PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

ΓΕΝΙΚΑ - Αλυσίδες ή χιονολάστιχα ή χειμερινα ελαστικά
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ελαστικά και Τροχοί Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Δεκ 2008, 00:58:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μια χαρά είναι. Απλά δεν αντέχουν καθόλου οδήγηση σε άσφαλτο.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Δεκ 2008, 09:36:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

smoki έγραψε:
Επειδη ετοιμαζομαι για Αραχωβα τελος του μηνα και θελω να ειμαι προετοιμασμενος για καθε περιπτωσηρωταω το εξης. Μπορω να φορεσω αλυσιδες ή οχι? Γιατι εχω ακουσει οτι στα χαμηλοπροφιλα ελαστικα δεν μπαινουν αλυσιδες. Για χιονολαστιχα δεν ενδιαφερομαι καθως δεν κανω συχνα εξορμησεις στο χιονι.

Αν πας μέχρι Αράχωβα και όχι πιο πάνω, κατά 99,9% δεν θες αλυσίδες. Εδώ με Λέφο ανεβοκατεβήκαμε το Πάπιγκο τίγκα στο χιόνι χωρίς αλυσίδες Razz

Επιστροφή στην κορυφή
thantsi (Thanos)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 306 1.4 (8V) Champion (2000)

Ένταξη: 09 Αύγ 2007
Τόπος: Μαρουσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Δεκ 2009, 09:57:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φιλε μου καλημερα...επειδη πηγα χθες αραχωβα θες αλυσιδες σιγουρα αν προκειται να αναιβεις στο χιονοδρομικο...τωρα σου μιλαω για χθες κυριακη...το σαββατο το ειχε στρωσει και πιο κατω απο την αραχωβα!!!!Τρελα μεγαλε ξαμολησου στα χιονια!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Δεκ 2009, 10:09:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

είναι ποστς του 2008! Laughing

Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Δεκ 2009, 15:29:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εντάξει, μπορεί να έχει αποκλειστεί από τότε εκεί. Laughing

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
abaleo (stathis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Pug 206 1.6 (16V) GTi (2005)

Ένταξη: 04 Οκτ 2006
Τόπος: Καλλιθέα - Πάτρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Μάρ 2010, 21:23:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

στα καλαβρυτα περσι και φετος δεν συναντησα ποτε προβληματα με χιόνια στη διαδρομή, οδηγώντας πολιτισμένα
την πεμπτη θα παω προς παρνασσό και αναφέρεται στο νετ οτι οι δρόμοι ειναι ανοικτοι με αλυσίδες

σκέφτοαμι να παω να αγοράσω (κατι που κανονικά θα έπρεπε να είχα κανει εδω και καιρό) αλυσίδες φτηνές, αλλά φοβάμαι μην γρατζουνάνε ζάντες-φθείρουνε ελαστικά

είχα δει στο πρακτικερ αυτό τις σχοινοαλυσίδες τις μισελεν που κανουν 99€ και σκέφτομαι μηπως κανω αυτήν την επένδυση...

έχει κανένας γνώμη επ αυτού γιατι μόνο φαν των χειμερινων ελαστικών βρήκα εδω μέσα!?

---
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
sod (BASILHS)
Τμήμα Κοινωνικών Εκδηλώσεων

PUG 206 1.4 (8v) Βελτιωμενο στα σημεια

Ένταξη: 10 Νοέ 2004
Τόπος: athina - peristeri

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Μάρ 2010, 21:42:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εχεi ο ο αντιπροεδρας τετοιες................mikeeeeeeeeeeeee??????

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
xrisa-xs (ΧΡΥΣΑ)
Moderator
Επίσημο Μέλος

206xs 1.4 (2002) & 207 GT 1.6 (2009)

Ένταξη: 25 Οκτ 2005
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Μάρ 2010, 22:42:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγώ πάλι έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές φτηνές αλυσίδες που έχω πάρει από το σούπερμάρκετ και δεν είχα ποτέ πρόβλημα (τις έχω και κάποια χρόνια)

θέλουν μόνο λίγη προσοχή πριν τις βάλεις, δλδ να τσεκάρεις τους κρίκους ότι είναι όλοι σωστοί.

και όταν τις βάλεις στο ξεκίνημα να μην τις πιέσεις πολυ και πάρουν πολλές τάσεις και σπάσουν. Απλά πρέπει να κάνεις λίγο όπισθεν μερικά μέτρα και μετά μπροστά.

Watch out!!! Red demoness on the loose!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Μάρ 2010, 23:51:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ έχω πάρει χιονόπανα με 60ευρώ (σε κίτρινη φωσφοριζέ σακούλα). Τόσο φέτος στα χιόνια όσο και πέρσι μ'εβγαλαν ασπροπρόσωπο! Πριν είχα πάρει αλυσίδες των 30ευρώ από πράκτικερ κ με το καλημέρα η μιά έσπασε κρίκο και έφαγε θόλο.

