PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Xenon η αλογονου

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
GnhsiosRallos (Kimonas)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 rallye 1.3

Ένταξη: 27 Μάρ 2016

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 31 Μάϊ 2016, 20:31:40    Θέμα δημοσίευσης: Xenon η αλογονου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεια σας παιδια καηκε μια λαμπα xenon στο δεξι μου φαναρι και σκευτομαι μηπως αντι να την αλλαξω να το γυρισω στις συμβατικες αλλα σε αυτες
http://saveltrade.gr/index.php?route=product/product&path=565&product_id=1760&lkws_302=574d77c6-0382-38f3-05a9-da0f2e15ded8
η λαμπες xenon που εχω ειναι 6000κ
Τι λετε να κανω? Η μια xenon εχει 15.50 ευρω και οι 2 αλογονου που σας εδειξα πανω 22

rallos einai mono enas
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 31 Μάϊ 2016, 21:21:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παρε πιο λευκες αυτες απλα καγκουρο εφε εχουν,χανουν σε φωτισμο

H white vision ειναι καλες σε φωτισμο δεν μπλεδιζουν αλλα δεν κιτρινιζουν κιολας
Επιστροφή στην κορυφή
GnhsiosRallos (Kimonas)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 rallye 1.3

Ένταξη: 27 Μάρ 2016

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 31 Μάϊ 2016, 21:33:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

android έγραψε:
παρε πιο λευκες αυτες απλα καγκουρο εφε εχουν,χανουν σε φωτισμο

H white vision ειναι καλες σε φωτισμο δεν μπλεδιζουν αλλα δεν κιτρινιζουν κιολας

λες δηλαδη καλυτερα να καταργησω τα xenon?

rallos einai mono enas
Επιστροφή στην κορυφή
309 lover (Ευθύμης)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 309 & Peugeot 308 GT

Ένταξη: 08 Νοέ 2014

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 31 Μάϊ 2016, 21:38:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η προσωπικη μου αποψη ειναι να βαλεις τις βελτιωτικες αλογονου. Τα φαναρια του 106 δεν εχουν προτζεκτορα αλλα κατοπτρο και με διαθλαστικο κρυσταλλο και τα ξενον σε αυτα τα φαναρια στραβωνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Εγω εχω δοκιμασει τις Osram Night breaker σε σαξο και ειναι μια χαρα απο φωτισμο σε σχεση παντα με τις συμβατικες.
Επιστροφή στην κορυφή
driver7 (thanassis)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC f/l

Ένταξη: 12 Σεπ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 31 Μάϊ 2016, 22:00:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Philips whitevision....κανα 20αρι το σετ...λευκό φως 4300... Όντως πολύ κοντά σε 4300 xenon...ίσως ένα κλικ πιο κίτρινες...4300Κ λένε, 4100 έχουν βγάλει σε τεςτ...καθόλου μπλε βέβαια....αρκετά δυνατές θα έλεγα πιο δυνατές από μαμά και 1 χρόνο Που τις εχω περίπου δεν έχει καεί καμία ...
Επιστροφή στην κορυφή
Blue Cub (Δημοσθενης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206CC 1.6 (16V) 2002

Ένταξη: 27 Νοέ 2015
Τόπος: Αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2016, 08:52:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμενα αποψη μου ειναι πως αμα δε μενεις/κινεισαι σε χωριο-νησι-επαρχια-προαστιο με ανεπαρκη φωτισμο, τοτε βαλε απλες λαμπες.
Αν ειναι για πολη, τοτε δε χρειαζεσαι λαμπαρες, εκτος αν βαλεις μονο στους προβολεις για οταν θα χρειαστεις φως σε επαρχιακο δρομο σε κανα ταξιδι σου.

4 οι μεγάλες αγάπες μου. 2 κοπέλες. 2 αμάξια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
sotos 106xs (Σωτηρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Peugeot 106 s1 BlueBullet

Ένταξη: 18 Μάρ 2010
Τόπος: Somewhere In Time

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2016, 09:44:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

309 lover έγραψε:
Η προσωπικη μου αποψη ειναι να βαλεις τις βελτιωτικες αλογονου. Τα φαναρια του 106 δεν εχουν προτζεκτορα αλλα κατοπτρο και με διαθλαστικο κρυσταλλο και τα ξενον σε αυτα τα φαναρια στραβωνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Εγω εχω δοκιμασει τις Osram Night breaker σε σαξο και ειναι μια χαρα απο φωτισμο σε σχεση παντα με τις συμβατικες.

