Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
makis106 (makis) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)
Ένταξη: 15 Μάϊ 2007 Δημοσιεύσεις: 2966
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 06 Ιούλ 2012, 19:47:10 Θέμα δημοσίευσης: Ανασφάλιστα ΙΧ και "καμπάνα" |
|
|
Στο στόχαστρο της Εποπτικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος μπαίνουν τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα μέχρι τέλος μήνα και περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες Ι.Χ. Θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ.
Σύμφωνα με την Ημερησία οι παραβάτες θα πρέπει μέσα σε 10 έως 20 μέρες να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής, αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος, αλλιώς θα έρθει και δεύτερο πρόστιμο το οποίο θα ανέρχεται σε 500 ευρώ, ενώ θα αφαιρείται η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Στη χώρα κυκλοφορούν σχεδόν 2 εκατομμύρια ανασφάλιστα οχήματα και σύμφωνα με τα στελέχη της εποπτικής αρχής προκύπτει πως τα 750.000 αφορούν κρατικά οχήματα ενώ περίπου σε 350.000 ΙΧ έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Πολύ καλό το μετρο οσον αφορά το να μαζευτει ο μεγαλος αριθμός των ανασφάλιστων ΙΧ που κυκλοφορούν στους δρόμους. Αλλα τι γίνεται με καποιους που δεν μετακινούν το αμαξι και το εχουν για μεγαλο διστημα παρκαρισμένο? Εγω πχ τους καλοκαιρινους μήνες ζω σε μικρό νησι και το αμάξι μενει πίσω στην Κερκυρα στο γκαραζ για 4-5 μήνες και δεν ειμαι ουτε ναυτικός, ουτε εργαζομαι στο εξωτερικο. γιατι να υποχρεούμαι να το έχω ασφαλισμένο και να καθεται:?:
etuned
Έχει επεξεργασθεί από τον/την makis106 στις Παρ 06 Ιούλ 2012, 20:18:13, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Manos206 Moderator

Ένταξη: 02 Ιούν 2010 Δημοσιεύσεις: 860 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 06 Ιούλ 2012, 20:16:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Οντως πολυ καλο μετρο αλλα κι εγω επισης εχω ενα αυτοκινητο στο νησι που το κυκλοφορω 2 μηνες το καλοκαιρι.. Του εκανα τωρα μια τριμηνη ασφαλεια.. Βλεπω να μας περνει κι εμας η μπαλα...
http://www.facebook.com/sarakinikorooms |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti
Ένταξη: 07 Ιαν 2005 Δημοσιεύσεις: 3142 Τόπος: στους αγωνες
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 06 Ιούλ 2012, 20:42:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αρχικα το μετρο το ακουω βερεσε.
Δευτερον οπως πολυ σωστα το θεσατε, αν εγω εχω το αυτοκινητο στο γκαραζ κλεισμενο δεν μπορει να με υποχρεωσει κανεις να το ασφαλισω.
Δε νομιζω πουθενα να αναγραφει ο νομος οτι το πινακιδωμενο πρεπει να ειναι και ασφαλισμενο .
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
teo106 16v 2001 (θεοφιλος) Μέλος

peugeot 106 1600 16v 2001
Ένταξη: 15 Οκτ 2009 Δημοσιεύσεις: 167 Τόπος: κερκυρα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 06 Ιούλ 2012, 21:23:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Lef205 έγραψε: | αρχικα το μετρο το ακουω βερεσε.
Δευτερον οπως πολυ σωστα το θεσατε, αν εγω εχω το αυτοκινητο στο γκαραζ κλεισμενο δεν μπορει να με υποχρεωσει κανεις να το ασφαλισω.
Δε νομιζω πουθενα να αναγραφει ο νομος οτι το πινακιδωμενο πρεπει να ειναι και ασφαλισμενο . | +1 κι εγω ετσι πιστευω..... δεν νομιζω να ειμαι υποχρεωμενος να εχω ασφαλισμενο το αμαξι μου ,τη στιγμη που κατα την καλοκαιρινη περιοδο κυκλοφορω μονο με τη μοτοσυκλετα.......
στριβω με γαλλο |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 06 Ιούλ 2012, 21:25:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Άμα δεν έχεις να πληρώσεις για την ασφάλιση (εκτός του ότι δεν πρέπει να το κινείς το αμάξι), είναι δυνατόν να έχεις να πληρώσεις πρόστιμο;
Παναγία μου με αυτή την Ελλάδα πια... 
https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 06 Ιούλ 2012, 22:01:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Lef205 έγραψε: | αρχικα το μετρο το ακουω βερεσε.
Δε νομιζω πουθενα να αναγραφει ο νομος οτι το πινακιδωμενο πρεπει να ειναι και ασφαλισμενο . |
Αν κρίνω απ το οτι χωρίς προειδοποίηση θα στειλουν το μπουγιουρντι, σκοπευοντας να μαζεψουν περι τα 250.000.000€, περισσότερο για εισπρακτικό μου κανει το μετρο.
Κοιταξε, σε ενα εγχειρίδιο του Κ.Ο.Κ που εχω, αναφερεται οτι το οχημα εφοσον εχει πινακιδες, πρεπει να είναι ασφαλισμένο ακόμη και αν είναι σταθμευμένο. Αλλά αναφερει επίσης οτι δεν εχει υποχρέωση ασφάλισης εφόσον ειναι σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο (ψαχνω ακόμη το π.δ.).
Τωρα πως αυτοι επειδη δεν ξερουν πως να ριξουν χρημα στα ταμεια, ξαφνικα αποφασισαν οτι θα γδαρουν για αλλη μια φορα τον κοσμακι παραμερίζοντας ισχύοντες νόμους και χωρις καν να σου δινουν το περιθωριο εστω να τακτοποιηθείς... αυτα μονο στο Ελλαδιστάν.
Και φυσικα θα εισπράξουν οτι εχει απομεινει στο λαο, δλδ τα @@ μας
Steve έγραψε: | Άμα δεν έχεις να πληρώσεις για την ασφάλιση (εκτός του ότι δεν πρέπει να το κινείς το αμάξι), είναι δυνατόν να έχεις να πληρώσεις πρόστιμο;
Παναγία μου με αυτή την Ελλάδα πια...  |

etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
stamatis_vts (σταματης) Φανατικό μέλος

saxo '98
Ένταξη: 14 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 337 Τόπος: attiki
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 07 Ιούλ 2012, 09:40:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
teo106 16v 2001 έγραψε: | Lef205 έγραψε: | αρχικα το μετρο το ακουω βερεσε.
Δε νομιζω πουθενα να αναγραφει ο νομος οτι το πινακιδωμενο πρεπει να ειναι και ασφαλισμενο . | +1 κι εγω ετσι πιστευω..... δεν νομιζω να ειμαι υποχρεωμενος να εχω ασφαλισμενο το αμαξι μου ,τη στιγμη που κατα την καλοκαιρινη περιοδο κυκλοφορω μονο με τη μοτοσυκλετα....... |
που και στην αντιθετη περιπτωση το παπι το χειμωνα το εχω κλειδωμενο γτ βαρεθηκα τις βροχες και τα κρυα και κυκλοφορω με το αμαξι... 
Don't Trust Anybody... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 07 Ιούλ 2012, 10:56:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
καταθετουμε και τις πινακίδες αν χρειαστεί...
και χανουν και τα τελη κλυκλοφορίας...
αι στο διαολο πια τραμπουκοι
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 07 Ιούλ 2012, 13:39:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δε μπορω να καταλαβω κατι
θα μπορουσαν να σου λενε
για να ασφαλιστεις θελω τελη και κτεο
για να περασεις κτεο θελω ασφαλεια και τελη
για να πληρωσεις τελη θελω ασφαλεια και κτεο
ε σορυ αλλα αν δεν εχεις τιποτα απο τα τρια απλα δε τ κυκλοφορεις.
οι ασφαλιστικες ηδη ετοιμαζουν πακετα ακινησιας. δηλωνεις οτι εισαι ακινητος σε σταθμευμενο χωρο και πληρωνεις μια συμβολικη ασφαλεια για να εισαι καλυμενος απεναντι στο κοκ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MTerry Δραστήριο μέλος

320 si
Ένταξη: 09 Ιούλ 2008 Δημοσιεύσεις: 243 Τόπος: Λευκάδα-Ιωάννινα
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 07 Ιούλ 2012, 16:22:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτό που θα ήταν σωστό να γίνει , είναι να μπορεί ανά πάσα στιγμή
να καταθέσεις πινακίδες και όποτε πάλι θες να τις ξαναπαίρνεις . . . **
Τότε και μόνο τότε μπορεί να σου πει ότι όποιο όχημα δεν έχει καταθέσει πινακίδες πρέπει να πληρώνει ασφάλεια .
Αλλά που να γίνει αυτό . . . εδώ μια φορά το χρόνο είναι και γίνεται χαμός !
**Έτσι γίνεται στην Σουηδία , τους παίρνεις τηλέφωνο και τους λες ότι το όχημα αυτό "δεν κυκλοφορεί"
( μικρότερο διάστημα τον ένα μήνα ) και δεν χρειάζεται να παραδώσεις τις πινακίδες .
Αμέσως σταματάς να πληρώνεις τα τέλη και την ασφάλεια γι αυτό το διάστημα .
Τα πρόστιμα είναι πολύ βαριά αν πιαστείς "ψεύτης" !!!
Αν κάποιο όχημα "κυκλοφορεί" κοινώς "δεν έχει καταθέσει πινακίδες"
και δεν είναι ασφαλισμένο , αυτόματα το ασφαλίζει το κράτος , στο επικουρικό ταμείο ,
με κόστος σχεδόν 3 φορές περισσότερο από κάθε άλλη ασφαλιστική.
. . . |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mitsos 306 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ) Δραστήριο μέλος

207 rallye (2009) & 205 1.1 (1990)
Ένταξη: 15 Μάϊ 2009 Δημοσιεύσεις: 234 Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Αύγ 2012, 20:48:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
MTerry
εχω ακουσει διαφορα για τους νομους στην σουηδια και εχω βγαλει το συμπερασμα(αν αληθευουν τα μισα) οτι εδω σε επιπεδο κρατους ειμαστε 100 χρονια πισω
παντως για το θεμα της ενοτητας εχω την εντυπωση οτι πρεπει να εχει το αυτοκινητο σε ιδιωτικο χωρο για να μην χρειαζεται να ειναι ασφαλισμενο.
δεν πιστευω οτι θα ερθει η τροχαια η οποιοσδηποτε αλλος κρατικος μηχανισμος να δει αν εχεις ασφαλεια,
αλλα αν πεσει καποιος πανω σου ενω εισαι παρκαρισμενος τι κανεις?
Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θέλεις... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TopGear (Χρήστος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more
Ένταξη: 03 Ιούν 2007 Δημοσιεύσεις: 993 Τόπος: Pole Position
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Αύγ 2012, 23:03:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
mitsos 306 έγραψε: | δεν πιστευω οτι θα ερθει η τροχαια η οποιοσδηποτε αλλος κρατικος μηχανισμος να δει αν εχεις ασφαλεια |
Εμένα πάντως με σταματήσανε στο δρόμο αρχές Αυγούστου στην Αθήνα κάτι δοκίμια και μου ζητήσανε άδεια, δίπλωμα και ασφάλεια για έλεγχο.
My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MTerry Δραστήριο μέλος

320 si
Ένταξη: 09 Ιούλ 2008 Δημοσιεύσεις: 243 Τόπος: Λευκάδα-Ιωάννινα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Αύγ 2012, 23:15:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
mitsos 306 έγραψε: | εχω ακουσει διαφορα για τους νομους στην σουηδια και εχω βγαλει το συμπερασμα(αν αληθευουν τα μισα)
οτι εδω σε επιπεδο κρατους ειμαστε 100 χρονια πισω | Έζησα εκεί από πολύ μικρός . . .
είναι χρόνια μπροστά , σε κάποια πράγματα , ακόμα και από τα πιο προηγμένα κράτη . . .
mitsos 306 έγραψε: | αλλα αν πεσει καποιος πανω σου ενω εισαι παρκαρισμενος τι κανεις? | Φταίει και σε πληρώνει (αν είναι ασφαλισμένος ), κι ας είσαι ανασφάλιστος και παράνομα παρκαρισμένος .
. . . |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Σεπ 2012, 23:35:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
TopGear έγραψε: | mitsos 306 έγραψε: | δεν πιστευω οτι θα ερθει η τροχαια η οποιοσδηποτε αλλος κρατικος μηχανισμος να δει αν εχεις ασφαλεια |
Εμένα πάντως με σταματήσανε στο δρόμο αρχές Αυγούστου στην Αθήνα κάτι δοκίμια και μου ζητήσανε άδεια, δίπλωμα και ασφάλεια για έλεγχο. |
στο σκηνικο αυτο ησουν σε κινηση οχι παρκαρισμενος.αν εισαι παρκαρισμενος δεν σε σταματαει κανεις για ελεγχο.
TopGear έγραψε: | mitsos 306 έγραψε: | αλλα αν πεσει καποιος πανω σου ενω εισαι παρκαρισμενος τι κανεις? |
Φταίει και σε πληρώνει (αν είναι ασφαλισμένος Smile ), κι ας είσαι ανασφάλιστος και παράνομα παρκαρισμένος . |
αυτο που λες ειναι αρκετα ενδιαφερον!
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
AlienHack (Alexander) Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002
Ένταξη: 10 Απρ 2008 Δημοσιεύσεις: 4131 Τόπος: Thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 02 Σεπ 2012, 02:35:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
mitsos 306 έγραψε: | TopGear έγραψε: | mitsos 306 έγραψε: | δεν πιστευω οτι θα ερθει η τροχαια η οποιοσδηποτε αλλος κρατικος μηχανισμος να δει αν εχεις ασφαλεια |
Εμένα πάντως με σταματήσανε στο δρόμο αρχές Αυγούστου στην Αθήνα κάτι δοκίμια και μου ζητήσανε άδεια, δίπλωμα και ασφάλεια για έλεγχο. |
στο σκηνικο αυτο ησουν σε κινηση οχι παρκαρισμενος.αν εισαι παρκαρισμενος δεν σε σταματαει κανεις για ελεγχο.
. |
Για ξαναμαντεψε..
Εχει ερθει τροχονομος ενω ειμαι παρκαρισμενος νομιμοτατα και με σβησμενη μηχανη και απλα καθαριζα το αμαξι μου και μου λεει ¨τα χαρτια σού"
Του τα εδωσα και με εγραψε 400 ευρω για κτεο! πηγα την αλλη μερα περασα και μου το κανανε 50 ευρω το προστημο ....
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 04 Σεπ 2012, 11:49:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
που σε τσακωσε ρε φιλε...απιστευτο...
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 04 Σεπ 2012, 12:19:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Που ειναι το απίστευτο? όπως σου κόβει κλήση για παράνομο παρκάρισμα όταν είσαι σταματημένος, το ίδιο μπορεί να σου κάνει και πλήρη έλεγχο εφόσον είσαι παρόν.
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 04 Σεπ 2012, 12:33:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δηλαδη εκει που μενεις ειναι συχνο φαινομενο να ελεγχουν τα στοιχεια ενω πλενεις το αμαξι σου?
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 04 Σεπ 2012, 12:42:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ο Αλέξανδρος έγραψε παραπάνω οτι ήταν νόμιμα παρκαρισμένος, και οχι οτι επλενε το αμαξι στην αυλή του (ιδιωτικός χώρος) γι' αυτην την περίπτωση μιλάμε.
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|