PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207 - Ηχεία στις εργοστασιακές θέσεις σε 207
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
206xtreme (Vassilis)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 30 Οκτ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Μάρ 2014, 18:46:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

marios_207_GT έγραψε:
Ερωτηση για τους γνωστες του ηχου, οταν εχουμε μπροστα ενα σετ διαιρουμενα με ισχυ συνολικα 200W RMS και πισω αλλα τοσα σε Watt ενας ενισχυτης 4Χ60 RMS στα 4Ω μας κανει ή ειναι μικρος? Για αυτη την απαιτηση των ηχειων πρεπει να παρουμε ενισχυτη στα ιδια RMS?

Από πότε τα ηχεία "είναι" watt;;;;;;;; Τα ηχεία έχουν ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ μέχρι τόσα WATT.........

Και από πότε ένα ηχείο που αντέχει 200 300 1000 watt ζορίζει έναν ενισχυτή που είναι μικρότερος;;;;; Βάσει ποιού νόμου στο κεφάλαιο του ηλεκτρομαγνητισμού ισχύει αυτό.....

Παιδιά. Όταν δεν γνωρίζετε είναι προτιμότερο να μην απαντάτε καθόλου παρά να παραπληροφορείτε τον κόσμο!

Στο θέμα μας, όπως είπε ο jimakos205, μην σε απασχολεί το τι αντοχές δηλώνουν τα μεγάφωνα που πήρες-θα πάρεις. Να σε απασχολεί να πάρεις έναν ΚΑΛΟ ενισχυτή μιας και αυτός θα είναι υπεύθυνος για την οδήγηση τους. ΒΕΒΑΙΑ, πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις από ένα radio c/d με αξιώσεις και όχι κάτι σκουπίδια των 40-50-60 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και ΟΛΩΝ των "μαμά".

Στην επιλογή ενισχυτή. Θα πρέπει να κοιτάξεις να πάρεις τον πιο "δυνατό" και ταυτόχρονα καθαρό. Και θα πρέπει να μεριμνήσεις να setαρεις τα gain ΣΩΣΤΑ με παλμογράφο. Το gain δεν είναι volume........ Αλλιώς θα στέλνεις συνέχεια παραμόρφωση στα μεγάφωνα (γνωστή και ως THD) με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνεις αυτό που περίμενες, και να κάνεις ζημιές στα μεγάφωνα.
Επίσης. ενισχυτές μεγάλοι και ιστορίες για αγρίους προϋποθέτουν και ΡΕΥΜΑ. Αν δεν έχεις ρεύμα δε πας πουθενά. Η μαμά μπαταρία είναι για 300-400 ψοφοwattακια. Μετά αρχίζουν οι ζημιές.

Γεφύρωμα.... Δεν είναι τόσο απλό όσο φαντάζεσαι, και αν το προσπαθήσεις χωρίς να μελετήσεις πρώτα, πάρε και ενα πυροσβεστήρα μαζί σου.

Πρέπει να μετρήσεις ομικότητα του subwoofer και τις ελάχιστες δυνατές ομικότητες που μπορεί να παίξει το μηχάνημα σου.

Παράδειγμα. Αν ένας ενισχυτής (της πλάκας, budget μηχάνημα) παίζει minimum στα 2Ω ανα κανάλι, και πας και του γεφυρώσεις τα 2 κανάλια με ένα sub τελικής ομικής 2Ω, θα παίζεις θα παίζεις μέχρι που θα ακούσεις ένα μπαμ, και θα δεις καπνούς..... Μη παραξενευτείς..... Συνηθισμένο είναι.

Όλα αυτά θέλουν προσοχή.

Υπάρχει και ο ανάλογος online χώρος για τέτοια θέματα με άτομα που γνωρίζουν πολλά καντάρια ηχου. Ψάξτο λίγο.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
marios_207_GT (Μάριος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

207 GT STOCK

Ένταξη: 03 Ιούλ 2011
Τόπος: Περιστέρι, Αττική

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Μάρ 2014, 18:57:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ για οσα εγραψες αν και ειχα σκοπο να παω σε ενα εξ ειδικευμένο ατομο να τα φτιάξει απλα ηθελα περιληπτικά οπως τα είπες να ξερω 5-6 πραγματα για να μην πιαστω κορόιδο. Μια τελευταια ερώτηση η μπαταρια μου (64Ah) για τα ηχεία που εχω και ενα σαμπακι οχι σαμπαρα θα μου φτασει?

Μάριος
Επιστροφή στην κορυφή
nOkpos (Δημήτρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 1.6 GT (2009)

Ένταξη: 10 Ιούλ 2005
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Μάρ 2014, 21:24:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

marios_207_GT έγραψε:
Φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ για οσα εγραψες αν και ειχα σκοπο να παω σε ενα εξ ειδικευμένο ατομο να τα φτιάξει απλα ηθελα περιληπτικά οπως τα είπες να ξερω 5-6 πραγματα για να μην πιαστω κορόιδο. Μια τελευταια ερώτηση η μπαταρια μου (64Ah) για τα ηχεία που εχω και ενα σαμπακι οχι σαμπαρα θα μου φτασει?

μια χαρα φτανει , εγω εχω 2 χ 40 rms μπροστα 2 χ 100 rms στην ταβλα και 1 sub 150 rms και ειναι μια χαρα με την μαμα μπαταρια ... απλα δεν θα το αφηνεις να παιζει χωρις να δουλευει το αυτοκινητο ..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
206xtreme (Vassilis)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Μάρ 2014, 01:35:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nOkpos έγραψε:
marios_207_GT έγραψε:

μια χαρα φτανει , εγω εχω 2 χ 40 rms μπροστα 2 χ 100 rms στην ταβλα και 1 sub 150 rms και ειναι μια χαρα με την μαμα μπαταρια ... απλα δεν θα το αφηνεις να παιζει χωρις να δουλευει το αυτοκινητο ..

Για πες μου λίγο πως τα ηχεία σου παράγουν ισχύ ακριβώς;;;;

Και για να σου λυθεί η απορία, και να μην ψάχνεις άδικα, ένα μεγάφωνο παράγει ισχύ ΜΟΝΟ όταν το κουνάς με το χέρι...........

Σε διαφορετική περίπτωση ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ! Οπότε είναι ΑΣΚΟΠΟ να λες έχω 2 ηχεία 200rms κλπ κλπ.......

Έχει επεξεργασθεί από τον/την 206xtreme στις Πεμ 20 Μάρ 2014, 01:48:24, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
206xtreme (Vassilis)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Μάρ 2014, 01:45:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

marios_207_GT έγραψε:

Λοιπόν, τελείως περιληπτικά.

Θα μου μιλήσεις για ενισχυτές συγκεκριμένα. Τα ηχεία από μόνα τους δε μου λένε τίποτα, όσον αφορά τη ΖΗΤΗΣΗ που έχεις για ισχύ και την αποθήκη-παραγωγή.

Υπάρχουν διαφορές σε class A, class A/B, και class D ενισχυτές και πάει λέγοντας, θα γεμίσω σεντόνια εδώ....

Μετά θα πρέπει να ξέρεις τις ομικές αντιστάσεις ΟΛΩΝ των μεγαφώνων και τι συνδεσμολογία θα ακολουθήσεις.

ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ. Ο κατασκευαστής, εχει προνοήσει με την μπαταρία (αποθήκη) και το δυναμό (παραγωγός), να καλύπτει τις απαιτήσεις του οχήματος σου + άλλα 30-40 αμπεράκια.....

ΣΑΦΩΣ και μπορείς να τραβήξεις και 600Α από το ηλεκτρικό σου σύστημα, αλλά μη το κάνεις.

Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ένας απλός τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτά τα προβλήματα, είναι να αλλάξεις δυναμό. (Δεν προτείνεται για τόσο μικρά project).

Ο εναλλακτικός τρόπος είναι να αυξήσεις το απόθεμα σου, με 2 συνειστώσες.

Πρώτον, πας σε μπαταρία με χαμηλότερη εσωτερική αντίσταση. Με 2 λόγια, η μπαταρία φορτίζει πιο γρήγορα από το δυναμό σου και αρα αξιοποιείς το σύστημα σου καλύτερα. Αν, δεύτερον, τώρα μπορείς να πας και σε μεγαλύτερη (ΑΗ), με ταυτόχρονη χαμηλή εσωτερική αντίσταση, αυτό είναι το καλύτερο δυνατό.

Και το τρίτο και τελευταίο MUST κατά την κοινή γνώμη, είναι το λεγόμενο στη βιβλιογραφία Big3. Αυξάνεις τις διατομές των καλωδίων του δυναμό για καλύτερες ροές του ρεύματος.

Επιστροφή στην κορυφή
reselie-206 (Αστραπόγιαννος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 522 whp

Ένταξη: 14 Ιαν 2011
Τόπος: Λαμία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Μάρ 2014, 06:57:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επειδή καταλαβαίνω τι θέλει ο Μάριος και προφανώς δεν πρόκειται να μπλέξει με extreme καταστάσεις (απλά για κάποιους , μη θεμιτά για κάποιους άλλους) η πιο απλή λύση κατα τη γνώμη μου (που δεν χρήζει άλλων μετατροπών/βελτιώσεων) είναι 1 ενισχυτής καλός 4*40rms για τα ηχεία και ένα ενεργητικό sub μαζί με μια καλή σχετικά πηγή με 6 εξόδους RCA.απο μεγάφωνα πάρε ότι αγαπάς(εγώ απο focal/peerless είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος αλλα κόστισαν 150€ οι κόρνες + 200~ τα μεγάφωνα) Απο θέμα κόστους περι τα 400~ € για πηγή / ενισχυτή και απο εκεί και πέρα όσο κάνουν τα ηχεία + καλώδια +++

Για τα παραπάνω δε πρόκειται να χρειαστεί επιπλέον ρεύματα ούτε την οποιαδήποτε μετατροπή εφόσον θα ακούει και σε "νορμάλ" εντάσεις..Φυσικά το να ακούς μουσική με σβηστό το αμάξι γίνεται αλλα δεν ενδείκνυται για άλλους λόγους (ενισχ)

ΥΓ Βασίλη το είδα το αμάξι σου , πέρασες έξω απο την εργασία μου (Μουστοξύδη προς Ευελπίδων) πρίν κανα μήνα... όμορφο αν και εκτός των γούστων μου
Very happy Τα πίσω φανάρια πάντως "ιδιαίτερα" και φαίνεται κανονικότατα το φώς αν θυμάμαι καλά..

Επιστροφή στην κορυφή
206xtreme (Vassilis)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Μάρ 2014, 09:10:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

reselie-206 έγραψε:
Επειδή καταλαβαίνω τι θέλει ο Μάριος και προφανώς δεν πρόκειται να μπλέξει με extreme καταστάσεις (απλά για κάποιους , μη θεμιτά για κάποιους άλλους) η πιο απλή λύση κατα τη γνώμη μου (που δεν χρήζει άλλων μετατροπών/βελτιώσεων) είναι 1 ενισχυτής καλός 4*40rms για τα ηχεία και ένα ενεργητικό sub μαζί με μια καλή σχετικά πηγή με 6 εξόδους RCA.απο μεγάφωνα πάρε ότι αγαπάς(εγώ απο focal/peerless είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος αλλα κόστισαν 150€ οι κόρνες + 200~ τα μεγάφωνα) Απο θέμα κόστους περι τα 400~ € για πηγή / ενισχυτή και απο εκεί και πέρα όσο κάνουν τα ηχεία + καλώδια +++

Για τα παραπάνω δε πρόκειται να χρειαστεί επιπλέον ρεύματα ούτε την οποιαδήποτε μετατροπή εφόσον θα ακούει και σε "νορμάλ" εντάσεις..Φυσικά το να ακούς μουσική με σβηστό το αμάξι γίνεται αλλα δεν ενδείκνυται για άλλους λόγους (ενισχ)

ΥΓ Βασίλη το είδα το αμάξι σου , πέρασες έξω απο την εργασία μου (Μουστοξύδη προς Ευελπίδων) πρίν κανα μήνα... όμορφο αν και εκτός των γούστων μου
Very happy Τα πίσω φανάρια πάντως "ιδιαίτερα" και φαίνεται κανονικότατα το φώς αν θυμάμαι καλά..

Έμπνευση της στιγμής του του φανοποιού.... Είχα τρομερό άγχος για το αν θα φαίνεται το φως, αλλά τελικά αφού φαίνεται μου άρεσε αυτή η πρωτοτυπία. Razz

Ναι, για έναν ενισχυτή 4χ60 το stock σύστημα είναι μια χαρά.

Εξάλλου 4κανάλια x 60 watt κάνουν 240watt. Δια του 12, κάνουν 20Α. Συν ένα ποσοστό απωλειών 40%, πάμε στα 28Α κατανάλωσης στην είσοδο του ενισχυτή. Και όπως είπα πριν, το stock σύστημα καλύπτει τις ανάγκες του οχήματος και έχει ανοχή για άλλα 30-40αμπεράκια just in case. Οπότε ναι, είσαι μέσα στα πλαίσια.

Τώρα για παραπάνω, χρειάζεται αναθεώρηση.

Εμείς που κουβαλάμε 10 100ΑΗ μπαταρίες και 350Α δυναμό, δεν είμαστε χαζοί.... Χρειάζονται και τα κουβαλάμε.....

Για μένα, ξεκινάς με μια καλή πηγή όπως είπε ο φίλος Τάσος, πχ pioneer 80prs, alpine 178bt, οι οποίες παίζουν στα 200 ευρώ μεταχειρισμένες και είναι διαμάντια!

Έπειτα, ή πας σε διαιρούμενο setακι για ολοκληρωμένο ποιοτικό ήχο με το best value for money για μένα να είναι τα pioneer TS-E170Ci ή πας σε κορνο-6.5-8αρια για κλαπατσίμπανα και υψηλές στάθμες και τέλος κοιτάς για ένα subaki σε φάση 12αρι σε κλειστό κουτάκι.

Όλα αυτά τα οδηγάς ή με έναν καλό 4κάναλο για 4x100rms, με διαμάντι και τρελή τιμή να έχει ο esx 4120.

Και οπωσδήποτε βάζεις βολτομετράκι για να έχεις monitor της κατάστασης.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3
Σελίδα 3 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης