PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - θερμοκρασια λαδιου
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
christos_99 (Christos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.6 16V GTi + PUG 206 RC

Ένταξη: 14 Νοέ 2012
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 08 Μάϊ 2013, 20:01:50    Θέμα δημοσίευσης: 206 - θερμοκρασια λαδιου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χρονια Πολλα, Χριστος Ανεστη. Εχω θεμα με την θερμοκρασια λαδιου. Στο ταξιδι ανεβαζε θερμοκρασια ητανε αναμεσα στους 90 και στους 140 εκει στην αναμεσα γραμμη. Ε λεω κι εγω τα λαδια εχουνε γινει ζουμι, σερβις θα θελει, δεν του ειχα κανει και μολις το πηρα. Κανω σερβις τωρα στις γιορτες που ημουν στο χωριο, αλλαξα: μπουζια, λαδια, φιλτρο λαδιου, φιλτρο καμπινας. Εβαλα λαδι ELF 5 40, δεν ειχε TOTAL, και σημερα που γυρισα παλι τα ιδια με την κ*λοθερμοκρασια.

Τι μπορει να παιζει???

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Apostolos-106 rallye (ApostolisR)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 106 Rallye, 1.6L 16V, Year 2003

Ένταξη: 25 Οκτ 2012

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 08 Μάϊ 2013, 20:37:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν έχεις "βαρύ" πόδι ...και το πατάς συνέχεια και πολλή ώρα τοτε εμένα μου φαίνεται λογικό που ανεβαίνει .....
Επιστροφή στην κορυφή
christos_99 (Christos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 08 Μάϊ 2013, 22:36:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

120 σταθερα στην εγνατια ειμαι. ειναι λογος να ανεβαζει τοσο πολυ θερμοκρασια???

Επιστροφή στην κορυφή
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Μάϊ 2013, 00:40:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κοίτα, πιστεύω ότι τα 120 δεν είναι πολλά ... για να δικαιολογείται αύξηση στην θερμοκρασία του λαδιού. Ας σ πουν και άλλοι της γνώμες τους....
Επιστροφή στην κορυφή
lem-x24 (Θανάσης)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 307 1.4 (16 V)

Ένταξη: 02 Ιούν 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 15 Μάϊ 2013, 20:02:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

για τα 120 χλμ/ώρα είναι πολύ υψηλή η θερμοκρασία λαδιού.

η θερμοκρασία νερού σε ποια επίπεδα κυμαίνεται???

πιθανές εκδοχές που σκέφτομαι: πρώτο και κυριότερο, να μη διαβάζει σωστά το αισθητήριο λαδιού και να σου δείχνει άλλα αντί άλλων.

δεύτερο, να μην ανοίγει ολόκληρος ο θερμοστάτης οπότε να μην υπάρχει επαρκή ποσότητα ψύκτικού φορτίου.

θα σου πρότεινα να αλλάξεις το θερμοστάτη σου. με την πάροδο του χρόνου γεμίζει με επικαθίσεις απο το ψυκτικό μέσο (νερό με παραφλού κοινώς) και δυσκολεύει η κίνησή του.

και μόνος σου μπορείς να το κάνεις. στην ενότητα "φτιάξτο μονος " έχει αναλυτικότατες οδηγίες ένας φίλος.

αν πάλι το φοβάσαι πήγαινε σε ένα τεχνικό για να είσαι σίγουρος

όλα τα καινούρια αμάξια είναι ψεύτικα !.!.!
Επιστροφή στην κορυφή
christos_99 (Christos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 16 Μάϊ 2013, 19:40:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα. Πηγα σε ενα συνεργειο εδω Κοζανη, και μου λεει ο τυπος οτι εκει ειναι η σωστη θερμοκρασια, το ειχε παθει και ενας ακομη πελατης του, μαλλον οτι να ναι μου ελεγε.... Το συζητησα μ εναν γνωστο μου και ειχε φιλαρακι με σαχό που ειχε το ιδιο προβλημα μετα απο αλλαγη ιμαντα χρονισμου, του ειχαν κανει λαθος χρονισμο και του ανεβαζε θερμοκρασια λαδιου. Οσο για τον θερμοστατη αλλαξα τον Ιανουαριο, και η θερμοκρασια νερου ειναι κανονικα 90 βαθμους... Τωρα αυτο που ειπες οτι μπορει να δειχνει οτι να ναι η βελονα μου φαινετε το ποιο πιθανο απ ολα, θα παω να το κοιταξω ετσι απ οτι φαινετε...

Επιστροφή στην κορυφή
lem-x24 (Θανάσης)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 307 1.4 (16 V)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 16 Μάϊ 2013, 22:27:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ωραίος!!! όταν το τσεκάρεις πες ενημέρωσέ μας!!! είμαι περίεργος να δω τι είχε το αμαξάκι σου.

αν σου άλλαζε το χρονισμό, θα είχες μεγάλα προβλήματα φιλε μου. οι βαλβίδες θα άνοιγαν σε λάθος χρόνο και ενδεχομένως το έμβολο να στις χτυπούσε.

με λάθος χρονισμό, θα άλλαζαν πιθανότατα και οι στροφές. οπότε μάλλον παπ***ά είναι ααυτό που λέει ο συνεργείος!!!!

όταν το νερό σου είναι στους 90 βαθμού, δε γίνεται σε φυσιολογικές ταχύτητες και στροφές μέχρι 4500 να ανεβάζει το λάδι θερμοκρασία κοντά στους 140 βαθμούς!!!

η φυσική το λέει, όχι εγώ!!!

Επιστροφή στην κορυφή
christos_99 (Christos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Μάϊ 2013, 15:09:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για τον χρονισμο αυτος μου ειπε οτι ηταν 1 δοντακι λαθος, για ενα δοντακι χτυπανε οι βαλβιδες???

Ο μαστορας στο συνεργειο μου ειπε οτι εκει δουλευει σ αυτη την θερμοκρασια, οχι οτι ειναι λαθος χρονισμος.

Το απογευματακι θα ανεβασω και φωτο να το δειτε μηπως ειναι και στα δικα σας εκει. Η θερμοκρασια δεν ειναι 140 ειναι αναμεσα στους 90 και 140 στην μεση γραμμη.

Και σκεφτηκα μηπως ειναι απο τον αισθητηρα, μηπως παιρνει λαθος μετρησεις ή αν ειναι και απο την αντλια, οτι δεν στελνει την σωστη ποσοτητα λαδιου δηλαδη.

Επιστροφή στην κορυφή
christos_99 (Christos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Μάϊ 2013, 19:44:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επιστροφή στην κορυφή
thanos_RC (thanos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206 RC

Ένταξη: 25 Φεβ 2013
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Μάϊ 2013, 21:25:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μια χαρα ειναι η θερμοκρασια ρε φιλε..τι θες να εχει 90 λαδι?? ΛΑΔΙΟΥ ειναι η θερμοκρασια οχι ψυκτικου.
Επιστροφή στην κορυφή
christos_99 (Christos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Μάϊ 2013, 22:03:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν ηξερα οτι εκει ειναι η σωστη. Νομιζα 90 επρεπε να ειναι. Φταιει λιγο κι ενας φιλος που μου ειπε οτι του φενετε ψηλα. Ευχαριστω πολυ!!!!!! Very happy Very happy Very happy

Επιστροφή στην κορυφή
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Μάϊ 2013, 22:21:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κοιτα, και μένα που το βλέπω τώρα καλά μου φαίνεται ότι είναι ...
Επιστροφή στην κορυφή
lem-x24 (Θανάσης)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 307 1.4 (16 V)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Μάϊ 2013, 13:57:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μέσα σε λογικά πλάισια είναι το λάδι σου φίλε. μην ανησυχείς!!!

μια ερώτηση: και μέσα στην πόλη τόσο είναι ή λιγότερο??

σε ρωτάω για τον εξής λόγο: όταν ταξιδεύεις με 120 χλμ/ώρα το λάδι ζεσταίνεται και η θερμοκρασία που δείχνει η φώτο σου, είναι περίπου 110- 115 βαθμούς και είναι απολύτως φυσιολογική.

στην πόλη που δεν αναπτύσσεις μεγάλες ταχύτητες και οι στροφές του κινητήρα σου δεν είναι μόνιμα πάνω απο 3000, το λάδι σου πρέπει να είναι στους 100 βαθμούς. αν στην πόλη είναι στους 100 και στην εθνική στους 120 είσαι μια χαρά,

μην το φοβάσαι και απόλαυσε τις βόλτες, που μόνο το πεζώ προσφέρει!!! Cool

Επιστροφή στην κορυφή
christos_99 (Christos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Μάϊ 2013, 14:09:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μεσα στην πολη ειναι εκει αναμεσα στο 90 και στην γραμμη που ειναι τωρα. Αρα καπου κοντα 100 υποθετω ειναι εντος πολης. Αρα μια χαρα δεν εχω κανενα θεμα. Πωπωπωπω κι εγω νομιζα οτι εκεινη την ωρα σ εκεινη την θερμοκρασια εχει παρει φωτια το λαδι και καιγεται, λεω τωρα εχουνε γινει ζουμι. Σας ευχαριστω πολυ παιδια να στε ολοι καλα.

Επιστροφή στην κορυφή
OnyX (Γιωργος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Seat Ibiza 6l Cupra 1.8T

Ένταξη: 26 Ιούλ 2010
Τόπος: οπου υπαρχουν στροφες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Μάϊ 2013, 14:14:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν νομιζω να ειναι φυσιολογικη η θερμοκρασια σου για touring με 120 χιλιομετρα...απο Ελευσινα μολις ηρθα Μπουρναζι με κοφτες και 160 χιλιομετρα μεγιστη ταχυτητα και ειχα την ιδια θερμοκρασια με την φωτο σου...παρεπιπτοντως βαζω motul 300V racing.

Επιστροφή στην κορυφή
christos_99 (Christos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Μάϊ 2013, 14:20:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υπο φυσιολογικες ταχυτητες ποσο ειναι??

Οταν το σκιζω κοντευει τους 140 βαθμους, δεν τους πιανει αν θυμαμαι καλα (δεν ειμαι 100% σιγουρος). Ειναι λιγο πιο κατω απο τους 140.

Επιστροφή στην κορυφή
OnyX (Γιωργος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Seat Ibiza 6l Cupra 1.8T

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Μάϊ 2013, 14:24:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προχθες κυνηγουσα ενα BMW 645 στην αττικη οδο και πηγαινα με 210 χιλιομετρα και πανω απο 120 βαθμους δεν ανεβηκε η θερμοκρασια...αν μπορεσω θα ανεβασω και φωτο αργοτερα...Για μενα ειναι λιγο τσιμπημενη η θερμοκρασια σου παντως...αποψη μου...

Επιστροφή στην κορυφή
christos_99 (Christos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Μάϊ 2013, 14:32:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τιιιι 645???? Shocked Shocked Shocked ..... χαχαχαχαχαχα.... Ωραιος. κι εγω κυνιγιομουν τις προαλλες με ενα 520 φαναρι-φαναρι τον ειχα, αλλα για μεγαλες ταχυτητες μας φευγουν.

Στο ταξιδι σου με 120 χλμ ποσο ειναι???

Επιστροφή στην κορυφή
OnyX (Γιωργος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Seat Ibiza 6l Cupra 1.8T

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Μάϊ 2013, 14:36:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ναι 645...τον ειχα μπροστα και σε αποσταση βολης γιατι αν υπηρχε ρανταρ-φωτογραφικη μηχανη επιανε αυτον και οχι εμενα που ημουν 5-6 αμαξια πισω Wink Δεν το παταγε ο τυπος απλα με τοσα πηγαινε απο την εξοδο στο Μαρουσι μεχρι Ελευσινα και απλα τον ακολουθουσα...με 120 χιλιομετρα εχω λιγο πανω απο 90...αντε να εχω 100 βαθμους maximum

Επιστροφή στην κορυφή
vasilisalessia (vasilis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

peugeot307 1.4 16v

Ένταξη: 07 Σεπ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Μάϊ 2013, 16:06:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ω ναι η θερμοκρασια σου πιανει αρκετα υψηλες τιμες.δεν ειναι λογικο να ανεβαινει τοσο ευκολα.πυρομετρο εχεις?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης