PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Απώλεια υδραυλικής υποβοήθησης

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
gpol86 (Γιώργος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.4 (8v) XS (2002)

Ένταξη: 19 Ιούλ 2010
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 06 Φεβ 2017, 18:26:02    Θέμα δημοσίευσης: Απώλεια υδραυλικής υποβοήθησης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας!

Τον τελευταίο καιρό μου έχει τύχει 2-3 φορές όταν βάζω μπροστά και ενώ ξεπαρκάρω να χάνεται στιγμιαία η υδραυλική υποβοήθηση. Μετά από 2-3 δευτερόλεπτα επανέρχεται και από εκεί και πέρα δουλεύει μια χαρά.

Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει και τι πρέπει να ελέγξω;

Ευχαριστώ!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Blue Cub (Δημοσθενης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206CC 1.6 (16V) 2002

Ένταξη: 27 Νοέ 2015
Τόπος: Αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 06 Φεβ 2017, 19:33:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το χω και γω. Αλλά όχι μόνο στο ξεπαρκαρισμα όταν είναι κρύο. Ώρες ώρες μου γίνεται ενώ οδηγώ να αρχίσει να βαραινει το τιμόνι και άλλες να τραβάει στροφή από μόνο τού. Με τα πολλά έχω ήδη δρομολογηθει για τρόμπα υδραυλικου τιμονιού... Αναμένω την τοποθέτησή της στις ερχομενες ημέρες.
Τσέκαρε κάτι, όταν τερματίζει το τιμόνι ακούγεται να σκουζει;

4 οι μεγάλες αγάπες μου. 2 κοπέλες. 2 αμάξια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Gotcha (George)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

F20 πετρέλης

Ένταξη: 06 Ιούν 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Φεβ 2017, 09:48:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απο υγρα εισαι ΟΚ? Διαφορετικα λογικα τρομπα του υδραυλικου
Επιστροφή στην κορυφή
gpol86 (Γιώργος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Φεβ 2017, 11:43:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωραία, για αρχή θα τσεκάρω τα υγρά μια απ' αυτές τις μέρες. Το τιμόνι όντως κάνει διαφορετικό ήχο όταν τερματίζει, αλλά χωρίς να είμαι και σίγουρος νομίζω ότι πάντα έκανε λίγο παραπάνω θόρυβο.

Μου τυχαίνει κι εμένα πάντως εν κινήσει (χωρίς να βαραίνει) να τραβήξει προς τα μια μεριά από μόνο του, αλλά σκεφτόμουν ότι αυτό πιο πιθανό είναι να προέρχεται από κρεμαγιέρα παρά από αντλία υδραυλικού.

Μέσα στο μήνα θα το πάω στο μηχανικό μου να το δει κι αυτός και βλέπουμε. Αν και όπως το πάει τον τελευταίο καιρό, μάλλον το βλέπω να παίρνει πόδι ο Πέζουλας. Με έχει κουράσει το κάθε μήνα συνεργείο... Rolling eyes
Επιστροφή στην κορυφή
Blue Cub (Δημοσθενης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Φεβ 2017, 12:01:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και γω είχα σκέψεις για κρεμαριέρα, αλλά όταν πήγα στον μηχανικό μου είπε αμέσως, μα δεν το ακούς πως κάνει;
Όντως το άκουγα και πιο νωρίς, αλλά έφτασε σε αυτές τις αντιδράσεις όταν χειροτέρεψε πλέον. Όταν κοίταξα ήθελε όντως συμπλήρωμα στα υγρά αλλά ήταν ήδη αργά, με την συμπλήρωση δεν άλλαξε τίποτα.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
gpol86 (Γιώργος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Φεβ 2017, 12:11:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλε τώρα μου έδωσες κουράγιο! Γιατί πραγματικά σκεφτόμουν ότι έχει καταντήσει Λερναία Ύδρα πια, ένα φτιάχνω άλλα δύο χαλάνε... Evil

Σου έχει πει κόστος ο μηχανικός για την τρόμπα; Καινούρια ή μεταχειρισμένη σου πρότεινε; Απ' ό,τι βλέπω στο car.gr πάνε γύρω στα 30-50 ευρώ οι μεταχειρισμένες.
Επιστροφή στην κορυφή
Blue Cub (Δημοσθενης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Φεβ 2017, 12:28:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η όποια μεταχειρισμένη μπορεί να κάνει 30-50 στο car αλλά δεν ξέρεις την κατάστασή της. Εμένα μου είπε πάνω από 100 για μία καλή μεταχειρισμένη, μιας και για καινούρια θα μπορούσε να φτάσει τα 700+
Αισθάνομαι πως μόλις σου πήρα πίσω το κουράγιο Neutral

Επιστροφή στην κορυφή
gpol86 (Γιώργος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Φεβ 2017, 13:17:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πράγματι. Έχω ξαφνικά την εντύπωση ότι το αμάξι μου δεν έχει κανένα πρόβλημα! Laughing

Πάντως στο car.gr 100 ευρώ έχει καινούρια (ιμιτασιόν βέβαια, από έμπορο στη Θεσσαλονίκη). Και μάλλον προς τα εκεί κλίνω, αν τελικά χρειαστεί αλλαγή...

Θα μου πεις, δεν ξέρεις πόσο θα αντέξει... Αλλά εντάξει, το αυτοκίνητο κλείνει τα 15 φέτος. Πόσο πιθανό είναι να προλάβει να χαλάσει καινούρια τρόμπα πριν καταφέρω να το αλλάξω; Rolling eyes

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!
Επιστροφή στην κορυφή
Blue Cub (Δημοσθενης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Φεβ 2017, 13:46:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όταν λες πριν καταφέρεις να το αλλάξεις; Μπορεί να θεωρείται παλιό αμάξι ένα 15ετίας όμως εγώ την ηλικία του την έχω μόνο στο πίσω μέρος του μυαλού μου και δεν σκοπεύω να το στείλω σύντομα, μιας και το χω μόνο 2 χρόνια. Αν είναι να το δώσεις μήπως να μην την αλλάξεις;
Και οκ την αλλάζεις, θα την αγοράσεις και βάλεις μόνος σου; Έχεις κάποιον μηχανικό να ελέγξει, βεβαιώσει, τοποθετήσει;

Επιστροφή στην κορυφή
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more

Ένταξη: 03 Ιούν 2007
Τόπος: Pole Position

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Φεβ 2017, 14:05:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έτυχε να χρειαστώ αλλαγή κρεμαγιέρας προ διμήνου, μετά από 16 χρόνια. Έχανε υγρά, σε κάποια φάση για 1-2 μέρες, άκουγα να βουϊζει παραπάνω κιόλας, μάλλον ακουγόταν η τρόμπα που προσπαθούσε να τα τραβήξει και ψιλοζοριζόταν. Όταν συμπλήρωσα λίγο (πριν αλλάξω κρεμαγιέρα 1-2 μέρες μετά), σώπασε εντελώς και δεν την άκουγα.

Πήρα μεταχειρισμένη κρεμαγιέρα, όλα οκ. Η τρόμπα δεν ακούγεται καν, αλλά έχω την αίσθηση πώς ελαφρώς τα υγρά είναι κάτω όταν κοιτάω το δοχείο (ίσως επειδή μερικά ίσως τα έχει τραβήξει η τρόμπα). Αλλά όταν βλέπω το δείκτη του δοχείου στο καπάκι, είναι "λερωμένο" το H. Μπορεί να είναι και λίγο ψευδαίσθηση, γιατί αυτό το υγρό "ψιλοκαθρεφτίζει".

Πάντως, αυτό που θέλω να πω είναι πώς το "βαρύ" τιμόνι για 1 δευτερόλεπτο μόλις βάζεις μπρος και στρίβεις να φύγεις, παίζει να είναι φαινόμενο που παρουσιάζεται λόγω κρύου, γιατί το ψιλοθυμάμαι χρόνια να το έχει το αμάξι μου. Μετά προφανώς εξαφανίζεται και σαφώς, αν το σβήσεις το αμάξι και ξαναξεκινήσεις λίγο αργότερα, δεν το κάνει.

Τέλος, για τρόμπες που λέτε τόσο υψηλές τιμές, βρήκα αυτό από Ντίνο:

http://www.rpc.gr/product_search.jsp?action1=SEARCH&rpc_catId=002003&catId=66&extLang=

(λέει αντλία υδραυλικού, λογικά εννοεί τιμονιού εκτός αν πέφτω πολύ έξω)

My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it.
Επιστροφή στην κορυφή
gpol86 (Γιώργος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Φεβ 2017, 15:16:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

@Blue Cub δεν διαφωνώ, άλλωστε η συντήρηση είναι πολύ σημαντικότερη παράμετρος από την ηλικία ενός αυτοκινήτου...

Εγώ το έχω 9 χρόνια και είναι μέσα-έξω και μηχανικά σαν καινούριο, απλώς νιώθω ότι τα τελευταία 2 έχω δώσει αναλογικά πολύ περισσότερα χρήματα για απρόβλεπτες βλάβες (τρόμπα βενζίνης, πολλαπλασιαστής, σασμάν, φλασιέρα -μόνο το 2016-, όλα καινούρια εκτός του σασμάν που επισκευάστηκε) και αυτό έχει αρχίσει να με κουράζει ψυχολογικά. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος, μαζί με την επερχόμενη αλλαγή αναγκών (οικογένεια), που σκέφτομαι να το δώσω σε κάνα χρόνο το πολύ (όταν τα "καταφέρω" - για καινούριο αυτή τη φορά).

Από την άλλη δεν μπορώ να το αφήσω και έτσι, πάντα ήμουν ψείρας σε βαθμό παράνοιας, ακόμα και σε λεπτομέρειες (από σημαδάκια μέχρι ξεβαμμένα κουμπιά) που άλλοι παραβλέπουν όταν λένε "σε άριστη κατάσταση". Τη μια μέρα κάτι δεν δούλευε σωστά ή κάποιος το ακούμπαγε, την επόμενη ήταν στο συνεργείο ή στο φανοποιό. Embarassed Το πήρα πένα από γνωστό μου που το αγαπούσε και θα το δώσω πένα στον επόμενο, δεν πρόκειται να το δώσω γνωρίζοντας ότι έχει το παραμικρό πρόβλημα, όσο δευτερεύον και να μπορεί να θεωρηθεί. Οπότε, αν δεν ευθύνεται το κρύο αλλά η αντλία ή η κρεμαγιέρα, θα φτιαχτεί όπως και να 'χει, πριν αποφασίσω να το δώσω. Τυχερος αυτός που θα το πάρει. Smile

@TopGear αυτό είναι το ανταλλακτικό, έχεις δίκιο. Για αρχή θα κοιτάξω τα υγρά και θα δω τι θα μου πει και ο μηχανικός μου. Με τα φετινά κρύα μου το έκανε κι εμένα πάντως...
Επιστροφή στην κορυφή
taskom (ΤΑΣΟΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 208 GTI 200H black (2015)

Ένταξη: 18 Νοέ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Φεβ 2017, 16:34:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Από το καιρό που είχα το 206 ..
Δέστε μια και την ασφαλειοθηκη .....
Για αρχή μια άλλη ασφάλεια και λίγο σπρέι επαφών...

Επιστροφή στην κορυφή
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more

Ένταξη: 03 Ιούν 2007
Τόπος: Pole Position

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Φεβ 2017, 17:53:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

gpol86 έγραψε:

@TopGear αυτό είναι το ανταλλακτικό, έχεις δίκιο. Για αρχή θα κοιτάξω τα υγρά και θα δω τι θα μου πει και ο μηχανικός μου. Με τα φετινά κρύα μου το έκανε κι εμένα πάντως...

Δες δοχείο, δες δείκτη , στρίψε τιμόνι μια αριστερά τέρμα, μια δεξιά, άνοιξε καπώ και δες αν μπορείς τις φούσκες της κρεμαγιέρας. Αν είναι μούσκεμα, έχει πρόβλημα η κρεμαγιέρα.

Αυτό με τα κρύα είναι αληθές, δεν πιάνει και κατευθείαν το υδραυλικό αν έξω έχει λόφο.

Πάντως, με τα 700άρια που λέγατε, αγοράζεις καινούρια κρεμαγιέρα, όχι απλά αντλία. Laughing Laughing Laughing

My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it.
Επιστροφή στην κορυφή
gpol86 (Γιώργος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Φεβ 2017, 18:19:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κι εμένα πολλά μου φάνηκαν, αλλά τα συνηθίζει αυτά η Peugeot. Razz Όταν είχε χαλάσει η ηλιοροφή το 'χε φέρει η κουβέντα και μου είχαν πει από την αντιπροσωπεία μια τιμή για κομπλέ ηλιοροφή που κόντεψα να πνιγώ από τα γέλια. Δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό, αλλά ήταν όσο περίπου θα μου στοίχιζε να πάρω δεύτερο 206...

Θα τα τσεκάρω όλα και βλέπουμε, έριξα και μια ματιά στο φόρουμ (αφού είχα ήδη ανοίξει το θέμα δυστυχώς) και είδα ότι έχει αναφερθεί από πολλούς και δεν είχαν κάποιο πρόβλημα στην αντλία τελικά.

Ευχαριστώ για όλα! Smile
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης