Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
geo106xs (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)
Ένταξη: 26 Φεβ 2009 Δημοσιεύσεις: 1140
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2011, 21:09:22 Θέμα δημοσίευσης: 106 Μετατροπη απο τριφυσο 1.4 σε μονοφυσο 1.6 |
|
|
Μετα απο ερευνα που εκανα δε βρηκα πουθενα συγκεντρωμενες απαντησεις,γι'αυτο ανοιγω το συγκεκριμενο θεμα ωστε να λυθουν οι οποιες αποριες,δικες μου και αλλων παιδιων σχετικα με το φλεγον θεμα της μετατροπης σε 1.6 16β.
Η ιστορια εχει ως εξης:
Προ ολιγων εβδομαδων βρηκα ενα μοτερ απο σαξο βτς του '98 σε τιμη κανονι,μαζι με το σασμαν,τα ημιαξονια,πλεξουδα,εγκεφαλο και καποια αλλα παραφερναλια,το πακετο το αγορασα και τωρα με περιμενει καρτερικα στο γκαραζ.
Μεχρι εδω καλα,αυτο που με απασχολει τωρα,ειναι πως θα ταιριαξω την μονοφυση πλεξουδα στην τριφυση. Κατ'αρχην εχω κατα νου οτι την πλεξουδα της καμπινας δε θα την πειραξω αφου θελω να κρατησω τα λευκα οργανα και με γνωμονα οτι υπηρχαν μονοφυσα με λευκα οργανα,θελω να το κανω ιδιο με αυτα. Απ'οσο εχω δει στο ραλλυ ενος φιλου μου το οποιο ειναι μονοφυσο με λευκα,(ειναι απο τα τελευταια μοντελα με τον εγκεφαλο της μαρελι),η κεντρικη φυσα του μηχανοστασιου που βρισκεται κατω και πισω απο το φαναρι στη μερια του οδηγου ειναι ολοϊδια με του τριφυσου!
Εγω λοιπον πρεπει να κανω κοψε-ραψε την πλεξουδα μου με του 16β,θα κρατησω δηλαδη την κεντρικη φυσα ως εχει και θα συνδεσω πανω της του 16β.
Αυτα που δεν ξερω ειναι:
1) Η θεωρια μου ειναι σωστη,ή θα το "στολισω" το μοτερ και θα μεινω να το κοιταω;
2)Το δυναμο του 3φ 1.4 ταιριαζει;
3)Η τροχαλια του 1.4 ταιριαζει; Αν ναι,ειναι ελαφρυτερη;
4)Με την OBD θα εχω προβλημα;
5)Κατι εχω ακουσει για ξεκλειδωμα εγκεφαλου κοβωντας μια επαφη του,ισχυει;
Αυτα τα ολιγα Οποιος γνωριζει κατι και μπορει ας μας δωσει τα φωτα του

....Αλλοτινές μου εποχές... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2011, 21:48:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
1)Παιζεται,αν δεν το "εχεις" με το ηλεκτρολογικο,θα μπλεξεις λιγο τα μπουτια σου.Οχι οτι δεν γινεται απλα θα ζοριστεις λιγο.
2)Ναι(αν εχεις a/c)
3)Ναι-Ναι
4)Οχι,θα δουλευει αυτη του μονοφυσου μοτερ
5)Οχι,σπαζεις ενα pin για να μεινει ξεκλειδωτος με την προυποθεση οτι ειναι ηδη ξεκλειδωτος,οχι για να ξεκλειδωσεις εναν μπλοκαρισμενο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 106 s16 (2000)
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2011, 22:07:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στελιο,μ'εφτιαξες Ακου τι παιζει με τον (αν)εγκεφαλο,δεν εχει κλειδωσει αλλα φοβαμαι οτι αν τον βαλω πανω στο αμαξι αυτο θα συμβει οποτε μου λες οτι χρειαζομαι προγραμματιστη; Επισης,OBD παιζει να βρω; ειναι διαφορετικη,τι παιζει ακριβως; Στο θεμα της πλεξουδας θα επιστρατευσω το ραλλυ ενος φιλου μου,πολυμετρο,κολλητηρι κ.α,πιστευω θα τα καταφερω
Ξεχασα, a/c δεν εχω 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2011, 22:45:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αμα ειναι ξεκλειδωτος ρε,σπας το Pin και δεν κλειδωνει.
Τωρα για την OBD,την εχει ενσωματομενη επανω η πλεξουδα,δεν χρειαζεται να κανεις κατι εσυ.
Αμα δεν εχεις a/c,το δυναμο κατα πασα πιθανοτητα δεν κανει γιατι ειναι μικρο,εκτος βεβαια και αν δεν σκοπευεις καν να βαλεις a/c οποτε το αφηνεις ετσι.
Απλα εχε λιγο τον νου σου μιας και η τροχαλια του στροφαλου στα 8v σε σχεση με τα 16v ειναι παρακεντρη οποτε μην σου πεταει τον ιμαντα και αναρρωτιεσαι το γιατι.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 106 s16 (2000)
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2011, 22:55:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κατι τελευταιο ποιο πιν σπαμε για να μην κλειδωσει;
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2011, 23:02:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν θυμαμαι καλα,το 8ο μετρωντας απο αριστερα,αλλα δεν παιρνω και ορκο...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
France_8v (Άγγελος) Μέλος

Peugeot 106 1.6 (16v)
Ένταξη: 13 Σεπ 2007 Δημοσιεύσεις: 167 Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 01 Νοέ 2011, 01:22:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτό το παιδί με το μονόφυσο και τα λευκά όργανα πρέπει να είναι πολύ μάστορας ρε παιδί μου
Α, Γιώργο επίσης κοίταξε αν το δικό σου έχει 2 πρίζες πίσω απ'το φανάρι του οδηγού.Μία μικρή (με 4-5 καλώδια αν θυμάμαι καλά) κ άλλη μία που είναι γεμάτη καλώδια.Γιατί σα να θυμάμαι ότι το 3φυσο έχει μία όλη κ όλη 
Μπαίνω με τις πόρτες κ βγαίνω με το τιμόνι στο χέρι... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ice-t (Πέτρος) Μέλος

Ένταξη: 29 Μάρ 2011 Δημοσιεύσεις: 139
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 01 Νοέ 2011, 10:39:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στο δικο μου 1,4 QS -> 1,6 16v χρησιμοποιήσαμε την τροχαλία από το 14αρι χωρίς πρόβλημα, η OBD δουλεύει κανονικά, όργανα λευκά από τρίφυσο ΑΛΛΑ είχα την πλεξούδα του μονόφυσου (μηχανοστάσιο) και το πάντρεμα αν θυμάμαι καλά έγινε στις πρίζες.
Η τσαπ του γιού! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 106 s16 (2000)
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 01 Νοέ 2011, 14:22:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
France_8v έγραψε: | Αυτό το παιδί με το μονόφυσο και τα λευκά όργανα πρέπει να είναι πολύ μάστορας ρε παιδί μου
Α, Γιώργο επίσης κοίταξε αν το δικό σου έχει 2 πρίζες πίσω απ'το φανάρι του οδηγού.Μία μικρή (με 4-5 καλώδια αν θυμάμαι καλά) κ άλλη μία που είναι γεμάτη καλώδια.Γιατί σα να θυμάμαι ότι το 3φυσο έχει μία όλη κ όλη  |
Μιλαμε για γνησιο μονοφυσο με λευκα απο τη μανα του! Μεχρι να δω τον εγκεφαλο του,χτυπιομουν οτι ειναι τριφυσο
Αυτη η φυσα που λες ειναι οντως μια στα τριφυσα και μαλιστα μεγαλυτερη σε διαμετρο,το ιδιο ομως ισχυει και στα τελευταια μονοφυσα
ice-t έγραψε: | Στο δικο μου 1,4 QS -> 1,6 16v χρησιμοποιήσαμε την τροχαλία από το 14αρι χωρίς πρόβλημα, η OBD δουλεύει κανονικά, όργανα λευκά από τρίφυσο ΑΛΛΑ είχα την πλεξούδα του μονόφυσου (μηχανοστάσιο) και το πάντρεμα αν θυμάμαι καλά έγινε στις πρίζες. |
Πετρο,κι εγω στις πριζες εχω σκεφτει να κανω το κοψε-ραψε,αλλα με την obd ειχα σκαλωσει λιγο,αφου δουλευει παλι καλα! Με το δυναμο τι ειχες κανει εσυ; Κρατησες το δικο σου ή του 16β;
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
France_8v (Άγγελος) Μέλος

Peugeot 106 1.6 (16v)
Ένταξη: 13 Σεπ 2007 Δημοσιεύσεις: 167 Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 01 Νοέ 2011, 19:39:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δουλειά δεν είχαν να κάνουν οι Γάλλοι και είπαν να παίξουν με τις πρίζες μου φαίνεται .Φαντάσου ότι όταν άλλαξα πλεξούδα σαλονιού, δεν έκανε ο αναπτήρας μου ο παλιός και έπρεπε να βρω αναπτήρα από 16v!Είχε άλλη φίσα 
Μπαίνω με τις πόρτες κ βγαίνω με το τιμόνι στο χέρι... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 106 s16 (2000)
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 02 Νοέ 2011, 00:43:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
France_8v έγραψε: | Δουλειά δεν είχαν να κάνουν οι Γάλλοι και είπαν να παίξουν με τις πρίζες μου φαίνεται .Φαντάσου ότι όταν άλλαξα πλεξούδα σαλονιού, δεν έκανε ο αναπτήρας μου ο παλιός και έπρεπε να βρω αναπτήρα από 16v!Είχε άλλη φίσα  |
Μα το μονο που εχει αλλαξει στα 106 ειναι τα ηλεκτρικα τους 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 106 s16 (2000)
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Απρ 2012, 23:19:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μετα απο καποιες δυσκολιες η μετατροπη ολοκληρωθηκε,τα συμπερασματα σχετικα με τη συμβατοτητα καποιων εξαρτηματων των 1.4 3φ και 1.6 16β 1φ ειναι τα εξης:
Η τροχαλια απο το 14αρι δε ταιριαζει στο 1.6..
Ο ρελε της αντλιας βενζινης του 1,4 ειναι καφε χρωματος και δε ταιριαζει ουτε στη φυσα του 1.6 αλλα και να ταιριασει δε λειτουργει σωστα!
Το δυναμο δουλευει κανονικα...
Μεγαλυτερο θεμα λοιπον,υπαρχει στο παντρεμα της πλεξουδας το οποιο εκανα μονος μου,παντρευοντας την κεντρικη φυσα του 3φ 1.4 με την πλεξουδα του 16β,αν ΔΕΝ εχετε γερα νευρα δε θα το συνιστουσα! Το αποτελεσμα με δικαιωσε παρα την οποια ταλαιπωρια,αφου λειτουργουν ΟΛΑ αψογα εκτος του βεντιλατερ,για το οποιο χρειαστικα μια βαλβιδα θερμοκρασιας για το ψυγειο νερου και μια ''γραμμη'' απο το ασφαλειοκουτι ωστε να λειτουργησει...Ηταν πραγματικα προκληση το ολο προτζεκτ,οποιος εχει την υπομονη και τα εργαλεια και η μετατροπη ειναι μονοδρομος,το συστηνω ανεπιφυλακτα!
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
greenpug106 (Κωνσταντίνος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 106 Gti, PT51, etuned
Ένταξη: 24 Δεκ 2004 Δημοσιεύσεις: 897 Τόπος: Κύπρος
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 23 Απρ 2012, 07:17:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ωραίος, μπράβο για την προσπάθεια
Γκαράζ
Peugeot 106 GTi 150+ ίππους etuned
Audi A4 TFSi SLine Special Edition 250+ ίππους etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Jean (Γιάννης) Τρελλαμένο μέλος

106 Rallye 16V, 106 S16 N/2
Ένταξη: 02 Ιούλ 2007 Δημοσιεύσεις: 611 Τόπος: ..ξανά στο μπάκετ!
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 23 Απρ 2012, 10:13:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ωραίος μπράβο Γιώργο καλώς ήρθες στους 16βαλβιδους. Και χρόνια πολλά και για την γιορτή σου πιστεύω είχες καλο δωρο
3rioStooges-Motorsport Team |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 106 s16 (2000)
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 23 Απρ 2012, 20:29:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ευχαριστω πολυ παιδια!
Γιαννη σ'ευχαριστω και για τις πληροφοριες σχετικα με τη μετατροπη! Οσο για το δωρο για τη γιορτη....χμμμ,κατι σε φρενα μου μυριζεται...θα δειξει! 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|