PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Προβλημα με Χειρηστήριο Τιμονιού ή Xenon?

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Giogiannis (John)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 cc 1.6 (2005)

Ένταξη: 12 Μάρ 2015

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Ιούλ 2017, 23:43:50    Θέμα δημοσίευσης: Προβλημα με Χειρηστήριο Τιμονιού ή Xenon? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα σε όλη την παρέα και καλώς σας βρήκα. Είμαι κάτοχος ενός Peugeot 206 cc 2005'. Το έχω γύρω στα 3 χρόνια και έχω το εξής πρόβλημα.
Έιχα παρατηρήσει εδώ και κάνα 2μηνο στην οδήγηση ότι μπορει να μην δούλευε η κόρνα όχι παντα, μια φορά τη βδομάδα κούναγα λίγο το φλας και δούλευε μετα. Μόνο πρόβλημα τα προβολάκια που τα άναβα και μετά απο 2-3 λεπτά σβήνανε μόνα τους. Κάποια στιγμή μου κάηκε το δεξί Xenon και απο εκέι αρχίσανε τα προβλήματα. Μου το άλλαξε ο ηλεκτρολόγος μου, παρατηρώ μετά τρεμοπαιγμα στη λαμπά, του το πάω πίσω μου να το δει και να μου βάλει και στο αριστερο καινουργιο Xenon. Μου λέει έχει πρόβλημα η com θέλει αλλαγή αλλά ωστόσο με το που το πήρα, αρχίσανε στο 5λεπτο που έφυγα απο το συνεργείο fault brakes, fault abs, fault airbag και τα φωτα σα δαιμονισμενα να κανουν σινιαλα και τα 2. Βρήκα έναν άλλο μάστορα σμρ βάλαμε μια μεταχειρισμένη com μου εγγυήθηκε ότι είναι εντάξει και αν έχω πρόβλημα να πάω να μου δώσει τα λεφτά μου πίσω. Πλέον μόνο σφάλμα για τον αερόσακο μου έβγαζε και μου είπε ότι να το πάω να κάνω σβήσιμο απο τον εγκέφαλο-reset. Εγώ που το κανα μια βόλτα τωρα το βράδυ μου ξανάκανε 2-3 φορές τρεμόπαιγμα στα φώτα. Να ναι το πρόβλημα στα φώτα δεν ξέρω? (Έχω κρατήσει και την προηγούμενη com) Fault πάντως δε μου βγάζει εκτός του airbag και αυτο μονο οταν ξεκιναω ενω με την προηγουμενη αναβοσβηνε όλο το κατραν.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

rcz thp 156 ...και κατι παραπανω!

Ένταξη: 09 Ιούν 2014
Τόπος: Ιλιον

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιούλ 2017, 08:46:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δε δοκιμαζεις να βγαλεις τελειως τα ξενον για αρχη?
Επιστροφή στην κορυφή
Giogiannis (John)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιούλ 2017, 10:45:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για αρχή θα πάω το απόγευμα πίσω την com γιατί στο διαγνωστικό μας βγάζει κομμένο καλώδιο αερόσακου... Από ότι βλέπω θα πάω για καινούργια, δεν το γλυτώνω το μαλλί....
Μετά αν συνεχίσει με τα φώτα θα πάω σε αυτόν που μου τα άλλαξε να το ψάξει.
Ήταν και ο μετασχηματιστής βέβαια δίπλα στον εγκέφαλο, τωρα το απομάκρυνα
αλλά πρέπει να μπεί καινούργια com χωρίς πρόβλημα να δώ αν θα το κάνει πάλι και τι φταίει.
Επιστροφή στην κορυφή
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιούλ 2017, 11:24:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτό με το μετασχηματιστη παίζει πάντως να το ξέρεις

Απομάκρυνε τον όσο γίνεται
Επιστροφή στην κορυφή
christos_99 (Christos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.6 16V GTi + PUG 206 RC

Ένταξη: 14 Νοέ 2012
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιούλ 2017, 16:29:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ή το μπαλλαστ ή η λαμπα στην κανει την ζημια... Δοκιμασε να αναψεις τα ξενον και ασε να αναψουν αλλα 100 fault λαμπακια. Ασ τα για 1 λεπτο περιπου, μετα σβησε φωτα-μηχανη, στα καπακια ξαναβαλε μπρος και ξανα αναψε φωτα, το πιο πιθανο οτι ουτε 1 λαμπακι δεν θα αναψει εξτρα. Σε μενα τουλαχιστον ετσι δουλευε αλλα δεν ηταν λυση αυτο, εδειχνε οτι επρεπε να πιασει καποια θερμοκρασια η λαμπα Wink

Παθων οπως καταλαβαινεις, μπορεις να πειραματιστεις στο βαλε-βγαλε μεχρι να βρεις ποια λαμπα-μπαλαστ κανει την ζημια (να αναβεις πχ με το ενα μπαλαστ-λαμπα την φορα δλδ), αλλα να ξερεις συνηθως αυτο οφειλετε σε ελατωματικη παρτιδα.

Σε μενα εκαψε πρωτα μπαλαστ οδηγου μαζι με ασφαλεια, αλλαζω μπαλαστ ξανα λαμπακια, αλλαζω λαμπα στρωνει.!! Μετα απο ενα μηνα καιει ασφαλεια-μπαλαστ συνοδηγου... Οποτε καταλαβεις περι τινος επροκειτο...

Επιστροφή στην κορυφή
Giogiannis (John)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιούλ 2017, 18:16:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ακούστε το κουφό τώρα, η μεταχειρισμένη com που μου έβγαζε σφάλμα στον αερόσακο έδειξε το διαγνωστικό κομμένο καλώδιο στον αερόσακο. Όλα καλα μέχρι εδώ, πήγα στον άνθρωπο που την πήρα τη βγάλαμε πήρα τα χρηματά μου πίσω και κουμπώσαμε την παλιά μου μέχρι να βρώ καινούργια...
Ως δια μαγείας σβήσανε όλα τα σφάλματα και δεν μου πετάει τπτ τώρα. Μέχρι στιγμής όλα δουλεύουν ρολόι και κόρνα κλπ. Μένει να τσεκάρω τα φώτα το βράδυ αν τρεμοπαίζουν. Άρα αν είναι αυτό λογικά 99% θα ναι στα φώτα η το balast.
Επιστροφή στην κορυφή
Giogiannis (John)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιούλ 2017, 08:54:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το μπλέξιμο συνεχίζεται, πήγα πίσω σε αυτόν που μου άλλαξε τα Xenon στην αρχή και αυτός επιμένει ότι φταίει η com. Τον έπεισα με τα χίλια ζόρια να μου βάλει κανονικές λάμπες 2-3 μέρες να δώ πως θα πάει το αμάξι. και γύρισε και μου πε ότι μπορεί και να μήν μου αναβοσβήνουν τα φώτα με κανονικές λάμπες γιατί λέει συνεργάζεται καλύτερα το αμάξι έτσι απ'ότι με τα xenon.
άρες μάρες κουκουνάρες...
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιούλ 2017, 09:17:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προφανώς κι ισχύει αυτό, τα xenon kits είναι ΓΤΠ όχι μόνο γιατί κατά 99% τυφλώνουν μπεκάτσες αλλά και γιατί δεν έχει γίνει καμία μελέτη για EMC με τα ηλεκτρονικά του αμαξιού.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
driver7 (thanassis)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC f/l

Ένταξη: 12 Σεπ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιούλ 2017, 10:01:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα xenon σίγουρα δημιουργούν θέματα...όχι σε όλα τα αμάξια και όχι όλα τα xenon.

Σε 2 χρόνια άλλαξα 3 ασφαλειοθήκες επειδή κολλούσε το αριστερό φως στροφής ανοιχτό, ακόμα και με σβηστά φώτα και με σβηστή μηχανή και ανά 10 μέρες χτυπούσε ο αισθητήρας στα ελαστικά, χωρίς λόγο!! Δε διορθωνόταν με κανένα άλλο τρόπο, παρά μόνο με αλλαγή ασφαλειοθήκης.

Στην τρίτη ασφαλειοθήκη είπα να βγάλω τα xenon (μιας και μέχρι τότε δν πίστευα πως δημιουργούν θέμα) και ως δια μαγείας 3 χρόνια τώρα όλα καλα!!
Επιστροφή στην κορυφή
Giogiannis (John)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιούλ 2017, 10:12:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι μαζί σας, αλλά είναι μάστορας αυτός πού είναι κάθετος ότι δεν φταίνε τα xenon (επειδή μου άλλαξε τις λάμπες) για το πρόβλημα αλλά η COM χώρις να το ψάξει λίγο παραπάνω? Λες και μας τρέχουν τα euro απο τα μπατζάκια. Δεν λέω όχι να μην αλλάξω com, αλλά να είναι σίγουρο αυτό όχι να σκάσω ένα κάρο λεφτά και μετά να θέλω και άλλα για φώτα ballast κλπ. Το πρόβλημα με το τρεμόπαιγμα ξεκίνησε όταν το πήγα να μου αλλάξει το δεξί επειδή έιχε καεί. Πρώτα 3 χρόνια που τό χω το αμάξι ποτέ δεν είχε παρουσιάσει αυτό το θέμα.
Για αυτό ψάχνομαι μήπως δεν είναι η com.
Επιστροφή στην κορυφή
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιούλ 2017, 11:17:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και ξαναλέω ότι σου είπα από την αρχή

Ξεκινά βγάζοντας τα ξένον
Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 02 Ιούν 2010
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιούλ 2017, 15:26:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδες το θεμα εχει υπεραναλυθει σε αλλα ποστ.. Προβληματικη μοναδα διακοπτων.. Δεν εχουν σχεση τα ξενον.. Ακριβως το ιδιο εκανε και το δικο μου..

http://www.facebook.com/sarakinikorooms
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Giogiannis (John)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιούλ 2017, 23:42:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είμαι στη φάση του τεσταρίσματος, απο προχθές έβαλα κανονικές λάμπες. Αποσύνδεσα προσωρινά τα Xenon. 2 Βράδυα από 1 ώρα βόλτα δεν μου έχει κάνει ούτε μία φορά τρεμόπαιγμα , να αναβοσβήσουν ή να σβήσουν τα φώτα. Στα Xenon επίσης μιά λεπτομέρεια που δεν ανάφερα όταν τρεμοπαίζανε μετά μερικές φορές έσβηνε ή το αριστερό ή το δεξί αλλά ποτέ και τα 2 μαζί.
Επιστροφή στην κορυφή
Giogiannis (John)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 14 Ιούλ 2017, 08:13:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλημέρα σε όλους!! Επανέρχομαι καθώς λύθηκε το πρόβλημα. 3 Μέρες αφού το τεστάριζα με κανονικές λάμπες χωρίς πρόβλημα, έβαλα ένα καινούριο kit xenon με 50 ευρώ σε άλλο μαγαζί φυσικά και τώρα όλα δουλεύουν ρολόι.
Κρίμα μόνο για την κοροιδία και την εκμετάλευση στον προηγούμενο μάστορα που όχι μόνο μου πήρε 40 για 2 λάμπες xenon. όταν αρχίσανε τα προβλήματα επέμενε ότι φταέι η com και από ότι φάνηκε έψαχνε να βγάλει όσα περισσότερα μπορούσε. Και είναι νέα παιδιά και πήγαινα αυτοκίνητα πάνω απο 10 χρόνια μαζί με τον πατέρα μου. Υποτίθεται τον εμπιστευόμουν γιατί ήταν γνωστός μου.
Τι να πείς...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης