Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Andreasf1 (Ανδρέας) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 GT 1.6 (HDi) 110
Ένταξη: 05 Δεκ 2012 Δημοσιεύσεις: 514 Τόπος: Καλαμάτα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Ιούν 2015, 18:27:32 Θέμα δημοσίευσης: θόρυβος μπιλιοφόρου - Peugeot 207 |
|
|
Μιας και δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο ποστ, ανοίγω αυτό το θέμα.
Εδώ και περιπου 2-3 μηνες το αμάξι κάνει εναν θόρυβο όταν βάζω πρώτη και ξεκινησω σχετικα απότομα ή όταν βάζω όπισθεν και επίσης ξεκινησω απότομα. Όταν πρωτοεμφανίστηκε ο θόρυβος ακουγόταν μόνο ενα "τακ"(σαν να χτυπανε μεταλα μεταξύ τους) και όχι πάντα. Πλέον το ακούω συνέχεια.. ακούγονται 2-3 "τακ" ακόμα και σε αλλαγή ταχύτητας απο πρώτη σε δευτέρα ή ακόμα και σε κατεβάσματα. Το "τακ" που λεω θυμίζει έντονα μπιλιοφορο και λογικά είναι αυτό. Δεν έχει σημασία είτε είναι στριμμένο το τιμόνι, είτε όχι. Ο ήχος ακούγεται όπως και να χει και ακούγεται να είναι απο κει.
Και τώρα η ερώτηση:
Η Πεζώ δεν δίνει ξεχωριστά μπιλιοφορο παρά μόνο όλο το ημιαξόνιο. Αλλά ούτε στα 206 δίνει μπιλιοφορο παρα μονο ολοκληρο το ημιαξόνια, που είμαι σίγουρος πως αλλάζουν.
Υπάρχει του εμπορίου ξεχωριστά ο μπιλιοφορος για τα 207; με μια αναζήτηση στο Google δεν βρήκα κάτι. Έχει αλλάξει ποτέ κανείς;
Στην Πεζώ που ρωτησα δεν ήξεραν αν γίνεται στα 207 να χωρίσει ο μπιλιοφορο με το ημιαξονιο. Και δεν τους έχει τύχει μου είπαν να χρειαστεί να αλλάξουν ποτέ γιατί δήθεν δεν μασανε ακόμα και στα φτιαγμένα.
Peugeot 2 0 7 | GT HDI | |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Manos206 Moderator

Ένταξη: 02 Ιούν 2010 Δημοσιεύσεις: 860 Τόπος: Πειραιάς
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Ιούν 2015, 18:41:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ναι, η βάση είναι κι όλας πρόσφατα αλλαγμένη.
Ο θόρυβος εντοπίζεται απο κει.. Αν δλδ κατσεις δίπλα απο τον αριστερό τροχό και είναι κάποιος μέσα να ξεκινήσει το αμάξι, θα ακουσεις τον ήχο να έρχεται απο εκεί.. Δλδ, θεωρώ, τον μπιλιοφορο μιας και δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο εκεί. Και θυμίζει και τον ήχο που κάνουν οι κλαμενοι μπιλιοφοροι.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TopGear (Χρήστος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more
Ένταξη: 03 Ιούν 2007 Δημοσιεύσεις: 993 Τόπος: Pole Position
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Ιούν 2015, 19:47:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Είχα ένα παρόμοιο θέμα στο αμάξι μου πριν 1-2 χρόνια. Άκουγα τακ τακ έως ταχύτητες 30-40χλμ. Έπειτα ή σταματούσε ή ήταν μεγαλύτερος ο θόρυβος για να το ακούσω. Ενώ υπήρχαν υποψίες για μπιλιοφόρο, τελικά κάπου την είχαν ακούσει τα ψαλίδια, βασικά το αριστερό. Λίγο μεν, αλλά από εκεί προερχόταν.
Μια ιδέα επιπλέον να ψάξεις.
My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Ιούν 2015, 20:01:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ευχαριστώ για την ιδέα! Έχει περάσει και από μένα αυτή η ιδέα αλλά δυσκολευομαι να πιστέψω πως είναι απο κει.. Γιατί όπως είπα ο ήχος δειχνει να έρχεται απο κει.. :/
Πως καταλαβαίνεις οτι την έχει ακούσει ψαλίδι;; απο τα σινεμπλόκ αν είναι φαγωμενα; αν και τα είχα τσεκαρει πρόσφατα και ηταν κομπλε!
Υπάρχει περιπτωση να έχει φαγωθεί η πλήμνη; γιατί το άκουσα και αυτό.. 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
android (γιωργος) Έχω ξεφύγει !!!

207 gt
Ένταξη: 30 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 3540
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Ιούν 2015, 20:04:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
στις στροφες δεν σου κανει τπτ?Σε 90αρες αργες κλειστες που κοβεις σχεδον τερμα και ψιλοδινεις γκαζι εκει κανει κρακ κρακ ο μπιλιοφορος,τακ στα ξεκινηματα ηταν η πανω βαση του σασμαν εμενα κατω απο την μπαταρια |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TopGear (Χρήστος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more
Ένταξη: 03 Ιούν 2007 Δημοσιεύσεις: 993 Τόπος: Pole Position
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Ιούν 2015, 22:04:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Andreasf1 έγραψε: | Ευχαριστώ για την ιδέα! Έχει περάσει και από μένα αυτή η ιδέα αλλά δυσκολευομαι να πιστέψω πως είναι απο κει.. Γιατί όπως είπα ο ήχος δειχνει να έρχεται απο κει.. :/
Πως καταλαβαίνεις οτι την έχει ακούσει ψαλίδι;; απο τα σινεμπλόκ αν είναι φαγωμενα; αν και τα είχα τσεκαρει πρόσφατα και ηταν κομπλε!
Υπάρχει περιπτωση να έχει φαγωθεί η πλήμνη; γιατί το άκουσα και αυτό..  |
Πλύμνη δεν νομίζω τόσο. Σινεμπλόκ ίσως πιο πιθανό κάπου να τζογάρει. Το δικό μου ήταν ένας συνδυασμός κόντρα βάσης και αριστερού ψαλιδιού. Το άκουγα αυτό το τακ τακ λες και ακουγόνταν σχεδόν κεντροαριστερά εκεί που είναι τα πετάλια.
Μπιλιοφόρος όπως σου είπανε, σε 90άρες στροφές ή όταν τερματίζεις το τιμόνι, θα χάλαγε ο Δίας σε θόρυβο.
My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιούν 2015, 12:48:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
android έγραψε: | στις στροφες δεν σου κανει τπτ?Σε 90αρες αργες κλειστες που κοβεις σχεδον τερμα και ψιλοδινεις γκαζι εκει κανει κρακ κρακ ο μπιλιοφορος,τακ στα ξεκινηματα ηταν η πανω βαση του σασμαν εμενα κατω απο την μπαταρια |
Κάνει και όταν έχω στριμμένο τιμόνι αλλά δεν είναι οτι κάνει πολύ παραπάνω. Το ίδιο κάνει θα έλεγα..
Έχω ανοίξει καπό και αυτό το Κρακ δεν ακούγεται απο το χώρο του μηχανοστασίου. Κάνει μπαμ ότι είναι απο τροχό μεριά..
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιούν 2015, 12:52:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
TopGear έγραψε: | Andreasf1 έγραψε: | Ευχαριστώ για την ιδέα! Έχει περάσει και από μένα αυτή η ιδέα αλλά δυσκολευομαι να πιστέψω πως είναι απο κει.. Γιατί όπως είπα ο ήχος δειχνει να έρχεται απο κει.. :/
Υπάρχει περιπτωση να έχει φαγωθεί η πλήμνη; γιατί το άκουσα και αυτό..  |
Πλύμνη δεν νομίζω τόσο. Σινεμπλόκ ίσως πιο πιθανό κάπου να τζογάρει. Το δικό μου ήταν ένας συνδυασμός κόντρα βάσης και αριστερού ψαλιδιού. Το άκουγα αυτό το τακ τακ λες και ακουγόνταν σχεδόν κεντροαριστερά εκεί που είναι τα πετάλια.
Μπιλιοφόρος όπως σου είπανε, σε 90άρες στροφές ή όταν τερματίζεις το τιμόνι, θα χάλαγε ο Δίας σε θόρυβο. |
Σκέφτομαι μήπως είναι ακόμα στην αρχή της κατρακυλας και γιαυτό δεν έχει τόσο θέμα ακόμα..
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιούν 2015, 19:59:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Υπαρχει μπιλιοφορος σαν ανταλακτικο |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιούν 2015, 22:11:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Giannis307 έγραψε: | Υπαρχει μπιλιοφορος σαν ανταλακτικο |
Τέλεια! Απο κάπου που μπορούμε να προμυθευτουμε γνωρίζεις;
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
android (γιωργος) Έχω ξεφύγει !!!

207 gt
Ένταξη: 30 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 3540
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 06 Ιούν 2015, 23:04:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Andreasf1 έγραψε: | Giannis307 έγραψε: | Υπαρχει μπιλιοφορος σαν ανταλακτικο |
Τέλεια! Απο κάπου που μπορούμε να προμυθευτουμε γνωρίζεις; |
μεταχειρα ημιαξονιο χωρις τζογο βρες μαμα,το κακο ειναι πως για να σαι 100% πρεπει να πας με το ημιαξονιο στο χερι
Εγω τον πηρα στο χερι γρηγορα εναν ιταλικο που χα βαλει
η skf δεν εχει φερει ποτε αυτον τον κωδικο ελλαδα
Τον στελνει αυτος σε 5-6 μερες απο γερμανια
http://www.antallaktikaonline.gr/skf/14175
τσεκαρε με πλαισιο ομως για σιγουρα τηλεφωνικα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Ιούν 2015, 00:32:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
100€ ο μπιλιοφορος;; Απο κάποια αλλά μοντέλα ξέρω οτι παίζουν κάπου στο 30€ άντε 40€.
οκ, θα πάρω μεταχειρο ημιαξόνιο που έχω βρει.
Απλα πως στα κομμάτια να ξέρω με σιγουριά οτι φταίει αυτό;
Μάλλον θα το αφήσω να επιδεινωθεί κι άλλο ο θόρυβος για να είμαι σίγουρος και θα ενημέρωσω τι ηταν τελικά.
Ωστόσο μέχρι τότε, δέχομαι ιδέες για το τι άλλο θα μπορούσε να είναι..
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
N207r (Nikos) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye f/l
Ένταξη: 21 Νοέ 2010 Δημοσιεύσεις: 567 Τόπος: Xylokastro
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Ιούν 2015, 09:28:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εάν δεν έχεις κάνει ακόμη τίποτα βγάλε τροχό Κ τσέκαρε κεντρικό παξιμάδι το ίδιο ακριβός έκανε Κ εμένα ρώταγα από δω Κ εκεί Κ ήμουν έτοιμος για μπιλιοφορο.. το μόνο που ήθελε ήταν σφίξιμο το κεντρικό μπουλονι.
1 stage.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Ιούν 2015, 15:36:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
N207r έγραψε: | Εάν δεν έχεις κάνει ακόμη τίποτα βγάλε τροχό Κ τσέκαρε κεντρικό παξιμάδι το ίδιο ακριβός έκανε Κ εμένα ρώταγα από δω Κ εκεί Κ ήμουν έτοιμος για μπιλιοφορο.. το μόνο που ήθελε ήταν σφίξιμο το κεντρικό μπουλονι. |
Όχι, δεν έχω κάνει κάτι ακόμα. Θέλω να βγάλω τροχό να ξανά τσεκαρω πιθανά σημεία που μπορεί να ακούγεται ο θόρυβος.
Θα κοιτάξω και αυτό που μου ειπες.. Μακάρι να είναι κάτι τέτοιο απλό!
Θα ενημερωσω..
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|