Το ωραιότερο με τα χιονοπανα είναι ότι σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι με τα λάστιχα γυμνά, λες και πατάς στην άσφαλτο. Απλά θέλει προσοχή να τα βγάλεις αμέσως αφού τελειώσει το χιόνι για να μη φθαρούν απ'την τριβή.

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
abaleo (stathis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Pug 206 1.6 (16V) GTi (2005)

Ένταξη: 04 Οκτ 2006
Τόπος: Καλλιθέα - Πάτρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Μάρ 2010, 17:02:16    Θέμα δημοσίευσης: easy grip Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στη λίστα με τις διαστάσεις τροχών για εφαρμογή του easy grip της michelin δεν είχε την 195/45/16 που φοράει το μπρίκι μου

έστειλα μέηλ:
Παράθεση:
Dear Sir/Madam,

could you please inform me what the suitable model of easy-grip snow chains is compatible for tyre dimension: 195/45/16 ?

Thank you in advance!

και έλαβα από τη Μελανjί:
Παράθεση:
Dear Sir,
For the moment the Easy Grip corresponding to your tyres dimensions are not available.
However we take into account your request, which will enable us to develop our Easy Grip range.
We will keep you informed as soon as these Easy Grip are available.

Best regards.

Mélanie Joubert
Service Easy Grip
Champ de Clure
BP 67
63600 Ambert
http://www.easy-grip.eu

οπότε να τις ξεχάσω?
παμε για αλυσίδες ή κάλτσες?
Question

---
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 (ΑΝΤΩΝΗΣ)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

PEUGEOT 307 1600cc

Ένταξη: 05 Νοέ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Μάρ 2010, 00:28:54    Θέμα δημοσίευσης: ΚΟΣΤΟς ΑΛΥΣΙΔΕς Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕς ΑΛΥΣΙΔΕς ΕΚΤΟς ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ?

ΑΝΤΩΝΗΣ PEUGEOT 307
Επιστροφή στην κορυφή
tammy (stamatis)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 12 Μάϊ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Μάρ 2010, 02:30:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

στο practiker φιλε θα βρεις πολλα ειδη και τυπους , επισης μπορεις να πας και στην autoplus .

θα σου προτεινα κατι σχετικα ποιοτικο ωστε να σου παρεχει καποια σχετικη ασφαλεια.
Επιστροφή στην κορυφή
mechanic (Θανασης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 05 Ιούν 2008
Τόπος: Ελλαδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Μάϊ 2010, 13:54:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδια ποια ειναι η γνωμη σας?

μεταξυ ultragrip γκουντyear/μισελεν και brigestone?
σκοπος ειναι τα ταξειδια στο εξωτερικο,
που σημαινει οτι θα εχουν να αντιμετωπισουνε απο "ελληνικο καιρο"
δηλαδη βροχη και στην πορεια χιονια και σιγουρα παγο
ειδικα τις πρωτες πρωινες ωρες...
ααα και να μην ξεχασω, να εχουν και γουβαproof χαρακτηριστηκα... Very happy

τι λετε? γιατι δεν εχω βγαλει ακρη ποιο αξιζει καλυτερα απο ποιο... Confused
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 03 Ιαν 2015, 11:56:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

"Ξυπνάω" το topic μιάς και έχω λαλήσει απ'τα χιόνια τόσες μέρες στην περιοχή που μένω. Ήδη ένα ζευγάρι χιονόπανα το έκανα φυτίλια και για να βγω εθνική πρέπει να βάλω και να βγάλω τις αλυσίδες 2 φορές (4 στο πηγαινέλα).

Διάβασα τα προηγούμενα post και εντυπωσιάστηκα είναι η αλήθεια με τα χιονολάστιχα.

Θα παρακαλούσα ειδικά το Νίκο το Γκάλφα αλλά και όποιον άλλον έχει δοκιμάσει ή ψάχνεται με χιονολάστιχα, να μου πει δυό λόγια για το τι πρέπει να προσέξω, τι επιλογές υπάρχουν κλπ. Η εργοστασιακή μου διάσταση είναι 205/55/16.

Ευχαριστώ Wink

Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 03 Ιαν 2015, 12:52:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιάννη δες αυτό (αν δεν θες να ξοδέψεις μια περιουσία), είναι πολύ τίμιο και με καλές επιδόσεις σε τέτοιες καταστάσεις. Προτίμησε τον ελάχιστο φάρδος που μπορεί να δεχτεί η ζάντα που έχεις. Οσο πιο στενό τοσο πιο καλά.

http://www.barum-online.com/www/barum_tires_de_en/themes/winter-tires/polaris-3-en.html
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 03 Ιαν 2015, 13:13:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για τι τιμές μιλάμε ρε Γιάννο;

Το ιδανικό θα ήταν να μπορώ να τα φορέσω και στο 106 αλλά είναι μεγάλο το χάσμα μεταξύ των εργοστασιακών διαμέτρων 106 και C4 οπότε αυτό είναι μάλλον ακατόρθωτο.

