Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Δημήτριος (Δημήτρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)
Ένταξη: 24 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 751 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Οκτ 2003, 00:50:17 Θέμα δημοσίευσης: 206 - HOW TO: Καμένες λάμπες φωτισμού του ταμπλώ... |
|
|
Μια φορά και έναν καιρό, εκεί που οδηγούσα το ultimate driving machine μου, διαπίστωσα πως μια περιοχή των χειριστηρίων του καλοριφέρ υποφωτιζότανε Συγκεκριμένα η περιοχή που φωτίζει το κουμπί A/C, το διπλανό κουμπί ενεργοποίησης των πίσω αντιτάσεων και το "2" του βεντιλατέρ, που γειτνιάζει με τα προηγούμενα, είχε πρόβλημα.
Αμέσως άρχισα να σκέφτομαι τρόπους για το πως θα μπορεί να γίνει από τον ηλεκτρολόγο αυτή η δουλειά...
Επειδή όμως ανέκαθεν ήθελα να αλλάξω την κεντρική κανσόλα του ταμπλώ και να βάλω αυτήν του quicksilver, σκέφτηκα πως ήγγικεν η ώρα!! Επειδή δεν έχουμε κάποιον συνεργάτη που να ασχολείται με αυτά, πήγα στην Lion Ελλάς για να προμηθευτώ την διαιρετή (πάνω μέρος-κάτω μέρος) κονσόλα. Αφού περίμενα εκεί περίπου για 45 λεπτά ("σπίρτα" οι πωλητές των ανταλλακτικών ) για ένα ΤΟΣΟ απλό πράγμα, το πήρα και έφυγα. Μετά όμως διαπίστωσα πως μου δώσαν λάθος πάνω μέρος κονσόλας (μου δώσαν αυτήν με την μεγάλη οπή που προορίζεται για την οθόνη πολλαπλών ενδείξεων)!!! Άντε πάλι πίσω... Τελικά πλήρωσα 65 ευρώ περίπου. Το αποτέλεσμα με ικανοποίησε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!! Ταιριάζει γάντι με το πόμολο του λεβιέ και το χειρόφρενο από GTI που έχω... Έπονται και τα ακριανά εξαεριστηράκια (από quicksilver και αυτά).... Αυτή η κονσόλα κάθισε πάρα πολύ ωραία και πολύ πιο σφιχτά από την προηγούμενη, που έτριζε λιγουλάκι...
Στην ουσία τώρα...
Παιδιά για να αλλαχθεί λάμπα του ταμπλώ (δεν ξέρω για το καντράν) είναι πολύ δύσκολη υπόθεση...
Ο ηλεκτρολόγος που το πήγα (γνωστός από παλιά, ικανός, διαλλακτικός, φιλότιμος, very updated, έχει και διαγνωστικό μηχάνημα για τα PSA αυτοκίνητα!!!) έβγαλε την κεντρική κονσόλα (εύκολο), αφαίρεσε το radio-cd (προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στις ντίζες του καλοριφέρ), αφαίρεσε το σετ χειριστηρίων του καλοριφέρ (δύσκολο, λόγω των ντιζών), άνοιξε το "κουτί" με τα χειριστήρια (λεπτή δουλεία) και αντικατέστησε την καμμένη λάμπα. Μέχρι εδώ όλα καλά...
Το μοντάρισμα αποδείχθηκε όμως ΠΟΛΥ δύσκολη υπόθεση, μιας και οι ντίζες (του καλοριφέρ) ήταν πολύ "δύστροπες". Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τώρα χαίρομαι την καινούργια μου κονσόλα και το πλήρως φωτισμένο ταμπλώ!!
Για όλα αυτά μου πήρε 35 ευρώ. +9 ευρώ για την κάρτα καυσαερίων (ΠΟΛΥ χαμηλοί ρύποι... )
Τυχεροί αυτοί με το clima, καθότι δεν έχουν τις ντίζες να τους δυσκολεύουν την ζωή...
Ερώτηση προς τον Μίλτο, Πανο και λοιπούς οργανωτές της Θεσσαλονίκης : Θελετε να πω σε αυτόν τον ηλεκτρολόγο για το 206club; Είναι αρκετά καλός, τον ξέρω από παλιά ("θήτευσα" σε αυτόν με το FIAT 127 της μητέρας μου, που οδηγούσα μέχρι πρότινος!...).
Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ady (Αδριανός) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2001)
Ένταξη: 03 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 1468 Τόπος: Αθήνα - Ν. Ερυθραία
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Οκτ 2003, 10:52:36 Θέμα δημοσίευσης: Re: Καμένες λάμπες φωτισμού του ταμπλώ... |
|
|
Δημήτριος έγραψε: | Παιδιά για να αλλαχθεί λάμπα του ταμπλώ (δεν ξέρω για το καντράν) είναι πολύ δύσκολη υπόθεση... |
Αχ Δημήτρη, έχεις πολύ δίκιο !!
Την προηγούμενη βδομάδα ανοίξαμε την κεντρική κονσόλα για να αντικαταστήσουμε καμένες λάμπες από τα χειριστήρια του A/C.
Φυσικά καταλαβαίνετε όλοι ποιανού το αμάξι ήταν το πειραματόζωο............του Κωνσταντίνου !! 
Τσαφ...τσουφ...τσαφ...τσουφ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
konstantinos Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XΤ (1999)
Ένταξη: 30 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 918 Τόπος: Μελίσσια
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Οκτ 2003, 11:08:55 Θέμα δημοσίευσης: Re: Καμένες λάμπες φωτισμού του ταμπλώ... |
|
|
ady έγραψε: | Φυσικά καταλαβαίνετε όλοι ποιανού το αμάξι ήταν το πειραματόζωο............του Κωνσταντίνου !!  |
Πιστός στην υπηρεσία του R&D της POWER OYst!!!!
Τελικά... θα πάει κανείς απο τον Μπάκα???!!!???
http://www.bakas.gr/
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Οκτ 2003, 13:09:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τι διαφορά έχει η κονσόλα του quicksilver;;;
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Οκτ 2003, 13:53:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
SnakeMJK έγραψε: | τι διαφορά έχει η κονσόλα του quicksilver;;; |
Μα καλά τόσες συναντήσεις κάνατε, δεν έτυχε να μπείς σε quicksilver κάποιου "συναδέλφου";;;
Η κεντρική κονσόλα του quicksilver είναι χρώματος ασημί (στα πλαίσια του ονόματος της έκδοσης) και έχει εξαεριστηράκια με μεταλλικό χειριστήριο. Μιλώ για το χειριστήριο που κατευθύνει τις γρίλιες αυτών.
Μόλις την είδα μου άρεσε πάρα πολύ. Μεταλλικό χειριστήριο έχουν και τα ακριανά εξαεριστηράκια του quicksilver. Αυτά θα τα τοποθετήσω στο άμεσο μέλλον...
Τελικά παιδιά δεν πήγαν όλα και τόσο καλά...
Το radio-cd δεν πρέπει να έχει συνδεθεί σωστά, αφού όταν σβήνω τον κινητήρα αποκόπτεται από κάθε παροχή ρεύματος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διατηρήσει τα όποια δεδομένα (τις ρυθμίσεις δηλαδή) στην μνήμη του.
Κατά συνέπεια ξαναγυρνά στις εργαστασιακές ρυθμίσεις κάθε φορά που εκκινώ τον κινητήρα (η ένταση του ήχου στο "14", το "loud" ενεργοποιημένο και οι μνήμες με τους σταθμούς να έχουν διαγραφεί).
Επίσης, κάθε φορά που γυρνάω το κλειδί της μίζας, ακούγεται και ένας βόμβος για περίπου 1 με 2 δευτερόλεπτα από την συσκευή, σαν να δουλεύει το cd player, ανεξάρτητα με το αν πατάω το κουμπί "ON" της συσκευής.
Κατά τα άλλα το radio-cd δουλεύει μια χαρά...
Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό...
Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Δημήτριος στις Πεμ 23 Οκτ 2003, 14:06:55, 2 φορές συνολικά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
seridim (ΔΗΜΗΤΡΗΣ) Δραστήριο μέλος

206 1.4(8V) ΧΤ(2001)
Ένταξη: 31 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: ΦΛΩΡΙΝΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Οκτ 2003, 14:02:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δημήτριος έγραψε: | SnakeMJK έγραψε: | τι διαφορά έχει η κονσόλα του quicksilver;;; |
Μα καλά τόσες συναντήσεις κάνατε, δεν έτυχε να μπείς σε quicksilver κάποιου "συναδέλφου";;;
Η κεντρική κονσόλα του quicksilver είναι χρώματος ασημί (στα πλαίσια του ονόματος της έκδοσης) και έχει εξαεριστηράκια με μεταλλικό χειριστήριο. Μιλώ για το χειριστήριο που κατευθύνει τις γρίλιες αυτών.
Μόλις την είδα μου άρεσε πάρα πολύ. Μεταλλικό χειριστήριο έχουν και τα ακριανά εξαεριστηράκια του quicksilver. Αυτά θα τα τοποθετήσω στο άμεσο μέλλον...
Τελικά παιδιά δεν πήγαν όλα και τόσο καλά...
Το radio-cd δεν πρέπει να έχει συνδεθεί σωστά, αφού όταν σβήνω τον κινητήρα αποκόπτεται από κάθε παροχή ρεύματος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διατηρήσει τα όποια δεδομένα (τις ρυθμίσεις δηλαδή) στην μνήμη του.
Κατά συνέπεια ξαναγυρνά στις εργαστασιακές ρυθμίσεις κάθε φορά που εκκινώ τον κινητήρα (η ένταση του ήχου στο "14", το "loud" ενεργοποιημένο και οι μνήμες με τους σταθμούς να έχουν διαγραφεί).
Επίσης κάθε φορά που γυρνάω το κλειδί της μίζας ακούγεται και ένας βόμβος για περίπου 1 με 2 δευτερόλεπτα από την συσκευή, σαν να δουλεύει το cd player.
Κατά τα άλλα το radio-cd δουλεύει μια χαρά...
Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό... |
Δημήτρη δεν είναι σοβαρό. Το ίδιο έπαθα και εγώ όταν χρειάστηκε να το βγάλω για λίγο. Πρεπει να συνδέσεις ''ανάποδα'' τα καλώδια παροχής ρευματος και μνήμης
Βελτιώνοντας το........"ΑΒΕΛΤΙΩΤΟ"
ANOTHER MEMBER OF K.R.T |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Οκτ 2003, 14:05:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
seridim έγραψε: | Δημήτρη δεν είναι σοβαρό. Το ίδιο έπαθα και εγώ όταν χρειάστηκε να το βγάλω για λίγο. Πρεπει να συνδέσεις ''ανάποδα'' τα καλώδια παροχής ρευματος και μνήμης |
Αν είναι έτσι, τότε εντάξει...
Με ανακούφισες!!! 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
GIANNIS206 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

207 RC
Ένταξη: 07 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 1168 Τόπος: Σέρρες
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Οκτ 2003, 15:06:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγώ αυτήν την λάμπα την άλλαξα μόνος μου χωρίς να βγάλω τις ντίζες! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kanelj (Γιαννης) Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?
Ένταξη: 27 Μάρ 2003 Δημοσιεύσεις: 2206 Τόπος: Γαλατσι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Οκτ 2003, 18:41:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
και μενα μου εχει καει ενα λαμπακι,ισως και δυο,απο την κονσολα.
δεν υπαρχει καποιος να εξηγησει πως μπορουμε να την αλλαξουμε μονοι μας?
www.secret-rooms.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Οκτ 2003, 20:01:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλά αυτό το σύστημα με τα λαμπάκια είναι απαράδεκτο...
Κανονικά θα έπρεπε να όλο το ταμπλώ να φωτίζεται με οπτικές ίνες. Είναι αποτελεσματικότερες, και με "αιώνια" διάρκεια ζωής...
kanelj έγραψε: | και μενα μου εχει καει ενα λαμπακι,ισως και δυο,απο την κονσολα.
δεν υπαρχει καποιος να εξηγησει πως μπορουμε να την αλλαξουμε μονοι μας? |
Ή θα κάνεις ό,τι έκανα εγώ (θα βρείς έναν καλό ηλεκτρολόγο), ή θα ρωτήσεις τον Γιάννη να σου πεί πως άλλαξε μόνος του τις λάμπες...
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STAMOS (STAMOS) Νέος χρήστης

1.4 XS SR
Ένταξη: 28 Αύγ 2003 Δημοσιεύσεις: 56 Τόπος: ΑΘΗΝΑ ΠΕΥΚΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 14:00:25 Θέμα δημοσίευσης: ΛΑΜΠΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ |
|
|
ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ SERVICE.EXEI KANEIΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ DO IT YOURSELF?
ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΤΑΜΠΛΩ ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑ.ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΟΥΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 14:21:54 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΜΠΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ |
|
|
STAMOS έγραψε: | ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ SERVICE.EXEI KANEIΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ DO IT YOURSELF?
ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΤΑΜΠΛΩ ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑ.ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΟΥΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ  |
Δεν είναι δύσκολο.
Ξεκουμπώνεις το οβάλ πλαστικό που περιβάλει τα όργανα (κατέβασε το τιμόνι τέρμα κάτω για καλύτερη πρόσβαση).
Ξεβιδώνεις τη μία και μοναδική torx βίδα που έχει ο πίνακας οργάνων.
Βγάζεις τις φύσσες από τον πίνακα οργάνων και μετά πρέπει να ξεκουμπώσεις σιγά-σιγά το εμπρός με το πίσω μέρος του πίνακα για να δεις τις λάμπες.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 15:29:00 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΛΑΜΠΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ |
|
|
Όλκιμος έγραψε: | Ξεκουμπώνεις το οβάλ πλαστικό που περιβάλει τα όργανα (κατέβασε το τιμόνι τέρμα κάτω για καλύτερη πρόσβαση).
Ξεβιδώνεις τη μία και μοναδική torx βίδα που έχει ο πίνακας οργάνων.
Βγάζεις τις φύσσες από τον πίνακα οργάνων και μετά πρέπει να ξεκουμπώσεις σιγά-σιγά το εμπρός με το πίσω μέρος του πίνακα για να δεις τις λάμπες. |
Το καντράν των νεότερων εκδόσεων XS (και όχι μόνο) έχει διαφορετικό φωτισμό. Οι δείκτες (βελόνες) έχουν μπλε απόχρωση. Σε όσα νεότερα 206 το είδα μου άρεσε πάρα πολύ!!
Βέβαια το νεότερο καντράν έχει και διαφορετικές λειτουργίες. Για παράδειγμα όταν δεν κλείσεις καλά την πόρτα και ξεκινήσεις, αναβοσβήνει η ένδειξη STOP.
Στο δικό μου (και σε όλα τα 2001 μοντέλα φαντάζομαι) αναβοσβήνει η μόνο λάμπα φωτισμού της καμπίνας και ακούγεται και ένα "μπιπ" (3 φορές)...
Αυτό (και άλλα τέτοια παρόμοια) φαντάζομαι είναι ουσιαστικός ανασταλτικός παράγοντας για την τοποθέτησή του στο ταμπλώ μου... 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STAMOS (STAMOS) Νέος χρήστης

1.4 XS SR
Ένταξη: 28 Αύγ 2003 Δημοσιεύσεις: 56 Τόπος: ΑΘΗΝΑ ΠΕΥΚΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 01 Δεκ 2003, 08:48:54 Θέμα δημοσίευσης: ΕΠΙΤΥΧΙΑ |
|
|
ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΤΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ DO IT YOURSELF ΛΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΛΑΔΩΜΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΡΟΦΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΛΥΣΙΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΠΛΩ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ.ΠΟΛΛΑ ΨΑΧΝΩ? ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΩΣ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 01 Δεκ 2003, 10:59:14 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΠΙΤΥΧΙΑ |
|
|
STAMOS έγραψε: | ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΤΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ DO IT YOURSELF ΛΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΛΑΔΩΜΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΡΟΦΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΛΥΣΙΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΠΛΩ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ.ΠΟΛΛΑ ΨΑΧΝΩ? ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΩΣ |
Παρακαλούμε, γι' αυτό είμαστε εδώ....
Την ηλιοροφή δεν την αγγίζουμε. Βάλε λάδια, βάλε γράσα, πήξ' την στη σιλικόνη, άλλα για do-it-yourself λύσιμο ούτε να το σκέφτεσαι.
Το λύσιμο όλου του ταμπλώ έχει τόσες πολλές λεπτομέρειες που πρέπει πρώτα να κάτσω να τις γράψω σε χαρτί και μετά να τις γράψω εδώ.
Θα γίνει και αυτό κάποια στιγμή.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ntinos Τρελλαμένο μέλος

Saxo Vts-206 QUIKSILVER
Ένταξη: 14 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 417
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 02 Δεκ 2003, 19:49:41 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΠΙΤΥΧΙΑ |
|
|
STAMOS έγραψε: | ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΤΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ DO IT YOURSELF ΛΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΛΑΔΩΜΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΡΟΦΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΛΥΣΙΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΠΛΩ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ.ΠΟΛΛΑ ΨΑΧΝΩ? ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΩΣ |
μπορεις να αγορασεις απο το ιντερνετ το βιβλιο της haynes με το 206.εκει θα βρεις οτι χρειαζεσαι αναλυτικα για λυσιματα μεχρι και του μπλοκ της μηχανης, με τις γνωστες βεβαια συνεπειες (τιποτα δεν θα ειναι οπως πριν πια)
για το βιβλιο ψαξε στο amazon.com κανει γυρω στα 30 ευρω.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kovac (Χρήστος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 masturbisio!!!
Ένταξη: 13 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 1201 Τόπος: Νίκαια
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 10 Δεκ 2003, 03:53:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ntinos έγραψε: | STAMOS έγραψε: | ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΤΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ DO IT YOURSELF ΛΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΛΑΔΩΜΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΡΟΦΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΛΥΣΙΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΠΛΩ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ.ΠΟΛΛΑ ΨΑΧΝΩ? ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΩΣ |
μπορεις να αγορασεις απο το ιντερνετ το βιβλιο της haynes με το 206.εκει θα βρεις οτι χρειαζεσαι αναλυτικα για λυσιματα μεχρι και του μπλοκ της μηχανης, με τις γνωστες βεβαια συνεπειες (τιποτα δεν θα ειναι οπως πριν πια)
για το βιβλιο ψαξε στο amazon.com κανει γυρω στα 30 ευρω. |
Για τους Αθηναίους, το έχει και ο Παπασωτηρίου (στη Στουρνάρη) το εν λόγω βιβλίο. Τιμή 26.12€ χωρίς Φ.Π.Α. (στα αγγλικά, και το γράφω σε παρένθεση γιατί δεν ξέρω αν κυκλοφορεί και κάποια μετεφρασμένη έκδοση στα ελληνικά από τη hayens).
Η έκδοση αναφερόταν σε όλα τα μοντέλα "Χ" (XN,XS και μάλλον XT. Βλέπετε είχαν κολλήσει την τιμή εκεί που ανέφερε τα μοντέλα ) και σε κάποια άλλα. Δεν αναφερόταν σε όλα τα μοντέλα.
Υ.Γ.: Είχε και βιβλία και για άλλα αμάξια από την ίδια (hayens).
Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Δεκ 2003, 16:12:30 Θέμα δημοσίευσης: Re: Καμένες λάμπες φωτισμού του ταμπλώ... |
|
|
Δημήτριος έγραψε: | ...Επειδή όμως ανέκαθεν ήθελα να αλλάξω την κεντρική κανσόλα του ταμπλώ και να βάλω αυτήν του quicksilver, σκέφτηκα πως ήγγικεν η ώρα!!...Τελικά πλήρωσα 65 ευρώ περίπου... |
Και τώρα οι ερωτήσεις...ΚΡΑΤΗΣΟΥ!!!
-Η κεντρική αυτή κονσόλα είναι ασημί πλαστική ή μεταλλική?
-Αν είναι πλαστική, αξίζει να βάψουμε τη δική μας από το να βάλουμε αυτή ή όχι? Ένα μείον σίγουρα είναι πως τα χειριστήρια που θα βαφτούν ασημί ίσως ξεβάψουν με τη θερμότητα από το καλοριφέρ. Γι' αυτό και σε αυτή που έβαλες είναι μεταλλικά.
-65€ είπες πλήρωσες έτσι? Ελπίζω να μου πουν κι εμένα την ίδια τιμή στην Peugeot (ή μικρότερη ).
-Μήπως ρώτησες και για τα πλαϊνά ανεμιστηράκια τελικά?
Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 12 Δεκ 2003, 00:27:37 Θέμα δημοσίευσης: Re: Καμένες λάμπες φωτισμού του ταμπλώ... |
|
|
kovac έγραψε: | Και τώρα οι ερωτήσεις...ΚΡΑΤΗΣΟΥ!!!
-Η κεντρική αυτή κονσόλα είναι ασημί πλαστική ή μεταλλική?
-Αν είναι πλαστική, αξίζει να βάψουμε τη δική μας από το να βάλουμε αυτή ή όχι? Ένα μείον σίγουρα είναι πως τα χειριστήρια που θα βαφτούν ασημί ίσως ξεβάψουν με τη θερμότητα από το καλοριφέρ. Γι' αυτό και σε αυτή που έβαλες είναι μεταλλικά.
-65€ είπες πλήρωσες έτσι? Ελπίζω να μου πουν κι εμένα την ίδια τιμή στην Peugeot (ή μικρότερη ).
-Μήπως ρώτησες και για τα πλαϊνά ανεμιστηράκια τελικά? |
Η κονσόλα είναι πλαστική σε ασημί ματ χρώμα. Δεν νομίζω να μπορείς να πέτύχεις τέτοια απόχρωση στην απλή κονσόλα.
Το εξαεριστηράκια της έχουν μεταλλικά χειριστήρια. Το θέμα όμως είναι ότι δεν είναι εξ' ολοκλήρου μεταλλικά. ΄Μεταλλική είναι μόνο η πρόσοψή τους. Οπότε θα είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις ένα παρόμοιο αποτέλεσμα μέσω της βαφής...
Η κονσόλα αυτή (όπως και η απλή) είναι διαιρετή (πάνω και κάτω μέρος). Και τα δύο κομμάτια κοστίζουν 65 ευρώ. Μπορεί να αντικατασταθεί πολύ εύκολα.
Σε ό,τι αφορά τα πλαϊνά εξαεριστηράκια, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες... Τα "τσακάλια" της αντιπροσωπείας (διάβασες, φαντάζομαι, για την "σπιρτάδα" τους) μου έχουν δώσει δύο διαφορετικές τιμές. Η πρώτη ήταν 20 ευρώ το ένα, ενώ η δεύτερη 40 ευρώ το ένα!! (σε κάθε επίσκεψή μου εκεί μου ανακοινώνουν και διαφορετική τιμή...)
Το ίδιο είχε γίνει και με την κονσόλα παλιότερα. Μερικές μέρες πριν πάρω την απόφαση να την αλλάξω, είχα πάει στην αντιπροσωπεία για να ρωτήσω το κόστος της. Τότε μου είχαν πεί ότι θα στοιχίσει συνολικά 90 με 100 ευρώ (δεν θυμάμαι).
Όταν πήγα να την αγοράσω ήμουν προετοιμασμένος να δώσω τα παραπάνω χρήματα. Αλλά τελικά βρήκαν πως κοστίζει 65 ευρώ (ευτυχώς!!!)
Μπορεί και να κάνανε λάθος, αλλά πρόβλημά τους.
Εκτός όλων αυτών, στην αρχή μου είχαν δώσει την λάθος κονσόλα (το πάνω μέρος της προορίζονταν για την οθόνη πολλαπλών ενδείξεων που εγώ δεν έχω). Βέβαια, για να το καταφέρουν αυτό, έπρεπε να με αναγκάσουν να περιμένω εκεί για παραπάνω από 40 λεπτά!!!
Άσε που καίνε κάρβουνο... Για να τους δώσεις να καταλάβουν τι ζητάς πρέπει να έχεις τον Θεο βοηθό!!!
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 12 Δεκ 2003, 02:29:22 Θέμα δημοσίευσης: Re: Καμένες λάμπες φωτισμού του ταμπλώ... |
|
|
Δημήτριος έγραψε: | Μπορεί να αντικατασταθεί πολύ εύκολα |
Ναι, την έχω ξαναβγάλει.
Δημήτριος έγραψε: | Τα "τσακάλια" της αντιπροσωπείας (διάβασες, φαντάζομαι, για την "σπιρτάδα" τους) μου έχουν δώσει δύο διαφορετικές τιμές. Η πρώτη ήταν 20 ευρώ το ένα, ενώ η δεύτερη 40 ευρώ το ένα!! (σε κάθε επίσκεψή μου εκεί μου ανακοινώνουν και διαφορετική τιμή...) |
Ωχ, ωχ! Κατάλαβα...αν μου πουν παραπάνω από 65€ θα φάνε κράξιμο! Αν μου πουν λιγότερα...ε, τι να κάνω...θα υποκύψω!!!!!!!!
Πάντως για τη σπιρτάδα, εκεί που πάω εγώ είναι οκ. Και το παληκάρι ήταν αρκετά ορεξάτος για ψάξιμο. Αφού απλά του ανέφερα αν ήξερε ενδεικτικά να μου πει τιμή για την οθόνη πολλαπλων ενδείξεων και αμέσως κοίταξε να ψάξει στο Pc του να μου πει. Και μου έκανε εντύπωση γιατί παράτησε το ψάξιμο για κάτι λαμπάκια που ήθελα και έσπευσε να κοιτάξει αυτό, που ξαναλέω απλά το ανέφερα. Μπορεί να είχε κέφια, μπορεί να είναι ξηγημένος τύπος. Ο καιρός θα δείξει. Για τη σπιρτάδα τους γενικότερα...ναι, το έχω διαβάσει! Ελπίζω να έχω σταθεί τυχερός και να μην απογοητευτώ στο τέλος...
Σε ευχαριστώ πολύ πάντως Δημήτρη!
Απλά...άψογος! 
Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|