PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΡΕΛΑΝΤΙ....???????
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
PZEN1600 (ΕΦΗ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

PEUGEOT 106 1.4 (8V) ZEN (2001)

Ένταξη: 03 Ιούν 2016

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούλ 2016, 10:39:30    Θέμα δημοσίευσης: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΡΕΛΑΝΤΙ....??????? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλημερα σας,μετα των καθαρισμο πεταλουδας,μοτερ ρελαντι και μαπ και ενω ειχα στιριξει τις ελπιδες μου εκει .....συνεχιζω να αντιμετωπιζω προβλημα με το ρελαντι.Δηλαδη,αρκετο τρανταγμα ,ρελαντι μεταξυ 9000 και 11000 να αυξομειωνει και μετα απο μισο με ενα λεπτο σταθεροποιειται στις 9000 κανοντας κοψιματα και κανοντας και θορυβο η εξατμιση σαν....σκαραβαιος .Επισης παρατηρησα πως δεν εχει αποκριση το γκαζι δλδ ανεβαζει στροφες αλλα....δεν φευγει το αμαξι.Μπορει καποιος να μου πει τι θα μπορουσε να ειναι?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Tzive (Λουκας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Citroen AX 1800cc Kit-Car + 207rallye

Ένταξη: 10 Οκτ 2007
Τόπος: on tracks

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούλ 2016, 11:37:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ελπίζω να εννοείς 900 και 1.100rpm και όχι 11 χιλιάδες στροφές.

Citroen AX 1,800cc
Fastest production car @ kartodromo 52.506

Megara Curcuit 1.07.642 και εχει ακομα ΠΟΛΥ!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
PZEN1600 (ΕΦΗ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούλ 2016, 11:50:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Tzive Eχω τοση στεναχωρια σημερα με το αυτοκινητο που δεν ξερω τι γραφω.....τωρα ειδα το 9000!!!!! και το 11000!!!!!!φυσικα και εκανα λαθος!!!!!!!Εξαλλου ενα πεζακι 1,4 ειναι με 75hp. 900 με 1100 το ρελαντι ''Φανταζεσαι'' τι μπορει να ειναι??????
Επιστροφή στην κορυφή
Tzive (Λουκας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούλ 2016, 12:07:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δώστου λίγο χρόνο να στρώσει μετά τον καθαρισμό. Ίσως να θελει απλα τον χρόνο του

Citroen AX 1,800cc

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
PZEN1600 (ΕΦΗ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούλ 2016, 12:25:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να σου πω το σκεφτηκα πως ισως να θελει χρονο αλλα ειναι τοσο εντονο......μηπως θελει και καποια ρυθμιση?μηπως ειναι ''λ''?εντομεταξυ μου αναβοσβηνει και η ενδειξη του κινητηρα στο καντραν .....
Επιστροφή στην κορυφή
Tzive (Λουκας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούλ 2016, 13:00:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αμ ένα ένα μας τα λες... Τις έβαλες όλες τις φύσες στις θέσεις τους?

Citroen AX 1,800cc

Επιστροφή στην κορυφή
PZEN1600 (ΕΦΗ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούλ 2016, 13:09:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Oλες τι τοποθετησα 1 map ,1 μοτερ ρελαντι,1 ποτενσιομετρο.τα τσεκαρα ολα 2 φορες ,ολα ειναι στη σωστη θεση. ενα εκανα αναποδα ,εβγαλα τον πολο της μπαταριας αφου τα ειχα αφαιρεσει ολα για να τα καθαρισω,και την ξανασυνδεσα αφου τα καθαρισα και τα τοποθετησα.
Επιστροφή στην κορυφή
PZEN1600 (ΕΦΗ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούλ 2016, 13:12:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν πιστευω να εκανα καποιο λαθος.........μαλλον ειναι αλλου το προβλημα και εγω χαρηκα τσαμπα!!!! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ααααααα καθαρισα και τις επαφες με σπρευ.
Επιστροφή στην κορυφή
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more

Ένταξη: 03 Ιούν 2007
Τόπος: Pole Position

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούλ 2016, 14:43:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπορεί να θέλει αλλαγή το μοτέρ ρελαντί.

Αν το πας πάντως σε διαγνωστικό, θα έχει καταγραφεί η βλάβη και θα μάθεις κατευθείαν.

Ή μήπως καμιά τρόμπα υπολειτουργεί...

Αν και τώρα που διάβασα ότι καμιά φορά σαν να "μπουκώνει" και ακούγεται σα σκαραβαίος (μήπως βγάζει και σαν καπνό μαύρο; ), πιθανότατα είναι βαλβίδα ψυχρού. 35 ευρώ περίπου, μια τιρκουάζ (ή μπορεί κα καφέ) είναι. Αυτή παίζει να σου κολλάει και το γκάζι ή να σου ανεβάζει απότομα από μόνο του 1500 στροφές και να βουϊζει.

My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την TopGear στις Παρ 01 Ιούλ 2016, 18:44:13, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
PZEN1600 (ΕΦΗ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούλ 2016, 17:56:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα Χρηστο ,η βαλβιδα που μου λες τι κανει?μαυρο καπνο παντως δεν βγαζει.τρομπα να υποθεσω εννοεις βενζινας? ωχ ωχ ωχ ωχ σκουρα τα πραματα!!!!!και οτι δεν τραβαει το αμαξι?????αυτο μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση....15 χρονια εχω το αμαξι ,ξερω και τον παραμικρο θορυβο ,αυτο δεν μου εχει ξανασυμβει με το αυτοκινητο.
Επιστροφή στην κορυφή
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούλ 2016, 18:40:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PZEN1600 έγραψε:
Καλησπερα Χρηστο ,η βαλβιδα που μου λες τι κανει?μαυρο καπνο παντως δεν βγαζει.τρομπα να υποθεσω εννοεις βενζινας? ωχ ωχ ωχ ωχ σκουρα τα πραματα!!!!!και οτι δεν τραβαει το αμαξι?????αυτο μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση....15 χρονια εχω το αμαξι ,ξερω και τον παραμικρο θορυβο ,αυτο δεν μου εχει ξανασυμβει με το αυτοκινητο.

Είναι μια βαλβίδα που έχει σχέση με τη θερμοκρασία νερού ώστε να ρυθμίζεται το μείγμα καυσίμου. Ο εγκέφαλος διαβάζει τις ενδείξεις και αναλόγως δίνει εντολές. Αν υπάρχει κάποια βλάβη και δεν παίζουν σωστά οι θερμοκρασίες, δεν υπάρχει και σωστή ανάγνωση των δεδομένων και εν τέλει το αμάξι κολλάει όπως λες, δυσκολεύεται και ρετάρει. Γενικά θα το νιώθεις σαν απρόθυμο, σα βουλωμένο.

Οπότε ίσως είναι και αυτό. Φτηνή ζημιά, κανά 30-35 ευρώ κάνει. Αν δεν είναι αυτό, παίζουν διάφορα μετά, μοτέρ ρελαντί που κάπου την έχει ακούσει, λ θα μπορούσε να πει κανείς, τρόμπα βενζίνης να κάνει κοψίματα κτλ. Αλλά εφόσον λες σου βγάζει και το σηματάκι στο καντράν, κάπου έχει καταγραφεί η βλάβη, σύνδεσέ το με διαγνωστικό και θα σου πούνε αμέσως από τον κωδικό σφάλματος.

Αλλά εφόσον μου λες ότι κι η εξάτμιση κάνει έναν βαθύ ήχο και σαν μούγκρισμα, για βαλβίδα σε βλέπω, το είχα πάθει κι εγώ.

Επιστροφή στην κορυφή
PZEN1600 (ΕΦΗ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Ιούλ 2016, 00:15:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χρηστο σε ευχαριστω πολυ για τον χρόνο που αφιερωσες,θα το κοιτάξω αυτό με την βαλβίδα που μου είπες, ελπιζω να ειναι αυτο και να βρω την λύση γιατί αν είναι κάτι από τα άλλα θα μείνει πολύ καιρό έτσι το τουτου!!!!! σίγουρα το σωστό ειναι να το δει μάστορας το αμάξι και όχι να το παίζω εγω μάστορας αλλά έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου!!!!!! Γιαυτό προσπαθω μόνη μου μπας και καταφέρω κατι. Σε ευχαριστώ και πάλι.
Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 02 Ιούν 2010
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Ιούλ 2016, 01:42:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το τρανταγμα στο ρελαντι + η ασταθεια μου φαινεται σαν να τρικυλινδριζει. Ειχα ακριβως τα ιδια συμπτωματα οπως και λαμπακι κινητηρα και εφταιγαν απλα τα μπουζι. Το φαινομενο ξεκινησε οταν εδινα αποτομα γκαζι οπου μπουκωνε ελαφρως μεχρι που παρεδωσε πνευμα το ενα μπουζι. Ριξε μια ματια κι εκει Wink