Το C4 φοράει 7Jx16 και η μικρότερη σε φάρδος διάσταση απ'το link που έδωσες είναι 195 (1 κλικ κάτω από 205, μικρή διαφορά δηλαδή).

Επίσης, ο χρόνος ζωής τους (εφόσον το καλοκαίρι φυλάσσονται σε δροσερό/σκιερό μέρος κλπ) πόσος είναι;

Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 03 Ιαν 2015, 16:27:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εψαχνα πριν 3-4 χρονια για τις ραλλόζαντες σε 165 φάρδος. Νομίζω ειχαν κοντα 200€
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 03 Ιαν 2015, 20:44:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα της uniroyal ενα 350ρι ερχονται κομπλε στη διασταση μου απο camskill.
Δεν ξερω ομως τι χρονο ζωης εχουν. Γιατι εστω οτι τα παιρνω και τα επομενα 3 χρονια δεν χιονισει... θα μου τα φορέσω κολάρο! Mad

Για τα barum που πρότεινες, που μπορώ να βρω τιμές;

Επιστροφή στην κορυφή
glf (Νίκος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106 16v rallye

Ένταξη: 01 Ιαν 2003
Τόπος: Κοζάνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Ιαν 2015, 18:12:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγώ πιο πολύ για το χρόνο ζωής θα πω. γενικώς και 5 χρόνια θα αντέξουν (φυσικά κάθε χρόνο θα πιάνουν και λιγότερο στο χιόνι). εγώ τώρα πια, επειδή έχω και κλειστό γκαράζ, τα φόρεσα τα δικά μου (μόνιμα ζανταρισμένα) τη μέρα που χιόνισε. ΟΚ, ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ.
Γενικώς με το που πιάσουνε τα κρύα, μια χαρά είναι, δεν παθαίνουν τίποτα.
Απλά, ξεχνάμε το οποιοδήποτε παιχνίδι. Είναι πολύ μαλακά και φθείρονται γρήγορα.

Τώρα, για εσάς κατά κάτω, πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει, αν και τα τελευταία χρόνια, πιο πολύ χιονίζει στην Πεντέλη παρά στην Κοζάνη!!
Οπότε για να είμαστε λογικοί, θα σου έλεγα να πάρεις κάτι προς το φτηνό αφού δεν θα το... πολυχρειαστείς.
Και δω πάνω, θα δεις να υπάρχουν όλες οι μάρκες και όλα τα σχέδια. Οκ, καρφιά δεν φοράει κανείς, είπαμε.....
Γενικώς, υπάρχουν χιονολάστιχα φουλ τρακτερωτά για πολύ χιονι και λάσπη και υπάρχουν και πέλματα που φέρνουν πιο πολύ προς τα βρόχινα ελαστικά.
Για σας προς τα κάτω συνιστώ τον δεύτερο τύπο. Πχ για μένα που θέλω το 106 να κάνει και κάνα γρήγορο βουνό με χιόνι, θέλω να έχω τέτοια λάστιχα, όχι το φουλ τρακτερωτο. Για να μην έχει και τόσο μαλακό πλαϊνό και να μην φθείρεται τόσο πολύ σε στεγνό/βρεγμένο.
Στο οικογενειακό corsa έχω βάλει πιο "τρακτερωτό" γιατί και δεν πηγαίνει και θέλω τη μέγιστη ασφάλεια. Αυτό αν το δείτε φρέσκο λάστιχο τι πιάσιμο έχει ακόμα και σε πάγο θα πάθετε πλάκα.
Η μόνη φορά που θυμάμαι να χρειάστηκε να βάλω αλυσίδες στο corsa ήταν σε μια απότομη ανηφόρα.... μετά τις έβγαλα πάλι..
ενώ στο 106 δεν βάζω ποτέ αλυσίδες, λόγω μπλοκέ. φυσικά και τις κουβαλάω μαζί απλά δεν χρειάστηκε ποτέ.
μάρκες κτλ, δεν έχω να προτείνω τπτ..... όλα για φάγωμα είναι χχοχοχοχο

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Ιαν 2015, 19:03:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιάννη δεν ξέρω κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί, οταν εψαχνα είχα παρει σε αρκετα. Ειναι πολλοί που δεν τα χαν ετοιμοπαράδοτα παντως.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ελαστικά και Τροχοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενη
Σελίδα 5 από 7

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης