Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Νοέ 2003, 20:38:47 Θέμα δημοσίευσης: Αποτελέσματα δυναμομετρήσεων |
|
|
Αυτο το forum ειναι πολυ ενδιαφερον και αρκετα ενημερωτικο. Ολοι φαινεται να ξερουν αρκετα γυρο απ'το 206 και τις βελτιωσεις γενικοτερα. Ακους για προγραμματα, εξατμησεις, χταποδια, εισαγωγες κτλ. Ενω λοιπον ολοι ειναι ειδημονες, κανενας δεν αναφερει τι ακριβως εχει κανει στο πεζουδακι του ωστε να ξερουμε και οι υπολοιποι τι παιζει. Τι αξιζει και τι οχι.
Θα προτεινα να παραθεσουμε ο καθενας τις βελτιωσεις που εχει κανει στο 206 του ανφεροντας τι αποδοση εχει και ποσο εχει κοστισει. Η ακομα τι εχει δοκιμασει και δεν εχει πετηχει ωστε να το αποφηγουμε οι υπολοιποι.
Ας ξεφηγουμε λιγο απ'τη θεωρια, απ'αυτα που εχουμε ¨ακουσει¨η διαβασει, απ'αυτα που μας εχει πει ενας ¨φιλος φιλου μας¨ και ας μιλησουμε λιγο ουσιαστηκα.
π.χ. Εχω κανει αυτο, αυτο κι αυτο, μου εχει κοστισει τοσο και βγαζει τοσα αλογα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Kouzman (Yiannis) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 CC RG
Ένταξη: 26 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 710 Τόπος: Piraeus, Nea Smyrni, NYC
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Νοέ 2003, 22:16:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
βρε μαγκες μην το αποπερνετε το παιδι...
ισως δεν το εθεσε σωστα... Στο renault club αναφερουμε ενα post δυναμομετρησεις και βλεπουμε τι εχει κανει ο καθενας και τι πηρε. Οχι για συναγινισμό μεταξύμας, αλλα για να μην πετανε οι νεοι τα λεφτα τους...
Εχουμε ενα δυο πειραματόζωα και δοκιμαζουμε... χε χε χε που ομως τελικα εχουμε φτασει να ξερουμε τι δουλευει και τι οχι...
και εμεις εχουμε απο twingo και renault 5 μεχρι διλιτρα και τουρμπο...
2006 Wicked White Mitsubishi Evolution IX GSR |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Νοέ 2003, 22:42:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δεν ειναι κακη σαν ιδεα η προταση του στελιου.
ας μην το αποπερνουμε το παιδι! οπως λεει και ο kouzman
στο κατω κατω εχουμε πηξει στη θεωρια εδω μεσα σε σημειο να βαριεμαι να διαβαζω σελιδες και σελιδες αναλυσεων περι διαφορων θεματων, ενω στην ουσια ενα μετραει. τι και ποσο ;;
η ειμαστε τοσο υπερανω ολοι που δεν μας ενδιαφερει ο σκοπος της βελτιωης αλλα ο ...δρομος προς τη βελτιωση;
δεν ειναι αναγκη να τα ..ριχνει ο ενας στον αλλο για το τι εχει κανει ,απλα να αναφερει καπου καπου οτι δοκιμασε τα ταδε πραγματακια και πιστευει πως κερδισε εκει η εχασε εκει.
απλα τα πραγματα.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Νοέ 2003, 00:03:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ο σκοπος μου δεν ειναι να ανταγωνιστουμε ρε παιδια. Χαιρομαι που οι Kouzman & DimiP καταλαβανε τι εννοω. Ο σκοπος μου ειναι η πληροφορηση με στοιχεια, αριθμους και τιμες. Ισως ο τιτλος ηταν λιγο υπεβολικος αλλα σιγουρα σας κινησε το ενδιαφερον. Σωστα?
Λοιπον ας κανω εγω την αρχη τοτε.
Μοντελο- 206
Κινητηρας- 1.4 8V
Μετατροπες- Σκουπα της Simota (170 euro), Εξατμηση της Sebring 90mm (130 euro-δευτερο χερι)
Αποδοση- Περιπου 80 αλογα
Ροπη- Δεν ξερω αλλα σιγουρα πολυ καλητερη απο πριν
Το νοημα ποιο ειναι?
1 Οποιος εχει κατι δαφορετικο θα με ενδιεφερε να το μαθω (τι και ποσο)
2 Οποις δεν εχει κανει καμια βελτιωση και ενδιαφερεται μπορει να μαθει
3 Εχουμε μια καλητερη ιδεα ο ενας για τον αλλον |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DIMSAV (ΔΗΜΗΤΡΗΣ) Μόλις έγραψα

206 2.0 GTI
Ένταξη: 30 Σεπ 2003 Δημοσιεύσεις: 34 Τόπος: ΑΘΗΝΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Νοέ 2003, 01:50:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΙΜΗ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ,ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ,ΛΕΓΩΝΤΑΣ,ΛΟΙΠΟΝ,ΟΤΙ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ ΤΑΔΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ... ,Η ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΥΛ.ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΟΛΟ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ.
DIMSAV |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Alex Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)
Ένταξη: 24 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 1037 Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Νοέ 2003, 03:02:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κατ'αρχας καλη η προταση του Στελιου, αλλα εφικτη σ'εναν κοσμο με προσιτοτερα δυναμομετρα. Αμα ειναι να δοκιμασεις 3 σκουπες και 3 εξατμισεις σε 9 συνδυασμους και οι δυναμομετρησεις σου κοστιζουν οσο τα μισα εξαρτηματα, χ*σε μεσα.
Και απ'την αλλη σε διαφορετικα αμαξια εχεις και το οτι παιζει η ιπποδυναμη απο μοτερ σε μοτερ, απο βενζινη σε βενζινη και λιπαντικο σε λιπαντικο. Μη βαλω τις μικρο-διαφορες απο συντηρηση (καθαροτητα φιλτρων, μπεκ, παροχετευσιμοτητα αντλιας)
Ετσι εχεις μια κατασταση οπου μπορει να εχεις 3 διαφορετικα 1400αρια που να βγαζουν 81, 82 και 83 αλογα με 3 διαφορετικες σκουπες και μαμα καζανακι πχ. Και να πεις "ααα αρα η σκουπα του 83 ειναι ελαφρως καλυτερη".. Ειναι ομως? Η παιζουν ρολο 100 αλλοι παραγοντες? Μπορει το μοτερ του απλα να βγαζε 2 μαμισια αλογα παραπανω. Κλασικη περιπτωση και ο 1600αρης μετρημενος απο 110 ως 119.
Κατα συνεπεια οι πιο αξιοπιστες μετρησεις ειναι στο ιδιο αμαξι και στο ιδιο δυναμομετρο. Αλλα για να checkareis ακομα και απλα πραγματα back-to-back σου φευγει χοντρο μπαγιόκο...Οποτε ποιος θα μπει σ'αυτα τα εξοδα? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Νοέ 2003, 11:37:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Bλεπω εχετε αρχισει να πιανετε το νοημα αυτης της στηλης. Ενταξει, ισως να μην μπορουμε να παραθεσουμε με ακρηβεια τι ιποδηναμη εχει επιτυχει ο καθενας, αλλα στο περιπου (1-3 αλογα) ξερουμε και σιγουρα ξερουμε ποσο τα εχουμε πληρωσει (πολυ σημαντικο). Ας πουμε εγω που εχω το 1400αρι με ενδιαφερει πολυ να ξερω αλλοι 1400αριδες ακριβως τι εχουν κανει. Αλλοι με 1100, 1600 και 2000 το ιδιο φανταζομαι.
Επεισης, οσοι εχουν κανει reprograming μας ενδιαφερι να μαθουμε τι καταφεραν, η οσοι εχουν βαλει, χταποδι-καταλιτη-τελικο, η εκκεντροφορους. Ετσι κι αλλιως στα περισσοτερα "βελτιωτιρια" που κανουν reprograming η μεγαλες αλλαγες τυπου full εξαγωγη, σου κανουν και δυναμομετρηση τζαμπα. Αρα δεν γινετε, σιγουρα καποιος εχει κανει δυναμομετρηση, τοσα μελη ειμαστε εδω! Δεν γινετε να μην υπαρχει καποιος που μην ξερει ακριβως τι παιζει με τ'αμαξι του! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|