PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Εξατμιση για ΤΗΡ 150αρι...
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Φτιάξε το μόνος σου Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
mechanic (Θανασης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 05 Ιούν 2008
Τόπος: Ελλαδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Φεβ 2012, 04:13:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κοιτα σορρυ που στο λεω, αλλα δεν εισαι ο πρωτος που με ρωταει κατι αναλογο.
Βεβαια και για εσενα δεν ειναι ευκολο να ψαχνεις μεσα σε εκατονταδες ποσταρισματα να βρεις αυτο που ψαχνεις, το καταλαβαινω και το σεβομαι αυτο... Rolling eyes

Οποτε χοντρα-χοντρα (και για να μην αναλυω φαινομενα ροης κτλ κτλ)
στα 207 δεν ειναι ευκολα τα πραγματα οσον αφορα την εξατμιση,
(στο μινι πχ ειναι πολυ ποιο απλα και ευκολα)
επισης το ΤΗΡ δεν ειναι ενα κλασσικο τουρμπο-μοτερ, οπως θα θελανε και θα τους βολευε να το βλεπουνε μερικοι εξατμισαδες που τα ξερουνε ολα και δεν χωραει ο εγκεφαλος τους αλλη "γνωση" Laughing Laughing Laughing

Οποτε αυτο που πρεπει να γνωριζεις ειναι το εξης...
οτι ναι μεν αναλογως το σεταπ που εχεις στο αμαξι σου, θελεις και την αντιστοιχη εξατμιση που μπορεις να πληρωσεις αλλα και θελεις/μπορεις/αντεχεις να ακους.
Αλλα με το θεμα της διαμετρου αν το παρακανεις, το μονο που θα καταφερεις ειναι να χασεις χαμηλα,
να ανεβασεις τις θερμικες καταπονησεις στην τουρμπηνα σου (θελει αναλυση αυτο, γιατι το ξερω οτι ακουγεται "καπως")
να ανεβασεις την καταναλωση και να ριξεις την αποδοση.
μεσαιες θα εισαι καλυτερα σαν αποδοση, χειροτερα ομως γιατι θα δημιουργεις ποιο ευκολα τασεις για hammering load κατι που πρεπει να αποφευγεται στα ΤΗΡ και τελος ψηλα στην καλυτερη θα παρεις μεν αλλα οχι αυτα που εχεις να λαβαινεις δε...
Παιζει και να χασεις αναλογα την εφαρμογη...

Και ολα αυτα γιατι?
γιατι οι κατσαρολαδες σου λενε οτι η 54αρα ή μια 60αρα ειναι "λιγες" για να βγαλεις πχ 200 ιππους Question

Οποιος το λεει αυτο ας μου δειξει πως και που το βασιζει,
με βαση ποιο τυπολογιο βγαζει αυτα τα συμπερασματα?
Αλλα εδω κρυβεται μια μεγαλη αληθεια που δεν θελει κανενας φουστης κωλοεξατμισας να παραδεχθει Evil

Και αυτο ειναι οτι επειδη δημιουργουνε πολυ κακες κατασκευες με ενα σωρο σημεια αποκολισης και κλειδωματος ροης, επειδη δεν εχουν ιδεα πως πρεπει να σχεδιαστει μια εξατμιση για ενα τετοιο (και αλλα αντιστοιχης φιλοσοφιας με αυτο) μοτερ.
Χλευαζουν και κοροιδευουν οποιον τολμησει να τους ζητησει κατι διαφορετικο Evil
Και για να κανουν να δουλεψει το γυαλιστερο και αστραφτερο εκτρωμα τους, το οποιο οι ποιο πολοι απο εσας το εχετε (η προκειται) να το ακριβοπληρωσετε...
τοτε αυτοι βαζουν μεγαλυτερη διαμετρο γιατι αυτος ειναι ο μονος πρακτικος τροπος να κρυψουν τις ατελειες και τις κακοτεχνιες της κατασκευης τους.
Και το λεω με πασα γνωση αυτων που αναφερω, (μιας και μιλαμε για ΤΗΡ μοτερ) αν μιλαγαμε για πουντο GT των 90'ς ναι εκει θα ειχανε δηκιο,
αλλα και παλι και εκει θα μπορουσαν να κανανε ακομα καλυτερη δουλεια...

Σορρυ ρε παιδια που νευριαζω καμια φορα,
αλλα τα παιρνω στο κεφαλι οταν βλεπω ασχετους και ημιμαθεις να σας κοροηδευουν πατωντας στην εμπειρια τους η το ποσα χρονια (κανουν μαλ***ες) στο χωρο της βελτιωσης...
Και να σας το πω και αλλιως αν θελετε...

Παρτε ενα χοντα Σ2000, ενα μαζντα ΡΧ8, ενα 207 RC, Clio III ΡΣ και ενα νισσαν 370Ζ
και γυριστε σε ολους τους γνωστους και μη εξατμισαδες και ζητηστε να σας φτιαξουν πληρες εξατμισεις, βασιζομενοι στις "γνωσεις" τους....
Χωρις να τους πειτε τιποτα απολυτως.

Στην συνεχεια δειτε, δοκιμαστε, συγκρινετε τα αμαξια πριν και μετα πως πανε στο δρομο, ποσο καινε παραπανω, που κερδισανε και που χασανε αλλα και ποσο καιρο θα κρατησει σε βαθος χρονου.
Οπως και φυσικα ποσα χρηματα θα εχετε δωσει....

Το πληρες και συνολικο αποτελεσμα θα σας απαγοητευσει Rolling eyes
ή θα σας νευριασει (οταν καταλαβετε τι λαθος κανατε)
ή θα πεισμωσετε και θα τα βαλετε μαζι μου γιατι εμμεσως πλην σαφως βγαζω στην επιφανεια καποιες μεγαλες αληθειες... (και αυτο καποιους τους προσβαλει μιας και τους ειναι ποιο ευκολο να τα βαλουν με καποιον παρα να παραδεχθουν το λαθος τους)

Δεν λεω οτι ολοι ειναι αχρηστοι, αλλα κινουνται "εμπειρικα"
αποκτωντας εμπειρια πανω στα αμαξια σας, και σε χρηματα που δινετε εσεις για να βελτιωσετε το αμαξι σας,
και "εμπειρια" ονομαζεται το συνολο των λαθων μας... Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pipis (Spiros)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.6 GT 5D

Ένταξη: 28 Ιαν 2011

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Φεβ 2012, 15:01:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δηλαδή εγώ που δεν φοράω πρόγραμμα και βάλω 63,5φ απο downpipe μέχρι πίσω και το καταλύτη κάτω θα έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα γενικά.Πρόγραμμα θα βάλω πιο μετά.
Επιστροφή στην κορυφή
Pipis (Spiros)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.6 GT 5D

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Φεβ 2012, 15:09:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άν απο την μαμά εξάτμιση βγάλω το μεσαίο, απο απόδοση και θόρυβο τι θα γίνει?
Επιστροφή στην κορυφή
ParisMcridis (paris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4(16v) & 207rc II

Ένταξη: 26 Δεκ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Φεβ 2012, 15:19:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pipis έγραψε:
Δηλαδή εγώ που δεν φοράω πρόγραμμα και βάλω 63,5φ απο downpipe μέχρι πίσω και το καταλύτη κάτω θα έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα γενικά.Πρόγραμμα θα βάλω πιο μετά.

Καλύτερα 60αρα σου φτάνει μια χαρα και όσο αναφορά τον καταλύτη αν δε βάλεις κάποιον καλο ίσως σου ανάβει λαμπάκια χωρίς προγράμμα.
Επιστροφή στην κορυφή
alexandros 207 Rallye (alexandros.K)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye

Ένταξη: 23 Δεκ 2009
Τόπος: Ιωαννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Φεβ 2012, 15:35:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pipis έγραψε:
Άν απο την μαμά εξάτμιση βγάλω το μεσαίο, απο απόδοση και θόρυβο τι θα γίνει?

το μεσαιο ειναι πολυ καλο. να μην το βγαλεις
αν θες βγαλε το τελικο
ο μεκανικ τα εχει πει πανω απο 30 φορες αυτα
αλλά θα εχεις θορυβο εννοειται
ψαξε λιγο στο παρων τοπικ,
αλλά και σε αυτο http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=10335&postdays=0&postorder=asc&start=1680
θα βρεις ολα αυτα που ρωτας
εχουν απαντηθει ολα Wink

The difference between men and boys is the price of their toys...
Επιστροφή στην κορυφή
Pipis (Spiros)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.6 GT 5D

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Φεβ 2012, 15:42:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όταν εννοείς το τελικό δηλαδή απο το μεσαίο και πίσω να είναι μόνο σωλήνα?
Επιστροφή στην κορυφή
alexandros 207 Rallye (alexandros.K)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye

Ένταξη: 23 Δεκ 2009
Τόπος: Ιωαννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Φεβ 2012, 15:47:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pipis έγραψε:
Όταν εννοείς το τελικό δηλαδή απο το μεσαίο και πίσω να είναι μόνο σωλήνα?

ναι Wink
μη σου ακουγεται περιεργο
κι εγω καπως ετσι το εχω(απλα εβαλα κι αλλο ενα μεσαιο πισω απο το μαμα)
δλδ εχω 2 μεσαια και απο εκει και πισω σκετη σωληνα
ο μεκανικ μου το εκανε Very happy Very happy
και παει αισθητα καλυτερα Wink

ψαξε λιγο θα τα βρεις ολα γραμμενα Wink
τα γιατι και τα πως

The difference between men and boys is the price of their toys...
Επιστροφή στην κορυφή
Pipis (Spiros)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.6 GT 5D

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Φεβ 2012, 16:09:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άμα το κάνω αυτό που λες τι διάμετρο πρέπει να έχει απο το μεσαίο και πίσω και πόσο περίπου σου πήγε εσένα απο λεφτά?Μιλάμε πάντα χωρίς πρόγραμμα
Επιστροφή στην κορυφή
ParisMcridis (paris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4(16v) & 207rc II

Ένταξη: 26 Δεκ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Φεβ 2012, 16:23:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κοιτα απ οσο λεει ο θανασης καλο ειναι να βρεις μια μαμα εξατμιση rc που ειναι 54αρα να την κατρησεις μεχρι το μεσαιο και μετα το μεσαιο να βαλεις 60αρα σωληνα μεχρι πισω...αν δεν μπορεις το θορυβο βαλε και ενα 60αρι μεσαιο 5 ποντους πιο μακρια απο το μαμα του rc.
Επιστροφή στην κορυφή
Pipis (Spiros)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.6 GT 5D

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Φεβ 2012, 16:34:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να ρωτήσω κάτι τελευταίο.Όταν λένε εξάτμιση ελευθέρας ροής το μόνο που έχει είναι ο καταλύτης και όλο το άλλο είναι μόνο σωλήνα?
Επιστροφή στην κορυφή
SαλιγκαρAKIS (Σάκης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 rallye f/l 150άρι (few years ago)

Ένταξη: 15 Σεπ 2010
Τόπος: Troll City

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Φεβ 2012, 16:36:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pipis έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι τελευταίο.Όταν λένε εξάτμιση ελευθέρας ροής το μόνο που έχει είναι ο καταλύτης και όλο το άλλο είναι μόνο σωλήνα?

Και καζάνια ελευθέρας ροής.
Επιστροφή στην κορυφή
Pipis (Spiros)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.6 GT 5D

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Φεβ 2012, 16:37:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ παιδιά!!!
Επιστροφή στην κορυφή
tolisgt (apostolos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207 GT

Ένταξη: 15 Φεβ 2012

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Φεβ 2012, 00:27:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπον Update πανω στο θεμα μου που ανεφερα παραπανω αφου ευχαριστησω τον mechanic για την απαντηση του, να πω οτι τελικα απο το σπιραλ και πισω την πεταξα ολη την 63αρα που ειχε βαλει ο προηγουμενος μαζι με το μαμα τελικο και εφτιαξα μια 60αρα (εξωτερικα) με μεγαλο μεσαιο 40cm μηκος και σχετικα μικρο τελικο σε μεγεθος και 63 τελειωμα μπουκας για περιπου 10cm το οποιο ειναι τυπου s3 δηλαδη χωριζει σε δυο μικροτερα μπουκακια.....καλη φαινεται θα δειξει αυριο το dyno.......

only jet fuel.....
Overloaded.....
Επιστροφή στην κορυφή
piratee (vasilis)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 GT (2008)

Ένταξη: 07 Φεβ 2011
Τόπος: Τρίκαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 22 Ιούν 2012, 19:42:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να ρωτήσω και εγώ κάτι γιατί λίιιγο μπερδεύτικα. Έχω 207gt μαμά. ΑΝ θέλω να κρατήσω τη μαμά εξάτμηση αλλάζω το μεσσαίο και βάζω ένα μεγαλύτερο ελευθέρας κ καταργώ το τελικό. Καλά ως εδώ. Επειδή όμως όπως έχουμε ξαναπεί προφύσιο δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε, μετά την κούρμπα που κάνει η σωλήνα για να περάσει πάνω από το ψαλίδι συνεχίζουμεμε 55άρα σωλήνα ή μετά το μεσσαίο συνεχίζουμε με 55? Όπως επίσης, αν την αλλάξω με άλλη από RC μετά την κούρμπα συνεχίζω με 60 ή την κρατάω στα 55 μέχρι το τέλος? mechanic??
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Φτιάξε το μόνος σου Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Σελίδα 9 από 9

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης