alekou (Alexis) Μέλος

BatMobile 1993 6.5L V8
Ένταξη: 24 Φεβ 2007 Δημοσιεύσεις: 115 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 05 Οκτ 2014, 08:56:29 Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα με αισθητήρα θερμοκρασίας - A/C |
|
|
Καλημέρα Παίδες.
Έχω καιρό να σας γράψω καθώς τα τελευταία 2 χρόνια τρέχω σαν τρελός με δουλειές και άλλα, αλλά ξέκλεψα λίγο χρόνο για να σας πω ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα με το αμάξι.
Το λοιπόν είχα παρατηρήσει απο πολύ καιρό πριν, ότι το αυτοκίνητο όταν ήμουν στην εγνατία με σταθερή ταχύτητα, είχε κανονική θερμοκρασία νερού (περίπου 90 βαθμούς), ενώ αν το πάταγα, η θερμοκρασία του νερού έπεφτε.
Επίσης απο πέρυσι, το A/C μου έκανε νερά (δεν έβγαζε κρύο αέρα, κάποιες φορές δεν κόμπλαρε καθόλου ή κάποιες άλλες φορές κόμπλαρε και μετά απο λίγα λεπτά ξεκόμπλαρε.Το γέμισα με freon αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε.
Στο τελευταίο ταξίδι που έκανα, με cruise control στα 90χλμ/ώρα, το αυτοκίνητο δούλευε πολύ κάτω από τους 70 βαθμούς τόσο σε θερμοκρασία νερού όσο και λαδιού.
Τελικά μετά απο έλεγχο που έκανε ο μηχανικός μου, βρέθηκε χαλασμένος ο Ηλεκτρονικός θερμοστάτης (νομίζω ότι το λέω σωστά). Αυτός λοιπόν δεν άφηνε το αυτοκίνητο να ζεσταθεί και το σύστημα ψύξης λειτουργούσε συνεχώς. Ο ίδιος ευθυνόταν και για τα περίεργα του A/C.
Κόστος αντικατάστασης θερμοστάτη μαζί με εργατικά: 190 ευρώ.
Δυστυχώς ο Θερμοστάτης δεν υπάρχει σε μεταχειρισμένα ή ιμετανσιόν και αναγκάστηκα να τον αγοράσω από την αντιπροσωπεία της BMW και μετά να τον τοποθετήσει ο μηχανικός μου.
Υποστροφή έχουμε οταν χτυπάμε στον τοίχο με τη μούρη...
Υπερστροφή έχουμε οταν χτυπαμε στον τοίχο με τον κώλο...
Ισχύς είναι το ποσο γρηγορα θα πέσουμε πάνω στον τοίχο...
Ροπή είναι το πόσο μακριά θα πάρουμε σβάρνα τον τοίχο μαζί μας... |
|