Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Wisdom (Γιώργος) Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.6 XT Premium (2003)
Ένταξη: 02 Μάρ 2007 Δημοσιεύσεις: 6
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 02 Μάρ 2007, 16:36:23 Θέμα δημοσίευσης: 307 - H πόρτα του συνοδηγού δεν κλειδώνει πάντα |
|
|
Γεια σε όλη την παρέα.
Το πρόσφατο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι η αδυναμία του κεντρικού κλειδώματος να κλειδώσει την πόρτα του συνοδηγού. Για την ακρίβεια δεν το κάνει πάντα, αλλά με μια συχνότητα περίπου 2 στις 3 προσπάθειες. Δηλαδή πατάω το κλείδωμα από το κουμπί στο κλειδί (και συναγερμού) και κλειδώνουν όλες οι πόρτες με το χαρακτηριστικό θόρυβο εκτός της πόρτας συνοδηγού. Αν κάποιος ανοίξει την πόρτα αυτή ανοίγει κανονικά και ξεκλειδώνουν αυτόματα όλες οι υπόλοιπες. Μερικές φορές μάλιστα μουλαρώνει και σε συνεχόμενες προσπάθειες δεν κλειδώνει με τίποτα. Τότε από το συχνό πάτημα του κουμπιού το κλειδί τα παίζει και θέλει αναμονή 1-2 λεπτά για να ξαναρχίσει να δουλεύει. Στη φάση αυτή δεν λειτουργεί καθόλου το κεντρικό κλείδωμα ούτε μηχανικά από την κλειδαριά του οδηγού . Αναγκάστηκα αρκετές φορές να αφήσω το αμάξι ξεκλείδωτο λόγω αυτού του προβλήματος
Άλλαξα μπαταρία στο κλειδί μήπως έφταιγε αυτό αλλά τζίφος. Ρώτησα σε ένα Peugeot Service και μου είπαν ότι μάλλον πρέπει να αλλάξω την ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά του συνοδηγού (κόστος ανταλλακτικού γύρω στα 63 ευρώ + εργασία γύρω στα 25). Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι αφενός ότι δεν το κάνει πάντα και αφετέρου ότι κολλάει και το κεντρικό μηχανικό κλείδωμα. Έχει κανείς συναντήσει κάτι παρόμοιο;
Κατά τα λοιπά να πω ότι μέχρι τώρα (90.000χλμ) έχω μείνει μια φορά από καμμένο πολλαπλασιαστή, έχω αλλάξει 9 φορές (!) το γνωστό ζουάν εξάτμισης που τρίζει, έχω αλλάξει 2 φορές το ραδιο-CD επειδή "τρώει" μέσα CD και δεν βγαίνουν, εσχάτως άρχισε να μου κολλάει και να σταματάει και εμένα το φλας, οι λάμπες καίγονται τακτικότατα, ενώ για τη θορυβώδη πίσω ανάρτηση κάνω απλά υπομονή. Μην ξεχάσω να πω πως ποτέ (από παραλαβής) δεν μου δούλεψε το αυτόματο άναμμα των αλάρμ στο απότομο φρένο και η Peugeot ποτέ δεν κατάφερε να μου το φτιάξει.
Αυτά...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
drdino (Kωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)
Ένταξη: 16 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 3365 Τόπος: Βροχονήσι
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 05 Μάρ 2007, 02:53:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όσον αφορά το αυτόματο άναμμα των αλάρμ, αφενός σίγουρα δοκίμασες δυνατό φρένο σε καλό οδόστρωμα, αφετέρου είναι ενεργοποιημένη η αντίστοιχη επιλογή στην BSI;
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
panosgep (Πάνος) Νέος χρήστης

Peugeot 206 GTI (Χωρίς Καθρέφτες)
Ένταξη: 09 Φεβ 2005 Δημοσιεύσεις: 85 Τόπος: Ιωάννινα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 05 Μάρ 2007, 10:55:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το πρόβλημα με το κλείδωμα μου το είχε παρουσιάσει κι εμένα.
Παρουσιάστηκε όταν από δικιά μου βλακεία πάτησα να ανοίξει και κάποιος το κράταγε κλειστό από μέσα.
Φυσικό κι επόμενο να χαλάσει (από σύμπτωση κι εμένα του συνοδηγού)
Πήγα στην Peugeot και μου άλλαξαν το μύλο της κλειδαριάς και όλα κομπλέ.
(Εννοείται εντός εγγύησης)
Riding on my own I speed, riding on a road of fire
Staring at the autumn leaves, left is for the neon isles
Waiting on the road a torment, waiting on the road the doormen
Riding on my own I speed, right is for the shadowshires
P@N1S |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 05 Μάρ 2007, 17:52:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
drdino έγραψε: |
Όσον αφορά το αυτόματο άναμμα των αλάρμ, αφενός σίγουρα δοκίμασες δυνατό φρένο σε καλό οδόστρωμα, αφετέρου είναι ενεργοποιημένη η αντίστοιχη επιλογή στην BSI; | Φίλε drdino έχω το αμάξι 3,5 χρόνια με 90.000χλμ, πίστεψέ με έχω δοκιμάσει τα πάντα, κάτω από όλες τις συνθήκες. Το τεστάρισε στο δρόμο και τεχνικός της Dakar και επιβεβαίωσε το πρόβλημα. Στην αρχή μου είχαν πει ότι θα λυνόταν με αναβάθμιση λογισμικού, μετά όμως, και αφού το είχαν ήδη ψάξει στο διαγνωστικό, μου είπαν ότι θα έπρεπε να το πάω στη LION να το ψάξουν ενδελεχώς. Εγώ δεν θεώρησα το συγκεκριμένο πρόβλημα τόσο σημαντικό για να χάσω 1-2 μέρες δουλειάς να τρέχω στον Κηφισό και έτσι το άφησα στην τύχη του. Απλά όποτε φρενάρω απότομα στην Εθνική ή στην Αττική Οδό πατάω το κουμπί των αλάρμ μόνος μου .
panosgep έγραψε: | Το πρόβλημα με το κλείδωμα μου το είχε παρουσιάσει κι εμένα.
Παρουσιάστηκε όταν από δικιά μου βλακεία πάτησα να ανοίξει και κάποιος το κράταγε κλειστό από μέσα.
Φυσικό κι επόμενο να χαλάσει (από σύμπτωση κι εμένα του συνοδηγού)
Πήγα στην Peugeot και μου άλλαξαν το μύλο της κλειδαριάς και όλα κομπλέ.
(Εννοείται εντός εγγύησης) |
Φίλε panosgep στο 307 αντίθετα με το 206 οι κλειδαριές είναι μόνο μαγνητικές. Δηλαδή οι πόρτες δεν έχουν εσωτερικό "μάνταλο" που να ανεβοκατεβαίνει όπως στο 206. Παρόλα αυτά κι εγώ ψιλιάζομαι πως η γενεσιουργός αιτία είναι περίπου η ίδια. Μου είχε τύχει αρκετές φορές την ώρα που ξεκλείδωνα το αμάξι ο συνοδηγός να έχει ήδη τραβηγμένο το εξωτερικό χερούλι με αποτέλεσμα η πόρτα του να μην ξεκλειδώσει κεντρικά. Ίσως αυτό δημιούργησε το πρόβλημα.
Όπως και να έχει, μη βλέποντας άλλη λύση, θα πάω για αντικατάσταση και βλέπουμε. Δυστυχώς εγώ είμαι εδώ και καιρό εκτός εγγύησης. Ευχαριστώ πάντως  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Touristas (Αργύρης) Τεχνικός Σύμβουλος
Peugeot Geopolis RS 300
Ένταξη: 15 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 3273 Τόπος: Νικαια-Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 05 Μάρ 2007, 21:25:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Wisdom έγραψε: | Φίλε drdino έχω το αμάξι 3,5 χρόνια με 90.000χλμ, πίστεψέ με έχω δοκιμάσει τα πάντα, κάτω από όλες τις συνθήκες. Το τεστάρισε στο δρόμο και τεχνικός της Dakar και επιβεβαίωσε το πρόβλημα. Στην αρχή μου είχαν πει ότι θα λυνόταν με αναβάθμιση λογισμικού, μετά όμως, και αφού το είχαν ήδη ψάξει στο διαγνωστικό, μου είπαν ότι θα έπρεπε να το πάω στη LION να το ψάξουν ενδελεχώς. Εγώ δεν θεώρησα το συγκεκριμένο πρόβλημα τόσο σημαντικό για να χάσω 1-2 μέρες δουλειάς να τρέχω στον Κηφισό και έτσι το άφησα στην τύχη του. Απλά όποτε φρενάρω απότομα στην Εθνική ή στην Αττική Οδό πατάω το κουμπί των αλάρμ μόνος μου . |
Δεν είσαι ο μόνος που λέει ότι δεν λειτουργεί.
Επίσης εάν απλά φρενάρεις δυνατά δεν είναι απαραίτητο να ανάψουν τα αλάρμ.
Συνήθως σε πολύ απότομα φρεναρίσματα ανάβουν , στο δικό μου δουλεύουν πάντως κανονικά.
Επίσης έχω προσπαθήσει πολλές φορές να τα κάνω να δουλέψουν έτσι απλά με ένα φρενάρισμα αλλά δεν.
Δοκίμασε να πατήσεις απότομα το φρένο αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα ανάψουν. Το άλλο που μπορεί να συμβαίνει είναι , εάν έχεις κάνει αναβάθμιση στο BSI να μην έχουν ενεργοποίηση αυτή την λειτουργία. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
drdino (Kωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)
Ένταξη: 16 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 3365 Τόπος: Βροχονήσι
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 05 Μάρ 2007, 22:03:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ααακριβώς.
Πρέπει να υπάρξει απότομη, δυνατή επιβράδυνση, και να είναι και ενεργοποιημένη η αντίστοιχη λειτουργία στην BSI.
Στις Σέρρες ας πούμε μου άναβε συνέχεια. 
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Peugeot Geopolis RS 300
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2007, 07:52:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φτάνει όμως γιατί είμαστε off topic  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 30 Μάρ 2007, 17:17:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για το πρόβλημα με το μη κλείδωμα της πόρτας συνοδηγού τελικά όντως είχε πρόβλημα η μαγνητική κλειδαριά. Χρειάστηκε να περιμένω περίπου 15 μέρες για να βρεθεί σωστό ανταλλακτικό, την άλλαξα και τώρα όλα καλά. Κόστος γύρω στα 80 ευρώ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 15 Απρ 2008, 19:01:03 Θέμα δημοσίευσης: Νέα επεισόδια! |
|
|
Επανέρχομαι στο θέμα μετά από ένα χρόνο γιατί εδώ τα πράγματα πλέον δεν μπορεί να είναι τυχαία.
Εδώ και 3 μήνες περίπου εμφάνιζε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα η κλειδαριά του οδηγού. Εκεί τα πράγματα ήταν πιο εύκολα από του συνοδηγού γιατί μπορούσα να την κλειδώνω χειροκίνητα βάζοντας το κλειδί στην κλειδαριά. Το μόνο που δεν μπορούσα να κάνω ήταν να κλειδώσω το αυτοκίνητο από μέσα πατώντας το αντίστοιχο κουμπί, αλλά ως μαντράχαλος δεν αισθανόμουν συχνά την ανάγκη αυτή και το άφηνα. Πρόσφατα όμως που πήγα το αμάξι για έλεγχο δονήσεων στο ρελαντί (βλ. αντίστοιχο θέμα) άλλαξα και την κλειδαριά του οδηγού ώστε να μπορώ να τηλεχειρίζομαι πάλι το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου χωρίς να χρησιμοποιώ το κλειδί. Από τη βαρεμάρα μου δηλαδή πήγα κι έδωσα γύρω στα 90 ευρώ. Αυτά πριν μία εβδομάδα.
Και εκεί που νόμιζα ότι τα προβλήματα με τις κλειδαριές μου τελείωσαν μετά από 2 αντικαταστάσεις, τσουπ, το ίδιο περίπου πρόβλημα αλλά πολύ πολύ χειρότερο μου εμφανίστηκε χθες στην κλειδαριά του πορτ μπαγκάζ. Συγκεκριμένα κάθε φορά που προσπαθώ να κλείσω το πορτ μπαγκάζ αυτό ξανανοίγει (ξεκλειδώνει μόνο του). Δηλαδή εδώ το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν κλειδώνει η κλειδαριά, αλλά ότι κλείνει και αμέσως ανοίγει μόνη της. Αποτέλεσμα: το αυτοκίνητο δεν κλειδώνει (άρα μένει ανοιχτό το βράδυ) και όση ώρα οδηγώ μου βγάζει προειδοποίηση για ανοιχτή πόρτα και αναβοσβήνει εκνευριστικά το φως στο σαλόνι. Άσε που φοβάμαι ότι σε καμιά λακούβα το πορτ-μπαγκάζ θα ανοίξει μόνο του και θα πάρει ο αέρας τα πάντα (συγκρατείται μόνο από το βάρος του).
Πάλι αντικατάσταση κλειδαριάς; 3η στη σειρά μέσα σε ελάχιστους μήνες; Μα είναι δυνατόν; Τι είναι οι κλειδαριές, λάμπες με συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας; Είμαι ο μόνος ηλίθιος με τέτοια προβλήματα μετά από 4,5 χρόνια χρήσης και 115.000χλμ; Μήπως αντί για service έπρεπε τόσο καιρό να είχα προσλάβει κλειδαρά; Πείτε μου καμιά λογική ιδέα, εξήγηση ή λύση γιατί κοντεύω να τρελαθώ!
Σημειωτέον ότι το αμάξι δεν έχει ούτε το παραμικρό τρακάρισμα για να πει κανείς ότι κάτι έχει στραβώσει. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Peugeot Geopolis RS 300
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 15 Απρ 2008, 20:50:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν έχει χαλάσει η κλειδαριά αλλά το μπουτόν που ανοίγει την πόρτα.
Μένει πατημένο και ανοίγει συνέχεια η πόρτα.
Προσπάθησε να τραβήξεις το πλαστικό που έχει για να μην το πατάει. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Απρ 2008, 09:21:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γενικα μπορουμε να κανουμε κατι να μην κανουν σαν πολυβολα οι κλειδαριες οταν ανοιγουν η κλεινουν...? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Peugeot Geopolis RS 300
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Απρ 2008, 16:15:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μόνο λίπανση εξωτερικά , αλλά αυτό δεν νομίζω πως βοηθάει και ιδιαίτερα παρά μόνο στο άνοιξε κλείσε της πόρτας. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mayas (christos) Μόλις έγραψα

206 1.4 16v XS
Ένταξη: 29 Δεκ 2009 Δημοσιεύσεις: 24
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Οκτ 2010, 15:40:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ιδιο πρόβλημα σε 206.....
Εκει που πας κανονικα τιιιιιιιτ τιιιιιιιιιιτ πόρτα συνοδηγού ανοιχτη....
Πιθανόν να εχει να κάνει κ κάποιος αισθητήρας αλλά αν καταλήξατε κάπου μια απάντηση θα ηταν διαφωτιστική.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση μπορει να εχει ο μυλος της κλειδαριας σε μια τετοια περίπτωση. Ισως τελικα να ειναι αλλο ζητημα .... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
edessaios (george) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 24 Αύγ 2010 Δημοσιεύσεις: 15
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Οκτ 2010, 16:46:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
γιωργο, τι τραβας και εσυ ρε φιλε...
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
abaleo (stathis) Τρελλαμένο μέλος

Pug 206 1.6 (16V) GTi (2005)
Ένταξη: 04 Οκτ 2006 Δημοσιεύσεις: 890 Τόπος: Καλλιθέα - Πάτρα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Οκτ 2010, 17:13:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
και φίλος με xsara τα ίδια τραβάει και το αφήνει ξεκλείδωτο εδώ και χρόνια... 
--- |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Οκτ 2010, 17:23:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τα ίδια έκανε κ το 307 του αδερφού μου... του άλλαξαν εντός εγγύησης τα πάντα (ολες τις κλειδαριές, εγκεφάλους κ εγώ δεν ξέρω τι ακριβώς) κ δεν το ξανάκανε ποτέ.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sonermgb (Αρης) Φανατικό μέλος

peugeot 307 1.6xs 2007 facelift
Ένταξη: 04 Δεκ 2009 Δημοσιεύσεις: 350 Τόπος: αθηνα.χαλανδρι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Οκτ 2010, 17:35:02 Θέμα δημοσίευσης: Re: 307 - H πόρτα του συνοδηγού δεν κλειδώνει πάντα |
|
|
Wisdom έγραψε: | οι λάμπες καίγονται τακτικότατα, |
Να αναφερθώ και εγώ στις λάμπες (μόνο οι πίσω) μου καιγόντουσαν τακτικότατα όπως είπες και εσύ...μέχρι που νευρίασα τόσο και τις άλλαξα ....όλες!Ευτυχώς τον τελευταίο ενάμησι χρόνο δεν έχει καεί καμία.....πριν 1 κάθε μήνα περίπου , ίσως και σε πιο λίγο χρονικό διάστημα πολλές φορές.

Χαμογέλα ρε! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mayas (christos) Μόλις έγραψα

206 1.4 16v XS
Ένταξη: 29 Δεκ 2009 Δημοσιεύσεις: 24
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Οκτ 2010, 14:33:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
προσωπικα συνεχιζω να παιζω με τις ασφάλειες οδηγου/συνοδηγου κ οταν χτυπαει για ανοιχτη πόρτα κλεινω χειροκινητα του συνοδηγου οποτε ασφαλίζει κ το βουλωνει... Αν όμως πατησω το κουμπι δεν κλειδωνει.
Αγνωσται αι βουλαι του 206 μου 
Dream On... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
leontis333 (ΛΕΩ) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 13 Ιαν 2016 Δημοσιεύσεις: 1
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 13 Ιαν 2016, 20:36:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπέρα σε όλους.
Επαναφέρω το θέμα μιας και μου κάνει και εμένα κόνξες η πόρτα του συνοδηγού. Μάλλον είναι απλό αλλά εγώ παραείμαι άσχετος.
Δεν ανοίγει η πόρτα του συνοδηγού από έξω. Αλλά το κάνει ορισμένες φορές(τις περισσότερες).
Υπάρχει κάπου καμία ασφάλεια να την γυρίσω όπως είχαν παλαιότερα αυτοκίνητα ??
μου κάνει εντύπωση γιατί δεν βρίσκω εμφανώς κάτι.
υστ: έχω ένα peugeot 307 1.6 2003..
Βοηθάτε βρε παίδες. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|