Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
christhehealer (Celebrity) Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile
Ένταξη: 19 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 3066 Τόπος: Αθήνα - Γκύζη
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 16 Σεπ 2002, 10:05:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
vassop26 έγραψε: | Καλημέρα τι κάνετε ???
Το έκανα ζυγοστάθμιση το αμάξι ... το τρέμουλο του τιμονιού σταμάτησε ... αυτό που δεν καταλαβαίνω και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό είναι το εξής.
Κάθε Παρασκευή ταξιδεύω , όταν το αμάξι πιάνει τα 140χλμ αρχίζει ένα διαδοχικό τρέμουλο όχι από το τιμόνι αλλά από κάτω σαν συντονισμός ο οποίος έρχεται και φεύγει διαδοχικά. Αυτό είναι που με ανησυχεί .. το τιμόνι είναι καρφί ... δεν τρέμει καθόλου...
Το τρέμουλο αυτό το αισθάνομαι στο αμάξωμα το οποίο έρχεται κάθε 2 δευτερόλεπτα και φεύγει ... όχι πολύ τρέμουλο ... λίγο
Είναι φυσιολογικό ???  |
Σε τι οδόστρωμα; Mήπως φταίει το οδοστρωμα, έχεις το άγχος ότι λόγω κακών εμπειριών θα σου συμβεί κάτι στα πολλά χιλιόμετρα και σου φαίνεται ότι τρέμει το τιμόνι; Που τρέμει κομμάτι αλλά είναι λογικό, λόγω κραδασμών από την μετάδοση.
Στο λέω γιατί και εγώ κάποιες φορές στην Eθνική όχι μου τρέμει απλά το τιμόν,ι αλλά νομίζω ότι θα μου ξεκολλήσει από τον συντονισμό στις μικροανωμαλίες.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vasso (Βάσω) Φανατικό μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)
Ένταξη: 09 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 395 Τόπος: Fortaleza - Brasil (Νέα Σμύρνη)
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 23 Σεπ 2002, 11:39:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Θα ήθελα να πώ σχετικά με αυτό πως δεν είναι ψυχολογικό το να νομίζω πως το αμάξι μου τραβάει αριστερά και αυτό γιατί δεν τραβάει ποτέ δεξια
Όταν αφήνω το τιμόνι σε ότι οδόστρωμα και να βρίσκομαι πάντα μετά από 1 δευτερόλεπτο αρχίζει και παίρνει την αριστερή βόλτα
Επειδή πέρασα αρκετά με το αμάξι και όταν το πρόβλημα έφτιαξε με την αντικατάσταση του πίσω άξονα , το μόνο που μένει να υποθέσω είναι πως είτε το πρόβλημα υπήρχε ακόμα και δεν μπορούσα να το αντιληφθώ επειδή το αμάξι δεν ήταν χαμηλωμένο και μόλις το χαμήλωσα φάνηκε , είτε ότι φταίνε σαν δεύτερη αιτία τα ελατήρια γιατί με την επανατοποθέτησή τους ξαναπαρουσιάστηκε το πρόβλημα αλλά βέβαια πολύ λιγότερο απ'ότι ήταν παλιά
Τι έχετε να πείτε γι αυτο 
 Fortaleza !!
Ο ήλιος καίει ..... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
teoman (Τεό) Έχω ξεφύγει !!!

C230 Sport Coupe Kompressor
Ένταξη: 19 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 2143 Τόπος: Jurassic Park
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 23 Σεπ 2002, 11:49:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
vassop26 έγραψε: | Θα ήθελα να πώ σχετικά με αυτό πως δεν είναι ψυχολογικό το να νομίζω πως το αμάξι μου τραβάει αριστερά και αυτό γιατί δεν τραβάει ποτέ δεξια
Όταν αφήνω το τιμόνι σε ότι οδόστρωμα και να βρίσκομαι πάντα μετά από 1 δευτερόλεπτο αρχίζει και παίρνει την αριστερή βόλτα
Επειδή πέρασα αρκετά με το αμάξι και όταν το πρόβλημα έφτιαξε με την αντικατάσταση του πίσω άξονα , το μόνο που μένει να υποθέσω είναι πως είτε το πρόβλημα υπήρχε ακόμα και δεν μπορούσα να το αντιληφθώ επειδή το αμάξι δεν ήταν χαμηλωμένο και μόλις το χαμήλωσα φάνηκε , είτε ότι φταίνε σαν δεύτερη αιτία τα ελατήρια γιατί με την επανατοποθέτησή τους ξαναπαρουσιάστηκε το πρόβλημα αλλά βέβαια πολύ λιγότερο απ'ότι ήταν παλιά
Τι έχετε να πείτε γι αυτο  |
Όταν έχεις συνεπιβάτη σου παρουσιάζει το πρόβλημα?Έχω και εγώ το ίδιο αλλά παρατηρώ ότι με 2 άτομα δεν το κάνει (τουλάχιστον τόσο έντονα).
Ότι αξίζει πονάει... Και είναι δύσκολο... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 25 Σεπ 2002, 02:17:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για όλα φταίει το υδραυλικό τιμόνι...
Τα παλιά αυτοοκίνητα δεν είχαν τέτοια "προβλήματα"!
Αυτά που λες Βάσω τα έχουν προσέξει άπαντες.
Ναί Θόδωρε, το φαινόμενο μειώνεται ή εξαφανίζεται με συνοδηγό αντίστοιχου βάρους.
Κλίση δρόμου, μονόμπαντο βάρος, υδραυλικό τιμόνι! Το τρίπτυχο της καταστροφής!
Επειδή το φαινόμενο γίνεται έντονο μετά από χαμήλωμα με προοδευτικά ελατήρια, έκανα την εξής σκέψη:
Το πάνω μέρος των προοδευτικών ελατηρίων είναι μαλακότερο των μανίσιων-γραμμικών. Άρα με την παραμικρή αλλαγή φορτίου, είτε λόγω κλίσης του δρόμου, είτε λόγω δυσανάλογης κατανομής βάρους, το αυτοκίνητο τραβάει δεξία ή αριστερά. Προφανώς, είναι αποτέλεσμα της εύκολης παραμόρφωσης που υπόκεινται τα προοδευτικά ελατήρια στις πρώτες μία, ίσως και δύο, σπείρες...
Εσείς τί λέτε;
Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης
Performance of Real Cardriving Club |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Jazzmobile
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 25 Σεπ 2002, 14:04:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Miltellas έγραψε: | Αυτά που λες Βάσω τα έχουν προσέξει άπαντες.
Ναί Θόδωρε, το φαινόμενο μειώνεται ή εξαφανίζεται με συνοδηγό αντίστοιχου βάρους. |
Bάσω σου προτείνω να πάρεις συνοδηγό το Miltella για τραβάει μόνο δεξιά
Xωρίς πλάκα τώρα όταν ένα αυτοκίνητο χαμηλώνει χρειάζεται απαραίτητα ευθυγράμμηση. Mε αυτά που έχεις πει, υποθέτω ότι δεν σου κάνανε...
Γιατί το δικό μου δεν παίρνει ούτε δεξιά ούτε αριστερά; Γιατί ο κ M.... το ευθυγράμησε.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Σεπ 2002, 02:37:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
christhehealer έγραψε: |
Bάσω σου προτείνω να πάρεις συνοδηγό το Miltella για τραβάει μόνο δεξιά
Xωρίς πλάκα τώρα όταν ένα αυτοκίνητο χαμηλώνει χρειάζεται απαραίτητα ευθυγράμμηση. Mε αυτά που έχεις πει, υποθέτω ότι δεν σου κάνανε...
Γιατί το δικό μου δεν παίρνει ούτε δεξιά ούτε αριστερά; Γιατί ο κ M.... το ευθυγράμησε. |
Μπά; Πλάκα έκανες;
Πάντως, εγώ όταν το ευθυγράμμισα πήγαινε μεν καλύτερα, αλλά και πάλι τραβούσε κάποιες φορές ελαφρώς αριστερά.
Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης
Performance of Real Cardriving Club |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Jazzmobile
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Σεπ 2002, 10:14:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Miltellas έγραψε: | Μπά; Πλάκα έκανες; |
Eγώ;;;;; Σε σένα;;;;;; Zαμέν, των ζαμών!!!!!!!!!!!!!!!
Miltellas έγραψε: | Πάντως, εγώ όταν το ευθυγράμμισα πήγαινε μεν καλύτερα, αλλά και πάλι τραβούσε κάποιες φορές ελαφρώς αριστερά. |
Mίλτο σίγουρα εμένα δεν μου παίρνει αριστερά γιατί το έχω τσεκάρει πάμπολες φορές.
Πάντως οφειλω να πμολογήσω ότι έχει σχεδόν μηδενιστεί ο "τζόγος" που είχε το τιμόνι στην θέση της ευθείας και κάποιες φορές συνηθισμένος από παλιά, νομίζω ότι παίρνει προς κάποια πλευρά αλλά στην ουσία έχω ελάχιστα στριμένο τιμόνι και πολύ φυσιολογικά στρίβει....
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vasso (Βάσω) Φανατικό μέλος

Ένταξη: 09 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 395 Τόπος: Fortaleza - Brasil (Νέα Σμύρνη)
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Σεπ 2002, 11:14:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ευθυγραμμίσεις έχω κάνει άπειρες
Δεν έχει πρόβλημα από ευθυγράμμιση ..
το έχουμε μετρήσει κιόλας και από διαστάσεις και γεωμετρία είναι πάλι τέλειο..
έχει μια διαφορά βέβαια σε 6 χιλιοστά (γέρνει περισσότερο ) από αριστερά με δεξιά . Εκεί οφείλεται .. αλλά το γιατί γέρνει δεν μπορούμε ακόμα να το βρούμε . Τα έχει μετρήσει όλα ο μηχανικός .. από πάνω από κάτω , τα αμορτισέρ τα ακραξόνια και μην ξεχνάμε ότι τα έχω αλλάξει όλα αυτά
Το αμάξι είναι κομμουνιστικό !!! εκεί οφείλεται το πρόβλημα
είναι και κόκκινο Lucifer και σου λέει άμα γουστάρει εγώ μόνο προς τα αριστερά πηγαίνω :fist:
 Fortaleza !!
Ο ήλιος καίει ..... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Slash (Ντάνης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (2001)
Ένταξη: 25 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 541 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Σεπ 2002, 11:31:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πάντως φαίνεται οτι το ίδιο πρόβλημα φαίνεται να το αντιμετωπίζουν όλοι οι 206ηδες. Με βελτιωμένη ή όχι ανάρτηση. Άρα κάτι βαθύτερο παίζει. Και ξαναγυρνώ πάλι στις κλίσεις των δρόμων μας που παρουσιάζουν μια αριστερή κλίση. Αυτό βέβαια φανερώνει και κάτι άλλο. Ότι όλοι οι ιδιοκτήτες 206 πάνε στην αριστερή λωρίδα. :D
Βασικά από θέμα αμαξώματος, πατώματος κλπ βασίζεται πουθενά σε δοκιμασμένη φόρμουλα, ή είναι τελείως καινούργιος σχεδιασμός; Και από στρεβλώσεις; Μπορεί να παίζουν πολύ οι ελαστικότητες και οι ανοχές των υλικών. Πάντως το οτι βγήκε το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, κάτι λέει.
I live my life a 1/4 mile at a time...for those 10 seconds or less...I'm free |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
theflame Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 06 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 475 Τόπος: Αθήνα - Αμπελόκηποι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Σεπ 2002, 12:28:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτή την αίσθηση, ότι παίρνει αριστερά, την έχω και εγώ κατά διαστήματα. Το έχω ξαναπεί. Σαν πιο πιθανό βλέπω αυτό που λέει ο Mίλτος... Κάτι παίζει με ευαισθησία του υδραυλικού τιμονιού !!!
Δεν το κάνει πάντα αλλά στο 60% των περιπτώσεων νομίζεις ότι το αμάξι θα φύγει αριστερά, και τις περισσότερες φορές όταν είμαι μόνος (δεν θέλω σχόλια για τα κιλά μου είμαι... ευτραφής τι να κάνουμε!!!! )
Πάντως χρειάζεται άπειρη προσοχή στις πιέσεις των ελαστικών, γιατί υπάρχει ΤΡΟΜΕΡΗ διαφορά στην αίσθηση και στις πληροφορίες που κανείς λαμβάνει...
206 reasons to live... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|