PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Δεικτης θερμοκρασιας λαδιου...

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
deppy (Δέσποινα)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

PEUGEOT 206 1.6 (16V) XS (2003)

Ένταξη: 30 Αύγ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Νοέ 2003, 09:08:33    Θέμα δημοσίευσης: Δεικτης θερμοκρασιας λαδιου... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χθες, μετα απο ένα -κατά λαθος- μικρό ζόρισμα, παρατήρησα ότι ο δεικτης θερμοκρασίας λαδιού έδειχνε 115 βαθμούς (ο δεικτης ηταν σε οριζοντια θεση), πραγμα που με ανησυχησε. Η ένδειξη αυτή εξακολουθουσε να ισχύει για περίπου 20 λεπτά ενω οδηγουσα ομαλα. Μέχρι τότε δεν είχα παρατηρήσει κάτι ανάλογο η μπορεί και να μην ειχα δωσει σημασία. Ειναι φυσιολογικο κατι τετοιο?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Νοέ 2003, 09:30:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για τα 1.6 16V είναι φυσιολογικό. Ο δικός μου δείκτης λαδιού σε δυνατό πλάκωμα μπορεί να πλησιάσει ακόμη και το κόκκινο.
Επίσης δεν δείχνουν όλοι οι δείκτες το ίδιο σωστά (αν και δεν ξέρω ποιο είναι το "σωστά"). Έχουν αποκλίσεις.

Μην ανησυχείς! Wink

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
PHSYBORG (HULK)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Pug 8v ''maximum attack''

Ένταξη: 24 Μάϊ 2003
Τόπος: In the VORTEX of HEAVEN!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Νοέ 2003, 10:33:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στα κοκκινα η θερμοκρασια λαδιου ?

FULL THROTLE....

NEW forum at www.btt.20m.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vangsgr (Vangelis)
Μέλος
Μέλος

206xs 1,6(16v)

Ένταξη: 19 Ιούν 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Νοέ 2003, 10:56:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PHSYBORG έγραψε:

Ναι, στα κόκκινα Exclamation Exclamation Exclamation
Το έχω παρατηρήσει κι εγώ όσες φορές το πάω πλακωμένο για πολύ ώρα.
Ότα βέβαια το χαλαρώνεις, ο δείκτης σταδιακά αρχίζει να πέφτει.
Συμβαίνει σε όλους μας λοιπόν. Τώρα εάν θα έπρεπε να συμβαίνει ή όχι δεν ξέρω τί να σας πω
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
GIANNIS206 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 RC

Ένταξη: 07 Νοέ 2002
Τόπος: Σέρρες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Νοέ 2003, 12:28:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PHSYBORG έγραψε:
]
Στάνταρ!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Νωε 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 02 Φεβ 2003
Τόπος: ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Νοέ 2003, 20:03:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ολα ετσι δουλευουν τα 1,6 μην ανυσηχεις... η πλακα ειναι οτι η θερμοκρασια κινητηρα συνηθως ειναι χαμηλα....

2 LOUD 4 U .....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Νοέ 2003, 00:13:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Nαι όντως! Η θερμοκρασία νερού βρίσκεται σε απόλυτα φυσιολογικά επίπεδα. Είναι δυνατόν σε πλακωμένο ταξίδι να βλέπεις το νερό στους 80-85 και το λάδι στους 140 και να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν. Πιστεύω ότι έχει σχέση με το σημείο από το οποίο παίρνει την ένδειξη θερμοκρασίας ο αισθητήρας θερμοκρασίας λαδιού. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασιακά ευαίσθητο σημείο γι αυτό και υπάρχουν από μικρές έως μεγάλες αποκλίσεις από όργανο σε όργανο.

Επιστροφή στην κορυφή
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Νοέ 2003, 14:04:51    Θέμα δημοσίευσης: Re: Δεικτης θερμοκρασιας λαδιου... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

deppy έγραψε:
Χθες, μετα απο ένα -κατά λαθος- μικρό ζόρισμα, παρατήρησα ότι ο δεικτης θερμοκρασίας λαδιού έδειχνε 115 βαθμούς (ο δεικτης ηταν σε οριζοντια θεση), πραγμα που με ανησυχησε. Η ένδειξη αυτή εξακολουθουσε να ισχύει για περίπου 20 λεπτά ενω οδηγουσα ομαλα. Μέχρι τότε δεν είχα παρατηρήσει κάτι ανάλογο η μπορεί και να μην ειχα δωσει σημασία. Ειναι φυσιολογικο κατι τετοιο?

Απολητως νορμαλ, σε ταξιδια το καλοκαιρι στη εθνικη με 4500 - 5000 σαλ Evil , ο δεικτης ειναι στανταρ στους 140. (Και παλι τα κοκκινα ειναι πιο πανω απ του 140 βαθμους).
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 01:57:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kι αν ταξιδέψεις με κολλημένες 599-6100σαλ τότε να δεις για πότε πλησιάζεις τα κόκκινα...

Βάζετε καλό λάδι και μην το αφήνετε να παλιώνει πολύ...

Επιστροφή στην κορυφή
FRAPEOLE (ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ)
Μέλος
Μέλος

S2000/206 1,6 16V XS

Ένταξη: 19 Αύγ 2003
Τόπος: Θεσ/νικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 02:25:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εβαλα το TOTAL 5W 40 πριν κανα μηνα..............................Σε ποσα χλμ λες να τα ξαναλαξω??
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 02:53:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ το αλλάζω ανά 4 μήνες περίπου. Τότε είναι που αρχίζει να μην μου ακούγεται καλά ο κινητήρας. Βέβαια, όταν βγαίνει δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση αλλά έχω μάθει να ακούω τις αισθήσεις μου και μέχρι τώρα μου βγαίνει σε καλό.

ΥΓ Συνήθως τότε έχω συμπληρωμένα 7000+χλμ με το ίδιο λιπαντικό

Επιστροφή στην κορυφή
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 13:03:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:
Nαι όντως! Η θερμοκρασία νερού βρίσκεται σε απόλυτα φυσιολογικά επίπεδα. Είναι δυνατόν σε πλακωμένο ταξίδι να βλέπεις το νερό στους 80-85 και το λάδι στους 140 και να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν. Πιστεύω ότι έχει σχέση με το σημείο από το οποίο παίρνει την ένδειξη θερμοκρασίας ο αισθητήρας θερμοκρασίας λαδιού. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασιακά ευαίσθητο σημείο γι αυτό και υπάρχουν από μικρές έως μεγάλες αποκλίσεις από όργανο σε όργανο.

Οι δεικτες (θερμικρασιας) λαδιου και νερου δειχνουν διαφορετικα γιατι το νερο και το λαδι απορωφουν και διαχεουν διαφορετικα τη θερμοτητα. Εξαλου το λαδι βρησκεται σε αμεση επαφη με τα κινουμενα μερη μεσα στον κινητηρα ενω το νερο κυκλοφορει μεσα σε αυλακια στο block και ψηχεται στο ψηγειο (απ'τον αερα).
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 21 Νοέ 2003, 02:24:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Nαι, το λάδι βρίσκεται σε άμεση επαφή με τα κινούμενα μέρη και λειτουργεί και ως πρώτο μέσο ψύξης για τον κινητήρα.
Απλά εννοώ ότι το λάδι δεν έχει την ίδια θερμοκρασία σε όλα του τα μέρη. Ανάλογα με το που βρίσκεται βουτηγμένος ο αισθητήρας θερμοκρασίας θα πάρουμε και ανάλογη ένδειξη.

Επιστροφή στην κορυφή
Ady (Αδριανός)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2001)

Ένταξη: 03 Σεπ 2002
Τόπος: Αθήνα - Ν. Ερυθραία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 21 Νοέ 2003, 09:08:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:
Ανάλογα με το που βρίσκεται βουτηγμένος ο αισθητήρας θερμοκρασίας θα πάρουμε και ανάλογη ένδειξη.

Στα 1.4 βρίσκεται μπροστά από το μπλοκ των κυλίνδρων και δεξιά από το φίλτρο λαδιού.

Τσαφ...τσουφ...τσαφ...τσουφ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
PHSYBORG (HULK)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 21 Νοέ 2003, 10:17:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν βαλω οργανακι θερμ.λαδιου στη κολονα οδηγου θα ειναι ευκολο να το συνδεσω σωστα για να εχω σωστες ενδειξεις ? Question

FULL THROTLE....

Επιστροφή στην κορυφή
GIANNIS206 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 21 Νοέ 2003, 13:01:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν είναι ότι πιο απλό.Το έχει κάνει ο Svstouk!
Επιστροφή στην κορυφή
PHSYBORG (HULK)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 21 Νοέ 2003, 15:03:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλυτερα να τα αγορασω κ να παω στην Oscar , ε ? Rolling eyes

FULL THROTLE....

Επιστροφή στην κορυφή
GIANNIS206 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 21 Νοέ 2003, 23:50:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τους έχω ικανούς να σου πουν ότι δεν μπορούν να το βάλουν!Ή ότι δεν μπαίνει!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης