PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Περιεργο σφυριγμα απο τουρμπο
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Andreas_DS3 (Andreas)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Citroen DS3 THP(1.6-16v)

Ένταξη: 21 Δεκ 2014

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Δεκ 2014, 20:44:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βαγγέλη φοράω την GFB DV+ που χρησιμοποιεί το εργοστασιακό σωληνοειδές και αλλάζει τα σωθικά με άλλα μεταλλικά.

http://www.gofastbits.de/images/product_images/popup_images/3_1.jpg

Θα πάω να την μοντάρω με το ελατήριο που πήρα απο την σκάστρα του S3 και θα δώ αν θα το σταματήσει. Ειδάλλως θα πρέπει να πάμε σε συνεργείο πλέον..[/img]
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
puglover 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 09 Μάϊ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Δεκ 2014, 20:50:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ποσα χλμ εχει κανει το αμαξι?Τα πραγματα τα εβαλες ολα μαζι,δηλαδη αγελαδα,χοανη,σκαστρα και προγραμμα την ιδια μερα? Βασικα οτι σου ειπαν τα παιδια,αρχισε να βαζεις τα μαμα πραγματα πανω και κανε δοκιμες.Ο θορυβος νομιζω παντως οτι προερχεται απο την εισαγωγη και ειναι φυσιολογικος.Αν οπως λες ειναι εμπιστος ο προγραμματιστης (καλλιροης μερια αν καταλαβα καλα? ) τοτε να σου περασει το stock προγραμμα παλι και να δει αν εχεις παλι απωλειες.Την πιεση την βλεπεις σε μπαρομετρο?Οταν ησουν μαμα τι πιεσεις εβλεπες? Αν μιλαμε για τον ιδιο παντως απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι βαζει κονσερβες που δεν λειτουργουν σωστα σε ολα τα αυτοκινητα.
Επιστροφή στην κορυφή
saikoe_39 (Κώστας)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207

Ένταξη: 27 Απρ 2009
Τόπος: Στο στόκολο.!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Δεκ 2014, 21:00:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παίδες το σφύριγμα είναι από την χοάνη...και είναι λογικό...
Η χοάνη εχει καλό μέγεθος...εκτος του θέματος με την πίεση ..εχει λάθος θεση ομως...τραβάει ζεστό αέρα φουλ...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Andreas_DS3 (Andreas)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Citroen DS3 THP(1.6-16v)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Δεκ 2014, 21:50:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

puglover έγραψε:
ποσα χλμ εχει κανει το αμαξι?Τα πραγματα τα εβαλες ολα μαζι,δηλαδη αγελαδα,χοανη,σκαστρα και προγραμμα την ιδια μερα? Βασικα οτι σου ειπαν τα παιδια,αρχισε να βαζεις τα μαμα πραγματα πανω και κανε δοκιμες.Ο θορυβος νομιζω παντως οτι προερχεται απο την εισαγωγη και ειναι φυσιολογικος.Αν οπως λες ειναι εμπιστος ο προγραμματιστης (καλλιροης μερια αν καταλαβα καλα? ) τοτε να σου περασει το stock προγραμμα παλι και να δει αν εχεις παλι απωλειες.Την πιεση την βλεπεις σε μπαρομετρο?Οταν ησουν μαμα τι πιεσεις εβλεπες? Αν μιλαμε για τον ιδιο παντως απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι βαζει κονσερβες που δεν λειτουργουν σωστα σε ολα τα αυτοκινητα.

Αρχικά να πώ οτι πρόκειται για το DS3 παιδιά και έχει 42000 χλμ. Τα πράγματα σαφώς και μπήκαν με μια σειρά, αρχικά απο σκάστρα GFB, μετά η χοάνη της FORGE και τέλος το πρόγραμμα. Ενδιάμεσα έκανα και δυναμομετρήσεις στο δυναμόμετρο του Φωτεινέλη.
Αρχικά είχα βάλει πρόγραμμα VIEZU απο έναν τύπο στην Κηφισσιά, αλλά έμεινα τελείως ανικανοποίητος απο το επιθετικό του υφάκι και την πλήρη άγνοια του για τον χώρο της αυτοκίνησης, ενώ το πρόγραμμά της εν λόγω εταιρείας πέταγε faults συνεχώς, έβγαλε 97,5 άλογα(!!!) και γενικά μου προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Εν ολίγοις τα μάζεψα και έφυγα(χωρίς απώλειες).

Στην παρούσα φάση αφότου έβαλα το εργοστασιακό πρόγραμμα και έκανα εκ νέου δυναμομέτρηση στα 145 άλογα, η πίεση που σήκωνε το τούρμπο ήταν 0,9 bar. Νομίζω τόσο όσο δηλώνει εργοστασιακά. Όλα πήγαιναν ρολόϊ και αποφάσισα να κάνω την μετατροπή, αφού ήλεγξα το όχημα και ευελπιστούσα να έχω τις σωστές μετρήσεις, αλλά μαζί με τον προγραμματιστή βλέπαμε τιμές της τάξης του 1,0-1,1 και 1,2 σε πολύ δυνατό πάτημα και στιγμιαία.
Η σκάστρα κάνει σκασίματα, το φίλτρο ρουφάει άερα(αν και όντως έιναι σε λάθος θέση απο την forge ένεκα του περίεργου χώρου που έχει το DS εκεί μπροστά οπότε ψάχνω πατέντα για να το απομονώσω σύντομα) και απλώς σφυράει χωρίς ν' ανεβάζει στο 1.3 που είναι η καινούργια πίεση.
Επιστροφή στην κορυφή
saikoe_39 (Κώστας)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 26 Δεκ 2014, 14:47:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δλδ είχες στενές επαφές με τον Ερρίκο; Laughing
Άποψη μου ότι διποτε άλλο από ετουνερς και οβερλοαδ για thp το θεωρώ ανούσιο...

Επιστροφή στην κορυφή
puglover 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 09 Μάϊ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 26 Δεκ 2014, 16:19:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κοιτα, η viezu ειναι αξιοπιστη εταιρια.Επισης ειναι λιγο ακριβη..750€ κανει το προγραμμα της.Αν πληρωσες λιγοτερα παιζει σοβαρα το ενδεχομενο ο τρελοeric να σου πασαρε για viezu ενα αλλο φθηνοτερο προγραμμα που παλιοτερα το εκανε δωρο με τις milltek Confused
Επιστροφή στην κορυφή
saikoe_39 (Κώστας)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 26 Δεκ 2014, 16:35:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πουτσες μπλε είναι....

Επιστροφή στην κορυφή
Andreas_DS3 (Andreas)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Citroen DS3 THP(1.6-16v)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 26 Δεκ 2014, 17:02:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

saikoe_39 έγραψε:
Δλδ είχες στενές επαφές με τον Ερρίκο; Laughing
Άποψη μου ότι διποτε άλλο από ετουνερς και οβερλοαδ για thp το θεωρώ ανούσιο...

Στενες δεν θα πεις τιποτα... Στενος κορσες μου ειχε γινει για να μου φαει 600 ευρω... Σκετη φαρσοκωμωδια το ατομο αυτο.

Δεν ξερω γιατι μεχρι στιγμης παιζει θεμα και με το αμαξι, αλλα στην πορεια θα το αξιολογησω. Αν βγαλει οσα πρεπει μετα το σταματημα του σφυριγματος τοτε θα ειμαι ευχαριστημενος. Αν και ηδη με το σφυριγμα εβγαλε 179,9....

Τελος παντων, οψομεθα Very happy Very happy
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Δεκ 2014, 00:07:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ανδρέα μην ανησυχείς άδικα. Όλα τα THP με ελεύθερη εισαγωγή (όχι το εργοστασιακό φιλτροκούτι) κάνουν αυτό το σφύριγμα όταν βάλεις πρόγραμμα.

Μάλιστα αν παρατηρήσεις καλά θα δεις ότι το σφύριγμα ακούγεται πολύ πάνω από 0.9-1.0 bar. Φυσιολογικό είναι, μην ψάχνεις να βρεις κάτι λάθος.

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Andreas_DS3 (Andreas)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Citroen DS3 THP(1.6-16v)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Δεκ 2014, 12:58:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

salex έγραψε:
Ανδρέα μην ανησυχείς άδικα. Όλα τα THP με ελεύθερη εισαγωγή (όχι το εργοστασιακό φιλτροκούτι) κάνουν αυτό το σφύριγμα όταν βάλεις πρόγραμμα.

Μάλιστα αν παρατηρήσεις καλά θα δεις ότι το σφύριγμα ακούγεται πολύ πάνω από 0.9-1.0 bar. Φυσιολογικό είναι, μην ψάχνεις να βρεις κάτι λάθος.

Στελιο σε ευχαριστω για την απαντηση. Ακριβως στις 4000 και στο 1 bar κανει τον ηχο, απλως με προβληματιζει γιατι δεν ανεβαινει στο 1,3.
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Δεκ 2014, 23:09:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ταπεινή μου γνώμη:
1. πήγαινε βγάλε για λίγο την GFB, βάλε ξανά την εργοστασιακή σκάστρα πρώτα
2. κάνε μια δοκιμή έτσι πριν πάρεις τον προγραμματιστή άδικα στον λαιμό σου
3. για βγάλε για λίγο πόλο μπαταρίας και μετά κάνε ξανά δοκιμή να δεις τι πίεση σηκώνει.

Φυσικά δεν έχω καμία δουλειά να σου προτείνω λύσεις αντί για το παλουκάρι που στο έφτιαξε, αλλά κουβέντα να γίνεται.
Αν θέλεις να δεις περισσότερα πράγματα και να λύσεις τις απορίες σου, κατεβάζεις το Lionheart, παίρνεις ένα καλώδιο ELM327-USB και αρχίζεις τις δοκιμές. Εκεί μπορείς να δεις ζητούμενη πίεση και πραγματική πίεση ώστε να καταλάβεις αν υπάρχει διαρροή πίεσης ή όχι.

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Andreas_DS3 (Andreas)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Citroen DS3 THP(1.6-16v)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Δεκ 2014, 23:18:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

salex έγραψε:
Ταπεινή μου γνώμη:
1. πήγαινε βγάλε για λίγο την GFB, βάλε ξανά την εργοστασιακή σκάστρα πρώτα
2. κάνε μια δοκιμή έτσι πριν πάρεις τον προγραμματιστή άδικα στον λαιμό σου
3. για βγάλε για λίγο πόλο μπαταρίας και μετά κάνε ξανά δοκιμή να δεις τι πίεση σηκώνει.

Φυσικά δεν έχω καμία δουλειά να σου προτείνω λύσεις αντί για το παλουκάρι που στο έφτιαξε, αλλά κουβέντα να γίνεται.
Αν θέλεις να δεις περισσότερα πράγματα και να λύσεις τις απορίες σου, κατεβάζεις το Lionheart, παίρνεις ένα καλώδιο ELM327-USB και αρχίζεις τις δοκιμές. Εκεί μπορείς να δεις ζητούμενη πίεση και πραγματική πίεση ώστε να καταλάβεις αν υπάρχει διαρροή πίεσης ή όχι.

Σε υπερευχαριστω για τις πληροφοριες και θα τα δοκιμασω να δω!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Σελίδα 2 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης