυ βολικη θεση.
ΑΣΧΕΤΟ ΑΥΤΟ.Δεν ειναι πολυ κωλοφαρδος ο παο?Οι αλλοι εκαναν 10 ευκαιριες και η μπαλα δεν εμπαινε με τιποτα.

Βρήκες κι εσύ άτομο τώρα να του μιλήσεις για ΠΑΟ και δεν πάω... Rolling eyes Laughing Laughing Laughing
ΒΑΖΕΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ!! Laughing Laughing Laughing

Γιωργάρα αγορίνα μου!!! Cheers Ελπίζω να σε δούμε κι εσένα στην Πετρούπολη να τα πούμε από κοντά! Wink Cool

Είναι πολύ ωραία η αίσθηση του να πιστεύεις πως ζεις σε μια μικρή Αυστραλία με τόσα καγκούρια που κυκλοφορούν...
Achtung achtung!! Ζουν ανάμεσά μας! Ich bin αλύπητοι und ανελέητοι...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
pezomania (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Mandra

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 16 Σεπ 2004, 08:07:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mick206 έγραψε:
pezakias_7 έγραψε:

Βρήκες κι εσύ άτομο τώρα να του μιλήσεις για ΠΑΟ και δεν πάω... Rolling eyes Laughing Laughing Laughing
ΒΑΖΕΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ!! Laughing Laughing Laughing

Γιωργάρα αγορίνα μου!!! Cheers Ελπίζω να σε δούμε κι εσένα στην Πετρούπολη να τα πούμε από κοντά! Wink Cool

Φίλε μου το fiesta το έχω οδηγήσει. Είναι πολύ καλό αμάξι, αλλά έχω ενστάσεις όσο αφορά το πλαίσιο και τα κρατήματα. Θεωρώ το 206 είναι πολύ καλύτερο σ’ αυτο τον τομέα.

Μιχαλάκη θα προσπαθήσω να έρθω Πετρούπολη!!!! Α! και είμαι χανουμάκι Cool

Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
kavaliotis (Μάκης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 307 cc 1.6

Ένταξη: 01 Ιούν 2003
Τόπος: Καβάλα - Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 25 Σεπ 2004, 04:59:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγω αυτο που ξερω στα σιγουρα ειναι οτι σε ομορφια το Fiesta ουτε στα ονειρα του δεν μπορει να συναγωνιστει το 206...

StreetRacing is NOT a crime!
Επιστροφή στην κορυφή
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 25 Σεπ 2004, 13:03:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η αποψη η δικη μου ειναι η εξης...Το fiesta εχει οντως ενα πιο στιβαρο πλαισιο απο το 206, και καλη οδικη συμπεριφορα, αλλα πρωτον ειναι πιο αργο και δευτερον δεν προσφερει στον οδηγο τη χαρα της "συμμετοχης" (στο βαθμο που το κανει το 206) οταν ανεβαζεις ρυθμους!!! Το ποσο θα ανεβουν οι ρυθμοι και το ποσο θα προσεγγιστει το οριο εξαρταται πρωτιστως απο τον οδηγο και το αμαξι ερχεται σε 2η μοιρα!!! Ειναι λιγο πιο αποκομμενο το fiesta, θα ελεγα, στα προτυπα που κυμαινονται τα περισσοτερα καινουρια αυτοκινητα της κλασης!!! Τουλαχιστον ετσι μου φανηκε εμενα... Τωρα να μιλησουμε για εξοπλισμους, ποιοτητες κτλ δεν το βρισκω και τοσο ουσιωδες, αφου τα περισοοτερα αυτοκινητα της κλασης (εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων) βρισκονται στα ιδια επιπεδα!!!

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
kavaliotis (Μάκης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 307 cc 1.6

Ένταξη: 01 Ιούν 2003
Τόπος: Καβάλα - Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 26 Σεπ 2004, 20:18:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτο για την ποιοτητα κτλ δεν το εχω καταλαβει παντως. Το 206 το εχω 4+ χρονια, του εχω βγαλει την παναγια, ο αδερφος μου το εχει σε κατσαβραχα λογω της δουλειας του και ΤΙΠΟΤΑ μεσα στο αμαξι δεν τριζει ή οτιδηποτε αλλο!!!! Ποια ειναι λοιπον η ποιοτητα που ολοι μιλανε?

StreetRacing is NOT a crime!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης