PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Καμμένα λάδια σε 3000χλμ!!!????

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
sotiris-gt (Σωτήρης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207GT

Ένταξη: 03 Ιούλ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Μάϊ 2013, 16:59:32    Θέμα δημοσίευσης: Καμμένα λάδια σε 3000χλμ!!!???? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα και χρόνια σας πολλά.
Ήθελα να ρωτήσω όποιον μπορεί να βοηθήσει, για το ακόλουθο παράξενο που μου συνέβη.
Πήγα το 207gt μου για πλύσιμο προχθές και ο υπεύθυνος του καταστήματος πριν μου παραδώσει το αυτοκίνητο έκανε έναν έλεγχο στα λάδια του αυτοκινήτου (τυχαία???). Με φώναξε και μου είπε ότι τα λάδια είναι καμμένα και θέλουν άμεσα αλλαγή. Σημειωτέον ότι έκανα service πριν από 3000χλμ στην αντιπροσωπεία οπότε θεωρώ δεδομένο ότι τα λάδια αλλάχτηκαν.
Ήταν λίγο μαυρισμένα αλλά όχι κάτι φοβερό, ο τύπος είπε ότι τα λάδια έχουν χάσει την λιπαντική τους ικανότητα και έχουν γίνει σαν νερό. Με προέτρεψε μάλιστα να μην κινήσω καθόλου το αυτοκίνητο γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος να κάψω φλάντζα!!! Όταν άνοιξα το καπάκι που συμπληρώνουμε το λάδι, βγήκε καπνός αλλά η θερμοκρασία στο όργανο ήταν φυσιολογική.
Επειδή δεν έχω τις γνώσεις για να κρίνω αν αυτό που μου είπε είναι αλήθεια ή απλά προσπαθούσε να με τρομοκρατήσει και επειδή πλέον μου έχουν μπει ψύλλοι στα αυτιά και φοβάμαι, μπορείτε να μου πείτε αν κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει και αν υπάρχει τρόπος να το καταλάβω?
Σας ευχαριστώ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
lefteraki (lefteris)
Μέλος
Μέλος

peugeot 208 gti & peugeot 206

Ένταξη: 28 Ιούλ 2009
Τόπος: chania

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Μάϊ 2013, 17:14:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

πιστευω φιλε πως σου ελεγε βλακειες.. πως καταλαβε τη λιπαντικη τους ικανονητα με την υφη?? τακουμπισε τα ετριψε λιγο στα δακτυλα του και το ξκαταλαβε...? μη σε πιανει πανικος.. αν δεν εχει λαδια το μοτερ η αν δε λιπαινουν καλα δε καις φλαντσα αλλα αλαζεις μοτερ.... πες του.. Wink
μη σε ανχωνει αδερφε. τα λαδια πρεπει να μαυριζουν με το καιρο.. θα στα πει και καλυτερα ενας πιο γνωστης απο μενα.. νασαι καλα και να το χαιρεσαι ταμαξι σου και μη σε ανχωνει κανεις ''εξυπνος'' θα ελεγα..! Wink
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Μάϊ 2013, 18:26:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πίπες σου έλεγε.

Αν διαβάζει έτσι τα λάδια, ας πάει να δουλέψει σε καμιά εταιρεία αναλύσεων ή τουλάχιστον ας διαβάζει τον γκαϊφέ.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
superbike1977 (Antonis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 106 rallye 16V (2001)

Ένταξη: 20 Φεβ 2013

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Μάϊ 2013, 18:28:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συμφωνω με τον προλαλησαντα.Μου τη δινουν αυτοι οι ξερολες που εχουν μαθει να καταλαβαινουν με το ματι αν το λαδι ειναι σε καλη κατασταση η οχι.Τι ειναι το λαδι???ελαιολαδο και καταλαβαινουν το αγουρελαιο απ το ωριμο???Ο μονος τροπος που καταλαβαινεις το γινεται με το λαδι ειναι να το πας σε χημικη βιομηχανια παραγωγης λαδιων για κινητηρες οπου θα κανουν ειδικα τεστ για να ελεγξουν αν εχει αλλοιωθει η χημικη του συσταση.Μην αγχωνεσαι και ακολουθα τις οδηγιες του κατασκευαστη.Α και αν σου πει κανενας τιποτα ξανα πες του να παει να δουλεψει στην Αλτις ....
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Μάϊ 2013, 18:35:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν ειχες DAF μπορει και να ειχε δικιο.....αλλα με 5αρια λαδια τι ηθελε να δει να ειναι σαν σιροπι το λαδι...?Μην ακουτε την πιπα του καθενος!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
bagos (bagosgt-Moderator at O.X)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207....

Ένταξη: 17 Σεπ 2012
Τόπος: Halkida

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Μάϊ 2013, 20:35:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ειναι κριμα να μη μου τυχει κ εμενα κανενας τετοιος,να τον δουλεψω ψιλο γαζι Laughing Laughing
Ακου να δεις πως εχουν τα πραματα,αν ξαναβρεθει κανενας τετοιος ξερολας...
Η δουλεια του λαδιου ειναι να μαυριζει,αν δεν Αρχισει να αλλαζει χρωμα,εστω απο τα πρωτα 100κμ,κατι τρεχει. Οσο για το αν εχει καει κτλ,οταν το λαδι εχει χασει πλεον τις λιπαντικες του ικανοτητες,τοτε αρχιζει κ το καιει,οποτε θα το καταλαβεις,απο την καταναλωση του Wink

μια φορα κ εναν καιρο... http://www.etuners.gr/?s=13&t=261
Επιστροφή στην κορυφή
Apostolos-106 rallye (ApostolisR)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 106 Rallye, 1.6L 16V, Year 2003

Ένταξη: 25 Οκτ 2012

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Μάϊ 2013, 21:50:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλε και γω θα συμφωνήσω με τα παιδιά πιο πάνω. Μάλλον βλακείες σ έλεγε...
Εφόσον έχεις κάνει σέρβις και έχεις μέσα φουλ λάδι είσαι οκ. Παρεπιπτόντως να ξέρεις ότι το μαύρισμα του λαδιού μετά από κάποια χιλιόμετρα είναι απολύτως φυσιολογικό. Το λάδι απ ότι ξέρω μαυρίζει , γιατί "απορροφά" την κάπνα από τον κινητήρα(βαλβίδες, πιστόνια κλπ...) διατηρώντας τον σε καλή κατάσταση...
Άρα κατά την άποψη μου το λάδι λειτουργεί αφενός σαν λυπαντικό αλλά και σαν καθαριστκό.
Επιστροφή στην κορυφή
sotiris-gt (Σωτήρης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207GT

Ένταξη: 03 Ιούλ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 08 Μάϊ 2013, 13:51:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά όλους για τις απαντήσεις σας.
Καταλαβαίνω αυτό που λέτε, απλά όταν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις και σου λέει κάποιος με στόμφο σαν ειδικός κάτι, σε βάζει σε προβληματισμό, πόσο μάλλον την σημερινή εποχή που το κάθε ευρώ μετράει.
Να είστε όλοι καλά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης