Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
sotiris-gt (Σωτήρης) Νέος χρήστης

Peugeot 207GT
Ένταξη: 03 Ιούλ 2008 Δημοσιεύσεις: 89
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 07 Μάϊ 2013, 16:59:32 Θέμα δημοσίευσης: Καμμένα λάδια σε 3000χλμ!!!???? |
|
|
Καλησπέρα και χρόνια σας πολλά.
Ήθελα να ρωτήσω όποιον μπορεί να βοηθήσει, για το ακόλουθο παράξενο που μου συνέβη.
Πήγα το 207gt μου για πλύσιμο προχθές και ο υπεύθυνος του καταστήματος πριν μου παραδώσει το αυτοκίνητο έκανε έναν έλεγχο στα λάδια του αυτοκινήτου (τυχαία???). Με φώναξε και μου είπε ότι τα λάδια είναι καμμένα και θέλουν άμεσα αλλαγή. Σημειωτέον ότι έκανα service πριν από 3000χλμ στην αντιπροσωπεία οπότε θεωρώ δεδομένο ότι τα λάδια αλλάχτηκαν.
Ήταν λίγο μαυρισμένα αλλά όχι κάτι φοβερό, ο τύπος είπε ότι τα λάδια έχουν χάσει την λιπαντική τους ικανότητα και έχουν γίνει σαν νερό. Με προέτρεψε μάλιστα να μην κινήσω καθόλου το αυτοκίνητο γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος να κάψω φλάντζα!!! Όταν άνοιξα το καπάκι που συμπληρώνουμε το λάδι, βγήκε καπνός αλλά η θερμοκρασία στο όργανο ήταν φυσιολογική.
Επειδή δεν έχω τις γνώσεις για να κρίνω αν αυτό που μου είπε είναι αλήθεια ή απλά προσπαθούσε να με τρομοκρατήσει και επειδή πλέον μου έχουν μπει ψύλλοι στα αυτιά και φοβάμαι, μπορείτε να μου πείτε αν κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει και αν υπάρχει τρόπος να το καταλάβω?
Σας ευχαριστώ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
lefteraki (lefteris) Μέλος

peugeot 208 gti & peugeot 206
Ένταξη: 28 Ιούλ 2009 Δημοσιεύσεις: 129 Τόπος: chania
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 07 Μάϊ 2013, 17:14:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πιστευω φιλε πως σου ελεγε βλακειες.. πως καταλαβε τη λιπαντικη τους ικανονητα με την υφη?? τακουμπισε τα ετριψε λιγο στα δακτυλα του και το ξκαταλαβε...? μη σε πιανει πανικος.. αν δεν εχει λαδια το μοτερ η αν δε λιπαινουν καλα δε καις φλαντσα αλλα αλαζεις μοτερ.... πες του..
μη σε ανχωνει αδερφε. τα λαδια πρεπει να μαυριζουν με το καιρο.. θα στα πει και καλυτερα ενας πιο γνωστης απο μενα.. νασαι καλα και να το χαιρεσαι ταμαξι σου και μη σε ανχωνει κανεις ''εξυπνος'' θα ελεγα..!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
drdino (Kωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)
Ένταξη: 16 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 3365 Τόπος: Βροχονήσι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 07 Μάϊ 2013, 18:26:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πίπες σου έλεγε.
Αν διαβάζει έτσι τα λάδια, ας πάει να δουλέψει σε καμιά εταιρεία αναλύσεων ή τουλάχιστον ας διαβάζει τον γκαϊφέ.
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
superbike1977 (Antonis) Μόλις έγραψα

peugeot 106 rallye 16V (2001)
Ένταξη: 20 Φεβ 2013 Δημοσιεύσεις: 26
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 07 Μάϊ 2013, 18:28:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Συμφωνω με τον προλαλησαντα.Μου τη δινουν αυτοι οι ξερολες που εχουν μαθει να καταλαβαινουν με το ματι αν το λαδι ειναι σε καλη κατασταση η οχι.Τι ειναι το λαδι???ελαιολαδο και καταλαβαινουν το αγουρελαιο απ το ωριμο???Ο μονος τροπος που καταλαβαινεις το γινεται με το λαδι ειναι να το πας σε χημικη βιομηχανια παραγωγης λαδιων για κινητηρες οπου θα κανουν ειδικα τεστ για να ελεγξουν αν εχει αλλοιωθει η χημικη του συσταση.Μην αγχωνεσαι και ακολουθα τις οδηγιες του κατασκευαστη.Α και αν σου πει κανενας τιποτα ξανα πες του να παει να δουλεψει στην Αλτις .... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 07 Μάϊ 2013, 18:35:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν ειχες DAF μπορει και να ειχε δικιο.....αλλα με 5αρια λαδια τι ηθελε να δει να ειναι σαν σιροπι το λαδι...?Μην ακουτε την πιπα του καθενος! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
bagos (bagosgt-Moderator at O.X) Έχω ξεφύγει !!!

207....
Ένταξη: 17 Σεπ 2012 Δημοσιεύσεις: 1050 Τόπος: Halkida
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 07 Μάϊ 2013, 20:35:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ειναι κριμα να μη μου τυχει κ εμενα κανενας τετοιος,να τον δουλεψω ψιλο γαζι
Ακου να δεις πως εχουν τα πραματα,αν ξαναβρεθει κανενας τετοιος ξερολας...
Η δουλεια του λαδιου ειναι να μαυριζει,αν δεν Αρχισει να αλλαζει χρωμα,εστω απο τα πρωτα 100κμ,κατι τρεχει. Οσο για το αν εχει καει κτλ,οταν το λαδι εχει χασει πλεον τις λιπαντικες του ικανοτητες,τοτε αρχιζει κ το καιει,οποτε θα το καταλαβεις,απο την καταναλωση του 
μια φορα κ εναν καιρο... http://www.etuners.gr/?s=13&t=261 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Apostolos-106 rallye (ApostolisR) Δραστήριο μέλος

Peugeot 106 Rallye, 1.6L 16V, Year 2003
Ένταξη: 25 Οκτ 2012 Δημοσιεύσεις: 228
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 07 Μάϊ 2013, 21:50:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φίλε και γω θα συμφωνήσω με τα παιδιά πιο πάνω. Μάλλον βλακείες σ έλεγε...
Εφόσον έχεις κάνει σέρβις και έχεις μέσα φουλ λάδι είσαι οκ. Παρεπιπτόντως να ξέρεις ότι το μαύρισμα του λαδιού μετά από κάποια χιλιόμετρα είναι απολύτως φυσιολογικό. Το λάδι απ ότι ξέρω μαυρίζει , γιατί "απορροφά" την κάπνα από τον κινητήρα(βαλβίδες, πιστόνια κλπ...) διατηρώντας τον σε καλή κατάσταση...
Άρα κατά την άποψη μου το λάδι λειτουργεί αφενός σαν λυπαντικό αλλά και σαν καθαριστκό. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sotiris-gt (Σωτήρης) Νέος χρήστης

Peugeot 207GT
Ένταξη: 03 Ιούλ 2008 Δημοσιεύσεις: 89
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 08 Μάϊ 2013, 13:51:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά όλους για τις απαντήσεις σας.
Καταλαβαίνω αυτό που λέτε, απλά όταν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις και σου λέει κάποιος με στόμφο σαν ειδικός κάτι, σε βάζει σε προβληματισμό, πόσο μάλλον την σημερινή εποχή που το κάθε ευρώ μετράει.
Να είστε όλοι καλά. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|