+1
Πολύ σωστός.
Τις Philips Diamond Vision τις είχα βάλει κάποια στιγμή, το χρώμα τους ήταν πολύ λευκό και αρκετά κοντά σε xenon όμως για να το πετύχουν αυτό σε λάμπα αλογόνου περιορίζουν την εμβέλειά της, έτσι οι λάμπες δείχνανε ωραίες αλλά μέχρι εκεί, το βράδυ ήταν απελπισία, πέρα απο μικρή απόσταση δεν έβλεπες τίποτα.
Εδώ και κάποια χρόνια έχουν μπεί οι Osram NightBreaker με εμφανή διαφορά σε ένταση και χρώμα φωτός πάντα σε σχέση με τις απλές.
Η απόσταση εμβέλειάς τους είναι αρκετά πιο μεγάλη απο τις απλές και η δέσμη τους πιο πλούσια, είναι μια καλή λύση για λάμπα αλογόνου και σε σχετικά καλή τιμή.
Η saveltrade δεν τις έχει απ'ότι ξέρω, υπάρχουν σίγουρα εδώ : http://www.ctd.gr/Category.asp?ID=13214
Και είναι οι Nightbraker Unlimited, πιο βελτιωμένες υποτίθεται.
Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω τα φανάρια του 106 δεν έχουν προντζέκτορα και αυτό που καταφέρνεις με τα xenon είναι να στραβώνεις τον κόσμο, οπότε αν θές να είσαι σωστός,να βλέπεις σωστά και να μην φτάνεις τους 500 βαθμούς κελσίου μέσα στο φανάρι σου, πέτα τα xenon και γύρνα σε αλογόνου.

Τέλος Εποχής
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2016, 14:32:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ότι δεν έχουν προτζέκτορα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς υπάρχουν και φωτιστικά σώματα για xenon με κάτοπτρο. Σημασία έχει ότι το φανάρι δεν είναι σχεδιασμένο για λαμπτήρα xenon. Smile

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
309 lover (Ευθύμης)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2016, 17:48:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

drdino έγραψε:
Το ότι δεν έχουν προτζέκτορα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς υπάρχουν και φωτιστικά σώματα για xenon με κάτοπτρο. Σημασία έχει ότι το φανάρι δεν είναι σχεδιασμένο για λαμπτήρα xenon. Smile

Κωνσταντινε δεν ξερω αμαξι μεχρι στιγμης που να εχει εργοστασιακα ξενον χωρις προτζεκτορα. Ποιο εχεις εσυ υποψιν σου και λες οτι υπαρχουν και φαναρια με ξενον χωρις προτζεκτορα;;
Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2016, 18:59:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

υπάρχουν ξένον που τελειώνουν σε R έχει μια κεραμική επίστρωση που στην ουσία προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο μπας και βγάλει μια γραμμή στην δέσμη και όχι άχνα στο πουθενά,τώρα το πόσο το πετυχαίνει είναι ένα θέμα περίεργο πάντως σίγουρα στραβώνει λιγότερο

Η αλογόνου αυτές που είπαμε ,Σε σκοτεινά σημεία πάντως ανεπαρκής φωτισμός κτλ κάνουν καλή δουλειά. Το κακό τους ίσως είναι το μειωμένο life time,άλλα και γι αυτό υπάρχουν eco λάμπες που βγάζουν θεωρητικά το διπλάσιο life time
Αλλά ο φίλος για να κοιτάζει 5000κ κτλ σίγουρα θέλει κάποιο εφέ στο φωτισμό από τα κιτρινα

Τώρα αν θα βάλει ξένον η αλογόνου είναι δικό του θεμα πάντως αυτες τις αλογόνου τον 5000κ μην τις βάλεις είναι μόνο φρουφρου και καθόλου φως
Αν μπεις στο σιτε της θα δεις οτι δεν υπαρχουν τις πατησε το τρενο
Επιστροφή στην κορυφή
sotos 106xs (Σωτηρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Peugeot 106 s1 BlueBullet

Ένταξη: 18 Μάρ 2010
Τόπος: Somewhere In Time

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2016, 20:37:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε απλό φανάρι τα xenon χωρίς πατέντα για να δουλέψουν σχετικά σωστά ΔΕΝ μπαίνουν. Θα βαράνε στον γάμο του καραγκιόζη και το φανάρι εντός θα βράσει.
Απο 'κει και πέρα εννοείται ότι είναι θέμα του καθενός το τί θα κάνει.
Στην επιλογή Philips ή Osram επειδή έχουν δοκιμαστεί και οι δύο στο 106, η Osram (Nightbreaker)έχει πιο δυνατό φως ,πιο μακρυά σχετικά ακτίνα δέσμης και πιο ανοιχτή γωνία διάθλασης. Σε kelvin είναι σχεδόν ίδιες με την Philips (Χtreme vision-αντίστοιχη της Nightbreaker)να κιτρινίζει ελαφρός περισσότερο. Οτιδήποτε είναι πάνω απο τα 4.000k είναι μέχρι στιγμής''καταδικασμένο'' να μήν έχει την απαιτούμενη απόδοση,σε λάμπα αλογόνου πάντα.

Τέλος Εποχής
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2016, 21:07:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

309 lover έγραψε:
drdino έγραψε:

Κωνσταντινε δεν ξερω αμαξι μεχρι στιγμης που να εχει εργοστασιακα ξενον χωρις προτζεκτορα. Ποιο εχεις εσυ υποψιν σου και λες οτι υπαρχουν και φαναρια με ξενον χωρις προτζεκτορα;;

607, Laguna mk2, qashqai, maxima, S60 mk1 στα γρήγορα.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
309 lover (Ευθύμης)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιούν 2016, 22:07:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

drdino έγραψε:
309 lover έγραψε:
drdino έγραψε:

607, Laguna mk2, qashqai, maxima, S60 mk1 στα γρήγορα.

Το ψαξα λιγο....εχεις δικιο. Οντως υπαρχουν και εργοστασιακα φαναρια με κατοπτρο για ξενον.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης