Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti
Ένταξη: 07 Ιαν 2005 Δημοσιεύσεις: 3142 Τόπος: στους αγωνες
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Νοέ 2017, 23:56:36 Θέμα δημοσίευσης: Project ΜΠΛΕξαμε |
|
|
Αφού μέσα σε 20 μερες κατάφερα να γδάρω τον προφυλακτήρα του 205 στον τοίχο του γκαράζ (ούτε η μανα μου δεν το κάνει αυτό) όπως και να στραβωσω μια ζάντα του , αποφάσισα ότι μάλλον είναι σε ηλικία να περνάει περισσότερο χρόνο στο γκαράζ παρα στους δρόμους , και να πάρω ένα αυτοκίνητο που δεν θα με νοιάζει τόσο πολύ αν πάθει κάτι σε χρήση , ενώ θα μπορώ να κάνω δοκιμές για τους 2-3 αγώνες που κάνω τον χρόνο γιατί με το 205 εκανα βόλτα μην το χαλάσω και όχι δοκιμές .
Ο δρόμος ήταν μονόδρομος για 106 .
Άρχησα να κοιταζω αγγελίες αλλά αυτό που ήθελα ήταν παράξενο , δεν ήθελα ούτε άψογο για να μην το φοβάμαι , ούτε κουρέλι να θέλει 5 χιλιάρικα να γίνει αυτοκίνητο , επίσης δεν ήθελα να είναι 2-3 εκδόσεις μαζί το αυτοκίνητο λόγω παρεμβάσεων από προηγούμενους ιδιοκτήτες διότι με ενοχλούσε . Ήθελα να είναι κάτι ολοκληρωμένο .
Αρχησα να βλέπω αυτοκίνητα όμως η κατάσταση ήταν λίγο απογοητευτική .
Το ΜΠΛΕξιμο ήταν την προηγούμενη εβδομάδα αγγελία , το έβλεπα κάθε μέρα όμως δεν προλάβαινα να πάω να το δω μέχρι την Παρασκευή που πηρα τηλεφωνο και είχε πουληθεί σε έναν ναυτικό που έπιανε λιμάνι και ήθελε αυτοκίνητο να κινείται, και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έρχονταν να το πάρει.
Παρόλα αυτά Πήγα από το μαγαζί (το συνεργείο που ο ιδιοκτήτης το είχε αφήσει για πούλημα ) που το είχαν για να το δω διότι μου είχε κάνει κλικ και όντως είναι αυτό που έψαχνα .
Ένα αυτοκίνητο ολοκληρωμένο πρώτο χέρι άθικτο εκτός από τις ζάντες με ένα σχετικό ιστορικό συντήρησης χωρίς κάποιο σοβαρό τρακάρισμα και γεμάτο γρατσουνιές από τη χρήση .Μοντελο 1996 από τα πρώτα 8ν με παράθυρα κλειδαριές υδραυλικό τιμόνι ράδιο και τίποτε άλλο !
Εξήγησα στον άνθρωπο που το πουλούσε ότι ο ναυτικός που ήθελε να το πάρει, θα μπορούσε να πάρει οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο μιας και δεν τον ενδιέφερε και να έπαιρνα εγώ το ραλλυ που με ενδιέφερε πολύ !
Ως εκ θαύματος μίλησε μπροστά μου στο τηλεφωνο με τον υποψήφιο αγοραστή ο οποίος μου το παραχώρησε και μάλιστα με συμβούλεψε να μην τρέχω !
Έτσι το απογευμα της Δευτέρας το πηρα .
Άλλαξα λάστιχα βαλβολίνες παραφλου λάδια φίλτρα ,βάση σασμάν και αυτό που θα χρειαστεί άμεσα είναι επισκευή στο δεξί μπράτσο του πίσω άξονα .
Εξωτερικά πέραν του καπω και του αριστερού φτερου που έχουν δυο βαθουλώματα δεν σκοπεύω να φτιάξω κάτι άλλο ώστε να μην φοβάμαι να το χρησιμοποιώ , ενώ κάποιες άλλες μικρό γρατσουνιές έφυγαν με την αλοιφή όποτε βελτιώθηκε η κατάσταση .
Μέσα θέλει δυο μπροστινά καθίσματα όχι γιατί έχουν σκιστεί αυτά που έχει , απλά γιατί έχουν φθαρεί τα αφρολέξ τους , όμως έχω ήδη βρει όποτε είμαστε οκ και από εκεί .

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 19 Νοέ 2017, 10:58:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
karta ιστορικου ενδιαφεροντος λευτερη αμεσα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
christos_99 (Christos) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.6 16V GTi + PUG 206 RC
Ένταξη: 14 Νοέ 2012 Δημοσιεύσεις: 431 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 19 Νοέ 2017, 22:22:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πολυ ομορφο και επιτελους ευρεθη ραλλυ-8V, που δεν εχει καγκουροφιμε, δεν ειναι σαυρα με τα μουτρα κατω και κ*λο στον θεο, οι συγκεκριμενς speedline (αν δεν κανω λαθος) προσωπικα μου αρεσουν και δεν καταστρεφουν τον motorsport χαρακτηρα. Ευχομαι να εχει κι ενα καθαρο μοτερ.!! Αληθεια ποσα χλμ εχει.?
Καλες βολτες.!!!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 205 rallye/gti
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 19 Νοέ 2017, 22:35:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
christos_99 έγραψε: | Πολυ ομορφο και επιτελους ευρεθη ραλλυ-8V, που δεν εχει καγκουροφιμε, δεν ειναι σαυρα με τα μουτρα κατω και κ*λο στον θεο, οι συγκεκριμενς speedline (αν δεν κανω λαθος) προσωπικα μου αρεσουν και δεν καταστρεφουν τον motorsport χαρακτηρα. Ευχομαι να εχει κι ενα καθαρο μοτερ.!! Αληθεια ποσα χλμ εχει.?
Καλες βολτες.!!! |
Οι ζάντες είναι compomotive , πολύ όμοιες με τις speedline που λες .
Και εμένα μου αρέσουν .
Έχει 157.000 χλμ και φαίνεται το μοτερακι να είναι ακόμη ξύπνιο , αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία .
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 20 Νοέ 2017, 19:43:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικα εχει ή δεν εχει υδραυλικο;  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 205 rallye/gti
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 21 Νοέ 2017, 08:53:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Pughell έγραψε: | Τελικα εχει ή δεν εχει υδραυλικο;  |
Έχει έχει είδα το δοχείο του υγρού 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 21 Νοέ 2017, 19:53:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικα απορω ποιος ειναι πιο χαζος,εσυ ή ο αλλος με τα 1300αρια...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
RoadRunner122 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II
Ένταξη: 30 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 2965 Τόπος: Δροσοπηγή
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 21 Νοέ 2017, 22:40:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Pughell έγραψε: | Τελικα απορω ποιος ειναι πιο χαζος,εσυ ή ο αλλος με τα 1300αρια...  |
Μην τον αποπαίρνεις ρε! Πάνω που άνοιξε ένα τόπικ με ζουμί
Καλορίζικο Λευτέρη!!!
3rioStooges-Motorsport Team |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Nik_psa (Νικόλας) Φανατικό μέλος

ZX 16v-ΑΧ GTi-XANTIA TURBO ACTIVA-PONY
Ένταξη: 09 Οκτ 2009 Δημοσιεύσεις: 344 Τόπος: Άνω Μοχανάσιανα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 22 Νοέ 2017, 08:39:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Kατά βάθος θέλει απεγνωσμένα κι αυτός ένα τέτοιο γι'αυτό βγάζει χολή... 
www.drakonakis.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
RoadRunner122 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II
Ένταξη: 30 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 2965 Τόπος: Δροσοπηγή
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Νοέ 2017, 16:03:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Nik_psa έγραψε: | Kατά βάθος θέλει απεγνωσμένα κι αυτός ένα τέτοιο γι'αυτό βγάζει χολή...  |
Ισχυει! Ειναι κρυφο-16βαλβιδος! Τον εχουμε παρει πρεφα πλεον! 
3rioStooges-Motorsport Team |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Νοέ 2017, 17:33:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
In your dreams,που λενε...
Πιο σαπιο μοτερ απο τα TU5 δεν υπαρχει αλλά αναθεμα την ωρα και την στιγμη που ολο τετοια με περιτριγυριζουν...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 205 rallye/gti
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Νοέ 2017, 22:41:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πήγα σήμερα και έκοψα κλειδί για να μην χαλάσω το δικό του .
Πρέπει να δω τι θα κάνω με το σασμάν του γιατί βουίζει σαν να έχει μπλοκε
Από βδομάδα έρχονται και τα μπροστινά καθίσματα .
Το πιο ωραιο σε όλο αυτό είναι το 205 που βρίσκεται ήσυχο στο γκαράζ .
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
salex (Στελιος) Έχω ξεφύγει !!!

3008 (ex 207 GT)
Ένταξη: 21 Οκτ 2006 Δημοσιεύσεις: 2596 Τόπος: Παλλήνη
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 25 Νοέ 2017, 00:02:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Lef205 έγραψε: |
Το πιο ωραιο σε όλο αυτό είναι το 205 που βρίσκεται ήσυχο στο γκαράζ . |
Βρε Λευτέρη μου, συνήθως αγοράζουμε νεότερα αυτοκίνητα για να ξεκουράσουμε τα παλαιότερα.
Εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί ποιός να ξεκουράσει ποιόν! Τελικά είναι καλύτερο να έχεις ένα αυτοκίνητο που θα χρειαστεί ολοκληρωτική ανακατασκευή ή δύο;
Θα μου πεις, το ένα είναι 30ετίας και το άλλο 20ετίας - σαφώς νεότερο. Εκείνα τα φρέσκα αυτοκίνητα που είχες κάποτε που εξαφανίστηκαν;
http://www.etuners.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 205 rallye/gti
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 25 Νοέ 2017, 02:27:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
salex έγραψε: | Lef205 έγραψε: |
Βρε Λευτέρη μου, συνήθως αγοράζουμε νεότερα αυτοκίνητα για να ξεκουράσουμε τα παλαιότερα.
Εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί ποιός να ξεκουράσει ποιόν! Τελικά είναι καλύτερο να έχεις ένα αυτοκίνητο που θα χρειαστεί ολοκληρωτική ανακατασκευή ή δύο;
Θα μου πεις, το ένα είναι 30ετίας και το άλλο 20ετίας - σαφώς νεότερο. Εκείνα τα φρέσκα αυτοκίνητα που είχες κάποτε που εξαφανίστηκαν; |
Φρέσκο αυτοκίνητο υπάρχει , το Peugeot 208 diesel που με κινεί καθημερινά .
Να σου θυμίσω ότι έχω κάνει τρεις ανακατασκευές , μια στο κάθε μίνι και άλλη μια στην αλφετα και μπορώ να σου πω ότι αυτά που χρειάστηκε το 205 (που μόνο το μοτέρ έμεινε για να γίνει απόλυτα period correct , αλλαγή που μέχρι τώρα συνειδητά δεν έχω κάνει ) και αυτά που θέλω να κάνω στο 106 είναι για να παίζω με τα ξεσκονόπανα τα Σαββατοκύριακα .
Αν χρειαζόντουσαν ολοκληρωτική ανακατασκευή δεν θα έμπλεκα ξανά με κατι τέτοιο .
Ολοκληρωτική ανακατασκευή είναι να δουλέψει τροχός για να κόψει σάπιο πάτωμα και μαρσπιέ , αργκον για να κολλήσει νέα κομμάτια λαμαρίνας και εν ολίγοις να χρειαστούν 3-4 χιλιάρικα μόνο για τον φανοποιο.
Ένα respray ένα ντύσιμο καθισμάτων και μηχανικές επισκευές είναι υγιεινός περίπατος που παρα πολύ απέχει από την ανακατασκευή ευτυχώς !
Όσο αφορά τα φρέσκα αυτοκίνητα δεν μου κάνει κλικ και δεν με προκαλεί ενδιαφέρον καποιο αυτοκίνητο . Πιο πολύ με ιντριγκάρουν τα παλιά .
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 205 rallye/gti
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Νοέ 2017, 21:23:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Περιποιήσεων συνέχεια λοιπόν , το ΣΚ την έβγαλα στο γκαράζ παρέα με τις αλοιφές τα πανιά τα σφουγγάρια και ένα κουτάκι μπογιά με πινελακι .
Το χρωμα επανήλθε πολύ σε γενικές γραμμές ενώ με το πινελακι περιποιήθηκα πολύ μικρά σημεία που είχε φύγει το χρωμα .
Εκεί που την πατήσαμε είναι με το καπό και τον ουρανό .
Το καπό επανηλθε πλήρως με τις αλοιφές αλλά δεν με ενδιέφερε γιατί έχει τη λακκούβα , ενώ ο ουρανός που με ενδιέφερε δεν επανηλθε .
Έτσι θα επισκεφτούμε τον φανοποιο για βάψιμο καπό και ουρανό ώστε να γίνει όμορφο .
Το απόγευμα πήγα να το περάσω ΚΤΕΟ όπου δεν μπορούσαν να το βάλουν μπροστά λόγω του immobilizer που έχει πληκτρολόγιο
Καθίσματα ψάχνω ακόμη 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 04 Δεκ 2017, 09:25:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
για πες φανοποιο που?
εγω παντως θα το λεω οτι το 1.6 8ν το θεωρουσα το καλυτερο 106.
ειχα συναισθηματικο δεσιμο με αυτο το αμαξι αλλα και παλι μου αρεσε πιο πολυ απο ολα (1.3-16ν). |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 04 Δεκ 2017, 09:28:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
salex έγραψε: | Lef205 έγραψε: |
Θα μου πεις, το ένα είναι 30ετίας και το άλλο 20ετίας - σαφώς νεότερο. Εκείνα τα φρέσκα αυτοκίνητα που είχες κάποτε που εξαφανίστηκαν; |
ειπε ο ανθρωπος που αγορασε 3008 για καθημερινο και εχει ενα δυναμομετρο και 2 μοτερ στο γκαραζ του.
Υστερα χαθηκε στην ομιχλη μαρσαροντας το ηλεκτρικο πατινι του |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
salex (Στελιος) Έχω ξεφύγει !!!

3008 (ex 207 GT)
Ένταξη: 21 Οκτ 2006 Δημοσιεύσεις: 2596 Τόπος: Παλλήνη
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 04 Δεκ 2017, 15:34:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Lef205 έγραψε: |
Πέστο ευλογημένε να καταλάβω! Ετσι ναι, να τα έχουμε να ασχολούμαστε για χόμπυ!
volvos έγραψε: | ειπε ο ανθρωπος που αγορασε 3008 για καθημερινο και εχει ενα δυναμομετρο και 2 μοτερ στο γκαραζ του.
Υστερα χαθηκε στην ομιχλη μαρσαροντας το ηλεκτρικο πατινι του |
Ευτυχώς που δεν είδες τα υπόλοιπα παιχνίδια μου ακόμα, γιατί εισαι ζηλιάρης και θα πάρεις κι εσύ, είμαι βέβαιος. Αν χώραγαν περισσότερα παιχνίδια, θα έπαιρνα και ένα Μιατα ΜΚ1 να περνάει η ώρα!
http://www.etuners.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 205 rallye/gti
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 31 Μάρ 2018, 22:31:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πορεία εργασιών :
Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετές δουλίτσες .
Έβαψα καπό και ουρανό με αποτέλεσμα πλέον εξωτερικά να δείχνει συμμαζεμένο το αυτοκίνητο . Τρώγομαι να κάνω γενικό βάψιμο να δείξει κουκλί αλλά θα καταλήξει κάνει παρέα στο 205 και εγώ να ψάχνω πάλι weekend car .
Άλλαξα αναρτήσεις , έβαλα ένα σετ φτηνά καγιαμπα όμως το αυτοκίνητο άλλαξε τελείως προς το καλύτερο γιατί ούτως ή άλλως οι αναρτήσεις του δεν είχαν αλλαχτεί ποτέ
Έγινε επισκευή στην κρεμαγιέρα όπως επίσης αλλαγή στις μπροστινές δισκοπλακες.
Αλλάχτηκε η βάση του σασμάν γιατί αυτή που είχε ήταν φελός πλέον .
Επιτέλους πριν 3 μερες βρήκα καθίσματα . Γενικά παρατηρώ ότι συγκεκριμένα ανταλλακτικά αυτών των αυτοκίνητο γίνονται σιγά σιγά δυσεύρετα ή ότι υπάρχει σε επάρκεια είναι κουρέλι . Λογικο αν σκεφτώ ότι το τελευταίο βολτισιο 106 που είχα ήταν πριν 10 χρόνια και τότε ήταν ήδη 10 ετών !
Ότι καλό υπάρχει φεύγει εν ριπή οφθαλμού .
Τελικά μετά από πολλές πολλές πόρτες η τύχη χαμογέλασε και ακριβοπλήρωσα δυο άψογα μπροστινά καθίσματα τα οποία είχε αποθηκευμένα ο ιδιοκτήτης τους από το 2003 . Περιμένουν να πάρω την απόφαση να το γδύσω όλο μέσα να πλύνω μοκέτα να μοσχομυρίσει και να τα βάλω .
Τελευταίο και πιο βασικό . Το αυτοκίνητο χρειάζονταν τσιμουχακια βαλβίδων γιατί ειδικά το πρωι έχανες ορατότητα από τους καπνούς . Φυσικά όλοι πρότειναν να βάλω ένα μοτέρ 16ν που φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω
Κατέληξα να μην λύσω όλο το μοτέρ όποτε λύσαμε καπάκι , όποτε αλλάξαμε τα τσιμουχακια που είχαν γίνει κόκκαλο και όλα οκ .
Φωτός όταν λύσω το εσωτερικό .
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|