Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
NICK (ΝΙΚΟΣ) Δραστήριο μέλος

206 XT Premium 1.4 (2000)
Ένταξη: 05 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 232 Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 17 Οκτ 2003, 20:15:57 Θέμα δημοσίευσης: Τράβηγμα δεξιά |
|
|
Γυρνώντας από Αλεξ/πολη το προηγούμενο σαββατοκύριακο και πλησιάζοντας Θεσσαλονίκη από το καινούριο τμήμα της Εγνατίας,ακολουθούσα το ρεύμα της αριστερής λωρίδας που πήγαινε σταθερά με 160 χαω (ωραία διαφήμιση για το κλαμπ...).Κάποια στιγμή ένα πουλί αλλίθωρο,ένα πουλί βλαμμένο ,αποφάσισε να δοκιμάσει την αντοχή του ενάντια στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.Βλέποντάς το να έρχεται καταπάνω μου χωρίς να αποφασίζει να αλλάξει πορεία,ασυναίσθητα άφησα απότομα το γκάζι (σημειωτέον ότι ο δρόμος ήταν εντελώς επίπεδος και πήγαινε ευθεία).Δυστυχώς για μένα και ευτυχώς για το πουλί,το αμάξι έκανε έναν απότομο ελειγμό προς τα δεξιά (ευτυχώς που δεν ήταν και κανένας δίπλα μου εκείνη τη στιγμή).Το συμπαθές πτηνό την γλίτωσε αλλά εγώ τα χρειάστηκα.Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία,χωρίς το πουλί,και από χαμηλώτερη ταχύτητα,πάλι τα ίδια.Κάθε φορά που άφηνα απότομα το γκάζι με πάνω από 120 χαω,το αυτοκίνητο μετατοπίζονταν δεξιά.
Κι εδώ έρχομαι και σας ρωτάω φίλοι μου:τι στο καλό συμβαίνει;Στην αρχή το μυαλό μου πήγε στον αέρα,αλλά δεν κουνιώταν φύλλο.
Θεωρώ ότι το θέμα είναι σοβαρό και περιμένω προτάσεις που πιθανόν να με οδηγήσουν κάπου,καθώς τον τελευταίο καιρό κάνω πολλά ταξίδια και δεν θα ήθελα σε καμμία περίπτωση να βρεθώ κρεμμασμένος στην φωλιά του παραπάνω πτηνού. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
lia206cc (Λιάνα) Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) CC (2002)
Ένταξη: 25 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 268
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 17 Οκτ 2003, 20:39:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Έχω οδηγήσει 1400άρι 206 (της θείας joulia). Έχετε εκείνο το απίστευτο φαινόμενο του "φρεναρίσματος" κάθε φορά που αφήνετε το γκάζι (ούτε αυτό ξέρω γιατί συμβαίνει)
Ένα είναι σίγουρο: η Εγνατία σε κανένα σημείο της δεν έχει ευθεία. Μπορεί να φαίνεται έτσι... δεν είναι όμως (άλλα διαβάζει το μάτι κι άλλα το ελαστικό). Παντού υπαρχουν κλίσεις (δεξιά αριστερά) και όλα τα σημεία είναι ανηφορικά η κατηφορικά. Κλίσεις υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ. Ευθείες ευθείες υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία (Ξάνθη) και τα μετρα τους είναι λίγα για δοκιμές τέτοιου είδους.
Τώρα αν εννοείς ότι από αριστερή λωρίδα σε πετάει στη δεξιά μπάρα... τι να πώ: Γρηηηηήγορα στο γιατρό γιατρέ μου!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
GIANNIS206 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

207 RC
Ένταξη: 07 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 1168 Τόπος: Σέρρες
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 17 Οκτ 2003, 23:49:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα η δαγκάνα στη δεξιά μεριά και κολλάει,και είναι πάντα το τακάκι πάνω στο δίσκο?Κανένας στραβός δίσκος? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημήτριος (Δημήτρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)
Ένταξη: 24 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 751 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Οκτ 2003, 00:44:51 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΔΕΞΙΑ |
|
|
NICK έγραψε: | Γυρνώντας από Αλεξ/πολη το προηγούμενο σαββατοκύριακο και πλησιάζοντας Θεσσαλονίκη από το καινούριο τμήμα της Εγνατίας,ακολουθούσα το ρεύμα της αριστερής λωρίδας που πήγαινε σταθερά με 160 χαω (ωραία διαφήμιση για το κλαμπ...).Κάποια στιγμή ένα πουλί αλλίθωρο,ένα πουλί βλαμμένο ,αποφάσισε να δοκιμάσει την αντοχή του ενάντια στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.Βλέποντάς το να έρχεται καταπάνω μου χωρίς να αποφασίζει να αλλάξει πορεία,ασυναίσθητα άφησα απότομα το γκάζι (σημειωτέον ότι ο δρόμος ήταν εντελώς επίπεδος και πήγαινε ευθεία).Δυστυχώς για μένα και ευτυχώς για το πουλί,το αμάξι έκανε έναν απότομο ελειγμό προς τα δεξιά (ευτυχώς που δεν ήταν και κανένας δίπλα μου εκείνη τη στιγμή).Το συμπαθές πτηνό την γλίτωσε αλλά εγώ τα χρειάστηκα.Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία,χωρίς το πουλί,και από χαμηλώτερη ταχύτητα,πάλι τα ίδια.Κάθε φορά που άφηνα απότομα το γκάζι με πάνω από 120 χαω,το αυτοκίνητο μετατοπίζονταν δεξιά.
Κι εδώ έρχομαι και σας ρωτάω φίλοι μου:τι στο καλό συμβαίνει;Στην αρχή το μυαλό μου πήγε στον αέρα,αλλά δεν κουνιώταν φύλλο.
Θεωρώ ότι το θέμα είναι σοβαρό και περιμένω προτάσεις που πιθανόν να με οδηγήσουν κάπου,καθώς τον τελευταίο καιρό κάνω πολλά ταξίδια και δεν θα ήθελα σε καμμία περίπτωση να βρεθώ κρεμμασμένος στην φωλιά του παραπάνω πτηνού. |
Το "φρενάρισμα κινητήρα" που προκαλείται με το άφημα του γκαζίού, οφείλεται στο κλείσιμο της πεταλούδας του γκαζιού (ο κινητήρας τότε δουλεύει σαν αντλία καταναλώνοντας έργο, άρα το αυτοκίνητο, μην μπορώντας αντλήσει από πουθενά αλλού ενέργεια, φρενάρει. Το ίδιο, αλλά σε μικρότερο βαθμό, ισχύει και σε μεσαία ανοίγματα του γκαζιού).
Ερώτηση:
Το τράβηγμα το αισθάνεσαι αφού πατήσεις και το φρένο ή όχι;
Αν ναι, τότε έχουν πρόβλημα τα φρένα σου (ίσως έχει ψιλοκολλήσει κάποια δαγκάνα. Λίγο τραβηγμένο βέβαια για νέο αυτοκίνητο)
Αν όχι, τότε έχω μια ιδέα. Κάνε το ίδιο (από τα 120 km/h κόψε), αλλά χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο. Δηλαδή μπορείς, εκεί που τρέχεις, απλά να πατήσεις συμπλέκτη, ώστε να αποσυμπλέξεις τον κινητήρα από το κιβώτιο. Αν το αυτοκίνητο συνεχίσει να τραβάει, τότε δεν ξέρω τι φταίει. Αν όχι τότε ίσως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το αμάξι γενικότερα (ανάρτηση, μετάδοση κινησης κ.τ.λ.)
Σε φώτισα ε;;;; 
Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NICK (ΝΙΚΟΣ) Δραστήριο μέλος

206 XT Premium 1.4 (2000)
Ένταξη: 05 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 232 Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 19 Οκτ 2003, 08:55:57 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΔΕΞΙΑ |
|
|
Δημήτριος έγραψε: | Ερώτηση:
Το τράβηγμα το αισθάνεσαι αφού πατήσεις και το φρένο ή όχι;
Αν ναι, τότε έχουν πρόβλημα τα φρένα σου (ίσως έχει ψιλοκολλήσει κάποια δαγκάνα. Λίγο τραβηγμένο βέβαια για νέο αυτοκίνητο)
Αν όχι, τότε έχω μια ιδέα. Κάνε το ίδιο (από τα 120 km/h κόψε), αλλά χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο. Δηλαδή μπορείς, εκεί που τρέχεις, απλά να πατήσεις συμπλέκτη, ώστε να αποσυμπλέξεις τον κινητήρα από το κιβώτιο. Αν το αυτοκίνητο συνεχίσει να τραβάει, τότε δεν ξέρω τι φταίει. Αν όχι τότε ίσως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το αμάξι γενικότερα (ανάρτηση, μετάδοση κινησης κ.τ.λ.)
Σε φώτισα ε;;;;  |
Όχι φίλε μου,το φαινόμενο εμφανίζεται ΧΩΡΙΣ να πατάω το φρένο.Θα δοκιμάσω όμως και αυτό που λες αν και δεν βλέπω να βγαίνει τίποτα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
peugeot206cc (akis) Μέλος

308
Ένταξη: 25 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 114 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 20 Οκτ 2003, 16:13:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πρόβλημα με ημιαξόνιο ?
Peugeot for ever |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Δεκ 2003, 00:58:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
και το δικο μου 1400αρι, τραβαει εντονα δεξια αλλα δεν ειχα δωσει σημασια μεχρι τωρα.
εκανα 2 ευθυγραμμησεις αλλα τιποτα.
μαλιστα εβαλα νεα λαστιχα και παλι τιποτα.
ενω το τιμονι ειναι στοιχισμενο / ζυγισμενο και η ευθυγραμμηση δειχνει πως ολα ειναι καλα. .. το αμαξι φευγει δεξια.
οπου το πηγα δεν μπορουν να καταλαβουν τι γινεται και μου λενε συνεχεια πως ειναι απο τα λαστιχα και να δοκιμασουμε να τα βαλουμε αριστερα/δεξια και μπρος/πισω μεχρι να βρουμε ενα συνδιασμο να μη φευγει το αμαξι δεξια
καμια ιδεα ;;;
δεν αντεχω αλλο να κραταω το τιμονι!
θελω να το αφηνω καπου καπου απο το χερι χωρις να αλλαζω λωριδες υδραυλικα 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
StAkIS (Χρήστος) Μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)
Ένταξη: 29 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 110 Τόπος: Αργυρούπολη,Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Δεκ 2003, 02:17:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εμένα τραβάει μόνιμα αριστερά!!! Τι να πω...απλά προσπαθώ να το συνηθίσω μιας και δεν κατάφερα να το διορθώσω με τίποτα... Και όταν λέω "τραβάει" εννοώ ότι στα 10 μέτρα έχει φύγει τέρμα αριστερά!!!
206 Θαύματα Του Κόσμου Σε Ενα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
PoLiThS (Νικόλας) Τρελλαμένο μέλος

306 Cabriolet 1.6 Full (2001)
Ένταξη: 15 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 841 Τόπος: Κατηχώρι Πορταριάς Βόλος
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Δεκ 2003, 03:09:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Την ευθυγράμμιση πίσω αξονα την έχετε ακουστά? Υπάρχει περίπτωση να είναι στριμμένος ο πίσω αξονας.. πράγμα που διορθώνεται σε ενα μαστορα... (είναι η δουλειά του αυτή εξ'αλλου). Ολος ο πίσω αξονας πιάνετε σε 4 βίδες..
Le Tavernier....
Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
KASFIKIS NIKOS (Νικος) Νέος χρήστης

106 RALLYE 16V
Ένταξη: 28 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 76
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Δεκ 2003, 08:46:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
PoLiThS έγραψε: | Την ευθυγράμμιση πίσω αξονα την έχετε ακουστά? Υπάρχει περίπτωση να είναι στριμμένος ο πίσω αξονας.. πράγμα που διορθώνεται σε ενα μαστορα... (είναι η δουλειά του αυτή εξ'αλλου). Ολος ο πίσω αξονας πιάνετε σε 4 βίδες.. |
Πολυ σωστος ο Νικολας.
Το τραβηγμα του αυτοκινητου στο αφημα του γκαζιου χωρις χρηση φρενου οφειλετε
στον πισω αξονα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Δεκ 2003, 10:21:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Θα μου πείς τώρα γιατι να πάρει ο πίσω αξονας και να θέλει ευθυγράμμιση... και αναφέρω το εξής περιστατικο... Περυσι στον χειμώνα κατεβαίνει ο Δικος σου με χιονακι απο το Πήλιο στον Βόλο.. και μία και ήταν χιονισμένος ο δρόμος το Κανγκουρώ μέσα μου εκανε doing doing.. λέω ας τραβήω ενα χειρόφρενο ξεγυρισμένο οπερ και εγένετο.... μια πιρουέτα.. 2 πιρουέτες.... τσααααακ σφηνομένος μέσα στο χιόνι δίπλα σε ένα πεζοδρόμιο... ηταν αρκετο.. απ'ευθείας φεύγω για ευθυγράμμιση και ο πίσω αξονας είχε στρέψη 2 ολοκληρα εκατοστά.. ΔΕΝ στραβωσε προς Θεού απλα έστριψε ολόκληρος.. Το ανεβάζει ευθυγράμμιση.. το μετραει.. το φέρνει στα ισα του και τελος.. έτσι απλα... Γενικότερα η πρόληψη είναι η καλύτερη Γιατρειά (να το πώ εντελώς Λαϊκά). Ο Κος Ναουμίδης (ΑΡΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ) μου εξηγεί τοτε.. τα πεζοδρόμια.. οι λακούβες.. και ακόμα περισότερο οι απόπειρες να ανέβουμε πεζοδρόμιο με την οπισθεν ενδεχομένως να δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα..
Εκτοτε.. ανα 3 Μήνες.. και αφ όσον δεν προκύψει κάτι συμαντικό το κάνω μια ευθυγράμμιση Εμπρος Πισω για να σιγουρευτώ... οτι είναι ολοισιο το αυτοκίνητο..
Le Tavernier....
Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
glf (Νίκος) Έχω ξεφύγει !!!

106 16v rallye
Ένταξη: 01 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 1323 Τόπος: Κοζάνη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Δεκ 2003, 10:59:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Α μιας και έχεις σωστό ευθυγραμμισά, να θυμηθώ να πάω το δούμε και το δικό μου αν κατέβω καθημερινή.. Απο τον 3/2001 που έχω το 106, του έκανα μια φορά ευθυγράμμιση όταν άλλαξα μπροστινό ψαλίδι (το έφαγε ο father). Αυτό έγινε κάπου το χειμώνα του 2001 νομίζω. Απο τότε δεν ξαναέκανα ευθυγράμμιση.
....από την άλλη βέβαια, έχω την ικανότητα να τα ευθυγραμμίζω στο δρόμο, να ρωτήστε και τη Λίανα 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Δεκ 2003, 11:03:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
THe zymaroylis way of driving to a straight line.....
Le Tavernier....
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Δεκ 2003, 13:44:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
επειδη εγω ουτε χειροφρενα τραβαω (τωρα πια) ούτε και τραβαει δεξια οταν αφηνω το γκαζι αλλα απλα οταν παταω γκαζι,
καμια καλη ιδεα του τι μπορει να φταιει;;;
η να τα παρατησω και να μην ασχολουμαι ;; 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
glf (Νίκος) Έχω ξεφύγει !!!

106 16v rallye
Ένταξη: 01 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 1323 Τόπος: Κοζάνη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Δεκ 2003, 18:30:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
DimiP, τράβα χειρόφρενα από την αντίθετη μερία που νιώθεις να τραβάει...
(αυτό έκανα με της Λιάνας, αλλά καλύτερα να μη μας ακούσει, δεν πρέπει να το πήρε πρέφα αυτο το topic)
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος) Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 10 Οκτ 2002 Δημοσιεύσεις: 1865 Τόπος: Αμπελογκάρντεν
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Δεκ 2003, 22:23:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
DimiP έγραψε: | επειδη εγω ουτε χειροφρενα τραβαω (τωρα πια) ούτε και τραβαει δεξια οταν αφηνω το γκαζι αλλα απλα οταν παταω γκαζι,
η να τα παρατησω και να μην ασχολουμαι ;;  |
Αμάν πια ρε Μήτσο, όλο προβλήματα έχεις........
Μια με το τράβηγμα, την άλλη με το μοτεράκι, την άλλη με τις ζάντες, την παράλλη με τα λάστιχα.......
Πέτα το καλύτερα και πάρε άλλο...... 
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Νωe (Τασος) Νέος χρήστης

206 S16
Ένταξη: 05 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 91 Τόπος: Αθήνα - Καισαριανή
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 24 Δεκ 2003, 09:03:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Vaggelis έγραψε: | DimiP έγραψε: | επειδη εγω ουτε χειροφρενα τραβαω (τωρα πια) ούτε και τραβαει δεξια οταν αφηνω το γκαζι αλλα απλα οταν παταω γκαζι,
Μια με το τράβηγμα, την άλλη με το μοτεράκι, την άλλη με τις ζάντες, την παράλλη με τα λάστιχα.......
Πέτα το καλύτερα και πάρε άλλο......  |
Πεστα ρε Βαγγελη γιατι ολο παραπονα ειναι..... 
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος) Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 10 Οκτ 2002 Δημοσιεύσεις: 1865 Τόπος: Αμπελογκάρντεν
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 24 Δεκ 2003, 18:36:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Νωe έγραψε: | Vaggelis έγραψε: | DimiP έγραψε: | επειδη εγω ουτε χειροφρενα τραβαω (τωρα πια) ούτε και τραβαει δεξια οταν αφηνω το γκαζι αλλα απλα οταν παταω γκαζι,
Πέτα το καλύτερα και πάρε άλλο......  |
Πεστα ρε Βαγγελη γιατι ολο παραπονα ειναι.....  |
Σε λίγο θα ανοίξει και topic.....
"Βρέχει, πως να διατηρήσω το αυτοκίνητό μου καθαρό και στεγνό;;;"

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΙΚΟΣ (ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ) Έχω ξεφύγει !!!

CLIO RENAULTSPORT CUP 182hp!!!
Ένταξη: 09 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 2111 Τόπος: Were the Eagles fly higher