Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
gianic (Γιάννης) Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8
Ένταξη: 02 Ιούλ 2004 Δημοσιεύσεις: 835 Τόπος: Αγ.Παρασκευη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 07 Σεπ 2004, 15:13:44 Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα δίσκου ? |
|
|
Χτες ημουνα σε ενα φαναρι και ειπα κανω καμια καγκουρια και ανεβασα στροφες καπου στις 4000 και αφησα αποτομα συμπλεκτη με τη προοπτικη να σπινιαρω.
Οχι μονο δε σπινιαρε αλλα το αμαξι ειχε συνεχως τις στροφες πανω απο τις 4000 με πρωτη παντα χωρις να περναει καθολου δυναμη στους τροχους . βασικα μου εδωσε την αισθηση οτι δεν ειχε γινει η συμπλεξη σωστα. επεστρεψε στα κανονικα του οταν ξαναφησα το γκαζι και το ξαναπατησα.
Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι αυτο γιατι με οσα αυτοκινητα το ειχα κανει δεν ειχα τετοιο προβλημα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 07 Σεπ 2004, 15:15:47 Θέμα δημοσίευσης: Re: προβλημα δισκου ? |
|
|
giannis_cc έγραψε: | Χτες ημουνα σε ενα φαναρι και ειπα κανω καμια καγκουρια και ανεβασα στροφες καπου στις 4000 και αφησα αποτομα συμπλεκτη με τη προοπτικη να σπινιαρω.
Οχι μονο δε σπινιαρε αλλα το αμαξι ειχε συνεχως τις στροφες πανω απο τις 4000 με πρωτη παντα χωρις να περναει καθολου δυναμη στους τροχους . βασικα μου εδωσε την αισθηση οτι δεν ειχε γινει η συμπλεξη σωστα. επεστρεψε στα κανονικα του οταν ξαναφησα το γκαζι και το ξαναπατησα.
Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι αυτο γιατι με οσα αυτοκινητα το ειχα κανει δεν ειχα τετοιο προβλημα. |
Eπειδή οι δρόμοι είναι σαπούνι, το πιο πιθανό είναι να γύριζε τρελά ένας από τους 2 τροχούς και να μην τον πήρες καν χαμπάρι. Συμβαίνουν και αυτά.
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

mx-5 1.8
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 07 Σεπ 2004, 20:40:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
To ξανακανε σημερα που το δοκιμαζα. δεν ειναι λιγο παραλογο να σπινιαρει μονο ο ενας τροχος ? ακομα και η μουρη ειναι σταθερη. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 08 Σεπ 2004, 09:46:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
giannis_cc έγραψε: | To ξανακανε σημερα που το δοκιμαζα. δεν ειναι λιγο παραλογο να σπινιαρει μονο ο ενας τροχος ? ακομα και η μουρη ειναι σταθερη. |
Γιατί, έχεις μπλοκέ και δεν το ξέρεις; Η κίνηση στα μαμά αμάξια μεταδίδεται στον τροχό που έχει το μικρότερο φορτίο.
Για να το καταλάβεις όταν αφήνεις απότομα το γκάζι (όταν στο κάνει αυτό) τότε θα τραβήξει ελάχιστα δεξιά ή αριστερά (και όχι απαραίτητα)
Μήπως τα λάστιχά σου είναι στα τελευταία τους; Μήπως αργούν πολύ να ζεσταθούν;
Για να σου φύγει η περιέργεια, για να δεις αν είναι δίσκος, ενώ κινείσαι π.χ. με 2α και ενώ πατάς με το δεξί το γκάζι, πάτα ελαφρυά φρένο με το αριστερό (δοκίμασέ το πρώτα μερικές φορές χωρίς γκάζι και χωρίς κανέναν από πίσω σου γιατί είναι δύσκολο για κάποιον που δεν το έχει ξανακάνει. Την πρώτη φορά ιδίως χωρις να το καταλάβεις θα μπλοκάρεις τα φρένα και δεν το θέλουμε αυτό). Οταν καταφέρεις να πατάς με το αριστερό ελαφρυά το φρένο δοκίμασέ το και αν οι στροφές συνεχίσουν προς τα πάνω τότε θες δίσκο. Αν το αυτοκίνητο επιβραδύνει και ακούς τον κινητήρα να "ζορίζεται"¨τότε ο δίσκος σου είναι μια χαρά.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

mx-5 1.8
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 08 Σεπ 2004, 12:58:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απλα μου κανει εντυπωση που δεν τραβαει ουτε αριστερα ουτε δεξια σε αντιθεση με τα αλλα αμαξια που εχω οδηγησει .
τα λαστιχα εχουν κανει 11000 χλμ οσα εχει κανει και το αμαξι. τωρα αν αργουν να ζεσταθουν δεν ξερω τα κλασσικα continental 195/55 ειναι.
Η απορια μου ειναι αν το κανει και σε αλλους αυτο ή σπινιαρει κανονικα το αυτοκινητο . Παρεπιπτοντως δεν ακουγονται ουτε λαστιχα μ αυτο τον τροπο εκκινησης ,
Sidobre έγραψε: | Για να σου φύγει η περιέργεια, για να δεις αν είναι δίσκος, ενώ κινείσαι π.χ. με 2α και ενώ πατάς με το δεξί το γκάζι, πάτα ελαφρυά φρένο με το αριστερό |
Θα το κανω σημερα και θα ενημερωσω |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

mx-5 1.8
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Σεπ 2004, 02:55:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λοιπον εκανα αυτο που μου ειπες και οι στροφες επεφταν συνεχως . Υπαρχει κανα αλλο ενδεχομενο ή να ωδευσω προς συνεργειο ? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Σεπ 2004, 10:57:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
giannis_cc έγραψε: | Λοιπον εκανα αυτο που μου ειπες και οι στροφες επεφταν συνεχως . Υπαρχει κανα αλλο ενδεχομενο ή να ωδευσω προς συνεργειο ? |
Γιατί να πας στο συνεργείο; Μόλις απόδειξες στον εαυτό σου ότι ο δίσκος δουλεύει μια χαρά, άρα το μόνο που σου κάνει είναι όταν ανεβάζεις στροφές και αφήνεις απότομα συμπλέκτη, το αυτοκίνητο σπινάρει. Δοκίμασε σε κανένα δρόμο με καλύτερη άσφαλτο να ακούσεις και τον τροχό να σκούζει 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
PHSYBORG (HULK) Έχω ξεφύγει !!!

Pug 8v ''maximum attack''
Ένταξη: 24 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 1109 Τόπος: In the VORTEX of HEAVEN!
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Σεπ 2004, 11:01:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Με τα μαμα λαστιχα ηταν καθημερινοτητα αυτο !
Μολις εβλεπα οτι δεν ξεκιναγε καρφωνα την 2α κ εφευγε !
FULL THROTLE....
NEW forum at www.btt.20m.com |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Σεπ 2004, 11:40:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Dragsterαδικα πραγματα παιδι μου...Τι ψαχνεις να βρεις τωρα!!! Στην ελληνικη ασφαλτο θα πρεπει να ριξουν λιγη κολλα τουλαχιστον (που θα τους ερθει και πιο φτηνα...)!!! 
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

mx-5 1.8
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Σεπ 2004, 14:41:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
PHSYBORG έγραψε: | Μολις εβλεπα οτι δεν ξεκιναγε καρφωνα την 2α κ εφευγε ! |
Αυτο κανω κι εγω ο κακομοιρης αλλα ελα που δεν φευγει και μου δινει την εντυπωση οτι δεν υπαρχει κινηση στους τροχους ...
τι διαολο ! τοσο ροπατο μοτερ εχω και δεν το ξερω???? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ROLAND GARROS (PARIS) Μέλος

Renault Megane CC (έπαθα και έμαθα)
Ένταξη: 12 Μάρ 2004 Δημοσιεύσεις: 185 Τόπος: ATHENS
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Σεπ 2004, 12:13:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ρε συ για να δοκιμάσεις το δίσκο πολύ απλά... βάλε δευτέρα απο στάση και δοκίμασε να ξεκινήσεις... αν ανεβάζει σαν να έχεις πρώτη αλλά εσυ μένεις σταθερός... πήγαινε στην αντιπροσωπεία και κράχτους! αν σου σβήσει είσαι σε καλό δρόμο... βέβαια κάντο σχετικά μαλακά 
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ Ε?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

mx-5 1.8
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Σεπ 2004, 12:37:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δεν ξεκιναει με 2α με τιποτα . Το προβλημα το ειχε αντιμετωπισει απ οτι διαβασα ο Lucifer απο τη ροδο . ακριβως το ιδιο...
κανενας αλλος CCας εχει δει κατι τετοιο? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
gavanas (Γιώργος) Δραστήριο μέλος

206 XS 1.6 2003
Ένταξη: 24 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 219 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Σεπ 2004, 16:07:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γιάννη σήμερα γύρισα πάτρα. Αν θές να συναντηθούμε να το δώ.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την gavanas στις Πεμ 16 Σεπ 2004, 16:11:43, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

mx-5 1.8
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Σεπ 2004, 20:12:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γιωργο σ ευχαριστω αλλα ειμαι αθηνα . Τελειωσα εξεταστικη και "ξεκουραζομαι".
Να τα πουμε παντως καποτε εμεις οι 'πατρινοι' |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alexbo1 (Alexandros) Μόλις έγραψα

Peugeot 206 XT 1.6 16V 5θυρο
Ένταξη: 10 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 17
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Σεπ 2004, 09:15:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κατι άσχετο. Μιά μυρωδιά (σαν αυτή που έχει ο τροχος κοπής) είναι από το συμπλέκτη λογικά. Μια δυο φορές μου έχει "μυρίσει" όταν πήγα να το παρκάρω σε ανηφόρα. Εχει κανεις ιδέα αν είναι κάτι φυσιολογικό? Πόσο καταστροφικό είναι?
alexbo1 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Baphomet (Πέτρος) Έχω ξεφύγει !!!

Citroen C4 1.6 (16V) VTR (2007)
Ένταξη: 06 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 4616 Τόπος: Αθήνα - Γαλάτσι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Σεπ 2004, 09:21:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
alexbo1 έγραψε: | Κατι άσχετο. Μιά μυρωδιά (σαν αυτή που έχει ο τροχος κοπής) είναι από το συμπλέκτη λογικά. Μια δυο φορές μου έχει "μυρίσει" όταν πήγα να το παρκάρω σε ανηφόρα. Εχει κανεις ιδέα αν είναι κάτι φυσιολογικό? Πόσο καταστροφικό είναι? |
είναι όντως απο τον συμπλεκτη... γινεται συνηθως οταν παρκαρεις σε μερη με μεγαλη κλιση οποτε αναγκαστικα χρησιμοποιεις χειροφρενο με αποτελεσμα να ταλαιπωρεις τον δισκο υπερβολικά. το ιδιο θα γινει και αν επιχειρησεις να ξεκινησεις με 3η στο κιβωτιο απο σταση ας πουμε...οποτε αναγκαστικά λιώνεις τον συμπλεκτη για να μη σβησει!! για καμμια-δυο φορές δεν πειράζει αλλα αν γινεται συχνα μειωνεις κατα πολυ την ωφελιμη ζωη του δισκου σου. Επίσης ειναι πιθανο αν το κανεις σε μεγαλο βαθμο να μην εχεις συμπλεκτη για καποια ώρα...αυτο θα το διαπιστωσεις ευκολα καθως το πενταλ του συμπλεκτη θα ειναι υπερβολικα μαλακο!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|