Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
johnas Μόλις έγραψα

Ένταξη: 30 Ιούλ 2016 Δημοσιεύσεις: 9
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Ιούλ 2016, 14:00:29 Θέμα δημοσίευσης: Λάδια Bluehdi |
|
|
Χαίρεται, είμαι νέο μέλος στην παρέα σας μετά και από το τρίτο peugeot που έχω στα χέρια μου πρώτη φορά μπαίνω στο φόρουμ αυτό.
Ανοίγω αυτό το θέμα για να ρωτησω αν κάποιο μέλος με ίδιο κινητήρα με το δικό μου έχει γνώσεις πάνω στο θέμα λάδια.
Έχω αγοράσει εδώ και 4 μήνες ένα 308 1.6 120ps Bluehdi και θα ήθελα τα φώτα σας γιατί το βιβλιαράκι γράφει για 0-30 που μου φαίνεται λίγο ανούσιο για Ελλάδα το 0.
Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις σας. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alexandros 207 Rallye (alexandros.K) Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye
Ένταξη: 23 Δεκ 2009 Δημοσιεύσεις: 1353 Τόπος: Ιωαννινα
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Ιούλ 2016, 16:47:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλως ηρθες και με γεια το 308
Για να λεει η peugeot 0-30 λιπαντικο, κατι ξερει
Και συγκεκριμενα το Total Quartz Ineo First 0W-30
Αυτο να βαζεις μονο
Δεν εχει σχεση οτι εδω ειναι Ελλαδα και δεν ταιριαζει το 0
Οι κινητηρες άλλαξαν και εχουν αλλες προδιαγραφες και απαιτησεις πλεον
The difference between men and boys is the price of their toys... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Andreasf1 (Ανδρέας) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 GT 1.6 (HDi) 110
Ένταξη: 05 Δεκ 2012 Δημοσιεύσεις: 514 Τόπος: Καλαμάτα
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Ιούλ 2016, 21:22:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
alexandros 207 Rallye έγραψε: | Καλως ηρθες και με γεια το 308
Για να λεει η peugeot 0-30 λιπαντικο, κατι ξερει
Και συγκεκριμενα το Total Quartz Ineo First 0W-30
Αυτο να βαζεις μονο
Δεν εχει σχεση οτι εδω ειναι Ελλαδα και δεν ταιριαζει το 0
Οι κινητηρες άλλαξαν και εχουν αλλες προδιαγραφες και απαιτησεις πλεον |
+1
Peugeot 2 0 7 | GT HDI | |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
johnas Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Ιούλ 2016, 15:03:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις, αυτό θα ξεκινήσω να βάλω σαν πρώτη αλλαγή και βλέπω την συμπεριφορά στα επόμενα χλμ.
Χρησιμοποιώ χρόνια motul x clean και ήθελα να συνεχίσω αλλά δεν βγάζει σε 5-30.
Οπότε θα βάλω αυτά που είπατε παραπάνω.......
Έτσι και αλλιώς θα τα λέμε από εδώ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ISIDOROS (ΙΣΙΔΩΡΟΣ) Μόλις έγραψα

"Peugeot 308 1.6 BlueHDi 120 EAT6 A
Ένταξη: 30 Μάϊ 2016 Δημοσιεύσεις: 36
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Αύγ 2016, 11:22:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πριν 2 μηνες αγορασα και εγω καινουριο το peugeot 308 1.6 blue-hdi 120hp αυτοματο allure και γραφει για λιπαντικο 0w-30,επειδη ειναι καινουριο και εχω 4 χρονια δωρεαν σερβις απο την αντιπροσωπεια αλλαγες μονο εκει θα κανω σε κανεναν αλλον μαστρο.... της γειτονιας και φυσικα λιπαντικα μονο total βαζουνε τα προτεινει και η ιδια η peugeot,σε αλλα τρια γαλλικα citroen που ειχα εβαζα μονο total 10w-40 γιατι βεβαια ηταν βενζινη και πιο παλαιοι κινητητες,καλο θα ειναι να τηρουμε κατα γραμμα τις οδηγιες για την αλλαγη λιπαντικων,εμενα μου ειπαν στον χρονο επανω εαν δεν εχω κανει τα χλμ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
309 lover (Ευθύμης) Μέλος

Peugeot 309 & Peugeot 308 GT
Ένταξη: 08 Νοέ 2014 Δημοσιεύσεις: 117
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Αύγ 2016, 12:45:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ISIDOROS έγραψε: | Πριν 2 μηνες αγορασα και εγω καινουριο το peugeot 308 1.6 blue-hdi 120hp αυτοματο allure και γραφει για λιπαντικο 0w-30,επειδη ειναι καινουριο και εχω 4 χρονια δωρεαν σερβις απο την αντιπροσωπεια αλλαγες μονο εκει θα κανω σε κανεναν αλλον μαστρο.... της γειτονιας και φυσικα λιπαντικα μονο total βαζουνε τα προτεινει και η ιδια η peugeot,σε αλλα τρια γαλλικα citroen που ειχα εβαζα μονο total 10w-40 γιατι βεβαια ηταν βενζινη και πιο παλαιοι κινητητες,καλο θα ειναι να τηρουμε κατα γραμμα τις οδηγιες για την αλλαγη λιπαντικων,εμενα μου ειπαν στον χρονο επανω εαν δεν εχω κανει τα χλμ. |
Απλα στην αντιπροσωπεια που θα πηγαινεις να ζητας να σου βαλουν τα Ineo First 0w-30 κι οχι τα Ineo ECS 5w-30 που η πλειοψηφια των αντιπροσωπειων χρησιμοποιει.
Και τα ECS ειναι εγκεκριμενα απ την πεζω για τα hdi απλα βασει data sheets τα ineo first φαινονται να ειναι πολυ πολυ καλυτερα λαδια. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
johnas Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Αύγ 2016, 17:46:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πάντως πήγα σε αντιπροσωπία, κακιά ώρα γιατί μου έκαναν και ζημιά, ρώτησα για λαδια και μου απάντησαν σε ερώτηση για τι λάδια βάζουν ότι πρέπει να το δουν με τον αριθμό πλαισίου και φυσικά δεν πήρα καμία απάντηση.
Φυσικά και δεν θα ξαναπάω αλλά αν έχει κάποιος να μου προτείνει κάποια αντιπροσωπία στην Αθήνα σε όποια περιοχή γιατί δεν βλέπω φως στον ορίζοντα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Rallyestas (Rallye_REEE) Φανατικό μέλος

207 Rallye facelift
Ένταξη: 02 Μάρ 2013 Δημοσιεύσεις: 346 Τόπος: Athina
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Αύγ 2016, 18:06:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
johnas έγραψε: | Πάντως πήγα σε αντιπροσωπία, κακιά ώρα γιατί μου έκαναν και ζημιά, ρώτησα για λαδια και μου απάντησαν σε ερώτηση για τι λάδια βάζουν ότι πρέπει να το δουν με τον αριθμό πλαισίου και φυσικά δεν πήρα καμία απάντηση.
Φυσικά και δεν θα ξαναπάω αλλά αν έχει κάποιος να μου προτείνει κάποια αντιπροσωπία στην Αθήνα σε όποια περιοχή γιατί δεν βλέπω φως στον ορίζοντα. |
σε καμια αντιπροσωπια εξουσιοδοτημενη peugeot δεν προκειται να σου βαλουν τα τοταλ 0w30 στο λεω απο δικη μου εμπειρια.... 5w30 βαζουν. αν για λογους εγγυησης πρεπει να κανεις το σερβις στην αντιπροσωπια, τοτε αγοραζε μονος σου απεξω τα υλικα και πηγαινε τα τους στο σερβις και θα σε χρεωσουν μονο την εργασια...αν αρνηθουν που δεν μου ειχε τυχει ποτε....απλα πηγαινε σε αλλη αντιπροσωπια...αυτο ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις για να ξερεις τι εχεις βαλει στο αμαξι και να εισαι ησυχος οτι τηρεις αυτα που οριζει ο κατασκευαστης....μην περιμενεις να σου πουν στην πεζο...φαντασου φιλος μου εχει 80000 χιλιομετρα και στην πεζο του λενε οτι δεν οριζεται ακομα αλλαγη για μπουζι οταν τους ρωταει....ενω στο βιβλιαρακι λεει 40000 αν θυμαμαι καλα ή 60000 αναλογα τη χρηση....ή στα 4 χρονια και αυτος ειναι και 5ο ετος και 80000χλμ. το παραδειγμα αυτο στο λεω για να καταλαβεις λιγο οτι δεν τους νοιαζει η συντηρηση οπως οριζεται απο τον κατασκευαστη.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alexandros 207 Rallye (alexandros.K) Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye
Ένταξη: 23 Δεκ 2009 Δημοσιεύσεις: 1353 Τόπος: Ιωαννινα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Αύγ 2016, 19:02:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
johnas έγραψε: | Πάντως πήγα σε αντιπροσωπία, κακιά ώρα γιατί μου έκαναν και ζημιά, ρώτησα για λαδια και μου απάντησαν σε ερώτηση για τι λάδια βάζουν ότι πρέπει να το δουν με τον αριθμό πλαισίου και φυσικά δεν πήρα καμία απάντηση.
Τι ζημια σου εκαναν?
Τα 0-30 Ineo First να βαζεις, ασχετα τι θα σου πουν αυτοι
The difference between men and boys is the price of their toys... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
johnas Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Αύγ 2016, 19:18:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μου εγδαραν την ζάντα, το κακό είναι ότι είναι allure και είναι το βάψιμο πολύ δύσκολο να βαφει ξανά....
Φυσικά τα αρνήθηκαν όλα....... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
johnas Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 30 Σεπ 2016, 16:05:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Επανέρχομαι στο θέμα, απλά και μόνο για ενημέρωση.
Άλλαξα λάδια στο αυτοκίνητο και έβαλα όπως έγραψαν τα παιδιά 0-30 total ineo first.
Ρώτησα στην αντιπροσωπία και μου απάντησαν ακριβώς ότι είπαν πολλά παιδιά στο φόρουμ, πως στο αυτοκίνητο αυτό βάζουν αποκλειστικά και μόνο αυτό.....
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας....... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
puglover Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 09 Μάϊ 2010 Δημοσιεύσεις: 485
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 30 Σεπ 2016, 16:16:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το ειδες το μπουκαλι με τα ματια σου? Αν οχι, μην πιστευεις τιποτα. Ποσα λιτρα χρεωσαν καταρχας; Σου εδωσαν πισω αυτο που περισσεψε; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
johnas Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 30 Σεπ 2016, 22:05:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όχι απλά το είδα,μου έδωσαν το υπόλοιπο που έμεινε και το πήρα μαζί μου....
Το πήρα μαζί μου, που από ότι φαίνεται δεν καίει λάδια οπότε δεν θα χρειαστεί κιόλας.
Αν θυμάμαι καλά 74 ευρώ μαζί με εργασία, λάδια και φίλτρο.......
Όλη την διάρκεια του σέρβις, ήμουν δίπλα από τον μηχανικό και συζητούσαμε σχετικά με το αυτοκίνητο.
Πάντως τα λάδια είναι γνήσια. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
puglover Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 09 Μάϊ 2010 Δημοσιεύσεις: 485
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 30 Σεπ 2016, 22:09:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
 |