PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

διαρροη βαλβολινων

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
max 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 1.1 XT

Ένταξη: 16 Ιαν 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Νοέ 2003, 10:11:29    Θέμα δημοσίευσης: διαρροη βαλβολινων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ιστορια εχει ως εξης:τον περασμενο μηνα αποφασισα να παω να αλλαξω βαλβολινες αν και ειχα μολις 30000 χλμ στο καντραν αλλα η κατασταση με τα γκαπα γκουπα σε καθε αλλαγη απο πρωτη σε δευτερα ειχε γινει ανυποφορη.

Πηγα σε εναν συνοικιακο λαδα και εβαλα τελικα τις βαλβολινες της castrol συνθετικες 75W90.Αυτο που μου εκανε εντυπωση απο την πρωτη στιγμη ηταν οτι μου εβαλε 2,2 λιτρα ενω στο εγχειριδιο ελεγε 2 λιτρα.Δεν εδωσα και μεγαλη σημασια,λεω απο μεσα μου ο μαστορας κατι παραπανω θα ξερει απο μενα.Πραγματι η λειτουργια του σασμαν βελτιωθηκε σημαντικα και εξαφανιστηκαν τα γκαπα γκουπα.Οπως μου ειπε και ο ιδιος οι μαμισιες βαλβολινες ηταν κακης ποιοτητας και ειχαν ηδη ταλαιπωρηθει πολυ.

Καπου εδω ομως αρχιζουν και τα προβληματα.Μετα απο 20 μερες αφου τις ειχα βαλει παρατηρησα διαρροη.Παλι καλα που εχω γκαραζ και καταφερα να εντοπισω την διαρροη αλλιως ποιος ξερει αν θα το καταλαβαινα πριν μου μεινει το σασμαν στο χερι!

Πηγα απευθειας σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο της πεζω και η γνωματευση:αλλαγη τσιμουχας αριστερου ημιαξονιου.Τους ρωτησα τι το προκαλεσε αυτο και επιπλεον τους ανεφερα οτι μου εβαλαν 200 ml παραπανω.Η απαντηση:αυτο ηταν να γινει και εγινε.Δεν φταει η παραπανω ποσοτητα βαλαβολινης.

Δεν ξερω πως σας φαινεται εσας,παντως εγω δεν νομιζω οτι ηταν και τοσο συμπτωτικα ολα αυτα που συνεβησαν.Ειναι δυνατον 20 μερες αφου εβαλα τις βαλβολινες να εχω διαρροη,ενω 4 χρονια πριν δεν ειχα κανενα προβλημα.Μηπως εφταιγε το ιξωδες (75W90)?στο εγχειριδιο λεει αποκλειστικα 75W80 η PSA για τα δυστροπα σασμαν της.Παντως εγω πιστευω οτι αυτα τα 200ml παραπανω επαιξαν τον ρολο τους.Εσεις τι λετε?εχει συμβει σε κανεναν τιποτα παρομοιο?γιατι συμφωνα με την λογικη της αντιπροσωπειας οτι ηταν να γινει και εγινε,λογικα πρεπει να εχει συμβει και σε αλλους...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Νοέ 2003, 11:29:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το εχω παθει κεγω...βεβαια εχω πιο παλιο αυτοκινητο αλλα αυτο δεν παιζει και τοσο σημαντικο ρολο!!! Πανω κατω τα ιδια ειναι!!! Στο συνεργειο την αντιμετωπισαν σαν συνηθισμενη βλαβη, τιποτα περισσοτερο!!! Δεν εδωσα και πολυ σημασια, γιατι ο τροπος με τον οποιο αντιμετωπισαν το προβλημα με καθησυχασε!!!

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Νοέ 2003, 13:59:05    Θέμα δημοσίευσης: Re: διαρροη βαλβολινων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

max έγραψε:
Η ιστορια εχει ως εξης:τον περασμενο μηνα αποφασισα να παω να αλλαξω βαλβολινες αν και ειχα μολις 30000 χλμ στο καντραν αλλα η κατασταση με τα γκαπα γκουπα σε καθε αλλαγη απο πρωτη σε δευτερα ειχε γινει ανυποφορη.

Ειναι δυνατον 20 μερες αφου εβαλα τις βαλβολινες να εχω διαρροη,ενω 4 χρονια πριν δεν ειχα κανενα προβλημα.

Ρε φιλε εμενα μου κανει εντηποση πως σε 4 χρονια εχεις κανει ΜΟΝΟ 30000 χλμ !!!!!!!!!!!!!!! Shocked Shocked Shocked

Εγω εχω το 206 2μιση χρονια και εχω κανει 52000 χλμ

Παντως πληροφοριακα, εγω δεν εχω αντιμετοπισει κανενα προβλημα με σασμαν, κι εχω αλαξει βαλβοληνες 1 φορα (νομιζω στα 40000).

Μηπως κυκλοφορεις πολυ στη πολη (μποτιλιαρισμα) και η εκτεταμενη χρηση 1ης και 2ας ταλαιπωρουν το κηβωτιο?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
GIANNIS206 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 RC

Ένταξη: 07 Νοέ 2002
Τόπος: Σέρρες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Νοέ 2003, 18:24:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Από την στιγμή που λέει η Peugeot 75w80 γιατί δεν βάζετε αυτό που λέει?
Αν δείτε τις προδιαγραφές στο κουτί το λέει καθαρά!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
glf (Νίκος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106 16v rallye

Ένταξη: 01 Ιαν 2003
Τόπος: Κοζάνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Νοέ 2003, 18:40:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ έχω αλλάξει 2 φορές τσιμούχες ημιαξονίων.. σιγά σιγά λέω να αλλάξω ημιαξόνια !!!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 01:45:30    Θέμα δημοσίευσης: Re: διαρροη βαλβολινων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

max έγραψε:
....Ειναι δυνατον 20 μερες αφου εβαλα τις βαλβολινες να εχω διαρροη,ενω 4 χρονια πριν δεν ειχα κανενα προβλημα.Μηπως εφταιγε το ιξωδες (75W90)?στο εγχειριδιο λεει αποκλειστικα 75W80 η PSA για τα δυστροπα σασμαν της.Παντως εγω πιστευω οτι αυτα τα 200ml παραπανω επαιξαν τον ρολο τους.Εσεις τι λετε?υς...

Αν εξαιρέσουμε την κακή σου τύχη-σύμπτωση τότε για μένα σχηματίζεται η εξής εξήγηση:
Έβαλες 75W90. Αυτό σημαίνει ότι όταν η βαλβολίνη είναι κρύα δουλεύει σχεδόν όπως η προτεινόμενη 75W80, αλλά όταν ζεσταθεί δουλεύει σαν 90 δηλαδή γίνεται χοντρύτερη. Αυτό θεωρητικά σημαίνει, χειρότερη κυκλοφορία της βαλβολίνης ανάμεσα στα γρανάζια στα πολλές σαλ, τα οποία όμως χτυπάνε δυσκολότερα με το συγχρονιζέ, σφιχτότερες σχέσεις και δυσκολότερο κούμπωμα, υψηλότερες ασκούμενες πιέσεις σε όλο το σασμάν άρα και στις φλάντζες.
Έβαλες 200μλ παραπάνω. Σε συνδυασμό με τις υψηλότερες εσωτερικές πιέσεις λόγω υψηλού ιξώδους (90) στις υψηλές θερμοκρασίες, εξαναγκάζεται η βαλβολίνη σε διαρροή από όπου μπορεί να βγει ευκολότερα (δηλ. τσιμούχες).

Άρα έπεσες θύμα του συνδυασμού ακατάλληλης βαλβολίνης και της μεγαλύτερης του κανονικού ποσότητας.

Το ιξώδες 75W90 ενδείκνυται μόνο σε φθαρμένα σασμάν PSA ή και σε καινούρια που συνδυάζονται με πολλή δύναμη και όταν προορίζονται για αγωνιστική χρήση όπου οι θερμοκρασίες ξεφεύγουν τα συνηθισμένα και πιθανότατα το ιξώδες της προτεινόμενης 75W80 να μην μπορούσε να κρατηθεί σταθερό. Βέβαια, αν η 75W80 είναι 100% συνθετική όπως η δυσεύρετη Elf TRZ πιστεύω ότι θα άντεχε ακόμη και σε αγωνιστική χρήση.

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
max 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 1.1 XT

Ένταξη: 16 Ιαν 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 09:13:30    Θέμα δημοσίευσης: Re: διαρροη βαλβολινων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

STELIOS έγραψε:
max έγραψε:

Ειναι δυνατον 20 μερες αφου εβαλα τις βαλβολινες να εχω διαρροη,ενω 4 χρονια πριν δεν ειχα κανενα προβλημα.

Ρε φιλε εμενα μου κανει εντηποση πως σε 4 χρονια εχεις κανει ΜΟΝΟ 30000 χλμ !!!!!!!!!!!!!!! Shocked Shocked Shocked

Μηπως κυκλοφορεις πολυ στη πολη (μποτιλιαρισμα) και η εκτεταμενη χρηση 1ης και 2ας ταλαιπωρουν το κηβωτιο?

Οντως ειναι λιγα τα χιλιομετρα που εχω κανει.Αυτο συμβαινει γιατι τυχαινει να εχουμε τρια αυτοκινητα στην οικογενεια οποτε τα χιλιομετρα μοιραζονται.Παντως μπορει να ειναι λιγα τα χιλιομετρα αλλα ειναι σκληρα χιλιομετρα τα περισσοτερα μεσα στην πολη με οτι συνεπαγεται αυτο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
XASOS 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΒMW 525

Ένταξη: 10 Ιαν 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 13:31:05    Θέμα δημοσίευσης: Re: διαρροη βαλβολινων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

max έγραψε:

Οντως ειναι λιγα τα χιλιομετρα που εχω κανει.Αυτο συμβαινει γιατι τυχαινει να εχουμε τρια αυτοκινητα στην οικογενεια οποτε τα χιλιομετρα μοιραζονται.Παντως μπορει να ειναι λιγα τα χιλιομετρα αλλα ειναι σκληρα χιλιομετρα τα περισσοτερα μεσα στην πολη με οτι συνεπαγεται αυτο.

Πολύ λίγα είναι τα χιλιόμετρα οντως!!!!! να το κοιτάς το χεισ?!!!! Επίσης σκληρά χιλιόμετρα θεωρώ όταν το λιώνεις το αμάξι όχι μέσα στην πόλη.. Στην πόλη είναι σκληρά τα χιλιόμετρα για τον οδηγό.......
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
XASOS 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΒMW 525

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 13:39:01    Θέμα δημοσίευσης: Re: διαρροη βαλβολινων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

max έγραψε:

Πολύ λίγα είναι τα χιλιόμετρα οντως!!!!! να το κοιτάς το χεισ?!!!! Επίσης σκληρά χιλιόμετρα θεωρώ όταν το λιώνεις το αμάξι όχι μέσα στην πόλη.. Στην πόλη είναι σκληρά τα χιλιόμετρα για τον οδηγό.......
Επιστροφή στην κορυφή
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 13:59:02    Θέμα δημοσίευσης: Re: διαρροη βαλβολινων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

XASOS έγραψε:
Επίσης σκληρά χιλιόμετρα θεωρώ όταν το λιώνεις το αμάξι όχι μέσα στην πόλη.. Στην πόλη είναι σκληρά τα χιλιόμετρα για τον οδηγό.......

Μην το λες αυτο, η οδηγηση στην πολη (πολλες και συχνες αλλαγες) ειναι αυτη που καταπονει περισσοτερο το σασμαν και το σημπλεκτη.1 χιλιομετρο στη πολη απαιτει πολλες περισσοτερς αλλαγες σχεσεων απ'οτι 1 χιλιομετρο σε ανοιχτο δρομο (κι'ας της γεμιζεις της ταχητητες). Αυτο που παιζει σημασια ειναι ποσες φορες κουμπωνεις-ξεκουμπωνεις σχεσεις, οχι αν της γεμιζεις. (Εξαλου οταν γεμιζεις μια ταχητητα αυτη παραμενη κουμπωμενη στο σασμαν)
Επιστροφή στην κορυφή
XASOS 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΒMW 525

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 14:06:21    Θέμα δημοσίευσης: Re: διαρροη βαλβολινων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

max έγραψε:

Επιστροφή στην κορυφή
XASOS 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΒMW 525

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 14:15:17    Θέμα δημοσίευσης: Re: διαρροη βαλβολινων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

max έγραψε:

Επιστροφή στην κορυφή
GIANNIS206 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 14:18:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι έπαθε εδώ το Forum!Πολύ επανάληψη! Confused
Επιστροφή στην κορυφή
XASOS 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΒMW 525

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 17:47:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι εντάξει έχεις πιο πολλές αλλαγές αλλά πιο ομαλές...!!! Αν και περισσότερο έλεγα για ίδια ώρα κι οχι ίδια χιλιομετρα...!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 17:56:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

glf έγραψε:
Εγώ έχω αλλάξει 2 φορές τσιμούχες ημιαξονίων.. σιγά σιγά λέω να αλλάξω ημιαξόνια !!!

Αν το βάλεις και στο χώμα.... βλέπω σιγά σιγά να αλλάξεις και αυτοκίνητο! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΙΚΟΣ (ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

CLIO RENAULTSPORT CUP 182hp!!!

Ένταξη: 09 Νοέ 2002
Τόπος: Were the Eagles fly higher

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Νοέ 2003, 18:08:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sidobre έγραψε:
glf έγραψε:

Αν το βάλεις και στο χώμα.... βλέπω σιγά σιγά να αλλάξεις και αυτοκίνητο! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Πες τα γιατι δεν με ακουει Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση Yahoo Messenger MSN Messenger
glf (Νίκος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106 16v rallye

Ένταξη: 01 Ιαν 2003
Τόπος: Κοζάνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 21 Νοέ 2003, 01:17:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sidobre έγραψε:

μιας και ο κινητήρας συνεχίζει ακάθεκτος, δεν αποκλείεται να αλλάξω... σασί αλλά να κρατήσω τον κινητήρα !!!!! χεχεχεχεχε

Επιστροφή στην κορυφή
GIANNIS206 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 21 Νοέ 2003, 02:26:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

glf έγραψε:
Sidobre έγραψε:

μιας και ο κινητήρας συνεχίζει ακάθεκτος, δεν αποκλείεται να αλλάξω... σασί αλλά να κρατήσω τον κινητήρα !!!!! χεχεχεχεχε

Άρε παλάβρα!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης