PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Πρόβλημα στην εκκίνηση

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
georgekanell 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 01 Δεκ 2015

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 01 Δεκ 2015, 19:14:02    Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα στην εκκίνηση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα σε όλους σας!
Είμαι κάτοχος ενός peugeot 207 (1.4l, 95hp, κινητήρας 8FS), 2009 μοντέλο.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχω το εξής πρόβλημα: Όταν είναι κρύο το αμάξι (ή έχει αρκετές ώρες να δουλέψει) μου κάνει κάτι μπουκώματα στην αρχή. Δίνω γκάζι και όταν οι στροφές φτάνουν στις 2500 περίπου πέφτουν απότομα. Μερικές φορές πατάω γκάζι και δεν ανεβαίνουν καν. Το Σεπτέμβρη λοιπόν το πήγα στο μηχανικό και αφού το σύνδεσε στο διαγνωστικό έβγαλε σφάλμα στην ηλεκτρική αντίσταση του γκαζιού. Άλλαξα το πεντάλ αλλά το πρόβλημα δυστυχώς παρέμεινε... Εδώ να σας αναφέρω ότι όταν το αμάξι αρχίζει να ζεσταίνεται δουλεύει ρολόι. Επίσης έχω εγκατεστημένο αέριο αλλά το έχω δοκιμάσει μια βδόμαδα μόνο βενζίνη και το πρόβλημα εμφανίζεται και τότε, οπότε θεωρώ (με τις φτωχές μου γνώσεις) ότι δεν σχετίζεται με το αέριο.

Το πρόβλημα λοιπόν παρέμενε αλλά ήταν υποφερτό. Αποφάσισα για όλο αυτό το διάστημα να μην το επισκευάσω με τη λογική ότι καλυτέρα να περιμένω να χαλάσει τέλειως το μηχανικό/ηλεκτρονικό εξάρτημα για να ξέρω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ήδη είχα δώσει τζάμπα 200 ευρώπουλα..

Όλο αυτό το διάστημα και καθώς άρχισε να κρυώνει ο καιρός το πρόβλημα άρχισε να γίνεται πιο έντονο με αποτέλεσμα να μου ανάβει ανα τακτά χρονικά διαστήματα το λαμπάκι του κινητήρα και να εμφανίζεται το μήνυμα "antipollution system faulty". Πηγαίνοντας το σ έναν άλλο μηχαικό όλο αυτό το διάστημα όπου μου διάβαζε τον εγκέφαλο έβγαζε σαν κύριο σφάλμα αυτό του γκαζιού και μερικές φορές έβγαζε και άλλα σφάλματα, όπως βλάβη στον λ, πλούσιο μίγμα και μια φορά έβγάλε και σφάλμα στην πεταλούδα! Ο άνθρωπος μου εξήγησε ότι αποκλείεται να είναι το ηλεκτρόγκαζο και κακώς το άλλαξα. Μου έθεσε ως πιο πιθανή αιτία να είναι χαλασμένος ο θερμοστάτης του νερού και ως δεύτερη πιθανή αιτία κάποια βλάβη στον λ.

Εγώ πίστευω ότι ίσως να είναι ο θερμοστάτης του νερού γιατί παρατηρώ τα εξής:
1) όταν ανάβει το λαμπάκι του κινητήρα (το οποίο το τελευταίο διάστημα ανάβει σχεδόν κάθε μέρα) ανάβει και το βεντιλατέρ (παρόλο που είναι κρύος ο κινητήρας) το οποίο δεν σβήνει με τίποτα παρά μόνο αν βγάλω τον πόλο της μπαταρίας
2) το Σεπτέμβρη που ήταν ακόμη ζεστός ο καιρός όταν έβαζα μπρος ο κινητήρας ανέβαζε συνέχεια στροφές 1200-1300 και μετά από λιγο διάστημα έπεφταν. Τώρα που έπιασαν τα κρύα δεν το κάνει ποτέ!
3) όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία του νερού (δηλ. γύρω στους 70 βαθμούς) τότε το πρόβλημα εξαφανίζεται δια μαγείας.. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι σήμερα το πρωί περίμενα περίπου 15 λεπτά να πάει η θερμορασία του νερού σχεδόν 80 βαθμούς και μετά μπόρεσα να φύγω σαν άνθρωπος!

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω την άποψή σας σχετικά με το πρόβλημα αυτό. Εάν κάποιο άλλο μέλος αντιμέτωπισε το ίδιο πρόβλημα θα ήθελα να με ενημερώσε τι έφταιγε τελικά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο. Απλώς ήθελα να σας δώσω μια πλήρη είκονα..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης