PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Κάρτα καυσαερίων
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Ιαν 2003, 19:20:26    Θέμα δημοσίευσης: Κάρτα καυσαερίων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παιδια εβγαλα καρτα καυσαεριων φετος σε αλλο συνεργειο απο περισυ.
παρατηρησα λοιπον οτι περυσι με μαμα εξατμηση ειχα τις εξης τιμες:
Co% στις 880 στροφες.......0.08
Co% στις 2500 .................0.00
HCPPm στις 880 στροφες.......0053
HCPPm στις 2500 στροφες.......0000
λ 0.991

φετος με sebring ελευθερη και χωρις μεσαιο
Co% στις 880 στροφες.......0.01
Co% στις 2500 .................0.01
HCPPm στις 880 στροφες.......0029
HCPPm στις 2500 στροφες.......0011
λ 0.99

Ξερει κανεις τι γινεται;
Οι αποκλισεις οφειλονται στην αλλαγη εξατμισης η ειναι τυχαιο φαινομενο;
Μηπως οφειλονται σε αποκλισεις και "αρυθμιες" του μηχανηματος μετρησης ;

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
danielos (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

106 Rallye

Ένταξη: 02 Δεκ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Φεβ 2003, 10:09:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγω μητσο δεν ξερω τι γινεται με τις μετρησεις αλλα τωρα που τα βλεπω θα το ξανασκεφτω να παω για καρτα καυσαεριων.πρεπει να βγαζω πολυ πραγμα απο πισω και ας εχω καταλυτη. ο danielito μαυριζει πολυ ευκολα το πορτπαγκαζ.
ασε που ειχα και στην πιτα τον sidobre και μου λεει οτι εβγαζα πολυ ακαυστο !! τον μπουκωσα με τις ξερογκαζιες!!
ωχωχωχωχωχ!!!

ο ραλλος αγριεμενος οσο ποτε!!!!!!!!!!
142 αλογα στον τροχο ειναι............
.....ΠΡΟΚΛΗΣΗ.....
Επιστροφή στην κορυφή
alemao (Αριστείδης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 28 Δεκ 2002
Τόπος: Γλυκα Νερα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Φεβ 2003, 11:25:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμένα οι μετρήσεις έδειξαν:

800 rpm
CO%: 0,07%
HC PPM: 0000

2500 rpm
CO%: 0,00%
HC PPM: 0000
λ: 1,011

Top Fuel Racing Club ...
Επιστροφή στην κορυφή
pugsang (Μάκης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 Rallye

Ένταξη: 26 Απρ 2002
Τόπος: Ραφήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Φεβ 2003, 16:09:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το δικό σου Αριστείδη πρέπει να είναι η τέλεια μηχανή.Τρωει βενζίνη και αφοδευει οξυγόνο Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

pedal to the metal
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
alemao (Αριστείδης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 28 Δεκ 2002
Τόπος: Γλυκα Νερα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Φεβ 2003, 16:28:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

pugsang έγραψε:
Το δικό σου Αριστείδη πρέπει να είναι η τέλεια μηχανή.Τρωει βενζίνη και αφοδευει οξυγόνο Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

αφού έβαλες και εσύ το χεράκι σου όταν βάζαμε την σκούπα Wink
πρέπει να σκεφτείς ότι λειτουργεί σαν Bluebird TDi, όχι σαν κοινό αυτοκίνητο Razz Very happy

Top Fuel Racing Club ...
Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Φεβ 2003, 20:54:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

alemao_rallye έγραψε:
pugsang έγραψε:

αφού έβαλες και εσύ το χεράκι σου όταν βάζαμε την σκούπα Wink
πρέπει να σκεφτείς ότι λειτουργεί σαν Bluebird TDi, όχι σαν κοινό αυτοκίνητο Razz Very happy

πως το καταφερες αυτο το κουφο ρε συ alemao; ;
ειναι σιγουρα σωστη η μετρηση;;;
μηπως το μηχανακι , που ελεγα πιο πριν, δεν ηταν στα καλα του ;;
παραξενο μου φαινεται. Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Επιστροφή στην κορυφή
chatasos (Τάσος)
Developer - Administrator
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 21 Οκτ 2003, 21:27:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα δικά μου είναι τα παρακάτω:

Στροφές ανά λεπτό CO (%) HC (PPm) λ
---------------------------------------------
800 0,015 1,14 1.028
2500 0,045 1,38 1.000

Το μηχάνημα είχε και άλλα στοιχεία αλλά στην κάρτα αναγράφονται μόνο τα παραπάνω.

Ο φορουμάρχης επέστρεψε παντρεμένος & ανανεωμένος!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)

Ένταξη: 24 Ιαν 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 21 Οκτ 2003, 22:57:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λογικά με τις ελεύθερες εξατμίσεις θα πρέπει να έχουμε μια μικρή αύξηση των εκπομπων των οξειδίων του αζώτου και μια μικρή μείωση των υδρογονανθράκων...

Αφού η σάρωση του κυλίνδρου από τα καυσαέρια είναι πιο αποτελεσματική (λόγω των μειωμένων ροίκών απωλειών που έχει μια ελεύθερη εξάτμιση), τότε μένουν σε αυτόν λιγότερα καυσαέρια, στον επόμενο κύκλο λειτουργίας.
Αυτό βοηθάει την απόδοση της ροπής (εμποδίζει μεταξύ άλλων και την εισροή καυσαερίων μέσα στους αυλούς εισαγωγής κατά την διάρκεια του overlap, στα μικρά πατήματα του γκαζιού). Το άζωτο όμως του ατμοσφαιρικού αέρα (που συνυπάρχει με το οξυγόνο) παύει να συμπεριφέρεται ως αδρανές αέριο και ενώνεται σε κάποιο ποσοστό με την περίσσεια οξυγόνου *, σχηματίζοντας οξείδιο του αζώτου.
Το άζωτο "την βλέπει" δραστικό αέριο μόλις η θερμοκρασία του θαλάμου καύσης περάσει ένα όριο. Εάν δεν υπάρχουν τα καυσαέρια του προηγούμενου κυκλου (εκτονωμένα καυσαέρια, με χαμηλή σχετικά θερμοκρασία) να χαμηλώνουν την θερμοκρασία, τότε εμφανίζεται το φαινόμενο αυτό...
Εδώ πρέπει να πούμε πως τα καυσαέρια του προηγούμενου κύκλου βοηθούν και στην αποτροπή της εμφάνισης προανάφλεξης (πυράκια) αφού χαμηλώνουν, όπως είπαμε, την θερμοκρασία κατά την διάρκεια (και) της συμπίεσης. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι turbo κινητήρες έχουν από ελάχιστο έως μηδενικό overlap.
Από την άλλη όμως τα καυσαέρια εμποδίζουν την διάδοση της φλόγας (ως αδρανή και αυτά), κατά την καύση. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, αν δεν "προλάβει" το καύσιμο μίγμα να αναφλεγεί στο σύνολό του (αυτό στην πράξη πολύ σπάνια γίνεται), θα έχουμε αυξημένες εκπομπές υδρογοναθράκων...
Το πρόβλημα αυτό εμφανιζόταν πολύ έντονα στο Mazda RX-7. Οι κατασκευαστές τότε αναγκάστηκαν να τροφοδοτούν τον κινητήρα (τουλάχιστον στις χαμηλές στροφές) με πολύ πλούσιο μείγμα, ώστε αυτό να "προλαβαίνει" να καεί σε πιο μεγάλο ποσοστό (όσο πιο πλούσιο έιναι ένα μείγμα τόσο πιο γρήγορα αναφλέγεται). Το τίμημα όμως σε κατανάλωση ήταν πολύ βαρύ... Στο RX-8 τα ποροβλήματα αυτά έχουν (σχεδόν) εξαφανιστεί για πολλούς και διαφόρους λόγους, για τους οποίους δεν θα πω τίποτα τώρα (εκτός θέματος).

* Γι' αυτόν τον λόγο και οι κινητήρες φτωχού μίγματος είναι πιο ευπαθείς στην εκπομπή οξειδίων του αζώτου, αφού η περίσσεια οξυγόνου είναι πολύ μεγάλη. Βέβαια έχουν βρεθεί πολλές λύσεις (οι περισσότερες εκ των οποίων αποσκοπούν στην τέλεια ανάμειξη των καυσαερίων με το καύσιμο μείγμα) για να μειωθεί κατά πολύ το πρόβλημα...

Πολύ πιθανό να αγνοώ και κάποια πράγματα, αλλά πάνω-κάτω αυτές οι διεργασίες (μεταξύ άλλων) λαμβάνουν χώρα κατά την καύση. Αυτό είναι εξάλλου το κακό όταν δεν διασταυρώνεις αυτά που λές με την πράξη...

Κάρτα ελέγχου καυσαερίων θα βγάλω (για δεύτερη φορά) αύριο. Ίδωμεν...
Wink Wink

Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
action_peugeot (Τηλεμαχος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi

Ένταξη: 06 Μάϊ 2003
Τόπος: Νικαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Οκτ 2003, 00:11:30    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

DimiP έγραψε:
παιδια εβγαλα καρτα καυσαεριων φετος σε αλλο συνεργειο απο περισυ.Ξερει κανεις τι γινεται;
Οι αποκλισεις οφειλονται στην αλλαγη εξατμισης η ειναι τυχαιο φαινομενο;
Μηπως οφειλονται σε αποκλισεις και "αρυθμιες" του μηχανηματος μετρησης ;

Ειναι τυχαιο το φαινομενο οι αποκλισεις δεν οφειλονται στην εξατμιση αλλα στα γκαζια της ημερας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
chatasos (Τάσος)
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Οκτ 2003, 07:50:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα περσινά (2002) ήταν τα παρακάτω:

Στροφές ανά λεπτό CO (%) HC (PPm) λ
---------------------------------------------
800 0,05 0 1.003
2500 0,07 0 1.002

ΥΓ: Αυτά ήταν όμως από διαφορετικό μηχάνημα.

Ο φορουμάρχης επέστρεψε παντρεμένος & ανανεωμένος!
Επιστροφή στην κορυφή
razor (Βασίλης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206 QUIKSILVER (10ος /2003)

Ένταξη: 16 Αύγ 2004
Τόπος: ΠΑΤΡΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 19 Οκτ 2004, 12:40:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μήπως ξέρετε πόσο κάνει η κάρτα καυσαέριων. Λέω αυτή την εβδομάδα να παω να μου βγάλουν
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
konstantinos 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XΤ (1999)

Ένταξη: 30 Μάϊ 2002
Τόπος: Μελίσσια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 19 Οκτ 2004, 13:01:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

razor έγραψε:
Μήπως ξέρετε πόσο κάνει η κάρτα καυσαέριων. Λέω αυτή την εβδομάδα να παω να μου βγάλουν

8,80 στον Κανελλή

Τελικά... θα πάει κανείς απο τον Μπάκα???!!!???
http://www.bakas.gr/

Επιστροφή στην κορυφή
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)

Ένταξη: 10 Οκτ 2002
Τόπος: Αμπελογκάρντεν

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 19 Οκτ 2004, 13:41:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

8,80 έχει παντού...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
konstantinos 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XΤ (1999)

Ένταξη: 30 Μάϊ 2002
Τόπος: Μελίσσια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 19 Οκτ 2004, 13:44:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Vaggelis έγραψε:
8,80 έχει παντού...

Αυτός ο "Παντού" που είναι? είναι εξουσιοδοτημένος?

Τελικά... θα πάει κανείς απο τον Μπάκα???!!!???
http://www.bakas.gr/

Επιστροφή στην κορυφή
COOL ALEXIS (Aleki)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

C3 Cowmooflage

Ένταξη: 10 Μάϊ 2004
Τόπος: Fathercare

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 19 Οκτ 2004, 14:09:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτή την στιγμή πρεπει να είναι δεξιά σου!!!
Είναι εξουσιοδοτήμένος απο την Zastava

Θέλω ένα και ένα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
shark_zak (ΖΑΧΑΡΙΑΣ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 206 1.4 (8V) QUIKSILVER 2002

Ένταξη: 09 Δεκ 2002
Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 20 Οκτ 2004, 06:32:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καθε ποτε πρεπει να βγαζουμε καρτα, Question εμενα ειναι μοντ' 04/2002

"Εικονικό το γέλιο μου και με μεγάλο κόπο, το κάνω για να ξεγελώ τα μάθια των ανθρώπων..."
Επιστροφή στην κορυφή
PHSYBORG (HULK)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Pug 8v ''maximum attack''

Ένταξη: 24 Μάϊ 2003
Τόπος: In the VORTEX of HEAVEN!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 20 Οκτ 2004, 06:56:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

shark_zak έγραψε:

Kαθε χρονο ( οταν ληγει η καρτα μας δηλαδη)! Wink

FULL THROTLE....

NEW forum at www.btt.20m.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
shark_zak (ΖΑΧΑΡΙΑΣ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 20 Οκτ 2004, 08:28:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PHSYBORG έγραψε:
shark_zak έγραψε:

Kαθε χρονο ( οταν ληγει η καρτα μας δηλαδη)! Wink

απλα ρωταω επειδη ειναι 2 χρονων τα αμαξι, απο ποτε πρεπει να ξεκιναμε να βγαζουμε Question

"Εικονικό το γέλιο μου και με μεγάλο κόπο, το κάνω για να ξεγελώ τα μάθια των ανθρώπων..."
Επιστροφή στην κορυφή
PHSYBORG (HULK)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Pug 8v ''maximum attack''

Ένταξη: 24 Μάϊ 2003
Τόπος: In the VORTEX of HEAVEN!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 20 Οκτ 2004, 08:32:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με τα λεγομενα σου καταλαβα οτι ΔΕΝ εχεις βγαλει καρτα ακομα.ε?
ΠΡΕΠΕΙ να βγαζεις απο την 1 μερα που παιρνεις το αμαξι κ κοστιζει 10ε !

FULL THROTLE....

NEW forum at www.btt.20m.com
Επιστροφή στην κορυφή
shark_zak (ΖΑΧΑΡΙΑΣ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 20 Οκτ 2004, 08:35:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PHSYBORG έγραψε:
Με τα λεγομενα σου καταλαβα οτι ΔΕΝ εχεις βγαλει καρτα ακομα.ε?
ΠΡΕΠΕΙ να βγαζεις απο την 1 μερα που παιρνεις το αμαξι κ κοστιζει 10ε !

ουπς οκ ευχαριστω πολυ...δεν το ηξερα δεν μου το ειχαν πει....

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης