PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Σωστή χρήση turbo κινητήρα!

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
leonidasthess 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 15 Μάρ 2012

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2013, 09:36:28    Θέμα δημοσίευσης: Σωστή χρήση turbo κινητήρα! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεια χαρά παιδιά,

εχω το 207 cc και πριν λίγες μέρες έβαλα πρόγραμμα απο τους etuners! (Πραγματικά άλλο αμάξι, το συστήνω ανεπιφύλακτα!! )

Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας, σχετικά με την σωστή χρήση του turbo κινητήρα. Το ζεστένεται πολύ ωρα το αμάξι; Στο τέλος περιμένε να κρυώσει ή το σβήνεται κατ'ευθειαν;

Call Center - Market research - Marketing
www.dataone.gr | GPS Tracker: www.track-platform.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Gotcha (George)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

F20 πετρέλης

Ένταξη: 06 Ιούν 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2013, 10:36:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οταν το βαζεις μπροστα περιμενε 1-2 λεπτακια να πεσουν οι στροφες στις 750-800 (εφοσον σου αναβει η βαλβιδα ψυχρης και οι στροφες παιζουν 1000-1100).

Μην τουρμπιζεις αν δε ζεσταθει το λαδι. Οδηγας χαλαρα στην αρχη να ζεσταθουν νερα και λαδια. Μετα πιες του το αιμα.

Οταν φτανεις στον προορισμο σου, στα τελευταια 3-4 τετραγωνα, να πηγαινεις χαλαρα και να μην το σκιζεις για να πεσει λιγο η θερμοκρασια. Οταν παρκαρεις αστο για 1-2 λεπτακια και μετα σβηστο
Επιστροφή στην κορυφή
OnyX (Γιωργος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Seat Ibiza 6l Cupra 1.8T

Ένταξη: 26 Ιούλ 2010
Τόπος: οπου υπαρχουν στροφες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2013, 11:46:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οταν ειναι κρυο δεν θα πατας μεχρι να ζεσταθουν τα λαδια (περιπου 80 βαθμους),βαλε ενα turbo timer και εισαι κομπλε οσο αναφορα το σβησιμο του μοτερ,εχουν αυτοματο μετρητη και σβηνουν την μηχανη οταν πεσει η θερμοκρασια του λαδιου Wink

Επιστροφή στην κορυφή
OnyX (Γιωργος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Seat Ibiza 6l Cupra 1.8T

Ένταξη: 26 Ιούλ 2010
Τόπος: οπου υπαρχουν στροφες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2013, 11:55:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οταν ειναι κρυο δεν θα πατας μεχρι να ζεσταθουν τα λαδια (περιπου 80 βαθμους),βαλε ενα turbo timer και εισαι κομπλε οσο αναφορα το σβησιμο του μοτερ,εχουν αυτοματο μετρητη και σβηνουν την μηχανη οταν πεσει η θερμοκρασια του λαδιου Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2013, 13:03:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Me μαμα τουρμπινα που παιρνει και νερα απο το συστημα ψυξης δεν χρειαζετε turbo timer εχει και την ηλεκτρικη αντλια που δουλευει και μετα το σβησιμο οποτε ενας λογος παραπανω.....απο κει και περα οτι ειπαν και οι πιο πανω για τα λαδια ευλαβικα....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
bagos (bagosgt-Moderator at O.X)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207....

Ένταξη: 17 Σεπ 2012
Τόπος: Halkida

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2013, 14:52:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Giannis307 έγραψε:
Me μαμα τουρμπινα που παιρνει και νερα απο το συστημα ψυξης δεν χρειαζετε turbo timer εχει και την ηλεκτρικη αντλια που δουλευει και μετα το σβησιμο οποτε ενας λογος παραπανω.....απο κει και περα οτι ειπαν και οι πιο πανω για τα λαδια ευλαβικα....

+1000 για τα νερα κτλ.εννοειται οτι αυτο δεν ισχυει αν το πλακωσεις κ το σβησεις κατευθειαν.
Γενικα μη σε αγνωνει το θεμα του τουρμπο,ειναι τοσο συχρονα που δενν εχουν καμια σχεση με τις παλιες τουρμπινες.
Να φανταστεις,εμενα μου εχει χαλασει η αντλια ψυξης τουρμπο,εδω κ 3 χρονια,κ η τουρμπινα δεν εχει ουτε ενα ραγισμα...
Παντως καλο ειναι,οταν πιασει θερμοκρασια το λαδι,να κανεις 2-3 ψιλοτουρμπισματα μεχρι 0.5 bar,ωστε να "προετοιμαστει" η τουρμπινα για το ξεκωλιασμα μετα Laughing

μια φορα κ εναν καιρο... http://www.etuners.gr/?s=13&t=261
Επιστροφή στην κορυφή
leonidasthess 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2013, 18:20:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!

Απ'οτι κατάλαβα σημασία έχει να ζεσταίνετε καλά το τούρμπο και οχι τόσο το πως θα κρυώσει!

Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2013, 19:35:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

βασικα το νοημα ειναι οτι οι αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας στο τουρμπο,δλδ αποτομο ζεσταμα απο κρυο,η το αντιθετο,προκαλουν ρηγματα στο μαντεμι.
στο ομοιομορφο κρυωμα της τουρμπινας βοηθα η αντλια ψυξης τουρμπο,οπως πολυ σωστα ειπε κ ο γιαννης,χωρις ομως να μπορεσει να σε προστατεψει πληρως οταν εχει πυρωσει απο το πατημα κ το σβησεις αμεσως.στην καθημερινη μετακινηση σου,χωρις κακγκουριες,δε χρειαζεται να περιμενεις να κρυωσει κατι Wink

Επιστροφή στην κορυφή
reselie-206 (Αστραπόγιαννος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 522 whp

Ένταξη: 14 Ιαν 2011
Τόπος: Λαμία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2013, 20:46:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και όχι μόνο αυτό...το καμμένο λάδι (λαδάκι που υποχρεωτικά καίγεται στη περιοχή των thrust (γνωστά και ώς θρός) την ώρα που σβήνουμε το αμάξι και η τουρμπίνα ζεματάει γίνεται σαν άμμος γυαλόχαρτου

Επιστροφή στην κορυφή
leonidasthess 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 04 Οκτ 2013, 09:52:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

bagos έγραψε:
βασικα το νοημα ειναι οτι οι αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας στο τουρμπο,δλδ αποτομο ζεσταμα απο κρυο,η το αντιθετο,προκαλουν ρηγματα στο μαντεμι.
στο ομοιομορφο κρυωμα της τουρμπινας βοηθα η αντλια ψυξης τουρμπο,οπως πολυ σωστα ειπε κ ο γιαννης,χωρις ομως να μπορεσει να σε προστατεψει πληρως οταν εχει πυρωσει απο το πατημα κ το σβησεις αμεσως.στην καθημερινη μετακινηση σου,χωρις κακγκουριες,δε χρειαζεται να περιμενεις να κρυωσει κατι Wink

Πολύ σωστό αυτό που λες...Επίσης τα παιδιά απο τους etuners μου είπαν οτι προτείνουν να βάζω καλύτερα μπουζί. Τα πλατινένια για την ακρίβεια!

Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Οκτ 2013, 23:20:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα εργοστασιακά μπουζί - είναι ήδη πλατίνας! Smile

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Οκτ 2013, 10:09:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

salex έγραψε:

Στελιο γενικα πο την στιγμη που εχεις προγραμα δεν ειναι πιο σοφο να πας σε μια βαθμιδα πιο ψυχρα μπουζι?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Οκτ 2013, 13:53:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

salex έγραψε:

Εμεις οι "γνησιοι",εξακολουθουμε να βαζουμε τα μαμα,κ αλλαγη καθε 10000 μαξ?δεν εχω κανενα παραπονο-προβλημα,οποτε κ δεν εχω ασχοληθει Cool

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης