PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

υγρα κυκλωματος ψυξης
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 17 Σεπ 2013, 19:54:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Driver ///M έγραψε:

Kι εμένα είναι.
Εγώ φοβάμαι μήπως τυχόν μπαίνει νερό λόγω της φλάτζας στον κύλινδρο-πιστόνι και το καίει, γι'αυτό έχω την μικρή αυτή απώλεια.
Απλά αν ήταν έτσι θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχω σε μόνιμη βάση απώλεια, όχι όποτε το θυμηθεί.
Βέβαια δεν ξέρω, μπορεί να είναι αρχή ακόμα και μετά να γίνεται σε σταθερή βάση, οπότε προς το παρόν απλά το παρακολουθώ και συμπληρώνω μέχρι τη μέση υγρά.

Επίσης κανα ιδιαίτερο τρέμουλο στο ρελαντί δεν βλέπω όταν το βάζω μπρος, μπορεί καμια φορά να πέσει και να ξανανέβει στιγμιαία αλλά τίποτε άλλο.
Οι λεγόμενες αρρυθμίες όταν το βάζεις μπροστά κι έχεις θέμα με τη φλάτζα, έτσι είναι ή πιο έντονες?

Αυτο με τις αρρυθμιες,δε το γνωριζα οτι μπορει να το προκαλεσει η φλατζα,παντως κι εμενα μου κανει καποιες φορες,αλλα νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο...ετσι μοιαζει τουλαχιστον Confused Τωρα που βλεπω οτι εχουμε τα ιδια συμπτωματα,να αρχιζω να ανησυχω ή να καθησυχαστω;

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
athanas (Στεφανος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 1.6 16v

Ένταξη: 17 Μάϊ 2010
Τόπος: χμμμμμμμ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 17 Σεπ 2013, 20:25:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

την περιοδική μείωση της στάθμης την έχεις παρατηρήσει μετά από παρατεταμένη πίεση ή και σε νορμάλ οδήγηση ?????
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 17 Σεπ 2013, 21:02:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγω το εχω παρατηρησει με μικτη οδηγηση,εννοοντας οτι δε το κανει μετα απο καποιο συγκεκριμενο τροπο που οδηγησα...αλλωστε το διαστημα δυο μηνων ειναι αρκετα μεγαλο οποτε περιλαμβανει τα παντα,σουπερ μαρκετ,σχολη,βουνο,εκδρομες κλπ! Αυτο που με παραξενευει πιο πολυ,ειναι οτι η σταθμη εφτασε και τις δυο φορες που συμπληρωσα σχεδον μεχρι το min και δε κατεβηκε παρακατω... Confused

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 1.4 90hp sport

Ένταξη: 16 Νοέ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 17 Σεπ 2013, 23:19:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

athanas έγραψε:
την περιοδική μείωση της στάθμης την έχεις παρατηρήσει μετά από παρατεταμένη πίεση ή και σε νορμάλ οδήγηση ?????

Koίτα, ιδιαίτερα δεν το πιέζω το αμάξι καθώς είναι κατα κανόνα για αστικές μετακινήσεις.
Αλλά πίεση μπορεί να θεωρηθεί και η κίνηση στην πόλη με τα συχνά σταμάτα ξεκίνα κλπ.
Πάντως αν εννοείς κοφτιάσματα και τέτοια, όχι, δεν κάνω.

Έχεις κάτι στο μυαλό σου?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Rallyestas (Rallye_REEE)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 Rallye facelift

Ένταξη: 02 Μάρ 2013
Τόπος: Athina

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Αύγ 2016, 12:08:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καθε πότε πρεπει να το αλλαζουμε το υγρό ψυξης?? εχω το αυτοκινητο 3μιση χρονια με το μαμισιο υγρο οπως το πηρα μονο που περσυ μου συμπληρωσαν στο συνεργειο 100-200 ml.... και νομιζω ηταν και διαφορετικο χρωμα απο αυτο που ειχε το αμαξι απο τη μανα του....ωστοσο δεν παρατηρησα διαφορα στις θερμοκρασιες. χρειαζεται αλλαγη φετος λετε?
Επιστροφή στην κορυφή
puglover 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 09 Μάϊ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Αύγ 2016, 13:15:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν εχουν αλλαξει χρωμα και εχουν γινει καφε καλο θα ειναι να τα αλλαξεις. Το χρωμα του αντιψυκτικου της peugeot ειναι μπλε. Μερικα facelift εχω διαβασει οτι ειχαν πορτοκαλι απο το εργοστασιο. Η peugeot δινει πλεον μπλε σε 5λιτρο ετοιμο μειγμα. Εναλλακτικα μπορεις να βαλεις το valeo protectiv40.
Επιστροφή στην κορυφή
Rallyestas (Rallye_REEE)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 Rallye facelift

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Αύγ 2016, 14:11:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

puglover έγραψε:
Αν εχουν αλλαξει χρωμα και εχουν γινει καφε καλο θα ειναι να τα αλλαξεις. Το χρωμα του αντιψυκτικου της peugeot ειναι μπλε. Μερικα facelift εχω διαβασει οτι ειχαν πορτοκαλι απο το εργοστασιο. Η peugeot δινει πλεον μπλε σε 5λιτρο ετοιμο μειγμα. Εναλλακτικα μπορεις να βαλεις το valeo protectiv40.
κοιτα να σου πω την αληθεια δεν θυμαμαι τη χρωμα ειχε στην αρχη δεν ειχα ασχοληθει ειναι η αληθεια. θυμαμαι περσυ ομως που το τσεκαρε ο τυπος στο σερβις και μου προσθεσε 100-200 ml. το δικο μου αν θυμαμαι καλα φενοταν σκουρο ή γκρι ή μπλε κατι τετοιο και αυτος προσθεσε πρασινο...γιαυτο λεω μηπως θελει αλλαγη...της πεζο με το valeo τη διαφορα εχουν?
Επιστροφή στην κορυφή
puglover 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Αύγ 2016, 14:28:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σαν χρωμα ειναι ολοιδια. Και στη συνθεση πιστευω παραπλησια. Αλλα θα σε συμβουλευα να κανεις αυτη την εργασια σε αντιπροσωπεια peugeot και οχι σε γενικο συνεργειο εξω. Ειναι 2 τα κολλαρα που πρεπει να λυθουν για πληρη αποστραγγιση του παλιου αντιψυκτικου απο το κυκλωμα. Γυρω στα 35€ το υπολογιζω με την εργασια.
Επιστροφή στην κορυφή
Rallyestas (Rallye_REEE)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 Rallye facelift

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Αύγ 2016, 15:31:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

puglover έγραψε:
Σαν χρωμα ειναι ολοιδια. Και στη συνθεση πιστευω παραπλησια. Αλλα θα σε συμβουλευα να κανεις αυτη την εργασια σε αντιπροσωπεια peugeot και οχι σε γενικο συνεργειο εξω. Ειναι 2 τα κολλαρα που πρεπει να λυθουν για πληρη αποστραγγιση του παλιου αντιψυκτικου απο το κυκλωμα. Γυρω στα 35€ το υπολογιζω με την εργασια.

35 ευρω πολλα δεν ειναι?
δεν ξερω καταρχην αν χρειαζεται αλλαγη γιατι μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες μου. αυτο με εκανε να το σκεφτω ειναι γιατι περσυ μ προσθεσαν 200 ml αλλο χρωμα απο αυτο που ειχε μεσα...αλλα δεν παρατηρησα και κατι....σε εξειδικευμενο peugeot δεν θα ξερουν δηλαδη...γιατι δεν ψηνομαι για αντιπροσωπια....
Επιστροφή στην κορυφή
puglover 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Αύγ 2016, 15:52:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλο θα κανεις αν τα αλλαξεις παντως και στην αντλια νερου και στο κυκλωμα ψυξης γενικα. Μη ξεχνας οτι το αυτοκινητο σου ηταν στοκ οταν το πηρες που σημαινει οτι τα νερα ειναι μεσα 5+ χρονια. Ανοιξε ταπα, τσεκαρε το χρωμα και κρινεις ποτε θα τα αλλαξεις. Αν εχεις και καποιο εμπιστο εξειδικευμενο συνεργειο που να γνωριζει τα THP αλλαξε τα εκει. Ισως γλυτωσεις κανα 10ρικο στην εργασια. Το 5λιτρο αντιψυκτικο εχει περιπου 15€.
Επιστροφή στην κορυφή
Rallyestas (Rallye_REEE)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 Rallye facelift

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Αύγ 2016, 16:19:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

puglover έγραψε:
Καλο θα κανεις αν τα αλλαξεις παντως και στην αντλια νερου και στο κυκλωμα ψυξης γενικα. Μη ξεχνας οτι το αυτοκινητο σου ηταν στοκ οταν το πηρες που σημαινει οτι τα νερα ειναι μεσα 5+ χρονια. Ανοιξε ταπα, τσεκαρε το χρωμα και κρινεις ποτε θα τα αλλαξεις. Αν εχεις και καποιο εμπιστο εξειδικευμενο συνεργειο που να γνωριζει τα THP αλλαξε τα εκει. Ισως γλυτωσεις κανα 10ρικο στην εργασια. Το 5λιτρο αντιψυκτικο εχει περιπου 15€.

δηλαδη τι πρεπει να τους ζητησω? για να τα αλλαξουν και στα δυο που λες? εγω οταν ειχα ρωτησει ειχα πει για αλλαγη υγρου ψυξης απλα....
Επιστροφή στην κορυφή
puglover 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Αύγ 2016, 16:39:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα ζητησεις αλλαγη αντιψυκτικου κανονικα, ΑΛΛΑ θα τους πεις να βγαλουν 2 κολλαρα για να αδειασουν τα παλια νερα. Το πρωτο ειναι στο κατω μερος του ψυγειου το οποιο ειναι και ευκολο να βρεθει. Το δευτερο ειναι σκριβως διπλα στην τροχαλια στροφαλου. Το πρωτο αδειαζει το συστημα ψυξης του καλοριφερ και το δευτερο αδειαζει το μπλοκ του κινητηρα. Αν ειναι σωστοι θα πρεπει απο μονοι τους να ξερουν τι θα κανουν.
Επιστροφή στην κορυφή
Rallyestas (Rallye_REEE)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 Rallye facelift

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Αύγ 2016, 16:42:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

puglover έγραψε:
Θα ζητησεις αλλαγη αντιψυκτικου κανονικα, ΑΛΛΑ θα τους πεις να βγαλουν 2 κολλαρα για να αδειασουν τα παλια νερα. Το πρωτο ειναι στο κατω μερος του ψυγειου το οποιο ειναι και ευκολο να βρεθει. Το δευτερο ειναι σκριβως διπλα στην τροχαλια στροφαλου. Το πρωτο αδειαζει το συστημα ψυξης του καλοριφερ και το δευτερο αδειαζει το μπλοκ του κινητηρα. Αν ειναι σωστοι θα πρεπει απο μονοι τους να ξερουν τι θα κανουν.
καλως...θα ρωτησω και βλεπουμε. αντιψυκτικο αυτο ελεγες ε? http://www.trade-wind.gr/car/antifreeze/valeo/valep-protectiv-40-5lt.html

θελει να το αναμειξεις με νερο απιονισμενο αυτο? που λενε καποιοι? ή το ριχνουμε χυμα? επισης 5 λιτρα φτανουν?
Επιστροφή στην κορυφή
puglover 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Αύγ 2016, 16:57:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι αυτο και μπαινει οπως ειναι κατευθειαν αδιαλυτο. Θα χρειαστουν περιπου 4,5 λιτρα.
Επιστροφή στην κορυφή
Rallyestas (Rallye_REEE)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 Rallye facelift

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Αύγ 2016, 17:30:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

puglover έγραψε:
Ναι αυτο και μπαινει οπως ειναι κατευθειαν αδιαλυτο. Θα χρειαστουν περιπου 4,5 λιτρα.
οκ ευχαριστω
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Σελίδα 2 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης