PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Ασφαλιστικές εταιρείες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Μαριάνα (Mariana)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 GT ('08)

Ένταξη: 22 Αύγ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 27 Σεπ 2011, 22:12:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μαριάνα έγραψε:
isim έγραψε:
Χρυσα δυστηχως η πανοραμικη δεν καλυπτεται απο την θραυση κρυσταλλων Sad Sad

xrisa-xs έγραψε:
στην ασφαλιστική που είμαι τώρα την καλύπτουν κανονικά και μάλιστα όταν πρωτοέκανα το συμβόλαιο, τους το τόνισα ότι βγαίνει έτσι εργοστασιακά και το έβαλα έτσι στη θραύση κρυστάλλων

Χρύσα μπορείς να μου πεις ποιά σου καλύπτει την πανοραμική;
Ευχαριστώ

Τελικά στην ΕΛΠΑ που ασφαλίζομαι από σήμερα, μού την καλύπτουν.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti

Ένταξη: 07 Ιαν 2005
Τόπος: στους αγωνες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Ιούλ 2012, 00:48:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το παρακατω περιστατικο εχει να κανει με οδικη αλλα το γραφω εδω για να μην ανοιγουμε νεο τοπικ.
Φιλος παντελως ασχετος με τα αυτοκινητα, μενει στη Μαραθωνος.
Παω να βοηθησω, και καλουμε την ελπα.
Τηλεφωνω να ενημερωσω (αυτος δεν ειχε ιδεα), τους λεω που ειμαστε
Να σας πω διευθυνση?
Οχι δεν χρειαζεται ηταν η απαντηση της τηλεφωνητριας.
Μετα απο μια+ ωρα εμφανιζεται ο νταλικερης ο οποιος μας προσπερανει!!!
Τηλεφωνω πισω στην ελπα, τους λεω οτι μας προσπερασε και μου λενε οτι θα τον ενημερωσουν.
Μετα απο λιγο μου τηλεφωνει και μου λεει στον ενικο νευριασμενος γιατι δεν εδωσα διευθυνση .
Φυσικα του απαντησα οτι σας εγραψα παραπανω. "μου ειπαν δεν χρειαζεται"
Ποσο ΑΜΕΑ μπορει να ειναι καποιος οταν του λες οτι εισαι απ'εξω απο ενα βενζιναδικο που ειναι απεναντι απο ενα τεραστιο σουπερμαρκετ, αραγε τι δεν ειδε απο τα δυο ο μαλ**ας οταν μας προσπερασε??
Τεσπα, μετα απο λιγο καταφθανει και αρχιζει το show.
-τι εχει το αυτοκινητο?
-ρεταρει και αναβει το check
-απο βενζινη ειναι, γιατι δεν προχωρατε λιγο ακομη να την καψει?
-Γιατι αν η βενζινη ειναι οντως κακη μαλλον χειροτερα θα γινουν τα πραγματα

Το φορτωνει και του λεω οτι θα παει ασυνοδευτο
μου λεει οτι αποκλειεται και οτι αυτοκινητα εντος νομου δεν πανε ασυνοδευτα,μονο αν ειναι να ταξιδεψουν πχ απο Καλαματα Αθηνα.
φυσικη ερωτηση:
"που το γραφει αυτο το συμβολαιο"?
Αρχισε να ψαχνει, και αφου μου εδειξε κατι ασχετους ορους σε κατι εξισου ασχετα χαρτια ηρθε η δευτερη φυσικη ερωτηση
"εχεις καταλαβει οτι τοση ωρα δεν μπορεις να μου τεκμηριωσεις αυτο που μου λες?"
"Ευγενης" απαντηση: θες να τσακωθουμε?
Απαντηση δεν προλαβα να δωσω γιατι επενεβη ο φιλος που ηθελε να ξεμπερδευουμε και δεχτηκε να παει με τη νταλικα.
Φευγω και παιρνω το 10400 της ελπα, αφου ακουω οτι "η κληση σας καταγραφεται για λογους ασφαλειας"
μιλαω με την τηλεφωνητρια και ρωταω "αν γραφτω στην εταιρεια σας και μεινει το αυτοκινητο μου, μπορει εντος νομου Αττικης, να παει ασυνοδευτο στο συνεργειο?"
η απαντηση?
¨φυσικα και γινεται, δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα!"
την ρωταω το ονοματεπωνυμο της για να ξερω με ποιον μιλαω, και απλα ΜΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!!!!!!
Ποσο μα ποσο στοκος και αχρηστος μπορει να εισαι ποσο iq καροτου μπορει να εχεις και ενω η κληση καταγραφεται να κλεινεις το τηλεφωνο στη μουρη του υποψηφιου πελατη??
Αφου πηρα την απαντηση που ηθελα, ειπε να μην δωσω συνεχεια στο θεμα μεχρι που μου ξανατηλεφωνει ο φιλος να μου πει οτι ο νταλικερης κατεβαζοντας το αυτοκινητο απο το γερανο, το εγδαρε!!!
Κατα τα λεγομενα του φιλου, μετα το συμβαν ο φιλος αυτοκινητιστης ξαφνηκα γλυκανε και "να τα βρουμε εκτος ασφαλιστικης" "να σου πληρωσω τωρα τη ζημια" κλπ κλπ που τιποτα απο αυτα δεν εγινε .
Ο φιλος μετα απο δικη μου προτροπη εβαλε τον αγαπητο και του εκανε κανονικα δηλωση εκεινη τη στιγμη ενω ευτυχως ηταν μαρτυρες οι υπαλληλοι της αντιπροσωπειας που πηγε το αυτοκινητο .
Η ολη ιστορια εγινε γιατι για να παει ασυνοδευτο το αυτοκινητο πρεπει ο νταλικερης να γραψει σε μια φορμα αν εχει ηδη γρατσουνιες ή ζημιες το αυτοκινητο ωστε να μην κατηγορηθει μετα πως αυτος τις προκαλεσε.
Οπως γινεται οταν το αυτοκινητο πρεπει να μεταφερθει σε αλλο νομο.
Το θεμα ειναι πως βαριουνται να το κανουν και ετσι υποχρεωνουν τον οδηγο να συνοδεψει το αυτοκινητο .
Οι φημες που ακουγονται για την οδικη βοηθεια της ελπα ειναι πως δεν παει καθολου καλα οικονομικα κλπ και αναρωτιεμαι βεβαια μετα τα σημερινα για αυτη την περιπτωση οπως και για αλλες αν φταιει η κριση για αυτο . . . . .

Σκεφτομαι ετσι για το γα**το να παω αυριο μια βολτα απο την ελπα να χεστουμε λιγο για τα σημερινα, γιατι εχει αρχησει να μου τη δινει πολυ οταν καποιος παει να σε βγαλει τρελλο στο τελος.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Ιούλ 2012, 10:23:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν δεις στο καταλογο με αυτους που χρωστανε στο δημοσιο
ποσα χρωσταει η ελπα
και ποσες εποχορηγησεις εχει παρει μεχρι το 2005(μετα τα κοψανε σε ολους λογω κρισης) ο μασωνος προεδρος
απλα θα τραβας τα βυζια σου που δεχτηκες να τους δωσεις εστω και ενα ευρω
και θα καταλαβεις γιατι ρουφανε και το τελευταιο ευρω των αγωνιζομενων που πληρωνουν και τη επιβιωση της ελπα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

Ένταξη: 22 Δεκ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Ιούλ 2012, 11:25:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εχω κανει συνδρομη εδω και τρεις μηνες στην anytime και εβαλα πληρωμη μεσω πιστωτικης, αλλα ακομα δεν εχει ερθει καμια δοση.
Εχει τυχη σε κανεναν κατι αντιστοιχο?
Να αρχισω να ανυσηχω?
Επιστροφή στην κορυφή
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti

Ένταξη: 07 Ιαν 2005
Τόπος: στους αγωνες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Ιούλ 2012, 13:00:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sps έγραψε:
εχω κανει συνδρομη εδω και τρεις μηνες στην anytime και εβαλα πληρωμη μεσω πιστωτικης, αλλα ακομα δεν εχει ερθει καμια δοση.
Εχει τυχη σε κανεναν κατι αντιστοιχο?
Να αρχισω να ανυσηχω?

τα ιδια και εγω.

Υγ ρε βολβε που ειδες γραμμενο οτι εχω πληρωσει στην οβελπα? Laughing

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Ιούλ 2012, 13:03:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τσαμπατζη Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
mitsos 306 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

207 rallye (2009) & 205 1.1 (1990)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2009
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 31 Αύγ 2012, 20:40:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

χωρις να θελω να γινω δικηγορος της ελπα, εχει τσεκαρει κανενας τι χρωσταει το δημοσιο στην ΕΛΠΑ?

ρωταω γιατι ετυχε να μαθω ενα σκηνικο εδω στην θεσσαλονικη με τον Δημο και την Express service, η οποία χρωσταει (η τουλαχιστον χρωστουσε οταν παρακολουθησα το θεμα) καποια εκατομυρια σε ΦΠΑ στο κρατος.

Οταν εγινε λοιπον η μανουρα με τα χρεωστουμενα ωγηκε μια ανακοινωση που ελεγε
"ας μας δωσει ο δημος θεσσαλονικης τα 40 εκατομμυρια που μας οφειλει και θα πληρωσουμε και εμεις τις οφειλες μας

Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θέλεις...
Επιστροφή στην κορυφή
mitsos 306 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 31 Αύγ 2012, 20:42:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

για το θεμα της ικανοτητας και του επιπεδου του εκαστοτε υπαλληλου μπορουν να ειπωθουν παρα πολλα παντως.

με εχουν μεταφερει αρκετες φορες και εχω πεσει και σε γατους και σε βοδια...

Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Σεπ 2012, 12:31:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλε Μήτσο έλα σε καμιά συνάντηση μιας που είσαι Θεσσαλονίκη Wink

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
mitsos 306 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Σεπ 2012, 23:13:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ψηνομαι πολυ φιλε, πρεπει να το κανονισω.

ειχα παραμελησει το forum και γενικα εχω παραμελησει ολες τις κοινωνικες μου επαφες λογω αγριων ωραριων εργασιας...

Επιστροφή στην κορυφή
μονο ΑΕΚ (Χρήστος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 14 Οκτ 2011

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 21 Σεπ 2012, 13:46:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παιδες εχει κανενας interasco?

τι παιζει με αυτη?
Επιστροφή στην κορυφή
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 1.4 90hp sport

Ένταξη: 16 Νοέ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Οκτ 2012, 14:03:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γνωρίζει κανείς για την Ε.Ι.G EVIMA ?
http://www.evima.gr/

Πήρα προσφορά σήμερα και οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές, γύρω στα 50 ευρώ το 6μηνο φθηνότερα από αυτή που είχα πριν (Groupama Φοίνιξ), αλλά μην είναι και καμια μούφα και αν γίνει στραβή την πάθω.
Κάθε εμπειρία-γνώμη δεκτή.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Οκτ 2012, 19:59:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δες και στην AXA κάτι αντίστοιχο αν θες Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Οκτ 2012, 20:08:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
Δες και στην AXA κάτι αντίστοιχο αν θες Wink

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Θα ρίξω κι εκεί μια ματιά να δω πόσο βγαίνει το 6μηνο.

Γι'αυτή που έγραψα γνωρίζεις τίποτα?
Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 02 Ιούν 2010
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Οκτ 2012, 21:27:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Evima ειχε ενας που με ειχε χτυπησει και δεν ειχα κανενα προβλημα στην αποζημιωση..

http://www.facebook.com/sarakinikorooms
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Οκτ 2012, 21:56:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Manos206 έγραψε:
Evima ειχε ενας που με ειχε χτυπησει και δεν ειχα κανενα προβλημα στην αποζημιωση..

Θετικό αυτό.

Μάλλον εκεί με βλέπω να καταλήγω αφού η τιμή είναι πολύ καλή και απ'ότι έχω μάθει μέχρι στιγμής είναι οκ η εταιρεία.
Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 02 Ιούν 2010
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Οκτ 2012, 22:02:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι μην αγχωνεσαι.. Δυσκολες εποχες για ακριβες εταιρειες.. Wink

http://www.facebook.com/sarakinikorooms
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Οκτ 2012, 22:09:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Manos206 έγραψε:
Ναι μην αγχωνεσαι.. Δυσκολες εποχες για ακριβες εταιρειες.. Wink

Συμφωνώ κι επαυξάνω.
Ευχαριστώ για την πληροφόρηση!
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Οκτ 2012, 23:18:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Driver ///M έγραψε:
Δυστυχώς όχι.

Το πρόβλημα με τις ασφαλιστικές είναι ότι πληρώνεις κάτι που μπορεί να μη σου χρειαστεί ποτέ.

Το βασικότερο όμως που έχεις σαν απαίτηση, είναι όταν γίνει κάτι, να τελειώνει το θέμα χωρίς πολλά πολλά, ειδικότερα αν μπλέκονται χρήματα (πολλά χρήματα).

Σε αυτή τη περίπτωση, Groupama (και πρώην Φοίνικα) έχω εδώ και σχεδόν 9 χρόνια, και δεν είχα ποτέ παράπονο. Τα 30-40-50 ευρώ που έχει διαφορά σε σχέση με τον "ανταγωνισμό" τα υπερκαλύπτει σε απλοποιημένες διαδικασίες αποζημίωσης Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Οκτ 2012, 23:26:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
Driver ///M έγραψε:
Δυστυχώς όχι.

Το πρόβλημα με τις ασφαλιστικές είναι ότι πληρώνεις κάτι που μπορεί να μη σου χρειαστεί ποτέ.

Το βασικότερο όμως που έχεις σαν απαίτηση, είναι όταν γίνει κάτι, να τελειώνει το θέμα χωρίς πολλά πολλά, ειδικότερα αν μπλέκονται χρήματα (πολλά χρήματα).

Σε αυτή τη περίπτωση, Groupama (και πρώην Φοίνικα) έχω εδώ και σχεδόν 9 χρόνια, και δεν είχα ποτέ παράπονο. Τα 30-40-50 ευρώ που έχει διαφορά σε σχέση με τον "ανταγωνισμό" τα υπερκαλύπτει σε απλοποιημένες διαδικασίες αποζημίωσης Wink

Groupama είχα κι εγώ κι αν και δεν τη χρειάστηκα γνωρίζω ότι είναι κορυφαία εταιρεία.
Αλλά και τα 50 ευρώ πλέον μετράνε (βασικά είναι σχεδόν το 25% της ασφάλειας που πληρώνω) οπότε απ'τη στιγμή που μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει και τίποτα περίεργο για την evima, νομίζω πως αξίζει το όποιο ρίσκο να πάω εκεί, έστω και δοκιμαστικά (αχρείαστη να'ναι βέβαια).
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Επόμενη
Σελίδα 12 από 14

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης