Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
kostasvti (kost@s) Φανατικό μέλος

Peugeot 207 rallye
Ένταξη: 25 Ιαν 2009 Δημοσιεύσεις: 316 Τόπος: Περιστερι
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Μάϊ 2013, 17:45:13 Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα με κομπρεσέρ κλιματισμού σε 207 |
|
|
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Μετά την εβδομάδα του Πάσχα με τις πολλές ζέστες όπου και λειτούργησε κανονικά ο κλιματισμός (διζωνικός κλιματισμός-207) εχθές όταν πάω να πατήσω το κουμπί a/c ο κομπρέσορας δεν κομπλάρει και φέρνει μέσα μόνο ζεστό.
Ψάχνοντας στα φόρουμ είδα πως σε περίπτωσει που έχει χάσει για κάποιο λόγω ποσότητα φρέον μπορεί να μει αφήνει ο πρεσόστάτης για λόγους ασφαλέιας να κομπλάρει ο κομπρέσορας. Πήγα για φρέον και δεν έχει χάσει καθόλου, μου συμπλήρωσε ίσως ελάχιστα γραμμάρια. και πάλι όμως τα ίδια, ο κομπρέσορας αρνείται να κομπλάρει.
Το κλίμα, όπως μου είχαν πει το άνοιγα αραιά και που και το χειμώνα για να δουλέψει, ενώ τα καλοκαίρια έπαιζε σχεδόν καθημερινά.
Ποιές είναι οι γνώμες σας? Που να το πάω για να το ελεγξουν να μου πουν τι έχει και να είναι φερέγγυος?
Σας ευχαριστώ
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάϊ 2013, 09:09:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Se ενα οποιοδηποτε μαγαζι που σερβαρει a/c αυτοκινητων θα κανεις δουλεια....περι φερεγγυοτητας ειναι δικο σου το θεμα μιας και μπορεις να πας να δεις αν εχεις καπου διαροη και απο κει και περα το επισκευαζεις σε οποιον θες....συνηθως την ακουν τα o rings στις ενωσεις με κομπρεσορα και με εξατμηστη (ψυγειο a/c)....οποιοσδηποτε μπορει να το φτιαξει αυτο (ποσο κουλος ποια?) μετα αν δεις οτι εχεις μεσα φρεον και δεν κοιτας ηλεκτρολογικα τι παιζει οπως και με τα βεντιλατερ.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DIMITRIS RALLY 207 (DIMITRIS) Μόλις έγραψα

peugeot207rally
Ένταξη: 30 Σεπ 2011 Δημοσιεύσεις: 26
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάϊ 2013, 10:32:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Nα πας αντοιπρωσοπεια να σου κανουν ελενχο λειτουργειας,δεν θα σε χρεωσουν τπτ για τον ελενχο
δεν καταλαβα???? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάϊ 2013, 13:29:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φρέον δεν θέλει δεν είχε χάσει καθόλου το ελεγξα. κάτι γίνεται μεταξύ κουμπιού και κομπρέσορα αφού δεν κάνει ούτε κάν το τσικ. Αλλά ούτε μου είχε παρουσιάσει κάποια δυσλείτουργία πιο παλιά. Υπάρχει ασφάλεια για το a/c ? γιατι το βιβλιαράκι δίνει 2 ασφάλειες , μια στο μηχανοστάσιο και μια κάτω από το τιμόνι.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

308 Thp130
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάϊ 2013, 17:23:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δες το μανιουαλ...αλλα και παλι και ναεκαψε ασφαλεια κατι παιζει και πρεπει να το βρεις....φρεον πως το ελενξες? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάϊ 2013, 18:06:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Giannis307 έγραψε: | Δες το μανιουαλ...αλλα και παλι και ναεκαψε ασφαλεια κατι παιζει και πρεπει να το βρεις....φρεον πως το ελενξες? |
Φρέον πήγα σε air contitionαδικο και το μέτρησε, επίσης σήμερα έλεγξα με τα καλωδιάκια όλες τις ασφάλειες και είναι οκ. Ο ιμάντας που είναι πάνω στοκ κομπρέσορα είναι κομπλέ και στροφάρει.
Τι άλλο μας μένει ρε παιδία θα σαλτάρω με τα προβλήματα του.?
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

308 Thp130
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάϊ 2013, 19:39:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
βγαλε τον πολο δοκιμαστικα..... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάϊ 2013, 20:09:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Giannis307 έγραψε: | βγαλε τον πολο δοκιμαστικα..... |
Δηλαδή μπορεί να είναι και εγκεφαλικό κολλημα? Θα το πράξω και αυτό, άλλωστε είναι το μονό ακόμη ανέξοδο για να κάνω. Εν το μεταξύ από ότι έμαθα αλλάζεται και σκέτο το πηνίο του συμπιεστή αν έχει πρόβλημα αυτό και δεν πάει απαραίτητα όλο το σετ.
Ο συμπιεστης δεν παίρνει ρεύμα από κάποιο φισ? Που βρίσκεται αυτό για να το τσεκάρω?
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

308 Thp130
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Μάϊ 2013, 21:51:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πανω του  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 16 Μάϊ 2013, 17:39:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η διάγνωση της αντιπροσωπείας ήταν '' το κουτί (??) που φέρνει ρεύμα στον κομπρέσσορα.. κόστος 190 ευρώ.. συγνώμη τι κουτί είναι? από χρυσό?
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
makis106 (makis) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)
Ένταξη: 15 Μάϊ 2007 Δημοσιεύσεις: 2966
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 16 Μάϊ 2013, 19:19:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kostasvti έγραψε: | Η διάγνωση της αντιπροσωπείας ήταν '' το κουτί (??) που φέρνει ρεύμα στον κομπρέσσορα.. κόστος 190 ευρώ.. συγνώμη τι κουτί είναι? από χρυσό? |
Όχι, απο Peugeot! 
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 16 Μάϊ 2013, 20:57:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
makis106 έγραψε: | kostasvti έγραψε: | Η διάγνωση της αντιπροσωπείας ήταν '' το κουτί (??) που φέρνει ρεύμα στον κομπρέσσορα.. κόστος 190 ευρώ.. συγνώμη τι κουτί είναι? από χρυσό? |
Όχι, απο Peugeot!  |
Προφανώς εννοούν το κουτί που βρίσκεται μέσα στη καμπίνα που έχει πάνω τον διζωνικό.. από πίσω πρέπει να έχει τη πλακέτα... Να αγοράσουμε μετοχές peugeot να σωθούμε!!!
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
makis106 (makis) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)
Ένταξη: 15 Μάϊ 2007 Δημοσιεύσεις: 2966
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 16 Μάϊ 2013, 21:10:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παντως αν εννοουν ολοκληρη την κονσόλα του κλιμα με την οθόνη, το βρίσκεις πολύ φθηνότερα στο ebay.
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
psilos133 (Giannis) Μέλος

Peugeot 207GT (2007)
Ένταξη: 05 Νοέ 2008 Δημοσιεύσεις: 164
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 17 Μάϊ 2013, 17:20:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εμένα τρεις φορές έχει χαλάσει το κλιματιστικό..Την μια ηταν ο κομπρέσσορας έκανε ενεαν μεταλλικό θόρυβο αλλάχτηκε στην εγγύηση..την δεύτερη είχε αδειάσει από φρέον επειδή είχε τρυπήσει σωληνάκι μάλλον από την αλλαγή του μοτέρ.(κόστος 160)..Τελευταία φορά που δεν κόμπλαρε ο συμπιεστής ήταν από πλακέτα καλοριφέρ ή κάτι τέτοιο ..(80ευρώ)..Αλλά μου είχε βγάλει μήνυμα σφάλματος δεν θυμαμαι τι όμως..Α κ δούλευε συνέχεια το βεντυλατέρ.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 17 Μάϊ 2013, 21:16:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
psilos133 έγραψε: | Εμένα τρεις φορές έχει χαλάσει το κλιματιστικό..Την μια ηταν ο κομπρέσσορας έκανε ενεαν μεταλλικό θόρυβο αλλάχτηκε στην εγγύηση..την δεύτερη είχε αδειάσει από φρέον επειδή είχε τρυπήσει σωληνάκι μάλλον από την αλλαγή του μοτέρ.(κόστος 160)..Τελευταία φορά που δεν κόμπλαρε ο συμπιεστής ήταν από πλακέτα καλοριφέρ ή κάτι τέτοιο ..(80ευρώ)..Αλλά μου είχε βγάλει μήνυμα σφάλματος δεν θυμαμαι τι όμως..Α κ δούλευε συνέχεια το βεντυλατέρ.. |
Αυτο ειναι το θεμα οτι ούτε σφάλμα μου έχει βγάλει ούτε τίποτα.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
marios_207_GT (Μάριος) Τρελλαμένο μέλος

207 GT STOCK
Ένταξη: 03 Ιούλ 2011 Δημοσιεύσεις: 788 Τόπος: Περιστέρι, Αττική
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 19 Ιούν 2013, 22:39:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για να μην ανοιξω αλλο θεμα γραφω εδω, περισυ αφου αλλαξα μαντεμι τουρμπο αλλαχτηκε και το φρεο, το ai-condition ζωντανεψε, πατουσα το a/c και εβγαζε με το καλημερα παγωμενο αερα, φετος εχω παρατηρησει το εξης, αν το αμαξι ειναι στον ηλιο για ωρα και ξεκινησω και βαλω a/c θα κανει ενα 10 λεπτο να φερει κρυο αερα ακομα και στο LO και αυτο μονο αν κινειται, σε σταματα-ξεκινα μπορει να μην φερει και ποτε, το κομπρεσερ ξεκιναει εμ τη μια το ακουω, αν ομως το αμαξι δεν ειναι στον ηλιο μπορει να μην φερει με το καλημερα παγωμενο αερα αλλα φερνει σε κανονικο χρονο, λετε να ειναι απο το φρεο, αν το κοιταξω ξανα? αν ειχα διαροη εστω και μικρη θα ειχα κατι τετοιο ή δεν θα δουλευε καν, τελος ας μου πει καποιος καποιο οικονομικο μαγαζι να το κοιταξω δεν θελω αντιπροσωπεια θα με γδαρουν.
Μάριος
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
marios_207_GT (Μάριος) Τρελλαμένο μέλος

207 GT STOCK
Ένταξη: 03 Ιούλ 2011 Δημοσιεύσεις: 788 Τόπος: Περιστέρι, Αττική
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 19 Ιούν 2013, 22:40:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
marios_207_GT έγραψε: | Για να μην ανοιξω αλλο θεμα γραφω εδω, περισυ αφου αλλαξα μαντεμι τουρμπο αλλαχτηκε και το φρεο, το ai-condition ζωντανεψε, πατουσα το a/c και εβγαζε με το καλημερα παγωμενο αερα, φετος εχω παρατηρησει το εξης, αν το αμαξι ειναι στον ηλιο για ωρα και ξεκινησω και βαλω a/c θα κανει ενα 10 λεπτο να φερει κρυο αερα ακομα και στο LO και αυτο μονο αν κινειται, σε σταματα-ξεκινα μπορει να μην φερει και ποτε, το κομπρεσερ ξεκιναει με τη μια το ακουω, αν ομως το αμαξι δεν ειναι στον ηλιο μπορει να μην φερει με το καλημερα παγωμενο αερα αλλα φερνει σε κανονικο χρονο, λετε να ειναι απο το φρεο, να το κοιταξω ξανα? αν ειχα διαροη εστω και μικρη θα ειχα κατι τετοιο ή δεν θα δουλευε καν, τελος ας μου πει καποιος καποιο οικονομικο μαγαζι να το κοιταξω δεν θελω αντιπροσωπεια θα με γδαρουν. |
Μάριος
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Αύγ 2013, 15:25:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικά το πρόβλημα διορθώθηκε. Ήταν η βαλβίδα θερμοκρασίας κλιματισμού (βρίσκεται μαζί με τη πλακέτα πάνω σε μια βάση, αλλάχτηκε όλο αυτό) με κόστος 110 ευρώ εκτός αντιπροσωπείας.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|