PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Baby VROOOM!

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Petros (Πέτρος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) ΧS2 (2002)

Ένταξη: 16 Δεκ 2002
Τόπος: Αθήνα - Βριλήσσια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Ιαν 2004, 20:35:40    Θέμα δημοσίευσης: Baby VROOOM! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μόλις διάβασα το τεστ στα (7) μικρά γρήγορα του καινούριου Drive (Ford SportKa, Daihatsu Ignis Sport, Seat Ibiza TopGun, Nissan Micra Racing, Toyota Yaris TS, Fiat Punto Sporting 95PS και βέβαια Peugeot 206XS 1.6).

Τα συμπεράσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα:

1. Όσοι θεωρούν ότι το SportKa είναι τρόπον τινά διάδοχος του Rallye, μάλλον δεν πέφτουν πολύ έξω. Σχετικά φθηνό (12.500 ευρώ), απόλυτα ευέλικτο, "τραπέζι" στις στροφές, σαφές τιμόνι, και αίσθηση στην πίστα όσο κανένα άλλο. Βέβαια, με τον σχετικά αδύναμο 8βάλβιδο κινητήρα του, πιο πολύ πλησιάζει στα μέτρα του 1.3 Rallye, παρά του 1.6 16V.

2. To 206 είναι σαφώς το ταχύτερο όλων και βοηθιέται από τα παραπάνω κυβικά του. Χάνει μόνο στις χαμηλές στροφές (όσοι το διαθέτουν, θα το έχουν ήδη διαπιστώσει).
Για την ιστορία, αναφέρω χρόνους:
Επιταχύνσεις (0-100km/h - 0-1000m) - Τελική Ταχ.
Punto: 12.3 - 33.9 sec - 178χαω
SportKa: 10.7 - 32.6 sec - 170 χαω
Micra: 10.3 - (-) sec - (-) χαω
206: 9.3 - 30.9 sec - 200 χαω
Ignis: 9.3 - 31.2 sec - 185 χαω
Ibiza: 10.6 - 32.1 sec - 191 χαω
Yaris: 10.5 - 32.4 sec - 190 χαω
Ρεπρίζ (80-110 3η - 80-110 4η - 50-80 4η)
Punto: 6.6 - 9.3 - 8.8 sec
SportKa: 5.7 - 7.2 - 6.5 sec
Micra: 5.6 - 7.4 - 6.8 sec
206: 5.2 - 7.6 - 7.2 sec
Ignis: 5.1 - 7.3 - 6.7 sec
Ibiza: 6.1 - 10.0 - 9.2 sec
Yaris: 5.6 - 7.0 - 6.8 sec

3. Μακράν το πιο διασκεδαστικό το 206, πηγαίνει πάντα με τις πόρτες. Το ακριβώς αντίθετο του Ibiza που μουρώνει ακόμη και σταματημένο. Ρυθμίσιμο και ευχάριστο, προτείνεται περισσότερο από τα υπόλοιπα. Παρόλα αυτά, από χρόνους στην πίστα (πίστα καρτ) έρχεται στον μ.ο., καθώς η υπερστροφή αποτελεί χάσιμο χρόνου, ειδικά σε μία τόσο στενή γεμάτη στροφές πίστα.
Πάλι για την ιστορία αναφέρω:
Ταχύτερος Γύρος Πίστας
Punto: 1:04.85 ("Αναίσθητο" τιμόνι, ευαίσθητο ABS, απόλυτα ασφαλές, αλλά άχρωμο)
SportKa: 1:02.50 (O βασιλιάς της πίστας, στήσιμο-καρτ, θαυμάσια η πρόσφυση και η αίσθηση του τιμονιού)
Micra: 1:04.85 (Ιδιότροπη συμπεριφορά: απότομη μεταφορά από υποστροφή σε υπερστροφή, πορωτικός ήχος, δυνατό μοτέρ)
206: 1:04.35 (Το πιο διασκεδαστικό, πάει συνεχώς με τα τέσσερα, χάνει χρόνο λόγω ελαστικών και υπερστροφής)
Ignis: 1:04.40 (Άκαμπτο στο δρόμο, δυνατό, αλλά ατσούμπαλο στο όριο)
Ibiza: 1:03.85 (Μούτρα εις τη νιοστή, κρεμάει στις χαμηλές, αλλά οι σκληρές αναρτήσεις και η συγκεκριμένη πίστα το βοηθούν να γράψει χρόνους)
Yaris: 1:02.70 (Άριστος επιλογέας, δυνατός κινητήρας, πολύ ευέλικτο, αλλά αρκετά ξενέρωτο τιμόνι και με το VDC να μη σταματάει το "μπιπ-μπιπ-μπιπ").

Το συμπέρασμα του περιοδικού είναι ότι το 206 είναι το καλύτερο και ακολουθείται από τα Punto, SportKa, Ignis, Yaris, Ibiza (το Micra ήρθε αργότερα μόνο για την πίστα και γι αυτό δε συμπεριλαμβάνεται στη λίστα).

Λίγο πολύ αναμενόμενα τα αποτελέσματα. Θα ήθελα όμως να δω τι κάνει το 206 στις Σέρρες δίπλα στα υπόλοιπα...

In Rallye I trust (παρόλο που το αποχωρίστηκα)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ΝΙΚΟΣ (ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

CLIO RENAULTSPORT CUP 182hp!!!

Ένταξη: 09 Νοέ 2002
Τόπος: Were the Eagles fly higher

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Ιαν 2004, 22:20:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kαλα ολα αυτα που λες.Για το Sport Ka ομως δεν ειναι ακριβως ετσι.

Ειχα την τυχη να οδηγησω το πρωτο Sport Ka που ηρθε στην Ελλαδα το οποιο το αγορασε ο Πωλητης στο καταστημα της Φλωρινας.

Δεν με ενθουσιασε.Δεν το λεω απο μεριας κινητηρα αλλα απο μεριας πλαισιου.Πολυ μαλακο (σε σχεση με το rallye παντα) αλλα και το μοτερ του...Καμια σχεση με 1300 rallye.Τζαμπα λεφτα.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση Yahoo Messenger MSN Messenger
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 18 Ιαν 2004, 00:36:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι...συμφωνω κιεγω με το Νικο!!! Ασε που μοιαζει με καρτ και εμφανισιακα και ποιοτικα!!! Στην εκθεση που ειχα παει μπηκα μεσα και μολις εκλεισα την πορτα μου θυμισε τον ηχο που κανει το δικο μου που ειναι 11 χρονων cabrio!!!

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Citroen C4 1.6 (16V) VTR (2007)

Ένταξη: 06 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα - Γαλάτσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 18 Ιαν 2004, 04:46:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τωρα μπορείς να βγάλεις συμπερίσματα απο ένα τεστ που συμπεριλαμβάνει αυτοκίνητα 1.4, 1.5, 1.6 8V & 16V??? ένα τεστ με ενδιαφέρον θα ηταν να συγκρίνει το 206,clio,corsa,ibiza,punto όλα 1.4 16V.

α! και σιγά μην έκανε το topgun 10,5 0-100
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Petros (Πέτρος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) ΧS2 (2002)

Ένταξη: 16 Δεκ 2002
Τόπος: Αθήνα - Βριλήσσια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 18 Ιαν 2004, 10:56:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δυστυχώς φίλε συνονόματε δεν έχω δει ακόμη πουθενά τεστ του νέου 206 1.4 16V.
Πάντως αν κρίνω από το αντίστοιχο τεστ του 307, θα πρέπει ο κινητήρας να δίνει φτερά στο κατά 200 κιλά ελαφρύτερο 206. Με δεδομένο ότι το στήσιμό του δε διαφέρει πλέον σε τίποτε με το 1.6, ουσιαστικά ό,τι χάνει θα το χάνει εξαιτίας της διαφοράς ιπποδύναμης/ροπής, όντας όμως πολύ περισσότερο μέσα στο παιχνίδι σε σχέση με το 1.4 8V.

Σου' πα; Δε σου' πα! ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΣ!!!

In Rallye I trust (παρόλο που το αποχωρίστηκα)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 18 Ιαν 2004, 18:25:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι ρε παιδια τι κακο ειναι αυτο?!?!? Περιμεναμε τοοοσο καιρο να το φερουν στην Ελλαδα και τωρα που ηρθε δεν τοχουν παρει τα περιοδικα ακομα!!! Τι να πω...Παντως το Ιbizaki βγαζει ενα 0-100 γυρω στο 11 (+-2)!!! Απο 5 μετρησεις που εκανε ενας φιλος σε περιοδικο!!!

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 18 Ιαν 2004, 19:51:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ευχαριστώ συνονόματε!! όντως το αμαξάκι είναι όπως τα λες...σύντομα που θα τελειώσει η περίοδος στρωσίματος θα σας πω περισσότερα!
όσο για το top gun, όντως γύρω στο 11 πιστεύω πως είναι. όχι παρακάτω...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιαν 2004, 14:48:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο,τι και να σου λενε Πετρο ο πεζουλας σου ειναι αστερι!!! Απο προχειρες μετρησεις παει στα ισια το TopGun και το Punto με τα 95ps!!! Με λιγο πειραγμα και καλη βενζινη θα πεταει και θα "παταει"...

Photobucket
Επιστροφή στην κορυφή
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιαν 2004, 15:03:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

netblaster έγραψε:
Ο,τι και να σου λενε Πετρο ο πεζουλας σου ειναι αστερι!!! Απο προχειρες μετρησεις παει στα ισια το TopGun και το Punto με τα 95ps!!! Με λιγο πειραγμα και καλη βενζινη θα πεταει και θα "παταει"...

κι εγω εχω μια τετοια αισθηση μεχρι τωρα αλλα κραταω πισινη για να μην απογοητευτω!
βενζινη απο το πρωτο γεμισμα μπηκε shell 99 και θα ακολουθει παντα εκο 100 και δε θελω σχολια γι αυτο. όσο για το πείραγμα,θα περιμενει μετα το πρωτο service (10.000).
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης