PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Peugeot 207 thp bt βλάβη p0016

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
NIKOLAOS (NIKOLAS)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207 Rallye 1.6 (2008)

Ένταξη: 25 Ιαν 2011
Τόπος: Kavala

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Απρ 2014, 17:50:25    Θέμα δημοσίευσης: Peugeot 207 thp bt βλάβη p0016 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://www.datsc.com/tabid/122/OBD-Error-Code/P0016/Diagnostics/Peugeot/Default.aspx
Το αμάξι δεν παίρνει μπρος και μου δείχνει αυτή την βλάβη, ξέρει κανένας τι μπορεί να είναι το έχει πάθει κάνεις άλλος?

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
reselie-206 (Αστραπόγιαννος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 522 whp

Ένταξη: 14 Ιαν 2011
Τόπος: Λαμία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Απρ 2014, 18:22:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

έλεγξε καδένα μην έχει ξεχαρβαλωθεί τίποτα εκεί..πρέπει να έχεις χάσει πάρα πολύ χρόνισμα

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Sakis Peugeot rallye207 (sakis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot rallye 207

Ένταξη: 07 Απρ 2013
Τόπος: Ορεστιαδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Απρ 2014, 01:26:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κοιτα τον αισθητήρα θέσης στροφαλοφόρου (CKP) και του αισθητήρα θέσης εκκεντροφόρου (CMP) λειτουργούν αρμονικά για να ελέγχουν την παράδοση σπινθήρα / καυσίμου και χρονισμού. Και οι δύο αποτελούνται από ένα οδοντωτή στεφάνη, ή τόνο, δακτύλιο ο οποίος περνά πάνω από ένα μαγνητικό αισθητήρα, ο οποίος παράγει τάση, υποδεικνύοντας τη θέση. Ο αισθητήρας στροφαλοφόρου άξονα αποτελεί μέρος του κύριου συστήματος ανάφλεξης και λειτουργεί ως «σκανδάλη». Ανιχνεύει τη θέση των ηλεκτρονόμων στροφαλοφόρου ότι οι πληροφορίες σχετικά με την PCM ή η μονάδα ανάφλεξης (ανάλογα με το όχημα) για τον έλεγχο χρονισμού ανάφλεξης. Ο αισθητήρας θέσης εκκεντροφόρου ανιχνεύει τη θέση των εκκεντροφόρων και στέλνει την πληροφορία στο PCM. Η PCM χρησιμοποιεί το σήμα CMP για να προσδιορίσει την αρχή της ακολουθίας του εγχυτήρα. Τι δεσμοί αυτοί οι δύο άξονες και τους αισθητήρες τους μαζί είναι ο ιμάντας χρονισμού ή αλυσίδα. Η εκκεντροφόροι και στροφαλοφόροι θα πρέπει να προγραμματιστεί με ακρίβεια μαζί. Αν η PCM εντοπίσει ότι τα σήματα Crank και Cam είναι έξω από το χρόνο από συγκεκριμένο αριθμό βαθμών, αυτός ο κωδικός P0016 θα οριστεί.
Συμπτώματα
Πιθανές sumptoms του OBD κωδικός P0016
ενδεικτική λυχνία βλάβης (MIL) φωτισμό Ο κινητήρας μπορεί να λειτουργήσει, αλλά με μειωμένη απόδοση Ο κινητήρας μπορεί να ξεκινήσουμε, αλλά να μην ξεκινήσει ο κινητήρας μπορεί να εμφανίζουν μια κουδουνίστρα κοντά στην αρμονική balancer που δείχνει το δαχτυλίδι τόνος έχει υποστεί ζημιά ο κινητήρας μπορεί να ξεκινήσει και να τρέξει , αλλά κακώς
Αιτίες
Πιθανές αιτίες του OBD κωδικός P0016
αλυσίδας χρονισμού τεντωμένο, ή ο ιμάντας χρονισμού παραλειφθεί ένα δόντι λόγω φθοράς Απευθυγράμμιση χρονισμού δαχτυλίδι Tone ιμάντα / αλυσίδα στροφαλοφόρου γλίστρησε / σπασμένο δαχτυλίδι Tone on εκκεντροφόρου γλίστρησε / σπασμένα αισθητήρα στροφάλου αισθητήρα Bad Bad cam κατεστραμμένο καλωδίωση να ξεκινήσουμε / αισθητήρα cam ιμάντα χρονισμού / τεντωτήρα της αλυσίδας έχουν πάθει
Πιθανές λύσεις
Πρώτον, επιθεωρήστε οπτικά τους αισθητήρες εκκεντροφόροι και στροφαλοφόροι και ιμάντες τους για ζημιές. Εάν παρατηρήσετε σπασμένα / ξεφτισμένα καλώδια, επισκευή και ελέγξτε ξανά. Εάν έχετε πρόσβαση σε ένα εύρος, ελέγξτε το έκκεντρο και τα πρότυπα της μανιβέλας. Εάν ένα σχέδιο λείπει, υποψιάζομαι μια κακή αισθητήρα ή μια ολίσθηση ήχο κλήσης. Αφαιρέστε το γρανάζι cam και το στροφαλοφόρο αρμονική balancer και να επιθεωρήσει τα δαχτυλίδια τόνο για τη σωστή ευθυγράμμιση και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι χαλαρά ή καταστραφεί, ή ότι δεν έχουν ψαλιδισμένα το κλειδί που τους στοιχίζει. Εάν έχουν εγκατασταθεί σωστά, αντικαταστήστε τον αισθητήρα. Εάν το σήμα εμφανίζεται κανονικά, στη συνέχεια, ελέγξτε την καδένα χρονισμού / ιμάντα για σωστή ευθυγράμμιση. Αν είναι ευθυγραμμισμένα, ελέγξτε για ένα κατεστραμμένο εντατήρα που μπορεί να επιτραπεί η αλυσίδα / ζώνη για να γλιστρήσει ένα δόντι ή περισσότερα δόντια. Επίσης, ελέγξτε ότι ο ιμάντας / αλυσίδα δεν είναι τεντωμένο. Επισκευή και ελέγξτε ξανά.
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Απρ 2014, 22:30:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

να ειναι καλα το γοογλε τρανσλειτ.....

ποσα χιλιομετρα εχεις? αν εισαι πανω απο 60κ εκτος του χρονησματος ισως χρειαζεσαι και καθαρισμα απο τις επικαθησεις στις βαλβιδες που αν εχει γινει σε μεγαλο βαθμο βοηθαει στο μα ξεχρονιστει....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Απρ 2014, 00:18:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ένας αισθητήρας γωνίας στροφάλου που και που δεν κάνει κακό. Ειδικά αν έχει λαδωθεί ο προηγούμενος.

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Απρ 2014, 11:11:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Giannis307 έγραψε:
να ειναι καλα το γοογλε τρανσλειτ.....

ποσα χιλιομετρα εχεις? αν εισαι πανω απο 60κ εκτος του χρονησματος ισως χρειαζεσαι και καθαρισμα απο τις επικαθησεις στις βαλβιδες που αν εχει γινει σε μεγαλο βαθμο βοηθαει στο μα ξεχρονιστει....
Rolling eyes

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
NIKOLAOS (NIKOLAS)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Απρ 2014, 21:05:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τελικά το αμάξι χάνει τον χρονισμό του.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
recife_rallye (lefos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

e-tuners stage4 from north

Ένταξη: 03 Σεπ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Απρ 2014, 10:48:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οντως.
Το αμαξι του νικου ειχε λυθει εξ ολοκληρου με τον κορμο γυμνο για να ανοιξει και να γινει σε διαστασεις ωστε να δεχθει oversize εμβολα.Η διαδικασια αυτη απαιτει και το λυσιμο του στροφαλου,συνεπως και του μουαγιε του στροφαλου απ οπου και προηλθε το προβλημα λογω ολισθησης.Το γιατρικο ειναι (περαν της σφηνας που πατενταρε ο Στελιος) πολυ καλο καθαρισμα του μουαγιε απο λαδιλες και καλη συσφιξη με νεα βιδα.

Νικο αυτο που πρεπει να προσεξει ο Γιαννης ειναι η τρυπα στην οποια μπαινει ο πειρος κλειδωματος του βολαν.Ειναι λιγο δυσκολο να γινει οταν το αμαξι εχει πανω το σασμαν γιατι δεν υπαρχει καλη οπτικη επαφη.
Τα αλλα ειναι λιγο πολυ ευκολα και γνωστα.Αν χρειαστειτε τπτ παρε τηλ. Wink

Παμε για καμμια οδικη δοκιμη επιτελους?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Απρ 2014, 11:20:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλό θα είναι επίσης να γνωρίζουν τις ροπές σύσφιξης που αντεχει η τελευταια βιδα στροφάλου, ωστε να παρει το μαξιμουμ του σφιξίματος που αντεχει.

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
NIKOLAOS (NIKOLAS)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Απρ 2014, 15:26:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

recife_rallye έγραψε:
Οντως.
Το αμαξι του νικου ειχε λυθει εξ ολοκληρου με τον κορμο γυμνο για να ανοιξει και να γινει σε διαστασεις ωστε να δεχθει oversize εμβολα.Η διαδικασια αυτη απαιτει και το λυσιμο του στροφαλου,συνεπως και του μουαγιε του στροφαλου απ οπου και προηλθε το προβλημα λογω ολισθησης.Το γιατρικο ειναι (περαν της σφηνας που πατενταρε ο Στελιος) πολυ καλο καθαρισμα του μουαγιε απο λαδιλες και καλη συσφιξη με νεα βιδα.

Νικο αυτο που πρεπει να προσεξει ο Γιαννης ειναι η τρυπα στην οποια μπαινει ο πειρος κλειδωματος του βολαν.Ειναι λιγο δυσκολο να γινει οταν το αμαξι εχει πανω το σασμαν γιατι δεν υπαρχει καλη οπτικη επαφη.
Τα αλλα ειναι λιγο πολυ ευκολα και γνωστα.Αν χρειαστειτε τπτ παρε τηλ. Wink

Ευχαριστώ Λευτέρη και κατι ακομα, οσο αστείο και αν ακούγεται (τουλάχιστον σε μενα) πριν βιδωσετε βαλτε κολλα στα σπιροματα.

Επιστροφή στην κορυφή
recife_rallye (lefos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

e-tuners stage4 from north

Ένταξη: 03 Σεπ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Απρ 2014, 17:27:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

To loctite θα μπορουσε να εχει εφαρμογη μονο στις βιδες εκκεντροφορων.Κατω στο μουαγιε μαλλον ειναι περιττο Rolling eyes

Παμε για καμμια οδικη δοκιμη επιτελους?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης