PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Τριγμος εσωτερικο

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Wankel_Lover (Βασιλης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 12 Ιούλ 2013
Τόπος: Chalandri

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 29 Αύγ 2014, 21:21:35    Θέμα δημοσίευσης: Τριγμος εσωτερικο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα παιδια.
Εχω το κλασσικο προβλημα με τον τριγμο στο πορτπαγκαζ που αναφερεται και σε αυτο το τοπικ http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11578 .
Το θεμα ειναι οτι προσπαθησα με ταινια velcro αλλα και με αυτοκολλητη μοκετα και το προβλημα δεν λυνεται.Δηλαδη βαζω την ταινια και μετα απο λιγο καιρο ξανα τα ιδια,γιατι φαγωνεται η ταινια.Η μοκετα κρατησε αρκετα πιο πολυ αλλα και παλι μετα τα ιδια.Επισης να πω,οτι η ταινια δεν φερνει σιγουρα αποτελεσματα,μερικες φορες ετριζε κανονικα.Υπαρχει καποιο ανταλλακτικο(π.χ κλειδαρια) που να το αλλαξω και να λυθει το προβλημα?Και αν ναι ποσο κοστιζει?Το αμαξι ειναι ενα peugeot 206.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Αύγ 2014, 11:20:07    Θέμα δημοσίευσης: Re: Τριγμος εσωτερικο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν θυμάμαι καλά στο 206, στα πλαϊνά του πορτμπαγκάζ πάνω στην πόρτα αριστερά/δεξιά έχει δύο μεγάλες λαστιχένιες βίδες που συγκρατούν την πόρτα και την βοηθούν να κλειδώνει καλά. Παίξε λίγο με αυτές τις βίδες ώστε να κουμπώνει καλά η πόρτα όταν κλείνει. Λογικά θα πρέπει να τα βιδώσεις λίγο ώστε να κλείνει ποιο χαμηλά η πόρτα και η κλειδαριά να κουμπώνει καλύτερα.
Επιστροφή στην κορυφή
Wankel_Lover (Βασιλης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Αύγ 2014, 23:04:04    Θέμα δημοσίευσης: Re: Τριγμος εσωτερικο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Vini έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά στο 206, στα πλαϊνά του πορτμπαγκάζ πάνω στην πόρτα αριστερά/δεξιά έχει δύο μεγάλες λαστιχένιες βίδες που συγκρατούν την πόρτα και την βοηθούν να κλειδώνει καλά. Παίξε λίγο με αυτές τις βίδες ώστε να κουμπώνει καλά η πόρτα όταν κλείνει. Λογικά θα πρέπει να τα βιδώσεις λίγο ώστε να κλείνει ποιο χαμηλά η πόρτα και η κλειδαριά να κουμπώνει καλύτερα.

Αν και το εχω προσπαθησει,τωρα που μου εδωσες μια καλυτερη εικονα για το πως να το κανω,θα το ξαναπροσπαθησω.Οταν λες να κλεινει η πορτα πιο χαμηλα,εννοεις πιο μεσα?Φανταζομαι ναι.Επισης,το θεμα ειναι οτι ενω η πορτα φαινεται να εχει κουμπωσει πολυ καλα και ακομα και με μεγαλη προσπαθεια να μην παιζει σε σπρωξιματα,οταν το αμαξι κινειται σε λακουβες και ανωμαλο δρομο,ακουγεται αυτος ο μεταλλικος γδουπος.Και επειδη ειναι και πολυ σκληρη η αναρτηση (PS routier) κατανταει λιγο εκνευριστικο.Μπορω να βγαλω και φωτο για να δειτε αν η κλειδαρια εχει καποιο σπασιμο γιατι εγω δν μπορω να καταλαβω κατι.
Επιστροφή στην κορυφή
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more

Ένταξη: 03 Ιούν 2007
Τόπος: Pole Position

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Αύγ 2014, 11:30:19    Θέμα δημοσίευσης: Re: Τριγμος εσωτερικο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Wankel_Lover έγραψε:
Vini έγραψε:

Αν και το εχω προσπαθησει,τωρα που μου εδωσες μια καλυτερη εικονα για το πως να το κανω,θα το ξαναπροσπαθησω.Οταν λες να κλεινει η πορτα πιο χαμηλα,εννοεις πιο μεσα?Φανταζομαι ναι.Επισης,το θεμα ειναι οτι ενω η πορτα φαινεται να εχει κουμπωσει πολυ καλα και ακομα και με μεγαλη προσπαθεια να μην παιζει σε σπρωξιματα,οταν το αμαξι κινειται σε λακουβες και ανωμαλο δρομο,ακουγεται αυτος ο μεταλλικος γδουπος.Και επειδη ειναι και πολυ σκληρη η αναρτηση (PS routier) κατανταει λιγο εκνευριστικο.Μπορω να βγαλω και φωτο για να δειτε αν η κλειδαρια εχει καποιο σπασιμο γιατι εγω δν μπορω να καταλαβω κατι.

Και μένα μου το κάνει αν και δεν έχει μπόσικα ούτε η κλειδαριά, ούτε η πόρτα. Δεν ακούω τόσο μεταλλικό ήχο, όσο σαν να τρίζει το πίσω τζάμι και τα πλαστικά. Το ξεκίνησε ξαφνικά πριν κανά τρίμηνο από το πουθενά.

Συνήθως τυλίγω μονωτική ταινία στην κλειδαριά (μια χαρά δουλειά κάνει), αλλά αν βάλεις πολλή, μετά δεν κλείνει η πόρτα..! Η κλειδαριά μου πάντως είναι σταθερότατη, δεν παίζει όσο την κούνησα.

My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it.
Επιστροφή στην κορυφή
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Αύγ 2014, 11:38:31    Θέμα δημοσίευσης: Re: Τριγμος εσωτερικο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Wankel_Lover έγραψε:

Οταν λες να κλεινει η πορτα πιο χαμηλα,εννοεις πιο μεσα?Φανταζομαι ναι.

Ναι, αυτό εννοούσα. Βασικά έχω παρατηρήσει στο 207 ότι αν κλείνει ποιο χαμηλά η πόρτα τότε μαγκώνει καλύτερα η κλειδαριά. Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο 206.
Επιστροφή στην κορυφή
Apostolos-106 rallye (ApostolisR)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 106 Rallye, 1.6L 16V, Year 2003

Ένταξη: 25 Οκτ 2012

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Αύγ 2014, 11:39:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν έχεις την ρεζέρβα από κάτω, όπως στο 106, κοίτα εκεί..Η βάση της θα τρίζει.
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Αύγ 2014, 14:40:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αρχικα,κοιταξε τη ρεζερβα οπως ειπε και ο Αποστολος... Το επομενο που υποψιαζομαι,ειναι φθορα του γαντζου της κλειδαριας,οταν λεω γαντζο,εννοω το κομματι που ειναι βιδωμενο στο κατωφλι του χωρου αποσκευων...
Ειναι υπουλη βλαβη! Το αξονακι του γαντζου,εχει ενα πλαστικο περιβλημα,αν κοιταξεις απο τη μεσα μερια ενδεχομενως να εχει φαγωθει οχι μονο το περιβλημα,αλλα και το ιδιο το αξονακι!
Κοιτα αυτα τα δυο και πες μας Wink

Το αυτο: http://i.imgur.com/wJIHd.jpg

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Αύγ 2014, 14:56:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

geo106xs έγραψε:
Αρχικα,κοιταξε τη ρεζερβα οπως ειπε και ο Αποστολος... Το επομενο που υποψιαζομαι,ειναι φθορα του γαντζου της κλειδαριας,οταν λεω γαντζο,εννοω το κομματι που ειναι βιδωμενο στο κατωφλι του χωρου αποσκευων...
Ειναι υπουλη βλαβη! Το αξονακι του γαντζου,εχει ενα πλαστικο περιβλημα,αν κοιταξεις απο τη μεσα μερια ενδεχομενως να εχει φαγωθει οχι μονο το περιβλημα,αλλα και το ιδιο το αξονακι!
Κοιτα αυτα τα δυο και πες μας Wink

Το αυτο: http://i.imgur.com/wJIHd.jpg

Ερώτηση: αν έχει φθαρεί αυτό, αλλάζει όλο, αλλάζει το αξονάκι, τι ακριβώς; Και κόστος;

Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Αύγ 2014, 15:38:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χρηστο,στο saxo του αδερφου μου που το ειχαμε αλλαξει,ειναι ολο ενα κομματι,πιθανον και στο 206 ετσι πρεπει να ειναι Wink
Κοστος δε γνωριζω,αλλα λογικα πρεπει να ειναι φθηνο Wink

Επιστροφή στην κορυφή
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Αύγ 2014, 16:01:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

geo106xs έγραψε:
Χρηστο,στο saxo του αδερφου μου που το ειχαμε αλλαξει,ειναι ολο ενα κομματι,πιθανον και στο 206 ετσι πρεπει να ειναι Wink
Κοστος δε γνωριζω,αλλα λογικα πρεπει να ειναι φθηνο Wink

Ευχαριστώ πολύ Γιώργο!

Παίζει να έχω δει ότι το "αξονάκι" κάπου κάνει μια εσοχή στο μέσον του, οπότε ίσως το έχει φάει η κλειδαριά.

Μεταχειρισμένο στη Φραντζή πουθενά (ή αλλού) ή καινούριο;

Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Αύγ 2014, 17:01:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν το κοστος του καινουριου κυμαινεται κοντα στο 20αρικο,καλυτερα να το παρεις καινουριο να εχεις ησυχο το κεφαλι σου!
Σε περιπτωση που ξεφευγει πολυ η τιμη (χλωμο) δες στα μεταχειρισμενα,με την προϋποθεση να το ελεγξεις πριν το παρεις Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Wankel_Lover (Βασιλης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Αύγ 2014, 19:32:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστω παιδια πολυ για τις απαντησεις.Νομιζω το αξονακι αυτο οτι ειναι οντως φαγωμενο.Θα βγαλω μερικες φωτογραφιες και θα σας πω.Απο τη ρεζερβα δεν ειναι σιγουρα,μιας και οταν βαζω ταινια φτιαχνει,οποτε ειναι απο εκει.
Επιστροφή στην κορυφή
Wankel_Lover (Βασιλης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Αύγ 2014, 19:33:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επισης αν εχει θεμα το αξονακι,πως το ζηταω σαν ανταλλακτικο?
Επιστροφή στην κορυφή
Giannak (Γιάννης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 10 Φεβ 2014

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Δεκ 2014, 10:59:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλημέρα και χρόνια πολλά...Για τον εκνευριστικό τριγμό που ακούγεται στο εσωτερικό του 206cc μήπως έχει να προτείνει κάποιος λύση? Ξέρω ότι έρχεται από το πορτ-μπαγκάζ, αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω το ακριβές σημείο..
Επιστροφή στην κορυφή
reselie-206 (Αστραπόγιαννος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 522 whp

Ένταξη: 14 Ιαν 2011
Τόπος: Λαμία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Δεκ 2014, 14:09:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βασίλη καλησπέρα , το αξονάκι δεν είναι φαγωμένο απλά είχα κάνει πατέντα που περιγράφεται σε άλλο τοπικ εδώ ώστε να σταματήσουν οι τριγμοί...

Με λίγα λόγια κάνε 2 πράγματα..

α.καθάρισε το αξονάκι απο τη παλαιά μονωτική ταινία και βάλε νέα στο αξονάκι
β. βγάλε το πλαστικό στη πίσω μεριά του πορτ μπαγκάζ και δές το έλασμα που τραβάει τη κλειδαριά αν έχει τζόγο.. εγώ το είχα πιάσει με σύρμα και το είχα τεντώσει και έτσι σταματήσανε οι τριγμοί... Τσέκαρε άν είναι στη θέση του σφιχτό..

Επιστροφή στην κορυφή
giwrgosath (Giwrgos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 06 Μάϊ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Αύγ 2015, 00:14:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

reselie-206 έγραψε:

β. βγάλε το πλαστικό στη πίσω μεριά του πορτ μπαγκάζ και δές το έλασμα που τραβάει τη κλειδαριά αν έχει τζόγο.. εγώ το είχα πιάσει με σύρμα και το είχα τεντώσει και έτσι σταματήσανε οι τριγμοί... Τσέκαρε άν είναι στη θέση του σφιχτό..

Eπειδή με ενδιαφέρει κ εμενα το θεμα... Αυτό το πλαστικό υπάρχει και στο 206 cc;

Εμένα η κλειδαριά (αυτη δλδ που βαζω το velcro) ειναι βιδωμενη στο πισω μερος του πορτ μπαγκαζ απ οτι ειδα δεν την συγκρατει τπτ απο πισω μονο 2 βιδες...

Το αξονάκι της κλειδαριάς αλλάζει και πώς το ζητάμε;; Tο κόστος για όλη την κλειδαριά ποιο είναι;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης