Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
vansak (ANTONIS) Νέος χρήστης

peugeot 207 1.6 GT 2009
Ένταξη: 28 Αύγ 2009 Δημοσιεύσεις: 91
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Σεπ 2013, 22:27:51 Θέμα δημοσίευσης: Re: λαδια για το πρωτο σερβις στο 207 rallye |
|
|
Rallyes έγραψε: | Καλησπερα θελω να κανω το πρωτο σερβις. που ειναι στον πρωτο χρονο ή στα 10000 χιλιομετρα...στην περιπτωση μου στο χρονο...
αν δεν κανω λαθος το πρωτο σερβις ειναι αλλαγη λαδιων και φιλτρου λαδιου..σωστα? ή και κατι αλλο?
ρωτησα προχθες και στη λαιον και σε 2-3 αλλες κοντινες μου αντιπροσωπιες πεζό για το σερβις το πρωτο και για τα λαδια τους ρωτησα ποια βαζουν..μου απαντησαν ολοι τα total quartz energy 5w30. εδω διαβαζω οτι ολοι λετε οτι ειναι καλυτερα τα total quartz energy 0w30. ποια να βαλω τελικα?? ποια ειναι καλυτερα σιγουρα?? |
Εγω πρωτη αλλαγη λαδιων έκανα σε μη εξουσιοδοτημενο με 0w30 9000 energy. Εφόσον έχεις σφραγίδα και απόδειξη η εγγύηση ισχύει κανονικά γιατί είναι εργοστασιακή και όχι αντιπροσωπείας.
Μετά μπορείς να πας σε εξουσιοδοτημένο (αν το έχεις έννοια) και να τους πεις να κάνουν υπόλοιπα εκτός απο λάδι. Εκτεθειμένοι είναι αφου δε βάζουν αυτό που γράφει το βιβλίο. Μην ψαρώνεις γιατί οι Ελληνάρες μηχανικοί είναι "οι καλύτεροι (αλήτες)" |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Rallyes (Nikos) Μέλος

Ένταξη: 06 Μάρ 2013 Δημοσιεύσεις: 144 Τόπος: ATHENS
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Σεπ 2013, 17:58:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπερα, αυριο Κυριακη μιας και θα χω χρονο το απογευματακι θελω να κανω ενα τσεκαρισμα στα λαδια μου αφου απο βδομαδα θα τα αλλαξω ετσι και αλλιως....
πως τα τσεκάρω? κρύο το αμαξι? , ζεστο? καπου διαβασα οτι πρεπει νανε τελειως ισιος ο δρομος και οχι κατηφορικος...αν ειναι λίγοοο κατηφορικος υπαρχει τοσο θέμα? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Rallyes (Nikos) Μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Σεπ 2013, 22:12:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τιποτα?? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
drdino (Kωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)
Ένταξη: 16 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 3365 Τόπος: Βροχονήσι
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Σεπ 2013, 22:27:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Διάβασε το manual σου για τον ακριβή τρόπο. Πρέπει να είναι σε απόλυτα ίσιο δρόμο.
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Rallyes (Nikos) Μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Σεπ 2013, 22:42:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
drdino έγραψε: | Διάβασε το manual σου για τον ακριβή τρόπο. Πρέπει να είναι σε απόλυτα ίσιο δρόμο. |
δυστυχως η καλη αντιπροσωπια που πηρα το αμαξι δεν μου εδωσε μανιουαλ του ατυοκινητου....θα μπορουσε καποιος που το εχει να μου πει τι ακριβως λεει?? ευχαριστω προκαταβολικα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mathanas Φανατικό μέλος

207 rallye 2009
Ένταξη: 08 Φεβ 2009 Δημοσιεύσεις: 343
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Σεπ 2013, 23:45:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σε επιπεδο εδαφος αφου εχεις κανει καλη βολτα και το λαδι εχει ζεσταθει το σβηνεις τ αφηνεις 15-20 λεπτα και μετρας. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Rallyes (Nikos) Μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Σεπ 2013, 23:56:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
mathanas έγραψε: | Σε επιπεδο εδαφος αφου εχεις κανει καλη βολτα και το λαδι εχει ζεσταθει το σβηνεις τ αφηνεις 15-20 λεπτα και μετρας. |
καλη βολτα για να ζεσταθει ειναι να παει στο κοντερ στην ενδειξη διπλα απο την βενζινη στο 90...??? αυτο εννοεις?? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
drdino (Kωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)
Ένταξη: 16 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 3365 Τόπος: Βροχονήσι
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 22 Σεπ 2013, 14:39:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πρώτο σου αμάξι;
Όταν πάνε τα νερά στους 90, συνέχισε άλλο ένα 10λεπτο, τότε θα έχουν φτάσει και τα λάδια τους 85-90. Τότε θεωρούνται ζεστά.
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Rallyes (Nikos) Μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 22 Σεπ 2013, 15:34:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
drdino έγραψε: | Πρώτο σου αμάξι;
Όταν πάνε τα νερά στους 90, συνέχισε άλλο ένα 10λεπτο, τότε θα έχουν φτάσει και τα λάδια τους 85-90. Τότε θεωρούνται ζεστά. |
αρα οταν η ενδειξη διπλα στο κοντερ δειξει 90 να κανω κανα 10 λεπτο ακομα και μετα να σταματισω. ε? και μετα να περιμενω κανα 15 λεπτο και να τα ελεγξω? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Bill207 (Bill) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 1.4 95ps (16V) ΠΙΣΤΟΛΑΡΑ
Ένταξη: 05 Νοέ 2008 Δημοσιεύσεις: 494 Τόπος: ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 23 Σεπ 2013, 08:51:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
drdino έγραψε: | δυστυχως η καλη αντιπροσωπια που πηρα το αμαξι δεν μου εδωσε μανιουαλ του ατυοκινητου.... |

Μ.
Γ.
Δ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Gotcha (George) Τρελλαμένο μέλος

F20 πετρέλης
Ένταξη: 06 Ιούν 2009 Δημοσιεύσεις: 813
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 23 Σεπ 2013, 09:03:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Rallyes έγραψε: | drdino έγραψε: | Πρώτο σου αμάξι;
Όταν πάνε τα νερά στους 90, συνέχισε άλλο ένα 10λεπτο, τότε θα έχουν φτάσει και τα λάδια τους 85-90. Τότε θεωρούνται ζεστά. |
αρα οταν η ενδειξη διπλα στο κοντερ δειξει 90 να κανω κανα 10 λεπτο ακομα και μετα να σταματισω. ε? και μετα να περιμενω κανα 15 λεπτο και να τα ελεγξω? |
Ναι, ουσιαστικα θες να ζεσταθει το λαδι και να περιμενεις να κατσει κανα 20λεπτο αφου το σβησεις. Επειδη ο δεικτης ειναι λιγο της πλακας, να εχεις καλο φωτησμο εκει που θα το τσεκαρεις το λαδι. Για πληροφορηση, το λαδι πρεπει να φτανει στην πανω μπιλια του δεικτη. Καθε σπηρα του δεικτη αντιστοιχει σε 50 μλ λαδιου. Αρα αν το "ποτισμα" του δεικτη σταματαει 2 σπηρες κατω απο την μπιλια, σου λειπουν 100μλ, κοκ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Rallyes (Nikos) Μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Σεπ 2013, 18:58:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μιας και πρωτο αμαξι...το λεω γιατι μπορει να φανει γελιο αυτο που θα πω....εκανα σημερα κανα 25 λεπτο βολτα για να ζεσταθει οπως ειπαμε και μετα το αφησα να πεσει λιγο η θερμορασια και τα λοιπα οπως ειπαμε...το γελιο ειναι ανοιξα μπροστα και το στιριχτηρι επειδη σουρουπωσε και λιγο και δεν εβλεπα το εβαλα καταλαθος σε μια αλλη εγκοπη :p και για ενα περιεργο λογο σταθηκε και δεν εδωσα περετερω σημασια...(ωστοσο τωρα ειδα σε μια φωτο οτι το στηριχτηρι το βαζουμε σε αλλη εγκοπη)...πρωτον αυτο δεν νομιζω να ειναι κακο που το εκανα καταλαθος ετσι? δεν παθαινει κατι ? επειδη το εβαλα αλλου για 3 λεπτα? ε? (συγνωμη αν ρωταω βλακειες αλλα δεν ξερω απο αυτα καθολου και αγχονομαι...)
επισης ο δεικτης που θα τσεκαρουμε ειναι κατω αριστερα? ενα κιτρινο μικρο στογγυλεμενο πραγματακι? αυτο ειναι? ευχαριστω προκαταβολικα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
driver7 (thanassis) Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC f/l
Ένταξη: 12 Σεπ 2009 Δημοσιεύσεις: 262
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 27 Σεπ 2013, 08:38:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το "στηρηχτήρι" έχει 2 θέσεις, πιθανόν να το έβαλες στη 2η, τη διαφορετική από αυτή που είδες στη φωτό...πάντως είναι κοντά κοντά..πάνω κάτω...
Ζημιά δεν θα έκανες...και ναι αυτό το στρογγυλό κίτρινο είναι...
Γενικά δες κανένα manual με που είναι τι στη μηχανή και πήγαινε πεζο και απαίτησε το βιβλίο!!! Μέχρι τότε μην αγγίζεις πολλά στη μηχανή...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Rallyes (Nikos) Μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 27 Σεπ 2013, 12:23:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
driver7 έγραψε: | Το "στηρηχτήρι" έχει 2 θέσεις, πιθανόν να το έβαλες στη 2η, τη διαφορετική από αυτή που είδες στη φωτό...πάντως είναι κοντά κοντά..πάνω κάτω...
Ζημιά δεν θα έκανες...και ναι αυτό το στρογγυλό κίτρινο είναι...
Γενικά δες κανένα manual με που είναι τι στη μηχανή και πήγαινε πεζο και απαίτησε το βιβλίο!!! Μέχρι τότε μην αγγίζεις πολλά στη μηχανή...  |
χαχα οκ δεν αγγιζω τιποτα!
το βιβλιαρακι εχω κουραστει να το ζηταω κοντευω χρονο που θα εχω το αμαξι και ακομα το φερνουν...αφου ρωτησα μηπως το φερνουν απο Γαλλια με τα ποδια...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|