Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
206xtreme (Vassilis) Μέλος

Ένταξη: 30 Οκτ 2009 Δημοσιεύσεις: 124
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιαν 2015, 10:49:49 Θέμα δημοσίευσης: Κάποιο πρόβλημα πιθανότατα στη μετάδοση |
|
|
Καλημέρα σας παιδιά, γράφω εδώ μιας και στα "μηχανικά" θέματα δε σκαμπάζω πολλά πράγματα. Προφανώς και το αμάξι θα το δει κάποιος ειδικός κάποια στιγμή, απλά θα ήθελα να πάρω μια πρώτη ιδέα του τι να υπολογίζω.
Έχουμε και λέμε,
πρόσφατα, παρατήρησα κάποιο θέμα (μάλλον) στη μετάδοση στο όχημα, στο σασμάν ή κάπου εκεί γύρω. Το αμάξι είναι Peugeot 206 1.4 8V (Αδεια κυκλοφορίας '07).
Όταν βάζω μπροστά το μοτέρ, ακούγεται ένας παράξενος ήχος σαν "γουργούρισμα γάτας" σε ψηλότερη συχνότητα (δε ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω). Αυτό γίνεται στο ρελαντί λοιπόν. Όταν μπει ταχύτητα και μέχρι να πάρει στροφές το μοτερ, είναι ακόμη πιο αισθητός. Μόλις πάρει στροφές όμως εξαφανίζεται ο ήχος. Όταν κάνω χιλιόμετρα επίσης, το φαινόμενο είναι πιο ασθενές. Πάντα υπάρχει κατά την εκκίνηση απλά εξασθενεί. Στη 2α είναι αρκετά πιο ασθενές. Στην 3η 4η 5η δεν το παρατηρώ καν, βέβαια εκεί έχει στροφές το μοτέρ και δεν είναι στις 800-1000-1200.
Μέχρι στιγμής έχω ακούσει τα εξής:
1) Οτι πρέπει να αλλάξω βαλβολίνες και θα εξαφανιστεί τελείως.
2) Οτι είναι το ρουλεμαν του σασμαν (;;; και δεν είναι κάτι σοβαρό
3) Οτι χρειάζομαι δίσκο-πλατώ
4) Οτι χρειάζομαι σασμαν ολόκληρο
Αν κάποιος έχει γνώση ή εμπειρία πάνω στο θέμα και μπορεί να καταλάβει περίπου τι περιγράφω ας βοηθήσει παρακαλώ.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και τη βοήθεια σας και ζητώ συγγνώμη για την έλλειψη δικής μου γνώσης πάνω σε τέτοια θέματα.
   |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alfasud (Γιώργος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 106 R 1.6 (16V)
Ένταξη: 09 Νοέ 2011 Δημοσιεύσεις: 457
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιαν 2015, 10:57:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημέρα!
Διακινδυνεύω να σου πω για ρουλεμάν, αλλά καλύτερα κάνε λιγο υπομονή μέχρι να σου απαντήσουν οι... διακεκριμένοι σασμανολόγοι του club! 
Auto Power
"Ο ΝΟΤΗΣ" |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιαν 2015, 11:00:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Να σαι καλά φιλαράκι για την γρήγορη απάντηση. Μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό γιατί δεν είμαστε για τέτοιου είδους επισκευές στα καλά καθούμενα. 
   |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
athanas (Στεφανος) Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16v
Ένταξη: 17 Μάϊ 2010 Δημοσιεύσεις: 1035 Τόπος: χμμμμμμμ
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιαν 2015, 11:02:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ποσα χλμ εχει το αμαξι??
οταν πατας συμπλεκτη συνεχιζει η ηχος???
Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί.
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
reselie-206 (Αστραπόγιαννος) Έχω ξεφύγει !!!

207 522 whp
Ένταξη: 14 Ιαν 2011 Δημοσιεύσεις: 1753 Τόπος: Λαμία
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιαν 2015, 11:51:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γενικώς αν είναι ένας ήχος που σταματάει όταν πατάς συμπλέκτη και ξαναξεκινάει όταν αφήνεις συμπλέκτη τότε το πιθανότερο είναι να είναι το ρουλεμάν του πλατώ.. Δεν χρειάζεται αλλαγή εκτός αν έχεις πάρα πολλά χλμ
Αν στο κάνει πχ όταν δεν πατάς γκάζι και το αμάξι ρολλάρει με 2000 στροφές με πχ 2α (κάτι σαν γρργργργργργργργρ που ακούγεται ελάχιστα) τότε το πιθανότερο είναι να είναι ρουλεμάν σασμάν.. μπορείς επίσης να το δοκιμάσεις με 2α ρολλάροντας με πατημένο συμπλέκτη)
αν είναι αυτό καλό είναι να αλλαχθεί αφού σε χειρότερο στάδιο αρχίζει να τρώγεται το ρουλεμάν και υπάρχει περίπτωση είτε να κολλήσει και να σπάσεις καβούκι είτε να πάθεις ζημιά απο τα γρέζια
Παλαιότερα είχα 'φάει' τα πλανητικά του διαφορικού μου απο τέτοια ζημιά
Κόστος για τα 6 ρουλεμάν περίπου 120ε σε SKF +εργασία
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιαν 2015, 12:25:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
62000km έχει το αμάξι.
Το φαινόμενο το βλέπω κατά την εκκίνηση του μοτέρ χωρίς ταχύτητα στο κιβώτο. Μόλις του δώσω στροφές όμως δεν ακούγεται. Όταν μπει ταχύτητα και πάμε για εκκίνηση, "νιαουρίζει-γουργουρίζει" πάλι και το ίδιο μόλις πάρει στροφές σταματάει.
Λέτε να είναι ρουλεμάν πλατώ;
Θα κάνω και τις υπόλοιπες δοκιμές όπως τις είπε ο φίλος reselie-206 μόλις φύγω από τη δουλειά για να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.
(Μπορώ και από τώρα να απαντήσω σε αυτά που παρέθεσε, αλλά θέλω να είμαι σχολαστικός στην περιγραφή του προβλήματος, οπότε, σενάρια και χαρτί μολύβι για καταγραφή.)
edit: Επίσης όταν κατεβάζω το συμπλέκτη σταματάει (αλλά θα το ελέγξω πάλι σχολαστικά)
   |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Ιαν 2015, 01:18:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Steve έγραψε: | Βαλβολίνες έχεις αλλάξει ποτέ; |
Not sure. Αμα τις έχουν αλλάξει σε κανα service τότε ναι. Από μόνος μου δε νομίζω.
Γενικά παρατήρησα σήμερα ότι πάνω από τις 1000 στροφές δεν ακούγεται τίποτα.
Πρόβλημα (ήχος) εντοπίζεται κατά την εκκίνηση του μοτέρ (απο σβηστό) προφανώς είτε χωρίς ταχύτητα, είτε με το συμπλέκτη κάτω.
Ο ήχος ξανακούγεται και όταν είμαι σταματημένος (πχ φανάρι) αλλά αναμένος και βάζω πρώτη να ξεκινήσω. Στις επόμενες αλλαγές επειδή ποτέ δεν έχω κάτω απο 1000 στροφές δεν ακούγεται τίποτα. Ίσως ακουστεί στη 2α αλλά και πάλι όταν είναι χαμηλές οι στροφές (κάτω από 1000)
Έκανα αυτά που είπε ο φίλος reselie-206, ρολλαριστός με 2000 και 2α φορτωμένη, τίποτα, όλα κομπλέ, ρολλαριστός με το συμπλέκτη πατημένο και 2000 στροφές στο μοτέρ πάλι τίποτα, όλα καλά.
   |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Gotcha (George) Τρελλαμένο μέλος

F20 πετρέλης
Ένταξη: 06 Ιούν 2009 Δημοσιεύσεις: 813
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Ιαν 2015, 11:59:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αντλια νερου? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Ιαν 2015, 12:02:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Gotcha έγραψε: | αντλια νερου? |
Δεν έχω ιδέα. Λες να παίζει και αυτό; Από τις περιγραφές είναι πιθανό δηλαδή;
   |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
reselie-206 (Αστραπόγιαννος) Έχω ξεφύγει !!!

207 522 whp
Ένταξη: 14 Ιαν 2011 Δημοσιεύσεις: 1753 Τόπος: Λαμία
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Ιαν 2015, 12:38:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Off topic αλλα με τον ήχο που έχεις δεν έχεις θέματα με παράθυρα κτλπ? έχω ενα φίλο με ενα μπλέ corsa (το παλιό) που είναι τίγκα σε ήχο και όλη την ώρα κυκλοφορεί με ραγισμένα παρπρίζ, ξυλωμένα λάστιχα στεγανοποίησης και σπασμένα παράθυρα 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Ιαν 2015, 13:09:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
reselie-206 έγραψε: | Off topic αλλα με τον ήχο που έχεις δεν έχεις θέματα με παράθυρα κτλπ? έχω ενα φίλο με ενα μπλέ corsa (το παλιό) που είναι τίγκα σε ήχο και όλη την ώρα κυκλοφορεί με ραγισμένα παρπρίζ, ξυλωμένα λάστιχα στεγανοποίησης και σπασμένα παράθυρα  |
Με καλό δέσιμο στο αμάξι και μονωση, δεν έχεις κανένα πρόβλημα... Απλά ο φίλος σου δε το έχει δέσει καλά.
Με 160+ dB δε κουνάω ούτε παρμπρίζ, και δεν ακούς ούτε 1 μπζζζ μπζζζ από τις λαμαρίνες. Βέβεια έχουν πέσει ΛΕΦΤΑ και πατέντες στο θέμα δέσιμο-μόνωση. 
   |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 26 Ιαν 2015, 12:11:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πήγα από τον "ηχοσυστηματά" μου το Σάββατο, άκουσε το θόρυβο και μου είπε οτι κατά 99% προέρχεται από τον τεντωτήρα και όχι από το σασμάν και οτι δεν είναι κάτι ανυσηχητικό (απλά θα χρειαστώ 1 νούμερο μικρότερο λουρί). Δυστυχώς δεν βρήκα χρόνο να περάσω από κάποιον μηχανικό για να το διαπιστώσουμε.
(Το πόστ είναι καθαρά και μόνο για την ιστορία, δεν ξέρω κατά πόσο έχει δίκιο ή άδικο μιας και -σε αυτόν τον τομέα-, δεν γνωρίζω που παν τα τέσσερα)
   |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|