PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Μονάδα κεντρικού κλειδώματος σε 106

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
billp104 (Bill)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 04 Ιούλ 2017

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 10 Ιούν 2018, 16:59:13    Θέμα δημοσίευσης: Μονάδα κεντρικού κλειδώματος σε 106 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα,

Έχω πρόβλημα στο ΟΕΜ κεντρικό κλείδωμα και θα ήθελα να ρωτήσω που ακριβώς βρίσκεται η κεντρική μονάδα του κλειδώματος.

Η μονάδα πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι?

Ψάχνοντας στο manual του Haynes λέει ότι τη στιγμή που τυπώθηκε το βιβλίο, αυτή η πληροφορία δεν υπήρχε διαθέσιμη (!?!?!)

Το αυτοκίνητο είναι ένα 106 1.1, τετράπορτο του 1998.

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια εκ των προτέρων Smile
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
sotos 106xs (Σωτηρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Peugeot 106 s1 BlueBullet

Ένταξη: 18 Μάρ 2010
Τόπος: Somewhere In Time

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Ιούν 2018, 23:44:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στα 106 πρώτης γενιάς μέχρι το '96 βρίσκεται μέσα στο ντουλαπάκι και συγκεκριμένα πάνω απο την κλειδαριά και είναι βιδωμένο με δύο torx βίδες.
Το εξάρτημα είναι σαν αυτό της φωτογραφίας που έβαλες.

Τέλος Εποχής
Επιστροφή στην κορυφή
billp104 (Bill)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Ιούν 2018, 09:43:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sotos 106xs έγραψε:
Στα 106 πρώτης γενιάς μέχρι το '96 βρίσκεται μέσα στο ντουλαπάκι και συγκεκριμένα πάνω απο την κλειδαριά και είναι βιδωμένο με δύο torx βίδες.
Το εξάρτημα είναι σαν αυτό της φωτογραφίας που έβαλες.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Δυστυχώς το δικό μου είναι δεύτερης γενιάς.
Ωστόσο θα κάνω μια προσπάθεια να βγάλω το ντουλαπάκι μήπως είναι απο πίσω και δεν του είχαν αλλάξει θέση.
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Ιούν 2018, 13:36:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βασιλη,η μοναδα στα 106 2ης γενιας,βρισκεται πισω απο το ασφαλειοκουτι της καμπινας! Η προσβαση δεν ειναι και η ευκολοτερη αλλα απο τη στιγμη που θα το εντοπισεις με λιγη προσπαθεια θα το καταφερεις.
Εχε υποψιν πως στα μοντελα μεχρι 1999 το κουτι ηταν γκρι,αυτο που παραθετεις ειναι απο μεταγενεστερο μοντελο.

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
billp104 (Bill)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Ιούν 2018, 13:31:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

geo106xs έγραψε:
Βασιλη,η μοναδα στα 106 2ης γενιας,βρισκεται πισω απο το ασφαλειοκουτι της καμπινας! Η προσβαση δεν ειναι και η ευκολοτερη αλλα απο τη στιγμη που θα το εντοπισεις με λιγη προσπαθεια θα το καταφερεις.
Εχε υποψιν πως στα μοντελα μεχρι 1999 το κουτι ηταν γκρι,αυτο που παραθετεις ειναι απο μεταγενεστερο μοντελο.

Ευχαριστώ πάρα πολύ Γιώργο!!! Εχω ξαναβγάλει όλη την ασφαλειοθήκη πρίν καιρό και όντως είναι λίγο ζόρι, ωστόσο δεν έχω άλλη επιλογή. Νομίζω ότι το πρόβλημα πρέπει να είναι εκεί μιας και όταν κλείνω την ασφάλεια στην πόρτα του οδηγού ακούω ένα κλικ απο κάποιο ρελέ, αλλά μετά δεν κουνιέται τίποτα σε καμία απο τις 3 άλλες πόρτες Sad
Επιστροφή στην κορυφή
sotos 106xs (Σωτηρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Peugeot 106 s1 BlueBullet

Ένταξη: 18 Μάρ 2010
Τόπος: Somewhere In Time

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Ιούν 2018, 19:04:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

billp104 έγραψε:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Δυστυχώς το δικό μου είναι δεύτερης γενιάς.
Ωστόσο θα κάνω μια προσπάθεια να βγάλω το ντουλαπάκι μήπως είναι απο πίσω και δεν του είχαν αλλάξει θέση.

Sorry δεν στο έδωσα να το καταλάβεις σωστά. Βρίσκεται μέσα στο ντουλαπάκι, χρειάζεται μόνο να ανοίξεις το ντουλαπάκι και στο σημείο που υπάρχει το κούμπωμα της κλειδαριάς ακριβώς απο πάνω είναι το module του κεντρικού κλειδώματος, το πιάνεις με το χέρι.
Όμως στα 2ης γενιάς όπως λέει ο Γιώργος, βρίσκεται δυστυχώς σε πιο δύσκολο σημείο.

geo106xs έγραψε:

Γιώργο στο XSi ('94) και σε ΧΤ που έχω βγάλει, το module είναι μαύρο.
Ίσως να παίζει ρόλο η παρτίδα/χρονολογία,ίσως και το 3θυρο-5θυρο.
Στο σημείο που αναφέρεις βρίσκεται και στα AX.

billp104 έγραψε:

Ευχαριστώ πάρα πολύ Γιώργο!!! Εχω ξαναβγάλει όλη την ασφαλειοθήκη πρίν καιρό και όντως είναι λίγο ζόρι, ωστόσο δεν έχω άλλη επιλογή. Νομίζω ότι το πρόβλημα πρέπει να είναι εκεί μιας και όταν κλείνω την ασφάλεια στην πόρτα του οδηγού ακούω ένα κλικ απο κάποιο ρελέ, αλλά μετά δεν κουνιέται τίποτα σε καμία απο τις 3 άλλες πόρτες Sad

Όταν καταφέρεις και τo βγάλεις και άν κατέχεις λίγο από κολλητήρι,πέρασε μία τις κολλήσεις που βρίσκονται στα ρελεδάκια και στον κονέκτορα.

Τέλος Εποχής
Επιστροφή στην κορυφή
billp104 (Bill)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Ιούν 2018, 21:01:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sotos 106xs έγραψε:

Όταν καταφέρεις και τo βγάλεις και άν κατέχεις λίγο από κολλητήρι,πέρασε μία τις κολλήσεις που βρίσκονται στα ρελεδάκια και στον κονέκτορα.

Ευχαριστώ για τη συμβουλή Σωτήρη! Θα υπάρξουν και φωτογραφίες απο το εγχείρημα Smile
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Ιούν 2018, 21:20:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στις καροτσες 1ης γενιας δεν εχω ιδεα τι επαιζε... Στις 2ης γενιας οσα εχω δει τουλαχιστον,ηταν οπως το περιγραφω παραπανω. Μαλιστα οι μαυρες μοναδες των μεταγενεστερων μοντελων,ηταν ταυτοχρονα και ο δεκτης του τηλεχειρισμου,ο οποιος δε λειτουργουσε με υπερυθρες αλλα με υψηλες συχνοτητες,γι'αυτο εξαφανιστηκε και ο δεκτης ir απο την κονσολα της οροφης!

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
billp104 (Bill)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 16 Ιούν 2018, 14:31:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

geo106xs έγραψε:
Στις καροτσες 1ης γενιας δεν εχω ιδεα τι επαιζε... Στις 2ης γενιας οσα εχω δει τουλαχιστον,ηταν οπως το περιγραφω παραπανω. Μαλιστα οι μαυρες μοναδες των μεταγενεστερων μοντελων,ηταν ταυτοχρονα και ο δεκτης του τηλεχειρισμου,ο οποιος δε λειτουργουσε με υπερυθρες αλλα με υψηλες συχνοτητες,γι'αυτο εξαφανιστηκε και ο δεκτης ir απο την κονσολα της οροφης!

Γιώργο όντως στο δικό μου παρότι δεύτερης γενιάς, επειδή προφανώς είναι πάνω στην αλλαγή, το κεντρικό κλείδωμα είναι με IR που ο δέκτης είναι πάνω στη πλαφονιέρα και το module γκρι, όπως ακριβώς το είχες πει!
Βρήκα χρόνο και το ξήλωσα

Όταν το άνοιγα το module περίμενα οξειδωμένες κολλήσεις ή με λίγη ποσότητα όπως είχα δει και σε άλλες περιπτώσεις online, ωστόσο η πλακέτα ήταν οπτικά τέλεια.
Το κλικ κλικ που ακουγόταν ήταν απο κάποιο απο τα δυο ρελεδάκια της πλακέτας.
Τα έβγαλα λοιπόν για να τα αντικαταστήσω. Ρώτησα σε μαγαζιά με ηλεκτρονικά αλλά ή δεν το είχαν, ή το ζήταγαν το 1 τεμάχιο όσο κάνουν τα 10... Sad
Παραγγελία απ'εξω λοιπόν και περιμένω.

Τα στοιχεία των ρελέ για όποιον ενδιαφέρεται είναι τα παρακάτω:
Siemens V23072 C1059 A203

https://shop.tvsat.com.pl/en_GB/p/1pcs-Przekazniki-12V-10A-V23072-C1059-A203-SIEMENS-AG/14158

Επιστροφή στην κορυφή
billp104 (Bill)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 23 Ιούν 2018, 10:03:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ήρθαν και αντικαταστάθηκαν τα ρελέ και τώρα είναι μια χαρά!

Ευχαριστώ για την καθοδήγηση Smile
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης