PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Φρένα και πάλι φρένα...

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Ιούλ 2004, 20:28:17    Θέμα δημοσίευσης: Φρένα και πάλι φρένα... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε άλλον τα φρένα τσιρίζανε σαν την πρώην του... Shocked

Άλλος τα άλλαζε κάθε 15 χλμ... Shocked

Οι περισσότεροι κάθε 20.000 χλμ που είναι και το πιο λογικό...

Και τι δεν διάβασα μόλις έψαξα στο "Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά" με την λέξη φρένα... Shocked

Τέλοσπαντων, όπως και να έχει, στα συνολικά 15 topic που διάβασα, δεν βρίκα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με εμένα (αν τελικά είναι πρόβλημα), γι αυτό και μπαίνω στο κόπο να κάνω ένα νέο topic και να σας ζαλίσω για άλλη μια φορά Cool

4.500 χλμ στο κοντέρ και το γλέντι άρχισε... Όταν κινούμαι με χαμηλές ταχύτητες (το πολύ 60 χ.α.ω.) ακούγεται "τζιτζίκισμα"... Είμαι σίγουρος ότι είναι από τα φρένα. Δεν ξέρω όμως αν είναι από τα τακάκια, ή από κάποια στραβωμένη δισκόπλακα Evil

Απότομα ή συνεχή φρεναρίσματα δεν κάνω. Τα χιλιόμετρα είναι πάρα πολύ λίγα για να φταίνε τα τακάκια με τέτοια χρήση που κάνω στο αμάξι.

Τί προτείνετε?

Να περιμένω να δώ πως θα εξελιχθεί το θέμα (τώρα είμαι στα 4.800 χλμ) έως τα 5.000 χλμ, και μετά να πάω στο συνεργείο?

Επίσης, το συνεργείο της αντιπροσωπείας, θα με καλύψει ή να πάω σε εκτός αντιπροσωπείας αλλά εξουσιοδοτημένο? Rolling eyes

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Lucifer (kostas)
Μέλος
Μέλος

206 cc

Ένταξη: 27 Αύγ 2003
Τόπος: Ροδος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Ιούλ 2004, 21:04:43    Θέμα δημοσίευσης: Re: Φρένα και πάλι φρένα... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:

4.500 χλμ στο κοντέρ και το γλέντι άρχισε... Όταν κινούμαι με χαμηλές ταχύτητες (το πολύ 60 χ.α.ω.) ακούγεται "τζιτζίκισμα"... Είμαι σίγουρος ότι είναι από τα φρένα. Δεν ξέρω όμως αν είναι από τα τακάκια, ή από κάποια στραβωμένη δισκόπλακα Evil

τον θορυβο στον κανει οταν πατας φρενο η οχι?
εαν εχει σταβωσει δισκοπλακα τουλαχιστον μπροστα θα παιζει το τιμονι σου.
και εμενα κανει εναν πολυ ελαφρυ θορυβο σε χαμηλες ταχυτητες αλλα ειναι λογικο γιατι τα τακακια διατηρουν μια μικρη επαφη με τον δισκο.
οταν αρχισαν να στριγκλιζουν τα παλια μου τακακια(κλασικη περιπτωση σε αμαξια με οικολογικες ευαισθησιες) το πηγα στην Peugeot καλου κακου και το τσεκαραν.
καλο ειναι οντως να πας μια βολτα κατα κει μερια.

"Lucifer" is nothing more than an ancient Latin name for the morning star, the bringer of light
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Ιούλ 2004, 21:33:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όχι, τον κάνει εν κινήσει. Και όπως είπες, δεν θέλω να πιστέψω πως είναι δισκόπλακα... Αλλιώς θα έπαιζε όντως το τιμόνι όταν πατούσα φρένο! Sad

Ά ρε Γαλλία... θα μας τα φας όλα τα φράγκα... (όσα προλάβουμε θα στα φάμε εμείς μέσω εγγύησης Evil Twisted evil )

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Lucifer (kostas)
Μέλος
Μέλος

206 cc

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούλ 2004, 00:13:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
Όχι, τον κάνει εν κινήσει. Και όπως είπες, δεν θέλω να πιστέψω πως είναι δισκόπλακα... Αλλιώς θα έπαιζε όντως το τιμόνι όταν πατούσα φρένο! Sad

Ά ρε Γαλλία... θα μας τα φας όλα τα φράγκα... (όσα προλάβουμε θα στα φάμε εμείς μέσω εγγύησης Evil Twisted evil )

ισως εχει κολησει κανενα σκουπιδακι η πετραδακι και προκαλει τον θορυβο.
καλο ειναι να πας στην peugeot να το τσεκαρουν αν και δεν πιστευω να ειναι τιποτα το σοβαρο.

"Lucifer" is nothing more than an ancient Latin name for the morning star, the bringer of light
Επιστροφή στην κορυφή
peugeot206cc (akis)
Μέλος
Μέλος

308

Ένταξη: 25 Σεπ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούλ 2004, 11:42:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τον ίδιο θόρυβο κάνει και εμένα. Τον ακούω όταν κινούμαι με χαμηλές ταχύητητες. Είναι ίδιος με το σφύριγμα που κάνουν τα τακάκια. Ο θόρυβος αυτός ακούγεται όταν δεν πατάω φρένο. Όταν πατήσω δεν ακούγεται.
Το τιμόνι δεν τρέμει την ώρα που φρενάρω. Τρέμει όμως το αυτοκίνητο (και το τιμόνι) πάνω από τα 150 και μέχρι την τελική του. Δεν ξέρω εάν συνδέεται το τρέμουλο αυτό με τα φρένα. Μπορεί να είναι και από τα λάστιχα γιατί από μπλοκαρίσματα έχω χαλάσει λίγο το πέλμα.
Σε λίγους μήνες βγαίνω από την εγγύηση. Τους έχω πει για το πρόβλημα και μου λένε ότι φταίνε τα τακάκια και ότι θέλουν καθάρισμα. Τα καθαρίζουν υποτίθεται αλλά τίποτα. Εάν κάποιος ξέρει που οφείλεται ας μου πει μήπως προλάβω και το φτιάξω μέσα στην εγγύηση.
Αλήθεια εάν είναι στραβοί οι δίσκοι τους αλλάζουν μέσα στην εγγύηση ;
Πάντως θεωρώ αρκετά πιθανό να είναι στραβοί γιατί αναγκάστικα να περάσω μέσα από πολλά νερά με ζεστούς τους δίσκους.
Ααα !! Επίσης όταν κάνω όπισθεν και φρενάρω με μικρή ταχύτητα ακούω ένα σφύριγμα αρκετά πιό μπάσο και δυνατό !!

Peugeot for ever
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούλ 2004, 12:55:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτο που φταιει πρεπει να ειναι κατι που αναφερθηκε και παραπανω, ναχει κολλησει δηλαδη, κατι πανω στα τακακια!!! Ή να μην εχει κουμπωσει καλα καποιο τακακι (ή ναχει φυγει για χιλιοστα απο τη θεση του) και να ακουμπαει με το δισκο!!! Αυτο το ειχα παθει παλιοτερα, αλλα τοτε εφταιγε αυτος που μου εβαλε τα τακακια!!! Σε εκεινο το σημειο που ακουμπαγε το τακακι με το δισκο ειχε κανει και "δοντακι"!!! Για κοιτα το Σταυρο... Wink

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Lucifer (kostas)
Μέλος
Μέλος

206 cc

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούλ 2004, 14:34:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

peugeot206cc έγραψε:
Τον ίδιο θόρυβο κάνει και εμένα. Τον ακούω όταν κινούμαι με χαμηλές ταχύητητες. Είναι ίδιος με το σφύριγμα που κάνουν τα τακάκια. Ο θόρυβος αυτός ακούγεται όταν δεν πατάω φρένο. Όταν πατήσω δεν ακούγεται.
Το τιμόνι δεν τρέμει την ώρα που φρενάρω. Τρέμει όμως το αυτοκίνητο (και το τιμόνι) πάνω από τα 150 και μέχρι την τελική του. Δεν ξέρω εάν συνδέεται το τρέμουλο αυτό με τα φρένα. Μπορεί να είναι και από τα λάστιχα γιατί από μπλοκαρίσματα έχω χαλάσει λίγο το πέλμα.
Σε λίγους μήνες βγαίνω από την εγγύηση. Τους έχω πει για το πρόβλημα και μου λένε ότι φταίνε τα τακάκια και ότι θέλουν καθάρισμα. Τα καθαρίζουν υποτίθεται αλλά τίποτα. Εάν κάποιος ξέρει που οφείλεται ας μου πει μήπως προλάβω και το φτιάξω μέσα στην εγγύηση.
Αλήθεια εάν είναι στραβοί οι δίσκοι τους αλλάζουν μέσα στην εγγύηση ;
Πάντως θεωρώ αρκετά πιθανό να είναι στραβοί γιατί αναγκάστικα να περάσω μέσα από πολλά νερά με ζεστούς τους δίσκους.
Ααα !! Επίσης όταν κάνω όπισθεν και φρενάρω με μικρή ταχύτητα ακούω ένα σφύριγμα αρκετά πιό μπάσο και δυνατό !!

τους ειπες να κοιταξουν τους δισκους και δεν βρηκαν τιποτα?
τοτε πιο πιθανο να φταινε τα λαστιχα.
οπως ανεφερα και πριν ειχα και εγω το ιδιο προβλημα με το σφυριγμα, το πηγα στην peugeot εβγαλαν τα τακακια μπροστα μου και τα τροχισαν λιγο μηπως και χωθηκε κανενα πετραδακι μεσα.
στα πρωτα χλμ δεν ακουγοταν τιποτα αλλα μετα αρχισε να εμφανιζεται ο ιδιος σπαστικος θορυβος.
ισως ειναι καποιες παρτιδες που κανουν τετοια κολπα γιατι τα καινουργια ειναι αθορυβα(ευτηχως)

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Lucifer στις Παρ 16 Ιούλ 2004, 14:40:14, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
peugeot206cc (akis)
Μέλος
Μέλος

308

Ένταξη: 25 Σεπ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιούλ 2004, 14:39:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Την πρώτη φορά άλλαξα τακάκια και συνέχισε να μου το κάνει. Εκτός εάν με δουλεύουν και δεν μου άλλαξαν (30000km).

Πρόσφατα το ξαναπήγα και μου τα καθάρισαν αλλά καμία διαφορά

Peugeot for ever
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης