Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
deppy (Δέσποινα) Μόλις έγραψα

PEUGEOT 206 1.6 (16V) XS (2003)
Ένταξη: 30 Αύγ 2003 Δημοσιεύσεις: 41
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Δεκ 2003, 08:55:08 Θέμα δημοσίευσης: Θορυβος σε κρυα μηχανη |
|
|
Τις τελευταίες μερες έχω παρατηρήσει οτι όταν ξεκινάω αμέσως το αυτοκίνητο χωρις να περιμένω να ζεσταθεί η μηχανή, ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος.Ο θόρυβος αυτός δεν ακούγεται οταν ξεκινησω αφου αφήσω τη μηχανή να ζεσταθεί για 5 λεπτά περίπου. Δηλαδη τωρα που ο καιρός γίνεται όλο και πιο κρυος θα είμαι αναγκασμένη να ζεσταίνω τη μηχανη? Ειχα την εντύπωση ότι τα καινούρια αυτοκίνητα δεν είχαν τέτοια προβλήματα.
Υπάρχει καποιος αλλος με το ίδιο πρόβλημα? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
PoLiThS (Νικόλας) Τρελλαμένο μέλος

306 Cabriolet 1.6 Full (2001)
Ένταξη: 15 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 841 Τόπος: Κατηχώρι Πορταριάς Βόλος
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Δεκ 2003, 09:58:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κάνε μια περιγραφή του θορύβου..
Le Tavernier....
Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Δεκ 2003, 09:15:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ο θορυβος προέρχεται από τη μηχανη, απο που ακριβως δεν γνωριζω, και φαινεται σαν να χτυπαει κατι μεταλλικο, .... ακουγεται καπως σαν τακ-τακ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Δεκ 2003, 09:19:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΤΟ μυαλο μου πάει στα υδραυλικα ωστήρια βαλβίδων... Μπορεις να μου πεις τι λάδια φοράς ?
Le Tavernier....
Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Δεκ 2003, 10:33:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν γνωριζω ακριβως, αλλά ειναι τα πρωτα λαδια. Δεν εχω κανει ακομα αλλαγη λαδιων. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
fpug Φανατικό μέλος

Ένταξη: 05 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 392
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Δεκ 2003, 11:01:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
deppy έγραψε: | Δεν γνωριζω ακριβως, αλλά ειναι τα πρωτα λαδια. Δεν εχω κανει ακομα αλλαγη λαδιων. |
Καλημερα
Εγω σου προτεινω αφου ειναι καινουργιο να πας κατευθειαν στην πεζο να το δουν.
Ετσι κι αλλιως εχεις εγγυηση  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Daloup-man (Ανδρέας) Φανατικό μέλος

Honda Civic Vti 160hp '05/96 κόκκινο
Ένταξη: 21 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 327 Τόπος: Αθήνα,Κάτω Πατήσια
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Δεκ 2003, 11:54:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημέρα!
Κ εμένα μου κάνει αυτόν το θόρυβο-μάλλον λέμε τον ίδιο-γιατί:
1.Όταν το αφήνω να ζεσταθεί δεν το κάνει.
2.Έχω παρατηρήσει οτι-όταν το ξεκινάω κρύο-πάω να ξεκινήσω με 1.500-2.000 rpm δεν τον κάνει και
3.Όταν το ξεκινάω κρύο συνεχίζει να το κάνει για τις επόμενες τουλάχιστον 3-4 ώρες!Ενώ αν το ζεσταίνω δεν ακούγεται καθόλου όλη τη μέρα!
Σκοπεύω να πάω στην αντιπροσωπεία γιατί κάνει κ άλλο θόρυβο-σε άλλο topic-!! Ξέρει κανείς όμως τίποτα?? 

ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙ ... ΚΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
fpug Φανατικό μέλος

Ένταξη: 05 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 392
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Δεκ 2003, 12:00:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Daloup-man έγραψε: | Καλημέρα!
Κ εμένα μου κάνει αυτόν το θόρυβο-μάλλον λέμε τον ίδιο-γιατί:
1.Όταν το αφήνω να ζεσταθεί δεν το κάνει.
2.Έχω παρατηρήσει οτι-όταν το ξεκινάω κρύο-πάω να ξεκινήσω με 1.500-2.000 rpm δεν τον κάνει και
3.Όταν το ξεκινάω κρύο συνεχίζει να το κάνει για τις επόμενες τουλάχιστον 3-4 ώρες!Ενώ αν το ζεσταίνω δεν ακούγεται καθόλου όλη τη μέρα!
Σκοπεύω να πάω στην αντιπροσωπεία γιατί κάνει κ άλλο θόρυβο-σε άλλο topic-!! Ξέρει κανείς όμως τίποτα??  |
Εμενα ρε παιδια εκανε θορυβο στο κρυο πολλυ καιρο κι ενω ειχα αλλαξει ποσες φορες υμαντα δυναμο αναγκαστηκα να αλλαξω και των τεντωτηρα (η καπως ετσι τελος παντων) και το ρουλεμαν και απο τοτε ο θορυβος εξαφανιστηκε.
Δεν ξερω αν μιλατε για το ιδιο πραγμα παντως. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
johnfromhaidari Μόλις έγραψα

206 XS 1.6 110HP
Ένταξη: 03 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 21
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Δεκ 2003, 17:54:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kalispera |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 XS 1.6 110HP
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Δεκ 2003, 18:01:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ! ΘΟΡΥΒΟ ΑΚΟΥΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΙ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΜΕ ΝΕΚΡΑ!ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΩΣ ΣΑΝ ΚΡ-ΚΡ-ΚΡ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΩ ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ!!!
ΜΑ ΚΑΛΑ ΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 206 Η ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ?????? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
teoman (Τεό) Έχω ξεφύγει !!!

C230 Sport Coupe Kompressor
Ένταξη: 19 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 2143 Τόπος: Jurassic Park
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 15 Δεκ 2003, 12:19:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
johnfromhaidari έγραψε: | ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ! ΘΟΡΥΒΟ ΑΚΟΥΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΙ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΜΕ ΝΕΚΡΑ!ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΩΣ ΣΑΝ ΚΡ-ΚΡ-ΚΡ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΩ ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ!!!
ΜΑ ΚΑΛΑ ΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 206 Η ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ?????? |
Κλασική περίπτωση του ζοάν.Δεν είσαι εσύ "γκαντέμης",συμβαίνει συχνά.Εφόσον το ελέγξουν στην αντιπροσωπεία,μπορείς να ζητήσεις αντικατάσταση-μέσα στην εγγύηση φυσικά.
Ότι αξίζει πονάει... Και είναι δύσκολο... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
206xs (Χρήστος) Δραστήριο μέλος

Chevrolet Cruze 1.8 Auto (2009)
Ένταξη: 13 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 259 Τόπος: Αθήνα - Σεπόλια
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 15 Δεκ 2003, 16:17:49 Θέμα δημοσίευσης: κρύος θόρυβος |
|
|
Εμένα μου έκανε αυτό το θόρυβο όταν είναι κρύο το αμάξι και μου αλλάξαν τεντωτήρα από τον ιμάντα του κλιματισμού και σταμάτησε ο θόρυβος τώρα που τον ξανακάνει (πρώτη φορά στα 50χιλ χλμ δεύτερη στα 70χιλ) μου είπαν οτι είναι το ρουλεμάν του συμπλέκτη και κινδυνεύω να μείνω από συμπλέκτη. Για αυτό τσέκαρε το σε ένα συνεργείο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
206xs (Χρήστος) Δραστήριο μέλος

Chevrolet Cruze 1.8 Auto (2009)
Ένταξη: 13 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 259 Τόπος: Αθήνα - Σεπόλια
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 15 Δεκ 2003, 16:19:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Επίσης ένας θόρυβος αεροδυναμικός που ακούγεται απο ψηλά στη δεξιά πόρτα είναι αεροδυναμικός και είναι θέμα ρεγουλαρίσματος της πόρτας. Αυτός ο θόρυβος ακούγεται εν κινήσει με αρκετά χιλιόμετρα σαν σφύριγμα και είναι πιο έντονος με ανοιχτό το παράθυρο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 XS 1.6 110HP
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 15 Δεκ 2003, 23:24:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΣΩ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΙΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!!!ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΟΑΝ?ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ?ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.3 ΜΗΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ 2 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ(ΒΛΕΠΕ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΛΑΔΙΟΥ...)ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΤΡΕΝΑΡΩ ΛΙΓΟ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Δεκ 2003, 08:52:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικά είχε κοπεί ένα λάστιχο το οποιο συγκρατει ενα άσπρο δοχειο (???) που βρίσκεται στη μερια του συνοδηγου. Το πρόβλημα διορθώθηκε και πλεον ο ηχος δεν ακούγεται. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
teoman (Τεό) Έχω ξεφύγει !!!

C230 Sport Coupe Kompressor
Ένταξη: 19 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 2143 Τόπος: Jurassic Park
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Δεκ 2003, 10:07:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
johnfromhaidari έγραψε: | ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΣΩ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΙΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!!!ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΟΑΝ?ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ?ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.3 ΜΗΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ 2 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ(ΒΛΕΠΕ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΛΑΔΙΟΥ...)ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΤΡΕΝΑΡΩ ΛΙΓΟ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ |
Το ζοάν,είναι ένας σύνδεσμος συγκράτησης του σωλήνα της εξάτμισης και βρίσκεται στο ύψος του καθίσματος του συνοδηγού.Είναι μεταλλικό,και με τον καιρό και τα τραντάγματα χαλαρώνει με αποτέλεσμα να συντονίζει στον σωλήνα.Πιθανόν-αν είναι αυτή η αιτία του προβλήματός σου- να χρειάζεται απλώς ένα σφίξιμο ή αντικατάσταση (το κόστος του είναι πολύ μικρό).
Ότι αξίζει πονάει... Και είναι δύσκολο... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
klain (giorgos) Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.4 (16V) SpPk (2006)
Ένταξη: 08 Ιούν 2003 Δημοσιεύσεις: 211 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 19 Δεκ 2003, 13:55:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κάτι σχετικό με το κρύο...
Σήμερα ξεκίνησα ωραία και καλά για την σχολή. Κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ... Πάω παρκάρω μπροστά στη λέσχη του απθ. Επίσης κανένα πρόβλημα. Να σημειώσω πως η θερμοκρασία σύμφωνα με τον αισθητήρα ήταν 3 βαθμοί. Γυρνάω λοιπόν μετά απο 3-4 ώρες να το πάρω να φύγω..... Έλα όμως που λογάριαζα χωρίς τις στροφές μου... Μετά απο 2-3 προσπάθειες και "φάγωμα" της μίζας κατάφερα το καλό μου να πάρει μπρός... όχι για πολύ όμως. Η θερμοκρασία έξω έλεγε πως ήταν 3 βαθμοί και πάλι(κόλλημα, έξω είχε τουλάχιστον 10 βαθμούς). Μόλις πάω να βγάλω την μούρη να ξεπαρκάρω... Τσούπ... Σβήνειιιιι.... Ε λέω θα μου ξέφυγε λίγο παραπάνω ο συμπλέκτης... Ξανά και ξανά και ξανά.. τελικά κατάφερα να φύγω... Ωραία λέω καιρός ήταν (θά θελα). Βρέθηκα λοιπόν στην απίστευτα δυσάρεστη θέση να είμαι στην 3ης σεπτεμβρίου μπροστά απο το πανεπιστημιακό γυμναστήριο σε ένα φανάρι που κρατάει κάτι λιγότερο απο 7 δευτερόλεπτα (μετρημένα) με ένα αμάξι που πεισματικά δέν ήθελε να προχωρήσει και άπειρα αμάξια απο πίσω να κορνάρουν.
Το φαινόμενο: Έβαζα μπρός... Δούλευε σε ρελαντί με νεκρά και χειρόφρενο και μόλις πατούσα φρένο για να ελευθερώσω το χειρόφρενο τσούπ... έσβηνε. Τελικά αφού ξεκίνησα χωρίς να αγγίξω το φρένο κατάφερα να κάνω άλλα 5 μέτρα.. έλα όμως που χρεάστηκε να φρενάρω πάλι... και τσούπ ξανά σβηστή η μηχανή... συνέχεια έτσι όποτε ήθελα να προχωρήσω έβαζα μπρός και όποτε ήθελα να φρενάρω ώς εκ θάυματος η μηχανή έσβηνε... Αυτό ευτυχώς έγινε μόνο για τα επόμενα 5 λεπτά και μετά (σε κατηφόρα πλέον) άρχισε να στρώνει...
Και ερωτώ... τι έφταιξε.. Άφησα την μηχανή να ζεσταθεί πρίν ξεκινήσω. Δέν περίμενα όμως να ανεβάσει και θερμοκρασία (ήμαρτον καινούριο αμάξι είναι και δέν είχε και πολικό ψύχος έξω). Η θερμοκρασία καθ'όλη τη διάρκεια του show ήταν κολλημένη στα 70 και όταν αποφάσισε να σταματήσει να κάνει βλακείες η θερμοκρασία ήταν γύρω στα 90. Τι γίνεται λοιπόν; Πρέπει να περιμένω κάνα 10λεπτο για να σηκωθώ να φύγω; Μπορώ να κάνω κάτι για να αποφύγω παρόμοια κατάσταση; Έχει πάθει κανείς το ίδιο; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 19 Δεκ 2003, 20:42:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γιωργο μπορεί να είναι εντελώς συμπτωματικό και μπορεί να οφείλεται σε καποιο "σκουπιδακι" που πέρασε απο μπεκ ψεκασμού ή απο τον αισθητηρα "λ"
Le Tavernier....
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
klain (giorgos) Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.4 (16V) SpPk (2006)
Ένταξη: 08 Ιούν 2003 Δημοσιεύσεις: 211 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 21 Δεκ 2003, 12:34:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ελπίζω....
Πάντως το καλό είναι πως δεν το ξαναέκανε, ακόμα...
Αν και εμένα μου μυρίζει πρόβλημα κρύου.
Άντε να δούμε τι θα δούμε...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
GIANNIS206 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

207 RC
Ένταξη: 07 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 1168 Τόπος: Σέρρες
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 22 Δεκ 2003, 20:53:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ακόμα δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την αιτία του φαινομένου!
ΑΝ βρω τίποτα θα πέσει τηλέφωνο! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|