http://www.facebook.com/sarakinikorooms
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Ιούλ 2016, 02:11:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Manos206 έγραψε:
Το τρανταγμα στο ρελαντι + η ασταθεια μου φαινεται σαν να τρικυλινδριζει. Ειχα ακριβως τα ιδια συμπτωματα οπως και λαμπακι κινητηρα και εφταιγαν απλα τα μπουζι. Το φαινομενο ξεκινησε οταν εδινα αποτομα γκαζι οπου μπουκωνε ελαφρως μεχρι που παρεδωσε πνευμα το ενα μπουζι. Ριξε μια ματια κι εκει Wink

Ή πολλαπλασιαστής επίσης. Wink

Επιστροφή στην κορυφή
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Ιούλ 2016, 02:14:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PZEN1600 έγραψε:
Χρηστο σε ευχαριστω πολυ για τον χρόνο που αφιερωσες,θα το κοιτάξω αυτό με την βαλβίδα που μου είπες, ελπιζω να ειναι αυτο και να βρω την λύση γιατί αν είναι κάτι από τα άλλα θα μείνει πολύ καιρό έτσι το τουτου!!!!! σίγουρα το σωστό ειναι να το δει μάστορας το αμάξι και όχι να το παίζω εγω μάστορας αλλά έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου!!!!!! Γιαυτό προσπαθω μόνη μου μπας και καταφέρω κατι. Σε ευχαριστώ και πάλι.

Σου είπα, η πιο σίγουρη λύση είναι να το συνδέσεις στο διαγνωστικό. Θα εμφανίσει τον κωδικό του σφάλματος κατευθείαν. Από κει κι έπειτα, αναλόγως αν είναι φτηνή ή ακριβή βλάβη, αποφασίζεις εσύ πώς θα κινηθείς. Εργασίες που μπορούν να γίνουν από τον ιδιώτη πχ καθάρισμα πεταλούδας, σπρέϋ στις επαφές κτλ, οκ, αν πιάνουν κάποιου τα χέρια ας το κάνει. Όμως, αν είναι κάτι που είναι αμφίβολο, δε λέει να τα σκας σε ανταλλακτικά και να τα αντικαθιστάς όλα ένα ένα χωρίς να γνωρίζεις αν όντως φταίει κάτι τέτοιο.

Επιστροφή στην κορυφή
PZEN1600 (ΕΦΗ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Ιούλ 2016, 05:51:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χρηστο εκανα προχθες καθαρισμο σε πεταλουδα ,μοτερ ρελαντι και map .Εκανα τον καθαρισμο για αρχη σε αυτα νομιζοντας πως το προβλημα ειναι απο εκει.........μετα απο ερκετοοοο διαβασμα σε οδηγιες και ποστ με παρομοια προβληματα ξεκινησα την διαδικασια ,ειναι και ο συζυγος εκτος αθηνων και ετσι το πηρα πανω μου με πολυ ενθουσιασμο και σιγουρια πως θα λυθει το θεμα...το πεζακι ομως...με διεψευσε!!!!!!ισως με βολευε να πιστευω πως το προβλημα ειναι τοσο απλο.Τελος παντων ,συνεχιζω το ψαξιμο ,βλεποντας και κανοντας!!!!ευχαριστω για τον χρονο και τις προτασεις σας,θα τις εφαρμωσω ολες και θα ενημερωνω μπορει να βοηθηθει και αλλος με το ιδιο προβλημα Winkk.us/v2/150x100q90/924/t0ival.jpg[/img][/URL] [/URL][/URL][/URL]
Επιστροφή στην κορυφή
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Ιούλ 2016, 13:58:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PZEN1600 έγραψε:
Χρηστο εκανα προχθες καθαρισμο σε πεταλουδα ,μοτερ ρελαντι και map .Εκανα τον καθαρισμο για αρχη σε αυτα νομιζοντας πως το προβλημα ειναι απο εκει.........μετα απο ερκετοοοο διαβασμα σε οδηγιες και ποστ με παρομοια προβληματα ξεκινησα την διαδικασια ,ειναι και ο συζυγος εκτος αθηνων και ετσι το πηρα πανω μου με πολυ ενθουσιασμο και σιγουρια πως θα λυθει το θεμα...το πεζακι ομως...με διεψευσε!!!!!!ισως με βολευε να πιστευω πως το προβλημα ειναι τοσο απλο.Τελος παντων ,συνεχιζω το ψαξιμο ,βλεποντας και κανοντας!!!!ευχαριστω για τον χρονο και τις προτασεις σας,θα τις εφαρμωσω ολες και θα ενημερωνω μπορει να βοηθηθει και αλλος με το ιδιο προβλημα Winkk.us/v2/150x100q90/924/t0ival.jpg[/img][/URL] [/URL][/URL][/URL]

Ως εδώ, έκανες όσα μπορούσες και παραπάνω κιόλας..! Αλλά κάποια πράγματα, αν δεν έχεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό, δε μπορείς να τα διαπιστώσεις, ούτε μπορείς να κουμπώνεις ανταλλακτικά επάνω για να δεις τι φταίει (εκτός αν έχεις spare parts αχρείαστα ή βρίσκεις από αλλού).

Από κει κι έπειτα, μπορεί να είναι και κάτι πολύ απλό, αλλά σου αναφέρω το διαγνωστικό επειδή λες σου πετάει το σφάλμα με το λαμπάκι του ψεκασμού στο καντράν. Καμιά φορά, δεν αρκεί μόνο ο καθαρισμός κάποιων εξαρτημάτων και να έχει προσωρινά αποτελέσματα, μπορεί να θέλει αλλαγή όλο το ανταλλακτικό.

Επιστροφή στην κορυφή
PZEN1600 (ΕΦΗ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Ιούλ 2016, 16:41:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Manos206 έγραψε:
,Mανο σωστα τα λες να τσεκαρω μπουζι αλλα....δεν ξερω να τα τσεκαρω Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing θα ριξω μια ματια σε αλλα ποστ να μαθω πως και τι κανουμε για τα μπουζι και θα το κανω,σε ευχαριστω!!
Επιστροφή στην κορυφή
PZEN1600 (ΕΦΗ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Ιούλ 2016, 17:00:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σημερα ειδα που ειναι ο αισθητήρας θερμοκρασίας-ψυχρής εκκίνησης ετσι για να εχω μια ιδεα και ειπα να το βαλω μπροστα και......... το ρελαντι ειναι μια χαρα!!!!!!!σταθερο στις 1000 και χωρις τρανταγμα μεχρι που ξεπαρκαρα και στα 10 μετρα παλι τα ιδια!!!!οχι ομως το ρελαντι.....μονο ο θορυβος στην εξατμιση και κατατι λιγοτερο τρανταγμα .Εχω αρχισει να πιστευω πως βαρεθηκε να ειναι peugeot και θελει να γινει wv Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Χρηστο θα κοιταξω να μαθω τι θελει απο χρηματα ενας μαστορας για να διαβασει τον εγκεφαλο και αν ειναι εφικτο θα το δρομολογησω.
Επιστροφή στην κορυφή
OnyX (Γιωργος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Seat Ibiza 6l Cupra 1.8T

Ένταξη: 26 Ιούλ 2010
Τόπος: οπου υπαρχουν στροφες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Ιούλ 2016, 17:14:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χρηματα συνηθως δεν χρεωνουν για να στο φισωσουν ( εγω δεν εχω πληρωσει ποτε για διαγνωση) και πιθανον σαν βλαβες θα σου βγαλει λ,βαλβιδα καυσιμου και πεταλουδα. Αν εχεις ηλεκτρογκαζο και οταν εβγαλες την πεταλουδα για καθαρισμο ειχες ανοικτο τον διακοπτη της μιζας τοτε θελει εκμαθηση η πεταλουδα σου.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης